Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Mus og mænd - John Steinbeck - E-bog

Bag om Mus og mænd

Det kribler med mus og mænd i denne meget korte, meget præcis roman af John Steinbeck. Det er en roman, der for alvor iscenesætter to mænd, der har fattigdommen helt inde i inderlommen, sveddryppende tæt på kroppen. De er daglejere. De bevæger sig fra ranch til ranch, den ene mere adræt end den anden, den anden mere gumpetung end den første, og det er sidstnævnte, der vækker mest sympati, for han er også mentalt lettere hærget. Hvem er der tale om? Der er snak om George og Lennie. George forsøger at holde sammen på de to, og han nærer en drøm om at blive fri af de fastlåste lejesituationer. Her er Lennie anderledes indstillet. Han kan ikke rigtig være til stede i den verden, vi møder. Han gør alt for at få en hundehvalp, og han kommer for skade at sige ting, der ikke skal ud i dagens skarpe lys. Han bringer dem for et godt ord i fedtefadet. Det er komisk, det er skarpt fortalt. Lennies gøren og laden får en dag fatale følger. Dem hører vi om her i denne fine fortælling, blandt andet. Beskrivelsen blev leveret af Martin fra Litteraturlinjer.dk

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788711326664
 • Udgivet:
 • 1. Juni 2018
 • Straks på e-mail.
Prøv Tales Streaming i 7 dage for 7 kr.
Herefter fra 75 kr./md. Ingen binding.

Normalpris

Beskrivelse af Mus og mænd

Det kribler med mus og mænd i denne meget korte, meget præcis roman af John Steinbeck. Det er en roman, der for alvor iscenesætter to mænd, der har fattigdommen helt inde i inderlommen, sveddryppende tæt på kroppen. De er daglejere. De bevæger sig fra ranch til ranch, den ene mere adræt end den anden, den anden mere gumpetung end den første, og det er sidstnævnte, der vækker mest sympati, for han er også mentalt lettere hærget. Hvem er der tale om? Der er snak om George og Lennie. George forsøger at holde sammen på de to, og han nærer en drøm om at blive fri af de fastlåste lejesituationer. Her er Lennie anderledes indstillet. Han kan ikke rigtig være til stede i den verden, vi møder. Han gør alt for at få en hundehvalp, og han kommer for skade at sige ting, der ikke skal ud i dagens skarpe lys. Han bringer dem for et godt ord i fedtefadet. Det er komisk, det er skarpt fortalt. Lennies gøren og laden får en dag fatale følger. Dem hører vi om her i denne fine fortælling, blandt andet.


Beskrivelsen blev leveret af Martin fra Litteraturlinjer.dk

Forlagets beskrivelse af Mus og mænd

Med "Mus og mænd" cementerede Steinbeck sin status som en af de mest betydningsfulde amerikanske forfattere.

Californien, under depressionen i 1930'erne: To venner og daglejere vandrer fra ranch til ranch i håb om at finde arbejde. George er lille og kvik, Lennie er stor og stærk, men retarderet. George har brug for Lennies kræfter, Lennie for den beskyttelse, George kan give ham. Deres håb er en dag at få fod under eget bord og dyrke deres eget stykke jord. Men Lennie forstår ikke, hvor stærk han faktisk er, og det fører en tragedie med sig.

Brugerbedømmelser af Mus og mænd

 • Janni D. 27. December 2021

  Jeg har lige genlæst denne skønne lille klassiker indenfor 30'ernes arbejderlitteratur. Den anbefales!

  "Mus og Mænd" af John Steinbeck er en smuk fortælling om to venner, George som er lille og kvik og Lennie som er stor, stærk og mental handicappet. De arbejder som daglejere på forskellige gårde i Californien, men drømmer om at få deres eget lille husmandssted. Denne drøm brister dog meget pludseligt, da Lennies styrke og mentale handicap gør ham til hovedpersonen i en tragisk ulykke.

  En utrolig kort (150 sider), men stærk fortælling, som bliver hos en længe efter den er læst.

 • Malte H. 26. August 2020

  “Mus og Mænd” er en perle. Den er let læselig og alligevel kompleks. Kan varmt anbefale denne lille gribende klassiker.


Find lignende bøger
Bogen Mus og mænd findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.