Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Norske folke- og huldreeventyr - Moe - E-bog

Bag om Norske folke- og huldreeventyr

Nordmændene Peter Christen Asbjørnsen (1812-1885) og Jørgen Moe (1813-1882) var de banebrydende samlere og udgivere af norske folkeeventyr, baseret på en mundtlig fortællertradition, som satte præg på det norske sprogs udvikling. De første samlinger med Norske folkeeventyr blev udgivet i perioden 1841–1844. Norsk retskrivning lå på den tid ret tæt på den danske. Sproget var dermed dårligt egnet til en eventyrsamling som havde rod i norsk tradition, og som var fortalt i lokale dialekter. Asbjørnsen og Moe løste problemet ved at bruge det samme princip som brødrene Grimm: en enkel sprogstil i stedet for dialekter, mens de beholdt fortællingernes oprindelige form. (Wikipedia)

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788740468052
  • Udgivet:
  • 7. April 2014
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Norske folke- og huldreeventyr

Nordmændene Peter Christen Asbjørnsen (1812-1885) og Jørgen Moe (1813-1882) var de banebrydende samlere og udgivere af norske folkeeventyr, baseret på en mundtlig fortællertradition, som satte præg på det norske sprogs udvikling.

De første samlinger med Norske folkeeventyr blev udgivet i perioden 1841–1844.

Norsk retskrivning lå på den tid ret tæt på den danske. Sproget var dermed dårligt egnet til en eventyrsamling som havde rod i norsk tradition, og som var fortalt i lokale dialekter. Asbjørnsen og Moe løste problemet ved at bruge det samme princip som brødrene Grimm: en enkel sprogstil i stedet for dialekter, mens de beholdt fortællingernes oprindelige form.

(Wikipedia)

Brugerbedømmelser af Norske folke- og huldreeventyrFind lignende bøger
Bogen Norske folke- og huldreeventyr findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.