Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Samtaler med venner - Sally Rooney - Bog

Bag om Samtaler med venner

Frances er 21 år gammel, kølig og observant. Om dagen studerer hun i Dublin, om aftenen optræder hun med spoken word sammen med sin bedste veninde Bobbi, der også er hendes ekskæreste. Da den kendte journalist Melissa skriver en artikel om dem, bliver de venner. Melissa er gift med skuespilleren Nick, og det nye bekendtskab åbner en verden af smukke huse, vilde middage og ferier i Provence. Det bliver samtidig begyndelsen på et firkantsdrama, og da forholdet mellem Frances og Nick udvikler sig i en overraskende retning, bliver den skarpe og følelsessky Frances for første gang konfronteret med sin egen sårbarhed. I 2022 blev ”Samtaler med venner” til en anmelderrost tv-serie. Denne genudgivelse af bogen indeholder også novellen ”Concord 34”, der for første gang er tilgængelig på dansk. Om forfatteren: Sally Rooney (f. 1991) er en af sin generations største forfattere. Hun debuterede i 2017 med ”Samtaler med venner”, som omgående blev en succes både i udlandet og herhjemme. Med sin anden roman, ”Normale mennesker”, slog Rooney sin status som litterær superstjerne fast. Romanen er solgt i over tre millioner eksemplarer og udkommet på 46 sprog. I 2020 blev ”Normale mennesker” omdannet til en tv-serie, som filmmagasinet Ekko udråbte til ”en af de bedste kærlighedsserier i dette årtusinde”. I 2021 udkom Rooneys tredje roman, ”Skønne verden, hvor er du”.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788743404903
 • Indbinding:
 • Paperback
 • Sideantal:
 • 300
 • Udgivet:
 • 11. Maj 2023
 • Størrelse:
 • 138x217x25 mm.
 • Vægt:
 • 341 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 6. Oktober 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Samtaler med venner

Frances er 21 år gammel, kølig og observant. Om dagen studerer hun i Dublin, om aftenen optræder hun med spoken word sammen med sin bedste veninde Bobbi, der også er hendes ekskæreste. Da den kendte journalist Melissa skriver en artikel om dem, bliver de venner. Melissa er gift med skuespilleren Nick, og det nye bekendtskab åbner en verden af smukke huse, vilde middage og ferier i Provence. Det bliver samtidig begyndelsen på et firkantsdrama, og da forholdet mellem Frances og Nick udvikler sig i en overraskende retning, bliver den skarpe og følelsessky Frances for første gang konfronteret med sin egen sårbarhed.

I 2022 blev ”Samtaler med venner” til en anmelderrost tv-serie. Denne genudgivelse af bogen indeholder også novellen ”Concord 34”, der for første gang er tilgængelig på dansk.

Om forfatteren:
Sally Rooney (f. 1991) er en af sin generations største forfattere. Hun debuterede i 2017 med ”Samtaler med venner”, som omgående blev en succes både i udlandet og herhjemme.
Med sin anden roman, ”Normale mennesker”, slog Rooney sin status som litterær superstjerne fast. Romanen er solgt i over tre millioner eksemplarer og udkommet på 46 sprog. I 2020 blev ”Normale mennesker” omdannet til en tv-serie, som filmmagasinet Ekko udråbte til ”en af de bedste kærlighedsserier i dette årtusinde”. I 2021 udkom Rooneys tredje roman, ”Skønne verden, hvor er du”.

Forlagets beskrivelse af Samtaler med venner

Frances går på universitetet og drømmer om at blive forfatter. Sammen med sin bedste veninde Bobbi, som også er hendes ekskæreste, optræder hun til spoken word-arrangementer i Dublin. En aften møder de to veninder fotografen Melissa, der gerne vil interviewe dem. Hun præsenterer dem for sin mand Nick, og mens Bobbi bliver betaget af Melissa, begynder Frances at flirte med Nick. Det bliver startskuddet til en række intime forviklinger, der både er intense og komiske.

Samtaler med venner er et feministisk firkantsdrama, som udspiller sig i det krydsfelt mellem følelser, politisk bevidsthed og sociale koder, der kendetegner Sally Rooneys forfatterskab. Romanen blev Rooneys internationale gennembrud og gjorde hende fra starten til en af de mest markante stemmer i sin generation.

Denne udgave indeholder også novellen Concord 34, der for første gang er tilgængelig på dansk.

Sally Rooney (f. 1991) er fra Irland og en af sin generations største forfattere. I 2020 blev hendes roman Normale mennesker til en anmelderrost tv-serie, og i 2022 fulgte en tv-serie af Samtaler med venner. Hendes seneste udgivelse er romanen Skønne verden, hvor er du, der ligesom de to foregående bøger blev en international bestseller.

Brugerbedømmelser af Samtaler med vennerGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.