Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Moby Dick - Herman Melville - E-bog

- Eller Hvalen

Bag om Moby Dick

Moby-Dick eller Hvalen er Melvilles store verdensklassiker om kaptajn Akabs kamp mod den hvide hval. Herman Melville (1819-1891), født i New York. Efter en række forskellige job stak han til søs som tyveårig og rejste verden rundt på forskellige skibe, bl.a. i en periode på hvalskibet Acushnet. Som femogtyveårig vendte han tilbage til USA og begyndte at skrive romaner. Han fik hurtigt et stort publikum, men da han i 1851 udgav romanen Moby-Dick, svandt populariteten ind. I 1866 blev han toldinspektør i New York, og de sidste år af sit liv levede han i fuldstændig glemsel. I 1920´erne blev Melville imidlertid genopdaget, og i dag regnes Moby-Dick for et af de vigtigste værker i det nittende århundredes litteratur.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788791299704
  • Udgivet:
  • 9. April 2013
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Moby Dick

Moby-Dick eller Hvalen er Melvilles store verdensklassiker om kaptajn Akabs kamp mod den hvide hval.

Herman Melville (1819-1891), født i New York. Efter en række forskellige job stak han til søs som tyveårig og rejste verden rundt på forskellige skibe, bl.a. i en periode på hvalskibet Acushnet. Som femogtyveårig vendte han tilbage til USA og begyndte at skrive romaner. Han fik hurtigt et stort publikum, men da han i 1851 udgav romanen Moby-Dick, svandt populariteten ind.

I 1866 blev han toldinspektør i New York, og de sidste år af sit liv levede han i fuldstændig glemsel. I 1920´erne blev Melville imidlertid genopdaget, og i dag regnes Moby-Dick for et af de vigtigste værker i det nittende århundredes litteratur.

Brugerbedømmelser af Moby Dick



Find lignende bøger
Bogen Moby Dick findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.