Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Vi begynder med slutningen - Chris Whitaker - Bog

Bag om Vi begynder med slutningen

En livsbekræftende fortælling om, hvordan mennesker overlever, og hvordan kærlighed – i alle dets forklædninger – vinder. Duchess Day Radley er 13 år gammel og selverklæret lovløs. Regler og love er noget, der gælder for andre, ikke hende. Hun tænker kun på at beskytte sin lillebror, Robin, og deres mor, Star, en falleret, men ombejlet barsangerinde, der ikke kan tage vare på sig selv eller sine børn. Walk har aldrig forladt Cape Haven, den lille by på Californiens kyst, hvor han og Star voksede op. Han er sidenhen blevet politichef i byen, men fortidens synder plager ham stadig: Hans vidneforklaring var skyld i, at hans bedste ven, Vincent King, røg i spjældet for drabet på Stars lille­søster, Sissy. Siden dengang har Walk forsøgt, det bedste han kunne, at tage sig af Star og senere hendes to børn. Nu – 30 år efter – har Vincent afsonet sin straf. Inden han røg i fængsel, var han og Star kærester, men ingen i Cape Haven glæder sig til gensynet udover Walk. Star er ude i tovene, mændene skraber på hendes dør som savlende, beskidte køtere. Og Duchess? Hun ruster sig til mødet med den møghund, der ødelagde hendes mors liv. Da katastrofen rammer, ligner det et deja-­vu, men intet er som dengang, det hele begyndte. Vi begynder med slutningen er en usædvanlig, gribende og nerve­pirrende roman i spændingsfeltet mellem en thriller, amerikansk noir, moderne western og socialrealistisk familie­ og lillebydrama fra Montana til Californien. Med en menneskelig dybde, humor og poesi, der gør den til sin helt egen, og som har ramt læsere verden over lige i mellemgulvet. "En imponerende velplottet og velskrevet kriminalroman." ★★★★★ Jyllands-Posten "Sæsonens sandsynligvis mest rørende og hjertesmerteruskende roman er landet." ★★★★ Berlingske "Har det hele og mere til." ❤️❤️❤️❤️ Politiken "Dette er et episk drama og et ægte mesterværk. Jeg vil blive overrasket, hvis jeg læser en bedre roman i år." Daily Mirror CHRIS WHITAKER er britisk forfatter og fik sit gennembrud i 2016 med romanen Tall Oaks, der vandt CWA John Creasey New Blood Dagger Award. Vi begynder med slutningen har i 2021 vundet The Gold Dagger Award og The Theakston’s Crime Novel of the Year.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772392332
 • Indbinding:
 • Paperback
 • Sideantal:
 • 420
 • Udgivet:
 • 6. Juni 2023
 • Udgave:
 • 2
 • Størrelse:
 • 136x212x33 mm.
 • Vægt:
 • 448 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 20. Juni 2024

Beskrivelse af Vi begynder med slutningen

En livsbekræftende fortælling om, hvordan mennesker overlever, og hvordan kærlighed – i alle dets forklædninger – vinder.

Duchess Day Radley er 13 år gammel og selverklæret lovløs. Regler og love er noget, der gælder for andre, ikke hende. Hun tænker kun på at beskytte sin lillebror, Robin, og deres mor, Star, en falleret, men ombejlet barsangerinde, der ikke kan tage vare på sig selv eller sine børn.

Walk har aldrig forladt Cape Haven, den lille by på Californiens kyst, hvor han og Star voksede op. Han er sidenhen blevet politichef i byen, men fortidens synder plager ham stadig: Hans vidneforklaring var skyld i, at hans bedste ven, Vincent King, røg i spjældet for drabet på Stars lille­søster, Sissy. Siden dengang har Walk forsøgt, det bedste han kunne, at tage sig af Star og senere hendes to børn.

Nu – 30 år efter – har Vincent afsonet sin straf. Inden han røg i fængsel, var han og Star kærester, men ingen i Cape Haven glæder sig til gensynet udover Walk. Star er ude i tovene, mændene skraber på hendes dør som savlende, beskidte køtere. Og Duchess? Hun ruster sig til mødet med den møghund, der ødelagde hendes mors liv.
Da katastrofen rammer, ligner det et deja-­vu, men intet er som dengang, det hele begyndte.

Vi begynder med slutningen er en usædvanlig, gribende og nerve­pirrende roman i spændingsfeltet mellem en thriller, amerikansk noir, moderne western og socialrealistisk familie­ og lillebydrama fra Montana til Californien. Med en menneskelig dybde, humor og poesi, der gør den til sin helt egen, og som har ramt læsere verden over lige i mellemgulvet.

"En imponerende velplottet og velskrevet kriminalroman." ★★★★★ Jyllands-Posten
"Sæsonens sandsynligvis mest rørende og hjertesmerteruskende roman er landet." ★★★★ Berlingske
"Har det hele og mere til." ❤️❤️❤️❤️ Politiken
"Dette er et episk drama og et ægte mesterværk. Jeg vil blive overrasket, hvis jeg læser en bedre roman i år." Daily Mirror

CHRIS WHITAKER er britisk forfatter og fik sit gennembrud i 2016 med romanen Tall Oaks, der vandt CWA John Creasey New Blood Dagger Award. Vi begynder med slutningen har i 2021 vundet The Gold Dagger Award og The Theakston’s Crime Novel of the Year.

Brugerbedømmelser af Vi begynder med slutningenGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.