Bag om Relationsarbejde. Praktikbog 3 til læreruddannelsen
Denne bog har fokus på lærerens relationsarbejde. Den tager afsæt i, at undervisning grundlæggende er et relationelt anliggende, og at læreren har ansvar for at etablere og udvikle den gode kontakt og kommunikation, der gør samarbejde og læring mulig. Bogen introducerer til viden om relationer og færdigheder i kommunikation og beskriver den mangfoldighed af relationer, man som lærer indgår i: lærer-elev, elev-elev, lærer-lærer, lærer-forældre og endelig samarbejdet med skolens ressourcepersoner.
Praktikken udgør et særligt læringsrum i læreruddannelsen. Samspillet mellem studerende, praktiklærere og undervisere giver den studerende en unik mulighed for at tilegne sig de kompetencer, der er nødvendige i undervisningspraksis og samvær med elever, forældre og kolleger i skolen. Bogen giver den studerende og praktikvejlederen et fælles sprog og afsæt for de refleksioner og den træning, netop praktikken giver mulighed for. Alt sammen med henblik på at uddanne lærere, der på professionel vis kan håndtere den unikke, komplekse og ofte dilemmafyldte praksis, hvor solid viden, veludviklede færdigheder og erfaringsbaserede skøn er hverdag.
Relationsarbejde. Praktikbog 3 indgår i en serie på tre bøger, der er rettet mod kompetencemålene i læreruddannelsens praktikforløb. Praktikbog 1 har fokus på didaktik, og Praktikbog 2 har fokus på klasseledelse. Serien er redigeret af Elsebeth Jensen, Ole Løw og Else Skibsted.
Vis mere