Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Shuggie Bain - Douglas Stuart - Bog

Bag om Shuggie Bain

Shuggie Bain er den uforglemmelige fortælling om drengen Hugh ”Shuggie” Bain, en sød og ensom dreng som tilbringer sin barndom i et nedslidt alment boligbyggeri i firsernes Glasgow. Thatchers politik har gjort fædre og sønner arbejdsløse, og snart hærges byen af fattigdom, misbrug og forfald. Shuggies mor Agnes lever livet hårdt. Shuggie forguder hende, men hun er også en sten i skoen for både ham og hans søskende. Hun drømmer om at få foden under eget bord, mens hun bestiller tilfældige postordreting på kredit og forsvinder ind i sin egen verden, mens hendes mand ser andre kvinder. Agnes drikker, og hun bruger langt det meste af familiens understøttelse på guldøl, som hun drikker af tekrus. Agnes’ større børn finder på hver sin måde væk i sikker afstand af deres alkoholiserede mor, og Shuggie overlades alene til hendes udsving mellem hovedløs druk og tørlagt fornuft. Shuggie længes desperat efter at være normal, selvom hans omverden ser ham som en afviger. Agnes elsker sin søn, men i sit misbrug formår hun alligevel ikke at give ham den støtte han har brug for, for at finde sig selv og forstå sin seksualitet. Shuggie Bain er en rørende roman om afhængighed, seksualitet og kærlighed, et episk portræt af en familie i arbejderklassen som man sjældent møder i romanens verden. Læsningen bringer mindelser om Édouard Louis, Alan Hollinghurst og Hanya Yanagihara. En tindrende debut. Pressen skrev om Shuggie Bain: Et mesterværk. – Washington Post En elegant åbenbaring af en debut. Hjerteknusende. – Guardian Ufatteligt levende. Efterlader sin læser overvældet og imponeret. – New York Times Book Review Ord som ”kraftfuld”, ”indtagende”, ”en universel fortælling” bruges ofte i boganmeldelser. Men sjældent er de så meget på sin plads som når det kommer til Shuggie Bain. – Sunday Times

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788740079647
 • Indbinding:
 • Paperback
 • Sideantal:
 • 496
 • Udgivet:
 • 23. Juni 2022
 • Udgave:
 • 2
 • Størrelse:
 • 154x228x42 mm.
 • Vægt:
 • 702 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 4. April 2023
På lager

Normalpris

Fordelspris

Anmeldelser af Shuggie Bain

  Beskrivelse af Shuggie Bain

  Shuggie Bain er den uforglemmelige fortælling om drengen Hugh ”Shuggie” Bain, en sød og ensom dreng som tilbringer sin barndom i et nedslidt alment boligbyggeri i firsernes Glasgow. Thatchers politik har gjort fædre og sønner arbejdsløse, og snart hærges byen af fattigdom, misbrug og forfald.

  Shuggies mor Agnes lever livet hårdt. Shuggie forguder hende, men hun er også en sten i skoen for både ham og hans søskende. Hun drømmer om at få foden under eget bord, mens hun bestiller tilfældige postordreting på kredit og forsvinder ind i sin egen verden, mens hendes mand ser andre kvinder. Agnes drikker, og hun bruger langt det meste af familiens understøttelse på guldøl, som hun drikker af tekrus. Agnes’ større børn finder på hver sin måde væk i sikker afstand af deres alkoholiserede mor, og Shuggie overlades alene til hendes udsving mellem hovedløs druk og tørlagt fornuft. Shuggie længes desperat efter at være normal, selvom hans omverden ser ham som en afviger. Agnes elsker sin søn, men i sit misbrug formår hun alligevel ikke at give ham den støtte han har brug for, for at finde sig selv og forstå sin seksualitet.

  Shuggie Bain er en rørende roman om afhængighed, seksualitet og kærlighed, et episk portræt af en familie i arbejderklassen som man sjældent møder i romanens verden. Læsningen bringer mindelser om Édouard Louis, Alan Hollinghurst og Hanya Yanagihara. En tindrende debut.  Pressen skrev om Shuggie Bain:

  Et mesterværk. – Washington Post

  En elegant åbenbaring af en debut. Hjerteknusende. – Guardian

  Ufatteligt levende. Efterlader sin læser overvældet og imponeret. – New York Times Book Review

  Ord som ”kraftfuld”, ”indtagende”, ”en universel fortælling” bruges ofte i boganmeldelser. Men sjældent er de så meget på sin plads som når det kommer til Shuggie Bain. – Sunday Times

  Forlagets beskrivelse af Shuggie Bain

  Vinder af Bookerprisen 2020  Glasgow i 1980’erne. Margaret Thatchers politik har affødt stor arbejdsløshed, og byen hærges af fattigdom og forfald. Midt i alt dette står den smukke Agnes Bain. Hun har altid haft store drømme og ønsker kun det allerbedste for sig selv og sine børn. Men da hendes mand forlader familien, falder alt fra hinanden, og mens Agnes dulmer smerten med alkohol og postordrevarer, forlader børnene hende én efter én. Tilbage er lille Shuggie Bain – den yngste søn, som hellere vil danse end spille fodbold, og hvis kærlighed til moren er grænseløs.  Shuggie Bain er en gribende fortælling om afhængighedens mange ansigter, seksualiteten, klassesamfundet og kærlighedeni lys og skygge. Om mødre og sønner, svigt og omsorg, længsler og skuffelser i et prisgivet Skotland.

  Pressen skrev om Shuggie Bain:

  Et mesterværk. – Washington Post

  En elegant åbenbaring af en debut. Hjerteknusende. – Guardian

  Ufatteligt levende. Efterlader sin læser overvældet og imponeret. – New York Times Book Review

  Ord som ”kraftfuld”, ”indtagende”, ”en universel fortælling” bruges ofte i boganmeldelser. Men sjældent er de så meget på sin plads som når det kommer til Shuggie Bain. – Sunday Times

  Brugerbedømmelser af Shuggie Bain

  • Charlotte W. 20. Januar 2022

   Shuggie Bain er en mageløs beskrivelse af et liv i et nådesløst samfund som overlader socialt udsatte og deres børn i skæbnens afhænighedens hænder. At den også lyser og glimter skyldes den store kærlighed som barnet nærer for sin moder og det kammeratskab som bærer igennem.

  • Lisbet S. 24. December 2021

   Fantastisk bog.
   Havde besluttet det skulle være min julegave fra mig til mig.
   En positiv corona test gjorde at den blev taget i brug før jul.
   Jeg glemte næsten af have ondt af mig selv.
   Den griber en direkte omi hjertet.
   Varme anbefalinger.

  • Jakob S. 19. Oktober 2021

   Fremragende! Årets bedste engelske bog.


  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.