Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Nobilitas - Alexander Jacob - E-bog

- Et studie af europæisk aristokratisk filosofi fra det antikke Grækenland til det tyvende århundrede

Bag om Nobilitas

I Nobilitas præsenteres læseren for et politisk alternativ til de liberale frihedsværdier og det liberale demokrati, der i vor tid hyldes som de eneste normer og det eneste gangbare styresystem, som verden kan forlade sig på. Forfatteren dr. Alexander Jacob afslører – stik imod den gængse opfattelse – at Europa over de sidste 25 århundreder har baseret sig på aristokratiske og nationale værdier – og ikke demokratiske og kommunistiske. Det er de aristokratiske og nationale værdier, der har været grunden til den europæiske civilisations sociale og kulturelle fremdrift gennem tiden. Bogen begynder med en gennemgang af Platon og Aristoteles’ politiske filosofi; dernæst følger en gennemgang af renæssancens og barokkens filosoffer; så følger en gennemgang af de tyske idealister og de engelske og italienske nationalister. Bogen slutter med en gennemgang af den aristokratiske filosofis vilkår i det 19. og 20. århundrede, hvor den forvandles til en form for elitisme baseret på race. Således indeholder dette studie af den europæiske aristokratiske filosofi en undersøgelse af de filosofiske begrundelser for racisme og antisemitisme. Disse emner har været fuldstændigt ekskluderet fra al akademisk og politisk debat siden afslutningen af 2. Verdenskrig. Dette studie af den europæiske filosofi, som dr. Alexander Jacob her fremlægger, udgør et banebrydende forsøg på at forstå de stadigt skiftende politiske ideologier.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788776081430
  • Udgivet:
  • 11. Februar 2023
  • Straks på e-mail.
Prøv Tales Streaming i 7 dage for 7 kr.
Herefter fra 75 kr./md. Ingen binding.

Normalpris

Beskrivelse af Nobilitas

I Nobilitas præsenteres læseren for et politisk alternativ til de liberale frihedsværdier og det liberale demokrati, der i vor tid hyldes som de eneste normer og det eneste gangbare styresystem, som verden kan forlade sig på.
Forfatteren dr. Alexander Jacob afslører – stik imod den gængse opfattelse – at Europa over de sidste 25 århundreder har baseret sig på aristokratiske og nationale værdier – og ikke demokratiske og kommunistiske. Det er de aristokratiske og nationale værdier, der har været grunden til den europæiske civilisations sociale og kulturelle fremdrift gennem tiden.
Bogen begynder med en gennemgang af Platon og Aristoteles’ politiske filosofi; dernæst følger en gennemgang af renæssancens og barokkens filosoffer; så følger en gennemgang af de tyske idealister og de engelske og italienske nationalister. Bogen slutter med en gennemgang af den aristokratiske filosofis vilkår i det 19. og 20. århundrede, hvor den forvandles til en form for elitisme baseret på race.
Således indeholder dette studie af den europæiske aristokratiske filosofi en undersøgelse af de filosofiske begrundelser for racisme og antisemitisme.
Disse emner har været fuldstændigt ekskluderet fra al akademisk og politisk debat siden afslutningen af 2. Verdenskrig.
Dette studie af den europæiske filosofi, som dr. Alexander Jacob her fremlægger, udgør et banebrydende forsøg på at forstå de stadigt skiftende politiske ideologier.

Brugerbedømmelser af NobilitasFind lignende bøger
Bogen Nobilitas findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.