Udsalget slutter om
Udvidet returret til d. 31. januar 2022
Skyggedanseren af Sara Omar Du sparer 14% ift. forlagets pris Spar 14%

Skyggedanseren - E-bog

Bag om Skyggedanseren

KURDISTAN, 1994. Bedsteforældrene Gawhar og Darwésh kæmper for at give Frmesk livsglæden tilbage. Gawhar søger tilflugt i sin tro og sender Frmesk til koranundervisning i byens Store Moské, hvor Frmesks onkel Muhammad er imam, uden at ane, hvad der venter hende. Morfaren tager kampen op mod kvindeundertrykkelsen, åbner en hamam kun for kvinder og håber, at det hjertevarme frirum kan bringe lyset tilbage i Frmesks liv. DANMARK, 2007. Frmesk holder sig for sig selv på universitetet. Selvom hun nødig vil udløse farens vrede, trodser hun ham ved at gå uden tørklæde og skrive kritiske artikler om kvinders rettigheder. Hjemme fører hun hus og passer sine søskende, mens moren tilbringer dagen på sofaen med mellemøstlige tv-serier. Forældrene er skilt, men faren kommer dagligt i hjemmet og fører hårdhændet justits med familien. Ifølge ham er digte skrevet af kvinder vulgære, og da han opdager, at Frmesk i smug skriver digte for at bearbejde sine dybe ar på sjælen, eskalerer volden. Hun ser ingen anden udvej end at søge friheden i endnu et fremmed land. SKYGGEDANSEREN er en roman om en udsat piges ensomme, indædte kamp for at undslippe barndommens mørke og finde frihed i et nyt liv langt mod nord. Sara Omar er vinder af De Gyldne Laurbær 2019. Yderligere har hun vundet Læsernes bogpris 2018 for Dødevaskeren og er blevet tildelt Ekstra Bladets hæderpris ’Årets Victor’, der siden 1980 er blevet givet til en journalist, forfatter, fotograf eller tegner, hvis virke i særlig grad lever op til den kritiske journalistik avisen står for. Ligeledes var hun shortlistet til BogForums Debutantpris 2018, og i 2019 modtog hun Martin Andersen Nexø Fondens litterære pris såvel som Menneskerettighedsprisen.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788740060850
 • Udgivet:
 • 26. November 2019

Fås i streaming


Forudsætter Tales Premium (ingen binding)
14 dage gratis og kan opsiges når du vil.
Prøv GRATIS i 14 dage
 • BLACK WEEK
  : :
  145,00 kr.
 • 169,00 kr.
 • 24,00 kr. (14%)
Betal med Dankort på Tales.dkBetal med Visa eller Visa Electron på Tales.dkBetal med Mastercard på Tales.dkBetal med MobilePay på Tales.dk
 • Straks på e-mail
Beskrivelse af Skyggedanseren
KURDISTAN, 1994. Bedsteforældrene Gawhar og Darwésh kæmper for at give Frmesk livsglæden tilbage. Gawhar søger tilflugt i sin tro og sender Frmesk til koranundervisning i byens Store Moské, hvor Frmesks onkel Muhammad er imam, uden at ane, hvad der venter hende. Morfaren tager kampen op mod kvindeundertrykkelsen, åbner en hamam kun for kvinder og håber, at det hjertevarme frirum kan bringe lyset tilbage i Frmesks liv.

DANMARK, 2007. Frmesk holder sig for sig selv på universitetet. Selvom hun nødig vil udløse farens vrede, trodser hun ham ved at gå uden tørklæde og skrive kritiske artikler om kvinders rettigheder. Hjemme fører hun hus og passer sine søskende, mens moren tilbringer dagen på sofaen med mellemøstlige tv-serier. Forældrene er skilt, men faren kommer dagligt i hjemmet og fører hårdhændet justits med familien. Ifølge ham er digte skrevet af kvinder vulgære, og da han opdager, at Frmesk i smug skriver digte for at bearbejde sine dybe ar på sjælen, eskalerer volden. Hun ser ingen anden udvej end at søge friheden i endnu et fremmed land.

SKYGGEDANSEREN er en roman om en udsat piges ensomme, indædte kamp for at undslippe barndommens mørke og finde frihed i et nyt liv langt mod nord.

Sara Omar er vinder af De Gyldne Laurbær 2019.
Yderligere har hun vundet Læsernes bogpris 2018 for Dødevaskeren og er blevet tildelt Ekstra Bladets hæderpris ’Årets Victor’, der siden 1980 er blevet givet til en journalist, forfatter, fotograf eller tegner, hvis virke i særlig grad lever op til den kritiske journalistik avisen står for.
Ligeledes var hun shortlistet til BogForums Debutantpris 2018, og i 2019 modtog hun Martin Andersen Nexø Fondens litterære pris såvel som Menneskerettighedsprisen.
Brugerbedømmelser af Skyggedanseren
 • Tina J. 25. Juni 2020

  En fantastisk men også en meget barsk fortælling. Kan virkelig anbefales.

 • Tina W. 18. Maj 2020

  Meget gribende men også skræmmende hvad religion kan gøre ved folk og deres handlinger. En bog, som bliver siddende i kroppen længe efter.

 • Erna B. 7. Maj 2020

  Fængslende og eftertænksom

 • Morten S. 6. Maj 2020

  Fabelagtig....men også uhyggelig læsning.....

 • Ole K. 30. April 2020

  En super og dramatisk roman, som varmt kan anbefales. Kan klart anbefale bogen til alle

 • Julia G. 26. April 2020

  Et sandt mesterværk skrevet af en modig kvinde. Bogen er fængslende, frygtindgydende, skræmmende og allervigtigst nødvendig at læse. Den åbner op for en skjult hverdag for tusindvis af kvinder her i Danmark. En hverdag med trusler, vold, ydmygelser, voldtægter og undertrykkelse som ingen ser, fordi vi slet ikke har fantasi til at forestille os, hvordan et liv i et frit land også kan være. Bogen kommer ind på så mange kulturelle forskelle, at integration fremover bør ses i et meget bredere perspektiv. En fantastisk bog.

 • Pia E. 25. April 2020

  En helt igennem velskrevet bog omend meget skræmmende. Jeg måtte tage sammen og læse den til ende - så voldsomt skriver hun. En bog som satte uudsletteligt aftryk helt ind i hjertet.
  Det er en god ide at have læst Dødevaskeren først. En vanvittig modig bog alle bør læse.

 • Kate S. 25. April 2020

  Man bliver i den grad grebet, kan ikke lægge bogen fra sig, bliver af og til nødt til det, forstår ikke at der er så mange kvinder der lever under så forfærdelige forhold i denne oplyste verden.
  Sara Omar skriver blændende, venter bare på, hun kommer med en ny bog
  Skyggedanseren får 5 stjerner

 • Jeanette L. 24. April 2020

  Skræmmende god læseoplevelse

 • Anne H. 24. April 2020

  Modig, klog og velskrevet bog. Den er endnu bedre end dødevaskeren, men læs den først.


Find lignende bøger
Bogen Skyggedanseren findes i følgende kategorier:
Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.