Bag om Ud af kaos
Romerrigets kollaps i 300- og 400-tallet kaster Europa ud i en krise af hidtil uset omfang. Endeløse krige, bitre magtkampe og strømme af desperate flygtninge hærger kontinentet og styrter antikkens verden i grus. Da støvet har lagt sig, er et nyt Europa født.
Med ildhu og fortælleglæde kaster ti forskere lys over et overset, men ikke desto mindre fascinerende kapitel i Europas historie – en periode, vi kalder for folkevandringstiden. Ud af kaos begynder i den østlige del af kontinentet langs Donaus bredder i nutidens Rumænien og Ungarn. Området er skueplads for en række begivenheder, der har givet navn til perioden. Det er her vi møder hunnerne, goterne og senere gepiderne – tre folkeslag, der tilkæmper sig magt og lykkes med at danne nye, flygtige riger og imperier, mens Romerrigets indflydelse smuldrer. Bogen giver også læseren et indblik i samfundsudviklingen i Skandinavien, for også her opstod der nye stærke kongedømmer under påvirkning af den politiske udvikling længere sydpå.
Ud af kaos er rigt illustreret og henvender sig til alle, der ønsker at blive klogere på, hvordan grundstenene til det Europa, vi kender i dag, blev lagt. Bogen er udgivet i forbindelse med Moesgaard Museums særudstilling af samme navn.
Vis mere