Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage
Forlænget returret til d. 31. januar 2025

Mens jeg husker det - Lars P. Asserhøj - Bog

- Et langt tilbageblik på et godt liv

Bag om Mens jeg husker det

Denne bog fortæller et menneskes livsforløb fra fødsel til 80-årsalderen. Det foregår i en tid, hvor Danmark forandres fra bonde- og landbrugssamfund til at blive et industri- og informationssamfund. For et menneske født 1941 har dyder som flid og nøjsomhed været helt naturlige og ikke til hinder for en lykkelig barndom på landet. Syv års skolegang, hver anden dag, var ikke ualmindeligt frem til slutningen af 1950’erne. Igennem 2. halvdel af 1900-tallet mistede landbruget sin status som landets hovederhverv, og landbruget og landdistrikterne afgav en halv million arbejdsføre mennesker til det øvrige samfunds velfærdsudvikling. Det går som en rød tråd igennem bogen, at dens hovedperson i hele sit virke har søgt at holde fast i landbokulturen, hvor den demokratiske ledelsesform både i arbejdsliv og fritid har været et gennemgående træk. Han betegner sine erindringer som et tilbageblik på et godt liv det bedste sted på jorden og i den bedste periode i historisk tid. Uddrag af bogen Mor sagde i en sjælden tale, at hun som landhusmor altid havde følt sig privilegeret, fordi vi aldrig havde manglet det daglige brød. Talen har været en ledestjerne i mit liv. Jeg udlægger det sådan, at man er privilegeret, hvis man har et godt helbred og en almindelig god forstand, som de fleste har. Det gode helbred og den gode forstand må man ikke betragte som en del af den ejendomsret, man råder over. Det er noget, man har fået af forsynet. Privilegiet kan altså ikke tilskrives en egen indsats. Men da ikke alle tilsmiles med disse gode egenskaber, skylder vi at dele det, vi skaber, med andre. Det forudsætter, at vi erkender vores privilegium. Det er grundlaget for at skabe et godt samfund. Om forfatteren Lars P. Asserhøj er født 1941 i Hellested på Stevns. Uddannet landmand med praktik i Danmark, England og USA. 1970 agronom fra Landbohøjskolen i København. Ansat i De danske landboforeninger og i 25 år sekretariatschef for sjællandske landboforeninger og Roskilde Dyrskue. 2002-06 borgmester (V) i Stevns Kommune. Fra 1975 tillige selvstændig landmand.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788776302177
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 300
  • Udgivet:
  • 18. november 2024
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 150x220x14 mm.
  • Vægt:
  • 350 g.
  • 1-3 hverdage.
  • 28. december 2024
På lager
Forlænget returret til d. 31. januar 2025
  •  

    Kan ikke leveres inden jul.
    Køb nu og print et gavebevis

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Mens jeg husker det

Denne bog fortæller et menneskes livsforløb fra fødsel til 80-årsalderen. Det foregår i en tid, hvor Danmark forandres fra bonde- og landbrugssamfund til at blive et industri- og informationssamfund. For et menneske født 1941 har dyder som flid og nøjsomhed været helt naturlige og ikke til hinder for en lykkelig barndom på landet. Syv års skolegang, hver anden dag, var ikke ualmindeligt frem til slutningen af 1950’erne. Igennem 2. halvdel af 1900-tallet mistede landbruget sin status som landets hovederhverv, og landbruget og landdistrikterne afgav en halv million arbejdsføre mennesker til det øvrige samfunds velfærdsudvikling. Det går som en rød tråd igennem bogen, at dens hovedperson i hele sit virke har søgt at holde fast i landbokulturen, hvor den demokratiske ledelsesform både i arbejdsliv og fritid har været et gennemgående træk. Han betegner sine erindringer som et tilbageblik på et godt liv det bedste sted på jorden og i den bedste periode i historisk tid.
Uddrag af bogen
Mor sagde i en sjælden tale, at hun som landhusmor altid havde følt sig privilegeret, fordi vi aldrig havde manglet det daglige brød. Talen har været en ledestjerne i mit liv. Jeg udlægger det sådan, at man er privilegeret, hvis man har et godt helbred og en almindelig god forstand, som de fleste har. Det gode helbred og den gode forstand må man ikke betragte som en del af den ejendomsret, man råder over. Det er noget, man har fået af forsynet. Privilegiet kan altså ikke tilskrives en egen indsats. Men da ikke alle tilsmiles med disse gode egenskaber, skylder vi at dele det, vi skaber, med andre. Det forudsætter, at vi erkender vores privilegium. Det er grundlaget for at skabe et godt samfund.
Om forfatteren
Lars P. Asserhøj er født 1941 i Hellested på Stevns. Uddannet landmand med praktik i Danmark, England og USA. 1970 agronom fra Landbohøjskolen i København. Ansat i De danske landboforeninger og i 25 år sekretariatschef for sjællandske landboforeninger og Roskilde Dyrskue. 2002-06 borgmester (V) i Stevns Kommune. Fra 1975 tillige selvstændig landmand.

Brugerbedømmelser af Mens jeg husker det



Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.