Bag om 1900 Til bords
1900 Til bords
BEST IN WORLD ved World Cookbook Awards 2019
Det originale danske landkøkkenRibs- og hindbærsyltetøj på nybagte
boller. Hjem til velanrettet frokost. Lagkager til kaffen – hver dag. Kampen om
den bedste leverpostej. Festmiddage med romfromage. Duften af natmad, når du
kommer sent hjem. Min madglæde er grundlagt ved et dansk spisebord. Det stod i
Odense – men det kunne faktisk have stået hvor som helst i kongeriget.Det var dansk mad, fra før vi helt
havde lært at hente inspiration fra andre landes køkkener og krydderier. Lavet
af kvinder, som blev glade, når familie og gæster rundt om spisebordet også var
glade. Kokkepigen på herregården, der tryllede med brændefyret komfur og
knofedt. Den unge husfrue af det bedre borgerskab – og en af Danmarks første
kvindelige læger – som arrangerede fester og lavede månedsplaner med
hverdagsmenuer. Også under 2. verdenskrig.
Der opstod livretter - og retter, man så frem til at spise på
bestemte tidspunkter af året. Retter, som jeg stadig kan huske. Plus en hel
masse andre, som jeg aldrig har smagt før nu. De kommer nemlig fra min oldemors
opskriftsbog. Hendes søsters opskriftsbog – og min farmors. Et samlet
tidsbillede på maden og vanerne i Danmark mellem 1902 og 1970.
Velkommen til min families danske
landkøkken.
Vis mere