Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Alt det, de andre har - Signe Nordstrand - E-bog

- Fortællinger om misundelse

Bag om Alt det, de andre har

Man siger, at misundelse er en grim ting. Og i en verden, hvor vi får fortalt, at vi som moderne kvinder kan blive, hvad vi vil, hvis bare vi vil det nok, hvor søstersind er på dagsordenen, og hvor kvinder skal bakke hinanden op og lade konkurrence vige for alliance, er misundelsen ikke en følelse, vi går rundt og skilter med. Men hvorfor er den så forbudt? Hvorfor skal den gemmes af vejen? Er man et dårligt menneske, hvis man indimellem har svært ved at mærke den helt oprigtige og ubetingede glæde på andres vegne? Og var Snehvides stedmor virkelig så ond, som vi har fået fortalt – eller var hun blot ensom, misforstået og et offer for samfundets ulidelige fokus på ungdom og skønhed? Med afsæt i personlige fortællinger kommer bogen rundt om en lang række emner, der på forskellig vis har relation til misundelsen. Den behandler ensomhed, nederlag, mindreværdsfølelser og både små og store begivenheder i livet, som kan skabe grobund for sammenligningssygen. Gennem kapitler, der omhandler alt fra hævnfølelser og rivalisering til økonomi, kvindekonkurrencer og polterabend-komplekser, tager bogen os med ind, hvor det gør allermest ondt, og hvor det ikke kun handler om at ønske sig noget, andre har, men også om nogle gange at ønske, at andre slet ikke havde det. Men den sætter også spørgsmålstegn ved det forkerte i følelsen og insisterer på, at det ikke er misundelsen i sig selv, der er problemet. Om forfatter Signe Nordstrand (født 1983) er cand.mag. i dansk og mor til en datter født i 2010 – og så kender hun selv til misundelsen. I sin ungdom kæmpede hun med overspisninger og lavt selvværd, og hun har senere erfaret, hvordan misundelse ofte har hængt sammen med spiseforstyrrelsen, og hvordan det hele har næret hinanden: skammen, maden, misundelsen og selvværdet – og ikke mindst følelsen af at være helt forkert. Signe Nordstrand har tidligere udgivet bogen En overspisers bekendelser – hvad chokolade lærte mig om livet (2019) om sit liv med en spiseforstyrrelse. E-bogen er lavet i fixed format

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788793951839
  • Udgivet:
  • 14. August 2020
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Alt det, de andre har

Man siger, at misundelse er en grim ting. Og i en verden, hvor vi får fortalt, at vi som moderne kvinder kan blive, hvad vi vil, hvis bare vi vil det nok, hvor søstersind er på dagsordenen, og hvor kvinder skal bakke hinanden op og lade konkurrence vige for alliance, er misundelsen ikke en følelse, vi går rundt og skilter med.

Men hvorfor er den så forbudt? Hvorfor skal den gemmes af vejen? Er man et dårligt menneske, hvis man indimellem har svært ved at mærke den helt oprigtige og ubetingede glæde på andres vegne? Og var Snehvides stedmor virkelig så ond, som vi har fået fortalt – eller var hun blot ensom, misforstået og et offer for samfundets ulidelige fokus på ungdom og skønhed?

Med afsæt i personlige fortællinger kommer bogen rundt om en lang række emner, der på forskellig vis har relation til misundelsen. Den behandler ensomhed, nederlag, mindreværdsfølelser og både små og store begivenheder i livet, som kan skabe grobund for sammenligningssygen. Gennem kapitler, der omhandler alt fra hævnfølelser og rivalisering til økonomi, kvindekonkurrencer og polterabend-komplekser, tager bogen os med ind, hvor det gør allermest ondt, og hvor det ikke kun handler om at ønske sig noget, andre har, men også om nogle gange at ønske, at andre slet ikke havde det. Men den sætter også spørgsmålstegn ved det forkerte i følelsen og insisterer på, at det ikke er misundelsen i sig selv, der er problemet.

Om forfatter
Signe Nordstrand (født 1983) er cand.mag. i dansk og mor til en datter født i 2010 – og så kender hun selv til misundelsen. I sin ungdom kæmpede hun med overspisninger og lavt selvværd, og hun har senere erfaret, hvordan misundelse ofte har hængt sammen med spiseforstyrrelsen, og hvordan det hele har næret hinanden: skammen, maden, misundelsen og selvværdet – og ikke mindst følelsen af at være helt forkert.

Signe Nordstrand har tidligere udgivet bogen En overspisers bekendelser – hvad chokolade lærte mig om livet (2019) om sit liv med en spiseforstyrrelse.

E-bogen er lavet i fixed format

Brugerbedømmelser af Alt det, de andre harFind lignende bøger
Bogen Alt det, de andre har findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.