Bag om Spioner uden grænser
Christine Njor rejser i sine unge år til udlandet for at arbejde som speditør. Hun bliver hurtigt hvervet af en efterretningstjeneste, som hun tror er CIA. Hvordan arbejder agenter og efterretningstjenester? Hun rejser til det gamle DDR lige efter murens fald, og hun begiver sig rundt på kanten af våbentransporter til krigen i Jugoslavien. Fortiden indhenter hende mange år senere. Christine tager på en lang rejse gennem Europa og USA for at hjælpe den vestlige verden imod terrortrusler, men hjælper hun nu også? Og hvem er det, hun hjælper? Er Rusland medspiller i kampen mod terror? Er det danske PET for eller imod hende, og hvilke kræfter i Danmark trækker i de internationale tråde? Christine har ikke andet valg end at finde sin gamle agenttræning frem og gå i gang, alt imens hun kæmper med sit selvværd og en stigende angst.
Uddrag af bogen
”Du er ikke i fare, det er helt almindeligt, at russerne holder øje med dig, for de vil se, hvor troværdig du er, og de har indtil nu ikke set dig i kontakt med Vesten. Derfor har vi lagt ekstra stor vægt på at lære dig skyggeteknik, så du selv kan holde øje og være klar over, hvornår du har følgere med dig”.
Christine smilte nu lidt mere afslappet. ”Og så lærer I mig også, hvornår det er jer, som holder øje med mig?” Hold kæft, et netværk, og hvor gjorde de alt kompliceret. Hendes liv havde forandret sig, nu ville hun altid skulle holde øje med alt, tænkte hun.
Om forfatteren
Christina Eiberg er født i 1969 i Roskilde. Hun er uddannet speditør og har boet og arbejdet ti år i udlandet; USA, Tyskland, Belgien og Frankrig. Hun har debatteret i aviser og radio, og har bidraget med en kronik til STX-studenternes skriftlige afgangseksamen i 2016. Spioner uden grænser er hendes debutroman og er skrevet med inspiration fra hendes år i udlandet.
Vis mere