Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Reykjavik - Ragnar Jónasson - Bog

Bag om Reykjavik

”Underspillet genialitet … Et helstøbt plot med forrygende karakterer og masser af overraskende twists.” THE NEW YORK TIMES I 1956 tilbringer den femtenårige pige Laura sin sommerferie på den lille ø Videy, der ligger ud for Reykjaviks kyst, hvor hun arbejder hos et ægtepar. Men sidst på sommeren forsvinder hun sporløst. Mysteriet om Lauras forsvinden bliver Islands mest kendte uopklarede sag. I 1986 fejrer Reykjavik sit 200-års jubilæum, og i byen gør man sig klar til at være vært for topmødet mellem Ronald Reagan og Mikhail Gorbatjov. Mens verdens øjne hviler på Reykjavik, modtager den unge journalist Valur et mystisk brev med nye oplysninger om den nu tredive år gamle sag. Han påbegynder sin egen efterforskning af Lauras forsvinden fra den lille ø. Men så går det op for ham, at der er nogen i Reykjavik, der ønsker at holde hendes skæbne hemmelig for enhver pris … Islands statsminister, Katrín Jakobsdóttir, og den islandske krimistjerne Ragnar Jónasson har sammen skrevet en stemningsmættet kriminalroman, der er inspireret af virkelige hændelser. RAGNAR JÓNASSON (f. 1976) er en islandsk krimiforfatter bosiddende i Reykjavik. Hans bøger har solgt over 4 millioner eksemplarer og udkommer i 32 lande. Hulda-trilogien, som består af MØRKET, ØEN og TÅGEN, har gået sin sejrsgang verden over, og Ragnar Jónasson vandt Palle Rosenkrantz-prisen for ”Bedste udenlandske krimi” i 2022. KATRÍN JAKOBSDÓTTIR (f. 1976) har siden 2017 været Islands statsminister. Jakobsdóttir har været en del af det islandske parlament siden 2007 og har tidligere arbejdet i forlagsbranchen. Hun har studeret islandsk og fransk litteratur ved Reykjavik Universitet med speciale i islandske kriminalromaner. REYKJAVIK er hendes debut som krimiforfatter.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788712072768
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Sideantal:
 • 336
 • Udgivet:
 • 15. Februar 2024
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 146x226x30 mm.
 • Vægt:
 • 490 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 25. April 2024

Beskrivelse af Reykjavik

”Underspillet genialitet … Et helstøbt plot med forrygende karakterer og masser af overraskende twists.” THE NEW YORK TIMES

I 1956 tilbringer den femtenårige pige Laura sin sommerferie på den lille ø Videy, der ligger ud for Reykjaviks kyst, hvor hun arbejder hos et ægtepar. Men sidst på sommeren forsvinder hun sporløst. Mysteriet om Lauras forsvinden bliver Islands mest kendte uopklarede sag.

I 1986 fejrer Reykjavik sit 200-års jubilæum, og i byen gør man sig klar til at være vært for topmødet mellem Ronald Reagan og Mikhail Gorbatjov. Mens verdens øjne hviler på Reykjavik, modtager den unge journalist Valur et mystisk brev med nye oplysninger om den nu tredive år gamle sag. Han påbegynder sin egen efterforskning af Lauras forsvinden fra den lille ø. Men så går det op for ham, at der er nogen i Reykjavik, der ønsker at holde hendes skæbne hemmelig for enhver pris …

Islands statsminister, Katrín Jakobsdóttir, og den islandske krimistjerne Ragnar Jónasson har sammen skrevet en stemningsmættet kriminalroman, der er inspireret af virkelige hændelser.

RAGNAR JÓNASSON (f. 1976) er en islandsk krimiforfatter bosiddende i Reykjavik. Hans bøger har solgt over 4 millioner eksemplarer og udkommer i 32 lande. Hulda-trilogien, som består af MØRKET, ØEN og TÅGEN, har gået sin sejrsgang verden over, og Ragnar Jónasson vandt Palle Rosenkrantz-prisen for ”Bedste udenlandske krimi” i 2022.

KATRÍN JAKOBSDÓTTIR (f. 1976) har siden 2017 været Islands statsminister. Jakobsdóttir har været en del af det islandske parlament siden 2007 og har tidligere arbejdet i forlagsbranchen. Hun har studeret islandsk og fransk litteratur ved Reykjavik Universitet med speciale i islandske kriminalromaner. REYKJAVIK er hendes debut som krimiforfatter.

Brugerbedømmelser af ReykjavikGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.