Bag om Netværksskolen
Netværksskolen udfordrer klassiske dannelsesidealer og forestillinger om, hvad skole, undervisning og læring er. Fra hver deres position i skoleverdenen beskriver forfatterne, hvordan politikere, skoleledere, læringsvejledere og lærere i fællesskab kan udvikle skolen, så den bringes ud af den traditionelle organisering i fag og klokketimer. Eleverne skal bruge deres egne ressourcer og netværk, og lærernes ressourcer skal primært bruges på de relationelle forhold, der skaber optimale vilkår for læring.
Netværksskolen rummer konkrete bud og eksempler på:- projektorienteret didaktisk design- mediepatruljer- læringscentre- internationalt udsyn- fysiske rammer, der inviterer til tæt kontakt til det omgivende samfund. Med it-understøttelse og netværksbaseret kompetence- og skoleudvikling er netværksskolen et tidssvarende og udgiftsneutralt alternativ til den traditionelle folkeskole. Bogen er både et input til debatten om en bedre folkeskole og en konkret didaktisk lærebog til læreruddannelsen.
”Netværksskolen er en pædagogisk vision om at integrere den eksisterende, traditionelle skole i netværkssamfundet. Visionen er at skabe rammerne for den nødvendige pædagogiske innovation, der skal til, for at skolen hele tiden er på omdrejningshøjde med det omgivende samfund. Betragter vi netværkssamfundet som præmis for skolen, bliver relationsdannelse i netværk og it-understøttelse af undervisningen to af de væsentligste afsæt for visionens udfoldelse.” - Fra bogens forord
Vis mere