Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Skakmesteren fra Tirana - Claudia Westh Lonning - E-bog

Bag om Skakmesteren fra Tirana

Fortællingen tager sin begyndelse ved et bryllup i en lille by i Albanien i 1927, der viser sig at få afgørende betydning for en række personer i København i 2018. Historien følger to spor, der gradvist flettes sammen. Vi møder det unge skaktalent, Safet, i tiden omkring Albaniens besættelse under Anden Verdenskrig, der blev efterfulgt af et hermetisk lukket diktatur. Samtidig følger vi Safets barnebarn, Julie, i nutidens Danmark. Romanens hovedpersoner kommer undervejs til at stå over for en række svære valg, og det er op til den enkelte at have modet til at gøre det, der er det rigtige, inden for de givne rammer.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788793755512
 • Udgivet:
 • 24. Juni 2019
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Fordelspris

Anmeldelser af Skakmesteren fra Tirana

  Beskrivelse af Skakmesteren fra Tirana

  Fortællingen tager sin begyndelse ved et bryllup i en lille by i Albanien i 1927, der viser sig at få afgørende betydning for en række personer i København i 2018.

  Historien følger to spor, der gradvist flettes sammen. Vi møder det unge skaktalent, Safet, i tiden omkring Albaniens besættelse under Anden Verdenskrig, der blev efterfulgt af et hermetisk lukket diktatur. Samtidig følger vi Safets barnebarn, Julie, i nutidens Danmark.

  Romanens hovedpersoner kommer undervejs til at stå over for en række svære valg, og det er op til den enkelte at have modet til at gøre det, der er det rigtige, inden for de givne rammer.

  Forlagets beskrivelse af Skakmesteren fra Tirana

  ”Du kan le ad de gamle koner, der kaldte armbåndet forbandet. Men det er ikke for ingenting, at de gjorde det. Det armbånd har ikke ført noget godt med sig. Intet som helst.”

  I efteråret 1927 i en lille by i Albanien fejres brylluppet mellem to af byens unge. Under bryllupsfesten forærer gommen sin smukke brud et armbånd.

  Mange år efter bliver armbåndet fundet under en politiaktion i København.

  Armbåndet åbner op for en dramatisk familiehistorie, som indtil da havde været holdt hemmelig. Læseren tages med tilbage til det kommunistiske diktatur, som i mere end 40 år holdt Albanien isoleret fra omverdenen, og ender i København.

  Skakmesteren fra Tirana er en fortælling om søgen efter identitet og kærlighed - og det at træffe de rette valg i livet.

  Om forfatteren
  Claudia Westh Lonning (f. 1977) er cand.mag. i spansk med sidefag i historie. Forfatteren var i efteråret 2017 ude for et indbrud begået af en albansk bande, hvor en ring med hendes datters navn, Julie, blev stjålet.

  Brugerbedømmelser af Skakmesteren fra Tirana  Find lignende bøger
  Bogen Skakmesteren fra Tirana findes i følgende kategorier:

  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.