dk-flag   Stort fødselsdagsudsalg   dk-flag
dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag   Vi fejrer fødselsdag med stort udsalg   dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag dk-flag

Om 100 dage er det hele bedre - Penille Darling Ramussen - E-bog

- En sorgdagbog

Bag om Om 100 dage er det hele bedre

Et lille notat. En lille skitse. Hver dag, i hundrede dage. Sådan lyder den enkle og beskedne opskrift på at klare sig igennem sorg. I hvert fald hvis man retter blikket mod bogen ”Om 100 dage er det hele bedre” af Pernille Darling Rasmussen. Det er 2015, og Pernille har netop mistet sin mor og befinder sig ved bogens begyndelse midt i sorgens altomsluttende væsen. En tilstand hvor der kun er én vej frem: at arbejde sig igennem sorgen for til sidst at nå frem til det punkt, hvor kun savnet er tilbage. Det bliver startskuddet til et personligt sorgprojekt, hvor forfatteren, i erkendelse af et stærkt behov, giver tid og plads til den tunge sorg. Helt konkret ved at se på den som et lille fristed at træde ind i, væk fra dagligdagens trummerum, hvor der skrives et lille dagbogsnotat og tegnes en lille skitse. Hver dag, i hundrede dage – eller så godt som. Sorgen bliver herved afgrænset i tid og rum. Den bliver paradoksalt nok skemalagt, men vigtigst af alt, den får opmærksomhed. ”Uanset hvem man har mistet, så skal den smerte, der er forbundet med tabet, have opmærksomhed. Ellers bliver det som en fjord med stillestående vand og tiltagende iltsvind” ”Om 100 dage er det hele bedre” omhandler motivisk denne sorg og sorgproces i forbindelse med tabet af moderen. Men bogen giver sådan set også et portræt af en helt almindelig familie med en mor, en far, tre børn, nogle venner og en morfar, der selv sørger over tabet af sin kone. Vi får scener fra en hverdag fyldt med alt og ingenting: bekymringer, afsavn, glæder, usikkerhed, sysler og samvær, skrevet ud i små, korte dagbogsbidder med let spredte sætninger, der på sin vis kommer til at afspejle tankestrømmens tilfældighed og sorgens ubestemmelighed. Bogens tone og sprog er på én gang ærlig, let og dybsindig og indholdet lindrende og inspirerende, uanset om man har eller endnu ikke har haft sorgen tæt inde på livet. Dertil kommer illustrationerne fra forfatterens egen hånd, der ikke alene supplerer indholdet, men også bliver en oplevelse i sig selv. Pernille Darling Rasmussen (f.1976) er ph.d., læge og forsker og arbejder som speciallæge i børne- og ungdomspsykiatrien. Hun debuterede som forfatter i juni 2021 med portrættet af sin mor i bogen ”Brudstykker af et livsstykke”. Dette er hendes anden bog fra Forlaget Snepryd. Darling har udgivet titler på andre forlag også.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793377912
  • Udgivet:
  • 28. Februar 2023
  • dk-flag   FØDSELSDAGSUDSALG   dk-flag
Leveringstid: Straks på e-mail

Beskrivelse af Om 100 dage er det hele bedre

Et lille notat. En lille skitse. Hver dag, i hundrede dage. Sådan lyder den enkle og beskedne opskrift på at klare sig igennem sorg. I hvert fald hvis man retter blikket mod bogen ”Om 100 dage er det hele bedre” af Pernille Darling Rasmussen.

Det er 2015, og Pernille har netop mistet sin mor og befinder sig ved bogens begyndelse midt i sorgens altomsluttende væsen. En tilstand hvor der kun er én vej frem: at arbejde sig igennem sorgen for til sidst at nå frem til det punkt, hvor kun savnet er tilbage. Det bliver startskuddet til et personligt sorgprojekt, hvor forfatteren, i erkendelse af et stærkt behov, giver tid og plads til den tunge sorg. Helt konkret ved at se på den som et lille fristed at træde ind i, væk fra dagligdagens trummerum, hvor der skrives et lille dagbogsnotat og tegnes en lille skitse. Hver dag, i hundrede dage – eller så godt som. Sorgen bliver herved afgrænset i tid og rum. Den bliver paradoksalt nok skemalagt, men vigtigst af alt, den får opmærksomhed.

”Uanset hvem man har mistet, så skal den smerte, der er forbundet med tabet, have opmærksomhed. Ellers bliver det som en fjord med stillestående vand og tiltagende iltsvind”

”Om 100 dage er det hele bedre” omhandler motivisk denne sorg og sorgproces i forbindelse med tabet af moderen. Men bogen giver sådan set også et portræt af en helt almindelig familie med en mor, en far, tre børn, nogle venner og en morfar, der selv sørger over tabet af sin kone. Vi får scener fra en hverdag fyldt med alt og ingenting: bekymringer, afsavn, glæder, usikkerhed, sysler og samvær, skrevet ud i små, korte dagbogsbidder med let spredte sætninger, der på sin vis kommer til at afspejle tankestrømmens tilfældighed og sorgens ubestemmelighed. Bogens tone og sprog er på én gang ærlig, let og dybsindig og indholdet lindrende og inspirerende, uanset om man har eller endnu ikke har haft sorgen tæt inde på livet. Dertil kommer illustrationerne fra forfatterens egen hånd, der ikke alene supplerer indholdet, men også bliver en oplevelse i sig selv.

Pernille Darling Rasmussen (f.1976) er ph.d., læge og forsker og arbejder som speciallæge i børne- og ungdomspsykiatrien. Hun debuterede som forfatter i juni 2021 med portrættet af sin mor i bogen ”Brudstykker af et livsstykke”. Dette er hendes anden bog fra Forlaget Snepryd. Darling har udgivet titler på andre forlag også.

Brugerbedømmelser af Om 100 dage er det hele bedreFind lignende bøger
Bogen Om 100 dage er det hele bedre findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.