Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Mig ejer ingen - Åsa Linderborg - Lydbog

Bag om Mig ejer ingen

"Mig ejer ingen" er Åsa Linderborgs selvbiografiske skildring af sin barndom og opvækst hos sin far, som hun blev alene med, da hun kun var fire år gammel, og moren forlod dem til fordel for en ny mand og en ny familie. Far Leif er metalarbejder, efter eget udsagn Sveriges bedste, på Metallverken i Västerås. Han drikker øl til hverdag og stærkere sager i weekenden; der er meget smerte, som skal dulmes, udslidt og dødtræt, som han er, selvom han ikke engang er fyldt fyrre. Forladt og vraget af kvinder, ensom og uden selvtillid. Der er god grund til, at Far Leif forvandles til en tragisk og uglamourøs fyldebøtte. Men humoren bevarer han, ligesom viljen til at skabe et ordentligt liv for Åsa og ønsket om at øse af sin store, store kærlighed til hende. "Mig ejer ingen" er en skandinavisk nyklassiker om en usædvanlig barndom. En dybt gribende beretning om en far og hans datter, om en opvækst i et arbejderhjem og om en drøm om forandring. Om forfatteren: Åsa Linderborg (f. 1968) er journalist, historiker, forfatter og tidligere kulturchef for Aftonbladet i Sverige. Hun slog igennem med den selvbiografiske roman "Mig ejer ingen", som udkom første gang på dansk i 2008. Hendes dagbog "Året med 13 måneder" (2020), som skabte debat for dens skildring af #metoo-bevægelsen og mediernes magt, er desuden et selvkritisk, kontroversielt og personligt portræt af en kvinde og vores samtid. Åsa Linderborg er gæsteskribent i Information og medvært i P1’s Norsken, svensken og dansken.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788743401520
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 29. April 2021
 • Oplæser:
 • Julie Berthelsen
 • Straks på e-mail.
Prøv Tales Streaming i 7 dage for 7 kr.
Herefter fra 75 kr./md. Ingen binding.

Normalpris

Beskrivelse af Mig ejer ingen

"Mig ejer ingen" er Åsa Linderborgs selvbiografiske skildring af sin barndom og opvækst hos sin far, som hun blev alene med, da hun kun var fire år gammel, og moren forlod dem til fordel for en ny mand og en ny familie.

Far Leif er metalarbejder, efter eget udsagn Sveriges bedste, på Metallverken i Västerås. Han drikker øl til hverdag og stærkere sager i weekenden; der er meget smerte, som skal dulmes, udslidt og dødtræt, som han er, selvom han ikke engang er fyldt fyrre. Forladt og vraget af kvinder, ensom og uden selvtillid. Der er god grund til, at Far Leif forvandles til en tragisk og uglamourøs fyldebøtte. Men humoren bevarer han, ligesom viljen til at skabe et ordentligt liv for Åsa og ønsket om at øse af sin store, store kærlighed til hende.

"Mig ejer ingen" er en skandinavisk nyklassiker om en usædvanlig barndom. En dybt gribende beretning om en far og hans datter, om en opvækst i et arbejderhjem og om en drøm om forandring.

Om forfatteren:
Åsa Linderborg (f. 1968) er journalist, historiker, forfatter og tidligere kulturchef for Aftonbladet i Sverige. Hun slog igennem med den selvbiografiske roman "Mig ejer ingen", som udkom første gang på dansk i 2008. Hendes dagbog "Året med 13 måneder" (2020), som skabte debat for dens skildring af #metoo-bevægelsen og mediernes magt, er desuden et selvkritisk, kontroversielt og personligt portræt af en kvinde og vores samtid. Åsa Linderborg er gæsteskribent i Information og medvært i P1’s Norsken, svensken og dansken.

Forlagets beskrivelse af Mig ejer ingen

’’Mig ejer ingen’’ er Åsa Linderborgs selvbiografiske skildring af sin barndom og opvækst hos sin far, som hun blev ladt alene med, da hun kun var fire år gammel, og moren forlod dem til fordel for en ny mand og en ny familie.
Far Leif er metalarbejder på Metallverken i Västerås, og efter eget udsagn Sveriges bedste. Han er stolt af sit arbejde, ligesom han er stolt af sin datter, som han elsker over alt på jorden og køber bøger, slik og fine italienske sandaler til, så længe lønnen rækker. Men den rækker aldrig måneden ud, for Leif drikker; han føler sig forladt, ensom og uden selvtillid, og han dulmer sin smerte med alkohol. Humoren bevarer han dog, ligesom viljen til at skabe et ordentligt liv for Åsa og ønsket om at øse af sin store kærlighed til hende.
’’Mig ejer ingen’’ blev et gennembrud for Åsa Linderborg, da den udkom i Sverige i 2007, og den er efterhånden blevet en nyklassiker i svensk litteratur med langt over 400.000 solgte eksemplarer.

Om forfatteren:
Åsa Linderborg (f. 1968) er svensk journalist, forfatter og historiker. Hendes seneste udgivelse på dansk er dagbogen ’’Året med 13 måneder’’ (2020), som skabte debat for skildringen af mediernes rolle i #metoo­bevægelsen. Åsa Linderborg arbejder som journalist på Sveriges største avis, Aftonbladet, og er gæsteskribent i Information samt medvært på P1’s Norsken, svensken og dansken.

Brugerbedømmelser af Mig ejer ingenFind lignende bøger
Bogen Mig ejer ingen findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.