Tidligere bogreolen.dk  |  Markedets laveste priser
Dag-til-dag levering
Phønikerinderne af Euripides

Phønikerinderne

Bag om Phønikerinderne

PHØNIKERINDERNE Euripides skrev sin tragedie Phønikerinderne (Φοίνισσαι) mellem 412-8 f.v.t. Stykket omhandler situationen i Theben i tiden efter Kong Ødipus' fald, mens hans sønner Eteokles og Polyneikes strides om, hvem der har ret til at regere over byen. Handlingen er baseret på den samme historie som Aishylos' skuespil De syv mod Theben. Ødipus' ældste søn Eteokles indleder med at overtage kongemagten i Theben og tvinger Polyneikes til at forlade landet. Som landflygtig i Argos gifter Polyneikes sig med kong Adrastos' datter. Man da han mistrives i eksil, vælger han at vende tilbage til Theben for at tage kampen op mod sin bror Eteokles. Iokaste forsøger forgæves at mægle mellem sine to sønner. Men de ender med at slå hinanden ihjel i en duel. Iokaste begår efterfølgende selvmord, og Ødipus drives i landflygtighed sammen med Antigone. EURIPIDES (485-406 f.v.t.) var den yngste af de tre store græske tragediedigtere. Og Sammenlignet med Sofokles og Aischylos var han den mest moderne. Han var født på øen Salamis og døde i Makedonien. Af de 22 gange, hvor Euripides deltog, vandt han fire førstepriser og derpå en femte pris efter sin død. Men allerede i 300-tallet. f.v.t. begyndte man at genopføre hans stykker. PHØNIKERINDERNE foreligger nu i en digital udgave med søgbart indeks og noter af C. P. Christensen Schmidts oprindelige oversættelser fra 1875. Type: E-bog Filformat: ePub 3.0 Sideantal: 80 Sprog: Dansk Udgivet: 2. december 2015 Forlag: Halkyon ISBN: 9788793276123

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793276123
  • Udgivet:
  • 1. december 2015
  • 33,95 kr.
  • 0,00 kr.
  • Straks på e-mail
Eller spar samlet 12% som medlem
  • 29,95 kr.

Forudsætter medlemskab (ingen binding)
1. uge gratis, herefter 79 kr./md. og kan opsiges når du vil.
Andre bøger af Euripides
Se alle titler
Beskrivelse af Phønikerinderne
PHØNIKERINDERNE Euripides skrev sin tragedie Phønikerinderne (Φοίνισσαι) mellem 412-8 f.v.t. Stykket omhandler situationen i Theben i tiden efter Kong Ødipus' fald, mens hans sønner Eteokles og Polyneikes strides om, hvem der har ret til at regere over byen. Handlingen er baseret på den samme historie som Aishylos' skuespil De syv mod Theben.

Ødipus' ældste søn Eteokles indleder med at overtage kongemagten i Theben og tvinger Polyneikes til at forlade landet. Som landflygtig i Argos gifter Polyneikes sig med kong Adrastos' datter. Man da han mistrives i eksil, vælger han at vende tilbage til Theben for at tage kampen op mod sin bror Eteokles. Iokaste forsøger forgæves at mægle mellem sine to sønner. Men de ender med at slå hinanden ihjel i en duel. Iokaste begår efterfølgende selvmord, og Ødipus drives i landflygtighed sammen med Antigone.

EURIPIDES (485-406 f.v.t.) var den yngste af de tre store græske tragediedigtere. Og Sammenlignet med Sofokles og Aischylos var han den mest moderne. Han var født på øen Salamis og døde i Makedonien. Af de 22 gange, hvor Euripides deltog, vandt han fire førstepriser og derpå en femte pris efter sin død. Men allerede i 300-tallet. f.v.t. begyndte man at genopføre hans stykker.

PHØNIKERINDERNE foreligger nu i en digital udgave med søgbart indeks og noter af C. P. Christensen Schmidts oprindelige oversættelser fra 1875.

Type: E-bog
Filformat: ePub 3.0
Sideantal: 80
Sprog: Dansk
Udgivet: 2. december 2015
Forlag: Halkyon
ISBN: 9788793276123
Brugerbedømmelser af Phønikerinderne


Andre købte også..
Find lignende bøger
Bogen Phønikerinderne findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.