Bag om Mentalisering i ledelse og samarbejde
Med denne bog ønsker forfatterne at støtte og give viden til ledere, der arbejder inden for det socialfaglige område. Bogen har fokus på mentaliseringsbegrebets udvikling og relevans i ledelse og samarbejde, og teorien gøres anvendelig gennem eksempler og cases fra den socialfaglige praksis. Ved hjælp af modeller fra mentaliseringsteorien viser forfatterne, hvordan vores erfaringer og biologi rammesætter vores adfærd og vores evne til mentalisering. Modellerne kan bruges til at udvikle og arbejde med sig selv i relations- og ledelsessammenhæng.
Bogen viser, hvordan man med mentalisering kan opnå følgeskab og tillid fra medarbejdere og samarbejdspartnere. Centrale udfordringer i arbejdslivet som bl.a. konflikter, arbejdsmiljø og stress ses i et mentaliseringsperspektiv, og bogen giver konkrete ideer til, hvordan disse udfordringer kan håndteres.
Mentalisering i ledelse og samarbejde henvender sig til beslutningstagere, ledere, koordinatorer, HR-partnere, konsulenter, udviklingspersoner og medarbejdere, der har lyst til at stifte nærmere bekendtskab med mentaliseringsteorien og herigennem få mulighed for bedre at forstå sig selv og andre i et organisationsperspektiv.
Heino Rasmussen, EMBA, er medejer af uddannelsesvirksomheden Center for Mentalisering, hvor han arbejder med uddannelse, supervision og projekter omkring ledelse og mentalisering i socialfaglige organisationer. Han er medforfatter til Mentalisering i familien (2017) og Mentalisering i organisationen (2016).
Janne Østergaard Hagelquist er autoriseret psykolog, specialist i børnepsykologi og supervision og medejer af Center for Mentalisering. Her arbejder hun med udbredelse af mentaliseringsbegrebet. Hun er forfatter til Mentalisering i familien (2017), Mentalisering i organisationen (2016), Mentaliseringsguiden (2015), Mentalisering i pædagogik og terapi (2014) og Mentalisering i mødet med udsatte børn (2012).
Vis mere