Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Nobilitas - Alexander Jacob - Bog

- Et studie af europæisk aristokratisk filosofi fra det antikke Grækenland til det tyvende århundrede

Bag om Nobilitas

I Nobilitas præsenteres læseren for et politisk alternativ til de liberale frihedsværdier og det liberale demokrati, der i vor tid hyldes som de eneste normer og det eneste gangbare styresystem, som verden kan forlade sig på. Forfatteren dr. Alexander Jacob afslører – stik imod den gængse opfattelse – at Europa over de sidste 25 århundreder har baseret sig på aristokratiske og nationale værdier – og ikke demokratiske og kommunistiske. Det er de aristokratiske og nationale værdier, der har været grunden til den europæiske civilisations sociale og kulturelle fremdrift gennem tiden. Bogen begynder med en gennemgang af Platon og Aristoteles’ politiske filosofi; dernæst følger en gennemgang af renæssancens og barokkens filosoffer; så følger en gennemgang af de tyske idealister og de engelske og italienske nationalister. Bogen slutter med en gennemgang af den aristokratiske filosofis vilkår i det 19. og 20. århundrede, hvor den forvandles til en form for elitisme baseret på race. Således indeholder dette studie af den europæiske aristokratiske filosofi en undersøgelse af de filosofiske begrundelser for racisme og antisemitisme. Disse emner har været fuldstændigt ekskluderet fra al akademisk og politisk debat siden afslutningen af 2. Verdenskrig. Dette studie af den europæiske filosofi, som dr. Alexander Jacob her fremlægger, udgør et banebrydende forsøg på at forstå de stadigt skiftende politiske ideologier.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788775759750
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 186
 • Udgivet:
 • 16. Februar 2023
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 154x220x16 mm.
 • Vægt:
 • 328 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 10. Oktober 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Nobilitas

I Nobilitas præsenteres læseren for et politisk alternativ til de liberale frihedsværdier og det liberale demokrati, der i vor tid hyldes som de eneste normer og det eneste gangbare styresystem, som verden kan forlade sig på.
Forfatteren dr. Alexander Jacob afslører – stik imod den gængse opfattelse – at Europa over de sidste 25 århundreder har baseret sig på aristokratiske og nationale værdier – og ikke demokratiske og kommunistiske. Det er de aristokratiske og nationale værdier, der har været grunden til den europæiske civilisations sociale og kulturelle fremdrift gennem tiden.
Bogen begynder med en gennemgang af Platon og Aristoteles’ politiske filosofi; dernæst følger en gennemgang af renæssancens og barokkens filosoffer; så følger en gennemgang af de tyske idealister og de engelske og italienske nationalister. Bogen slutter med en gennemgang af den aristokratiske filosofis vilkår i det 19. og 20. århundrede, hvor den forvandles til en form for elitisme baseret på race.
Således indeholder dette studie af den europæiske aristokratiske filosofi en undersøgelse af de filosofiske begrundelser for racisme og antisemitisme.
Disse emner har været fuldstændigt ekskluderet fra al akademisk og politisk debat siden afslutningen af 2. Verdenskrig.
Dette studie af den europæiske filosofi, som dr. Alexander Jacob her fremlægger, udgør et banebrydende forsøg på at forstå de stadigt skiftende politiske ideologier.

Forlagets beskrivelse af Nobilitas

I Nobilitas præsenteres læseren for et politisk alternativ til de liberale frihedsværdier og det liberale demokrati, der i vor tid hyldes som de eneste normer og det eneste gangbare styresystem, som verden kan forlade sig på. Forfatteren dr. Alexander Jacob afslører – stik imod den gængse opfattelse – at Europa over de sidste 25 århundreder har baseret sig på aristokratiske og nationale værdier – og ikke demokratiske og kommunistiske. Det er de aristokratiske og nationale værdier, der har været grunden til den europæiske civilisations sociale og kulturelle fremdrift gennem tiden. Bogen begynder med en gennemgang af Platon og Aristoteles’ politiske filosofi; dernæst følger en gennemgang af renæssancens og barokkens filosoffer; så følger en gennemgang af de tyske idealister og de engelske og italienske nationalister. Bogen slutter med en gennemgang af den aristokratiske filosofis vilkår i det 19. og 20. århundrede, hvor den forvandles til en form for elitisme baseret på race. Således indeholder dette studie af den europæiske aristokratiske filosofi en undersøgelse af de filosofiske begrundelser for racisme og antisemitisme. Disse emner har været fuldstændigt ekskluderet fra al akademisk og politisk debat siden afslutningen af 2. Verdenskrig.
Dette studie af den europæiske filosofi, som dr. Alexander Jacob her fremlægger, udgør et banebrydende forsøg på at forstå de stadigt skiftende politiske ideologier.

Uddrag af bogen
Den aristokratiske styreforms overlegenhed er ikke kun en følge af dens bedre kulturelle formåenhed, men også dens solide filosofiske forankring. Dens fundament er så stærkt, at de uvidende massers desperate hylekor for den demokratiske styreform – være det sig nok så stort – ikke formår at ændre noget ved den universelle gyldighed af samme. Formålet med denne undersøgelse, der er helliget staternes ideelle styreform, er at gennemgå de filosofiske argumenter for monarki og aristokrati siden den antikke verden og frem til det 20. årh. Håbet er, at denne øvelse vil vække læserens opmærksomhed overfor disse styreformers ubestridelige fortrinlighed og forrang, samtidigt med at den afslører den demokratiske styreforms bekymrende mangler.

Om forfatteren
Alexander Jacob har en kandidatgrad i engelsk litteratur fra Leeds University (England). En ph.d.-grad i idéhistorie fra Pennsylvania State University (USA) og en postdoc indenfor politisk videnskab, filosofi og engelsk litteratur fra University of Toronto (Canada). Han har udgivet en lang række bøger om filosofi og politik samt en lang række oversættelser af europæiske tænkere såsom Houston Stewart Chamberlain, Gottfried Feder, Charles Maurras m.fl.

Brugerbedømmelser af NobilitasGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.