Bag om Påskedage ved havet
Fortælleren er en kvinde, som er holdt op med at rejse Europa tyndt som scenograf. I påsken 2022 ser hun i sit sommerhus ved Vesterhavet tilbage på sit hæsblæsende teaterliv. Hun har dårlig samvittighed overfor sine børn. Seks uger før påsken i 2022 begyndte Rusland sin krig mod Ukraine, det påvirker hende meget, og hun spørger sig selv, om vores verdensorden er ved at falde fra hinanden. Hun er både flov over sig selv som mor og ulykkelig over den verden, hendes generation efterlader sig. Og under en påskegudstjeneste spørger hun sig selv, hvad den kristne tilgivelse betyder. Hvad er tilgivelse overhovedet? Hvordan gør man sig fortjent til den? Påskedage ved havet er en næsten dokumentarisk, både stilfærdig og stærk skildring af menneskeskæbner i et år, da verden blev en anden.
Uddrag af bogen
… jeg tror ikke på, at vi kan få syndernes forladelse i kirken. Når jeg ser på den verden, vi i vores generation efterlader os, og når jeg ser på de ting, Thomas og jeg har gjort mod vores børn, så tror jeg ikke, at tilgivelsen kan komme fra en far i himlen. Vi får tilgivelsen, hvis vi da får den, af vores børn, som er her på jorden, når de stadig kan holde os ud og stadig elsker os.
Om forfatteren
Vilhelm Topsøe (f. 1944) er jurist og har været dommerfuldmægtig i København og Vestjylland, han har været Weekendavisens anmelder af samfundslitteratur og kronikredaktør på Berlingske Tidende, han har skrevet faglitteratur, skuespil og operatekster, men ikke mindst har han i sine romaner villet skildre mennesker i den tid, de er omgivet af.
Vis mere