Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Thulesingulariteten - Torben Magnild Husum - Bog

Bag om Thulesingulariteten

Findes der rester af nazisternes hemmelige, okkulte selskaber i vore dage? Det spørgsmål bliver den humoristiske, joviale og impulsive konspirationsteoretiker Tom Eske og hans mere jordnære makker Ole tvunget til at finde et svar på. De bliver kastet ud i en speget sag om en forsvunden historiestuderende, der forskede i netop disse ting. De to okkulte efterforskere jagter et spor, der bringer dem verden rundt i en søgen efter glemte nazibaser, bronzestatuetter af valkyrier, en mystisk energi og endnu større hemmeligheder – helt ukendt af det moderne menneske. Hvad rodede Himmler, Thuleselskabet og Ahnenerbe egentlig med? Hvad foretog nazisterne sig i Antarktis i 40’erne – i det såkaldte Neuschwabenland? Og hvorfor besøgte Himmler en tændstikfabrik ved Farum i maj 1941? Uddrag af bogen To rækker kontorborde stod langs den ene væg. De var fyldt med kolber, glas, instrumenter, papir, mapper og masser af andre ting, som jeg slet ikke ville gøre mig klog på. Der lå et fint lag støv over det hele. Det lignede ikke helt en typisk nazibase, som jeg forestillede mig det. Der var godt nok de obligatoriske billeder af Hitler, Himmler og andre prominente nazister på væggene, men samtidig hang der sorte bannere med gyldne kanter overalt. De var dekoreret med mystiske runer og okkulte tegn. Jeg var ved at tabe både næse og mund. Det her måtte nærmest være det største fund i Danmark siden Guldhornene. Om forfatteren Torben Magnild Husum (f. 1969) er uddannet datamatiker og folkeskolelærer. Tidligere har han studeret musikvidenskab og filosofi. Han arbejder til daglig som lærer på et 10. klassecenter. Torben har bidraget med noveller til antologien Lige under overfladen fra Science Fiction Cirklen. Thulesingulariteten er hans første roman.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772189505
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 314
 • Udgivet:
 • 14. August 2020
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 151x221x23 mm.
 • Vægt:
 • 492 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 25. April 2024

Beskrivelse af Thulesingulariteten

Findes der rester af nazisternes hemmelige, okkulte selskaber i vore dage? Det spørgsmål bliver den humoristiske, joviale og impulsive konspirationsteoretiker Tom Eske og hans mere jordnære makker Ole tvunget til at finde et svar på. De bliver kastet ud i en speget sag om en forsvunden historiestuderende, der forskede i netop disse ting. De to okkulte efterforskere jagter et spor, der bringer dem verden rundt i en søgen efter glemte nazibaser, bronzestatuetter af valkyrier, en mystisk energi og endnu større hemmeligheder – helt ukendt af det moderne menneske. Hvad rodede Himmler, Thuleselskabet og Ahnenerbe egentlig med? Hvad foretog nazisterne sig i Antarktis i 40’erne – i det såkaldte Neuschwabenland? Og hvorfor besøgte Himmler en tændstikfabrik ved Farum i maj 1941?

Uddrag af bogen
To rækker kontorborde stod langs den ene væg. De var fyldt med kolber, glas, instrumenter, papir, mapper og masser af andre ting, som jeg slet ikke ville gøre mig klog på. Der lå et fint lag støv over det hele. Det lignede ikke helt en typisk nazibase, som jeg forestillede mig det. Der var godt nok de obligatoriske billeder af Hitler, Himmler og andre prominente nazister på væggene, men samtidig hang der sorte bannere med gyldne kanter overalt. De var dekoreret med mystiske runer og okkulte tegn. Jeg var ved at tabe både næse og mund. Det her måtte nærmest være det største fund i Danmark siden Guldhornene.

Om forfatteren
Torben Magnild Husum (f. 1969) er uddannet datamatiker og folkeskolelærer. Tidligere har han studeret musikvidenskab og filosofi. Han arbejder til daglig som lærer på et 10. klassecenter. Torben har bidraget med noveller til antologien Lige under overfladen fra Science Fiction Cirklen. Thulesingulariteten er hans første roman.

Brugerbedømmelser af Thulesingulariteten

 • Krimiormen s. 13. August 2020

  ”Thulesingulariteten” er forfatteren Torben Magnild Husums debut i konspirationsteorithriller-genren. Lidt om bogen. Tom Eske og hans konsulent Ole Knaptorp er bogens hovedpersoner. Tom leder et bureau der påtager sig mystiske okkulte og konspirationsteoretiske detektivopgaver.

  Da forfatteren kontaktede mig, blev jeg straks interesseret i hans debut af 2 væsentlige årsager. For det første er han en lokal spirende Rødovreforfatter og jeg blev interesseret i at læse, hvad en lokal kunne strikke sammen af ord. Dernæst så kunne jeg med det samme se, at ”Thulesingulariteten” var noget helt andet end en traditionel krimi eller thriller.

  I tilgift så viste det sig at ”Thulesingulariteten” er smækfyldt med god humor. Der findes da ikke noget bedre end når et ganske alvorligt emne kan krydres med en tilpas portion smil og ja…ind imellem et latterbrøl. Lad mig sige det med det samme.

  Jeg er vild med skrivestilen. Jeg betragter mig selv som forholdsvis jordbunden, så konspirationsteorier ligger altså ikke øverst på min spiseseddel udi en god thriller. Men jeg må indrømme at efter opstarten på bogen og når man lige får sat sig ind i forfatterens tankegang, så er det en helt fantastisk læseoplevelse.

  Konspirationsteorierne er ikke længere ude end, at jeg godt kan abstrahere fra det okkulte og sagtens bare kan tage ordene ind som det de er. Jeg var alt i alt umådeligt godt underholdt. ”Thulesingulariteten” er nu ikke bare morsom underholdning.

  Bogen tager faktisk godt fat i et ganske alvorligt emne og en af de værste perioder i nyere tids verdenshistorie. Inden jeg nåede igennem så endte historien med at føles ganske troværdig, trods min lille skepsis omkring det okkulte og konspirationsteorierne.

  Det er nu ganske godt gået af en debutant. Har jeg lyst til at lære hovedkaraktererne Tom Eske og Ole Knaptorp nærmere at kende? Ja det har jeg i allerhøjeste grad. Jeg tager gerne imod en efterfølger til ”Thulesingulariteten” med åbne arme.

  https://www.krimiormen.dk/446752414


Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.