Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Som natten kender stjernerne - Elsebeth Egholm - Bog

Bag om Som natten kender stjernerne

Koncertpianisten Malou Beck mister på samme tid både sin mor og sin musik. Under oprydning i morens lejlighed finder Malou og hendes søster en gammel lakplade – en Chopin-indspilning fra 1930’erne med en fransk pianist, Sophie Costeau, indspillet på et helt særligt flygel. Musikken er magisk, og da hun ser fotoet på omslaget, ser hun, at Sophie ligner hende selv. Har deres mor holdt på en familiehemmelighed? For at finde sandheden om Sophie og finde flyglet til sin ven, instrument- samleren Elias, tager hun til Lorraine i Frankrig. Men sproget driller. Som tolk hyrer hun derfor Cody Blake, en amerikaner med en dyster fortid, som bor på en husbåd ved Moselfloden. Han er guitarist i et coverband, for i musikken kan han glemme sig selv. For Cody er Malou den, der kan gøre ham hel. For Malou er han den, der kan vise vej tilbage til det, hun har mistet. Men der er hensyn, der vejer tungere end kærligheden.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788740060577
 • Indbinding:
 • Indbundet
 • Sideantal:
 • 352
 • Udgivet:
 • 10. September 2020
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 155x225x35 mm.
 • Vægt:
 • 588 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 13. December 2022
På lager

Online pris

Fordelspris

Anmeldelser af Som natten kender stjernerne

  Beskrivelse af Som natten kender stjernerne

  Malou finder en gammel grammofonplade under oprydningen af hendes afdøde mors lejlighed. Musikken føles magisk og til pladen medfølger et billede af pianisten Sophie Costeau. Malou føler næsten at hun kigger i et spejl når hun ser Sophie. Er der noget Malous mor har skjult for hende? Hvem er Sophie Costeau? Og finder Malou flyglet der lyder så magisk? Malou beslutter sig for at rejse til Lorraine, Frankrig for at få svar på hendes mange spørgsmål, men hvad hun ikke var forberedt på er hvor langt trangen til at søge det ukendte leder hende.


  Denne fantastiske kærlighedsroman er spækket med mystik, livlige miljøbeskrivelser og massere af referencer til klassisk musik. Elsebeth Egholm har virkelig bragt hovedpersonen, Malou ud på et yderst medrivende eventyr. Egholm er en forfatter med stor erfaring indenfor klassisk musik og har derfor haft god mulighed for at bringe denne roman til live. Man er ikke i tvivl om at det er en med kendskab til musikken som har skrevet bogen. kærlighedstemaet spiller en stor rolle i denne roman og Egholm har virkelig gjort et fantastisk arbejde på måden hun skaber tempo i bogen, sympati for Malou og forståelse for den amerikanske tolk Cody Blake.

  Forlagets beskrivelse af Som natten kender stjernerne

  Koncertpianisten Malou Beck mister på samme tid både sin mor og sin musik. Under oprydning i morens lejlighed finder Malou og hendes søster en gammel lakplade – en Chopin-indspilning fra 1930’erne med en fransk pianist, Sophie Costeau, indspillet på et helt særligt flygel. Musikken er magisk, og da hun ser fotoet på omslaget, ser hun, at Sophie ligner hende selv. Har deres mor holdt på en familiehemmelighed?

  For at finde sandheden om Sophie og finde flyglet til sin ven, instrument- samleren Elias, tager hun til Lorraine i Frankrig. Men sproget driller. Som tolk hyrer hun derfor Cody Blake, en amerikaner med en dyster fortid, som bor på en husbåd ved Moselfloden. Han er guitarist i et coverband, for i musikken kan han glemme sig selv. For Cody er Malou den, der kan gøre ham hel. For Malou er han den, der kan vise vej tilbage til det, hun har mistet. Men der er hensyn, der vejer tungere end kærligheden.

  Brugerbedømmelser af Som natten kender stjernerne

  • Krimiormen s. 11. September 2020

   Igennem rigtig mange år har vi kendt Elsebeth Egholm som krimi/spændingsforfatter. Faktisk har Elsebeth Egholm skrevet bøger i krimigenren fra 2001-2019. Som jeg kender hendes forfatterskab så har hun skrevet en serie på 11 bind om Dicte Svendsen.

   Herefter fulgte 2 bind med hovedpersonen Rina. Om hun kommer tilbage til krimigenren, det vil så vise sig. I ”Som natten kender stjernerne” er hun ikke bare tilbage i romangenren, men ovenikøbet så er bogen en kærlighedsroman.

   Kærlighedsromaner er normalt ikke min favoritgenre. Men Elsebeth Egholms sædvanlige skrivestil fornægter sig ikke. ”Som natten kender stjernerne” er en utrolig smuk kærlighedshistorie uden alt for meget sød, blød, kærlig og tutte-nutte.

   ”Som natten kender stjernerne” er i min optik også noget helt andet. Den er en fantastisk spændende historie om hovedpersonen Malou Becks mors baggrund. Malou Beck er pianist og lever næsten som en fugl i et guldbur, styret af sin noget ældre mand Holger.

   Det er simpelthen et genialt træk af en forfatter, der ellers skriver i krimigenren at få flettet en spændingshistorie ind i en helt utrolig smuk kærlighedsroman. ””Som natten kender stjernerne” er virkelig en page turner når de er allerbedst.

   Historien er skrevet i et utroligt smukt sprog og jeg blev fascineres af hovedpersonernes karakterer. Jeg tøver ikke med at give mine varmeste anbefalinger til ”Som natten kender stjernerne” hvis du mangler en kærlighedsroman uden for meget sødsuppe og med en snert af krimiens spænding.

   Vurdering: 5/6 Roser

   Krimiormen.dk


  Gør som tusindvis af andre bogelskere

  Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.