Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger udgivet af Muusmann' Forlag

Filter
Filter
Genre
  • (7)
  • (23)
  • (22)
  • (161)
  • (17)
  • (96)
  • (66)
  • (71)
  • (19)
Type
  • (303)
  • (254)
  • (7)
Format
  • (287)
  • (123)
  • (83)
  • (29)
  • (16)
  • (16)
  • (7)
  • (3)
Sprog
  • (389)
  • (3)
Pris
DKK
Bedømmelse
  • (34)
  • (53)
  • (72)
  • (80)
  • (84)
Serie
  • (9)
  • (8)
  • (7)
  • (5)
  • (5)
  • (4)
  • (3)
  • (3)
  • (1)
Vis mere
Tag
  • (52)
  • (38)
  • (30)
  • (26)
  • (26)
  • (20)
  • (17)
  • (15)
  • (14)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
  • af Karsten Møller Hansen
    104,95 - 128,95 kr.

    Her er gaven til alle konfirmander, som de ikke vidste, de havde ønsket sig! En bog skrevet i øjenhøjde med konfirmanderne og direkte til dem af en sognepræst, der har undervist og talt med hundredevis af konfirmander gennem mere end 15 år. Det skal nok gå godt er en livsbekræftende, tankevækkende og til tider humoristisk lille bog henvendt til alle de unge konfirmander, der står ved porten til voksenlivet og kan have brug for at få et nyt perspektiv på livet. Den holder med de unge og fortæller dem, at de er, som de skal være. Der er enkelte dryp kristendom og bibelhistorie hist og her, men ellers hæ­ver forfatteren sig over det religiøse og forsøger at opmuntre konfirman­derne til at leve livet og leve det med andre, indgyde dem mod på at være sig selv, give dem håb for fremtiden, fortælle dem, at livet både er svært og dejligt, men først og fremmest at det hele nok skal gå godt.Om forfatteren Karsten Møller Hansen har været sognepræst ved Tårnby Kirke på Amager siden 2006. Det bedste ved at være præst har altid været at have konfir­mander, siger han. Han skriver faste kommenta­rer i Berlingske Tidende. I 2016 fulgte et filmhold ham, mens han underviste et hold konfirmander. Det blev til den roste film TRO af Jens Loftager. Filmen havde premiere ved CPH DOX i 2018 og er senere vist på DR.

  • - Sundhed i en håndfuld
    af Tobias Schmidt Hansen
    149,95 - 177,95 kr.

    Det behøver ikke altid at være en kamp at leve sundere. Ifølge forskningen er noget af det sundeste, man kan gøre, at spise en håndfuld nødder og frø om dagen. Mere kræver det ikke for at opnå meningsfulde forbedringer af alt fra blodtryk, blodsukker og kolesterol til inflammation. Et dagligt indtag af nødder og frø mindsker ikke blot risikoen for alvorlige sygdomme som kræft og hjertekarsygdomme, men ser faktisk også ud til at kunne tilføje flere år til ens liv.Nødder og frø er naturens mest koncentrerede kilder til næring og skiller sig ud som de eneste fødevarer, hvor det kun kræver en håndfuld for at opnå meget store sundhedsgevinster. De er således den lavest hængende frugt, når det kommer til at forbedre ens sundhed.Alle nødder og frø er dog ikke ens. De har hver deres særlige unikke sundhedsfremmende egenskaber, som gør, at nogle er gode til at forebygge brystkræft, imens andre er gode til at forbygge knogleskørhed. Så afhængigt af ens sundhed kan der være nogle nødder og frø, som det særligt er værd at prioritere.I denne bog får du et overblik over den imponerende mængde forskning, som findes om de forskellige nødder og frø, og du får tips til at inkorporere dem i din dagligdag med spændende opskrifter.Om forfatterTobias Schmidt Hansen er uddannet læge i 2014 og aktuelt i gang med speciallægeuddannelsen i almen medicin. Har er derudover formand for Dansk Selskab for Livsstilsmedicin, patientrådgiver i Scleroseforeningen, skribent og foredragsholder.Tobias har igennem mange år indgående beskæftiget sig med kost og livsstilsmedicin og har bl.a. taget kurser ved USA’s førende naturlæge, Dr. Andrew Weil.E-bogen er lavet i fixed format

  • - Fra graviditet til amning og barnets første 18 år
    af Maria Felding
    265,95 - 293,95 kr.

    Det er ingen hemmelighed, at vi i Danmark spiser alt for lidt grønt. Men vælger man en helt grøn – vegansk – kost, så kan det vække uro og bekymringer. Vegansk ernæring vækker især stærke følelser, når det handler om grøn kost til de helt små.Dette er bogen, som alle forældre med interesse for grøn kost bør eje. I bogen gennemgås alle de bekymringer og usikkerheder, der kan være om grøn børneernæring, samt hvorfor der kan være store fordele ved at give sit barn grønne vaner fra start. Bogens fokus er særligt ernæring til spædbørn og småbørn, men den indeholder ligeledes udførlig information og vejledning om grøn kost under graviditet og amning samt til ældre børn. Der redegøres blandt andet grundigt for, hvordan man sikrer, at veganske børn får nok næringsstoffer, om relevante tilskud, og om hvordan man som veganer forholder sig til Sundhedsstyrelsens anbefalinger.Den populære kogebogsforfatter og mor til tre veganske børn, Mia Sommer, har udarbejdet 50 simple og næringsrige veganske opskrifter til bogen, der viser, hvordan man også i praksis kan give sit barn en sund start på livet. Om forfatterenMaria Felding er klinisk diætist, cand.scient. med speciale i plantebaseret ernæring og medforfatter til bogen Den plantebaserede kost.

  • af Mette Holm
    188,95 kr.

    Mit år 2022 er kalenderen, der kan forandre dit liv. Mit år 2022 af Mette Holm er ikke bare en hvilken som helst kalender, men kalenderen som kan skabe det liv, du fortjener at leve. Bogen har med dens store succes siden 2017 udkommet hvert år, og bliver altid revet væk fra hylderne allerede kort efter udgivelserne. Mit år 2022 indeholder en masse spændende redskaber, så du kan blive klogere på dig selv. Når du bliver klogere på dig selv, vil det hjælpe dig til at blive den bedste udgave af dig selv og hjælpe dig på rette vej til at finde ro og mentalt overskud til at styre dine tanker og træffe de rigtige valg. I Mit år 2022 af Mette Holm får du håndgribelige opgaver og de rigtige tips og tricks til at skabe dit eget perfekte liv. “Det handler om at tænke dit liv op – jeg ved, at oppetanker skaber mirakler for vores sind, og at det er det, der skal til for at skabe et fantastisk år, du aldrig vil glemme. Så lad os skabe mirakler sammen. Du kan godt, jeg tror på dig.” - Mette HolmGå ind i det nye år med kalenderen ‘Mit år 2022’ og skab det perfekte liv, som du altid har drømt om at leve. 

  • af Nicolai Tram & Eva Helbæk Tram
    190,95 - 229,95 kr.

    I lang tid har det at lave mad over bål været noget, spejdere og elitesoldater har haft patent på, mens vi andre har været henstillet til at grille pølser i bar mave på terrassen. Men mad over åben ild er for alle og ikke kun for friluftsentusiaster. Det er sanseligt og upraktisk på den fede måde. Det handler lige så meget om den tid, man bruger, mens man laver maden, som det gør om at spise den. Bogen om bålmad giver dig forslag til bålretter i forskellig sværhedsgrad, den lærer dig at bygge og tænde bål, giver dig et indblik i ildens ni liv samt alt, hvad du har brug for at lære for at tæmme ilden. Du finder klassiske opskrifter som chili con carne og ristede kastanjer, men også mere udfordrende retter som kræver koncentration og overskud – og det er en god ting. For hvis der er én ting, bogens forfattere vil opnå med denne bog, så er det at give læseren friheden til med god samvittighed at sætte sig ved bålet og med maden som påskud se på flammerne og lade roen falde over sig. På den måde er dette måske den første kogebog, hvor maden er det næstvigtigste. Det vigtigste er dig. Bålmad er nemlig også åndelig næring, og den ro, der følger med, når man ser ind i flammerne, finder man ingen andre steder. Om forfatterne Eva Helbæk Tram har arbejdet som gastronomisk skribent og redaktør for magasiner og guides i mange år, inden hun nærmest ved et tilfælde samlede kameraet op og lod sin madglæde vitalisere sig i billeder også. Nicolai Tram har som kok arbejdet på toprestaurater i ind- og udland, før han forlod restaurationsbranchen for i stedet at lave tv. Med denne bog markerer han en nyfunden kærlighed til maden og ikke mindst ilden.

  • - En grundbog i skyggearbejde
    af Mette Holm
    118,95 - 138,95 kr.

    Alle mennesker bærer rundt på skygger – sider af os selv, som vi ikke vil være ved. Hver gang du oplever at bliver irriteret på andre, når du undskylder for dig selv, når du føler, at du ikke er det sted i dit liv, du gerne vil være – så står der altid en skygge i vejen.En skygge er en projektion, dvs. en side af din personlighed, som du ikke vil kendes ved og derfor kaster over på andre. Hvis du oplever at: – du er træt af ikke at være det sted i dit liv, hvor du gerne vil være – du føler dig låst fast i en bestemt rolle – du bliver let dømmende over for andre eller dig selv – du længes efter mere personlig power og mere balance og ro i dit liv. Så vil skyggearbejde være oplagt, da det hjælper dig til at finde: Mod, ro, balance, øget selvværd og en større karisma. Bogen indeholder en grundlæggende introduktion til, hvad skyggearbejde er, og en præsentation af psykolog Mette Holms unikke SKYGGE-model, som du lynhurtigt vil kunne anvende i dit eget liv. Du vil blive introduceret til begreberne projektion og integration. Du vil lære forskellige typer skygger at kende, og du vil få inspiration til, hvordan du kan arbejde videre med dine egne skyggesider. Om forfatteren Mette Holm er privatpraktiserende psykolog og foredragsholder. Hendes arbejde omkring skyggerne kommer i særdelshed fra hendes egen personlige rejse og fra en dyb interesse for det faglige perspektiv omkring skyggearbejde.

  • af Nina Lynggaard Jørgensen
    93,96 - 98,95 kr.

    Jeg er sååååååå træt af at høre på alle de forældre, der brokker sig over, at deres børn er kommet i teenagefasen. For hvad nu, hvis det i virkeligheden er omvendt? Altså at det ikke er teen- ageren, der kommer ind i en svær fase – men i virkeligheden ens forældre? Den tanke slog ned i hovedet på mig for et par år siden. Så besluttede jeg mig for at skrive mine tanker ned. Jeg fandt på et begreb, jeg kalder “Parentyfasen”. Jeg har lagt mærke til, at der efterhånden er mange voksne, der først får børn, når de kommer i 30’erne. Det vil sige, at når forælderene rammer overgangsalderen, sker der det uheldige, at barnet samtidig bliver teenager. Overgangsalderen hænger sammen med hormonforstyrrelser, tendens til humørsvingninger, søvnbesvær og meget mere. Lyder det ikke lidt som de samme symptomer, man ynder at hæfte på os teenagere? Ordet teenager bruges oftest negativt – og det vil jeg gerne ændre på. I Den lille håndbog om håndtering af vanskelige forældre kan du læse mine tanker om, hvordan man kommer igennem teenageårene uden alt for store skrammer. Og hvordan man kan lære at håndtere de forældre, der er hårdest ramt af de udfordringer, de står med i voksenlivet. Forældre er velkomne til at læse med. Bogen giver glimrende eksempler fra livet med en voksen i overgangsalderen (eller “Parentyfasen” – og som man kan læse, er der nok af situationer at referere til! Bogen er egnet som en kærlig gave til børn, forældre, bedsteforældre, lærere, konfirmander – og andre, som forsøger at forstå, hvorfor det indimellem slår gnister mellem to generationer under samme tag. Om forfatteren Nina Lynggaard Jørgensen (nu 16 år) har skrevet denne letlæselige, sjove og anderledes bog, hvor hun vender begreberne “teenagefase møder overgangsalder” lidt på hovedet i et underholdende sprog.

  • - Opskrifter til enhver venindekomsammen
    af Julie Karla
    158,95 - 194,95 kr.

    VENINDEMAD giver dig inspiration til maden til din næste venindebrunch, -frokost eller -middag. Bogen indeholder 70 opskrifter, der alle er lette at gå til, men som samtidig nok skal imponere veninderne.Kun det bedste er nemlig godt nok, når veninderne samles. Og når de helt store begivenheder som babyshower, polterabend og surprise-fødselsdag skal fejres, så er der også inspiration at hente her. Her er alt lige fra finger food til smukke kager.VENINDEMAD er en sød gave at give til sine veninder. Den er en kærlig opfordring om at mødes til endnu flere hyggestunder i fremtiden i det bedste selskab og med den dejligste mad.Kender du til den danske keramiker Anne Blacks inspirerende univers, vil du også kunne glæde dig over, at alle opskrifterne i bogen er serveret på hendes smukke service. Vi spiser med øjnene, så derfor må det gerne se indbydende ud, når vi får veninderne på besøg.VENINDEMAD er skrevet af Julie Karla, der i de sidste 10 år har udviklet og delt opskrifter på sine to madblogs juliekarla.dk og karlasnordickitchen.com. Julie Karla arbejder som madskribent, madfotograf og -stylist i ind- og udland. Venindemad er Julie Karlas anden kogebog.Om forfatterJulie Karla er madblogger og har i de sidste 10 år delt sine opskrifter på www.juliekarla.dk og på den engelsksprogede madblog www.karlasnordickitchen.com. Hendes opskrifter optræder jævnligt i både landsdækkende og internationale medier. Ved siden af sine blogs arbejder Julie Karla som madskribent, madstylist og fotograf og udgav i 2019 kogebogen Grøn Morgenmad. Hendes nye bog Venindemad indfanger hendes kærlighed til at lave mad til dem, hun holder af.E-bogen er lavet i fixed format

  • - og anekdoter fra en scouts fodboldliv
    af Torben Aakjær
    231,95 kr.

    Verdens suverænt største og mest populære idrætsgren er fodbold, som overalt i verden dyrkes og beskues med passion, begejstring og kærlighed. Alle, der elsker denne sport, har formentlig et eller flere hold, som de holder særligt meget med, og igennem tiderne har de fleste fået en eller flere favoritspillere. Enten fra yndlingsklubberne eller fra et eller flere landshold, der har gjort det særlig godt under en slutrunde. Nogle kan huske Pelés store gennembrud som blot 17­årig under VM 58, mens andre jublede særligt meget, da Müller scorede sejrsmålet i VM 74­finalen. Andre igen husker Zidanes vidunderlige flugter mod Leverkusen i CL­finalen i 02, mens den yng­re generation måske bedst husker Mbappes præstationer under seneste VM, hvor han som den blot tredje teenager i historien kunne løfte VM­pokalen sammen med Frankrig. Vi kan blive ved med at hive disse fantastiske individuelle præstationer frem af bunken med fodboldminder, og konstant går snakken om, hvilken spiller der er den bedste. Valentino Mazzola, Meazza, Di Stefano, Pelé, Cruyff, Maradona, Ronaldo, Zidane, Ronaldinho eller måske en helt anden? Hvem er den største, den bedste, den mest fantastiske individualist, som verden endnu har set? Hvem har vundet mest, hvem har begejstret mest, kort sagt – hvem er den bedste af de bedste af de bedste? Bogens forfatter har i mange år arbejdet i store internationale klubber og har scoutet et utal af spillere. Heriblandt verdensstjerner som Hazard, Lukaku, Suarez, Azpilicueta, Boateng og Reus samt danske spillere som PE Højbjerg, Andreas ’AC’ Christensen, Kvist og Christian Eriksen m.fl. De mange års erfaring gør, at Aakjær har erhvervet sig en uvurderlig viden og indsigt i fodbol- dens specielle verden, og evnen til at vurdere spillere fra den øverste hylde, gør ham i stand til at definere sit bud på de bedste af de bedste, vel at mærke dem, som har ’smidt støvlerne’. I bogen vil du, ud over historierne om de 100 bedste, endvidere kunne læse om hvordan Torben Aakjær fejlvurderede Luis Suarez, om dengang han vandt over Ryan Giggs i en spisekonkurrence, da han drak rødvin med Sir Alex Ferguson, og da han i den grad dummede sig på de sociale medier. Dertil kommer historier om alle de spillere, der måske ikke er i top 100, men som hver for sig har defineret fodbolden fra 1930’erne og frem til vore dage. Om forfatteren Torben Aakjær har siden 2007 arbejdet som scout i bl.a. Hamburger Sport-Verein og Manchester United, og endvidere rådgiver han en række engelske firmaer omkring fodbold. Før da arbejdede han som træner for forskellige ungdomselitehold i Danmark og har herudover sit eget firma, Aakjærs Football Player Advisoring, hvor han vejleder unge spillere i såvel Danmark, som i udlandet. I privat regi bestyrer han 7-8 fodboldsider på Facebook om alt lige fra beskrivelse af unge talenter, diverse afstemninger, til historier om nostalgiske fodboldbegivenheder m.v.

  • - Tebrygning og kunsten af fordybe sig
    af Marcus Udsen Grandjean
    154,95 kr.

    Denne bog tager sit udspring i et personligt og dybdegående møde med den ældgamle tradition, der i østen kaldes chadao, ’teens vej’. Bogen er et stort skridt ind i den bredtfavnende verden af te og den tætte forbindelse, denne kultur har med meditation. Du vil blive guidet i nogle af de traditionelle tebrygningsmetoder på en jordnær og poetisk facon. Foruden at få en praktisk fornemmelse for tebrygning og værktøjerne til at navigere i denne komplekse proces, giver bogen også refleksioner omkring, hvordan te kan bruges som element til at udvikle og forfine et roligt og oprigtigt sindelag. Te har sine filosofiske rødder i zen-buddhismen og taoismen, og det vil være dette udgangspunkt, der ligger til grundlag for forbindelsen mellem meditation og te. Det personlige islæt har stor betydning, da te kan akkompagnere ethvert individ og tilpasses alles dagligdag. Det vigtigste er den interne rejse, man begiver sig ud på, når man vælger at åbne for sine sanseindtryk og lader sig dykke ind i den nærværende og fleksible te-verden. Her er der plads til, at alt, hvad vi er, bliver omfavnet, og her kan vi kultivere et sind, der uforstyrret ser den verden, vi lever i. Om forfatterenMarcus Udsen Grandjean er uddannet human fysiolog og har beskæftiget sig med zen-buddhisme og praktiseret te-kulturens storslåede filosofi igennem mere end 12 år. Marcus har afholdt workshops, retreats og foredrag om te og meditation. Marcus har valgt en egenhændig og indsigtsfuld tilgang til at lære om te, meditation og alle de aspekter, der følger med. Derfor var rejsen mod at skrive en bog om netop dette emne en naturlig forlængelse af de mange timers fordybelse i denne nærværende og poetiske praksis.

  • af Sandra Pugliese, Anna Iben Hollensberg & Charlotte Gylling Mortensen
    130,95 - 158,95 kr.

    Mikrofloraen i vores tarmsystem er helt afgørende for vores immunitet, fordøjelsesevne samt optagelse og omdannelse af næringsstoffer m.m. Ny forskning viser, at vores tarmbakterier også har stærk indflydelse på vores hjernekemi og psyke. Den absolut enkleste vej til at styrke mikrofloraen er via fermenteret mad og de rigtige fibre til bak-terierne. Om serien: Functional foodsFunctional foods er et begreb, der bruges om mange typer fødevarer. I denne nye serie af bøger anvender vi begrebet i betydningen af naturlige fødevarer – dvs. rene, oprindelige og uspolerede af industriel håndtering – som har kendte, sundhedsfremmende egenskaber. Nogle fødevarer har nemlig så -tydelige ekstra medicinske egenskaber, at vi bevidst bruger dem terapeutisk, dvs. vi -bruger maden som medicin. I serien er valgt nogle af de fødevarer, som ikke er så almindelige i den nutidige danske kogetradition, og bøgerne vil byde på lettilgængelige, familievenlige opskrifter, som kan benyttes igen og igen. En slags ‘Karolines Køkken’ med fokus på funktionelle fødevarer, som alle kan bruge. Andre bøger i serien: Bone broth, Gurkemeje og Kokos. Om forfatterne Sandra Pugliese er autodidakt kok og kogebogsforfatter. Hun har udgivet en lang række kogebøger, der alle har smag, sanselighed og sundhed i højsædet. Sandra har i -mange år arbejde med mad som medicin, og hendes holistiske tilgang til mad og sundhed har stor betydning i kreationsfasen omkring opskrifterne til denne bogserie. Hun kurerer hellere en halsbetændelse med fx timiante, ingefær og koldslynget honning end med en recept fra lægen, og hun brænder for at vise sine læsere, hvilke små mirakler de rette råvarer kan gøre for både krop og sind. Anna Iben Hollensberg er speciallæge i almen medicin og uddannet heilpraktiker i tysk naturmedicinsk metode. Efteruddannet i komplementær og holistisk medicin i især Schweiz, Tyskland og USA og i 2016 certificeret Functional Medicine Graduate, som den første danske læge. Hun driver en integreret medicinsk privatklinik i Silkeborg med fokus på orthomolekylær og functional medicine og er desuden faglig ansvarlig på Heilpraktikerskolen, fagunderviser og en efterspurgt foredragsholder. Charlotte Gylling Mortensen er cand.scient i klinisk ernæring. Hun blev i 2016 certificeret i Functionel Medicine Graduate som den første ernæringsfaglige i Danmark og arbejder på Institut for Ortomolekylær Medicin (IOM) i Lyngby. Hendes interesse for ernæring begyndte, da hun arbejdede for FN’s Verdens-fødevareprogram i Egypten i 1990’erne. Hun har desuden en MSc i journalistik fra University of Wisconsin, USA.

  • af Mette Holm
    168,95 - 192,95 kr.

    Mette Holm har igennem de seneste 3 år guidet sig selv og tusindvis af kvinder til at lære at stille sig OPPE. Hvad det det vil sige, og hvad koden bag ”oppe­teorien” er, afsløres i denne længe ven­tede bog. Med baggrund i den kognitive metode omsættes teori til billeder og redskaber, model­ler og anvisninger, der gør, at man ikke kan undgå at forandre sig, når man arbejder med bogen. Den giver et dybt indblik i, hvad der sker, når din tanker aktiverer dine følelser, som derefter udmønter sig i handlinger. Hele omdrejningspunktet er at afkode modstand og flytte sig mentalt. Bogen er enestående i sin dybde, da den på simpel vis gør svært tilgængeligt stof til noget, alle kan forstå og bruge. Når du først forstår, hvordan oppe-teorien virker, og hvilke elementer der er i den, kan du pludselig handle dér, hvor du tidligere var låst fast, og gøre dig fri af negative tankemønstre. OP giver dig et helt nyt billede af dine muligheder og den magt, vi alle besidder. Når du lærer dine tankers kraft at kende, vil du aldrig tænke en nedadgående tanke igen, og effekten vil sprede sig til alle områder af dit liv. Om forfatteren Mette Holm er privatpraktiserende psykolog og foredragsholder. Hun driver desuden den succesrige livsstilsblog MettesUnivers samt uddannelse af skyggevejledere. Mettes omdrejnings- punkt er at flytte kvinder ud af offerrollen og ind i et mere meningsfyldt liv. I 2015 var hun med- forfatter til bogen Elsker mig for evigt, og i 2016 udkom hun med Boost din selvkærlighed – en samling af små positive og opbyggelige tekster. Mette sender hver dag et selvkærligt boost til 55.000 følgere. Se mere på Mettesunivers.dk.

  • - Grundbog
    af Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, mfl.
    219,94 kr.

    Low FODMAP diet går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, de såkaldte FODMAPs (Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyoles), der giver problemer, når man har irritabel tarm (IBS). Ved at følge en Low FODMAP diet vil de fleste opleve mindre oppustethed, færre mavesmerter, mindre maverumlen og luftudvikling i tarmen. Symptomer, som for de fleste medfører en række begrænsninger, fx i det sociale liv.Low FODMAP diet henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, men også pårørende og fagfolk, der vejleder patienter med diagnosen, kan med fordel anvende bogen.Ny opdateret udgave med bl.a. energiberegninger på alle opskrifter.Om forfatterne: Cæcilie Gamsgaard Seidel. Født i 1984 og uddannet klinisk diætist i 2010 samt cand.scient. i klinisk ernæring fra Københavns Universitet i 2014. Hun har gennem sin uddannelse en god teoretisk viden om kost og tarmsygdomme. Hun har siden 2012 vejledt i kost ved mave-tarm-sygdomme på Aleris-Hamlet og i eget firma, DiætistCentret. Cæcilie afsluttede i november 2013 uddannelse i Low FODMAP Diet på King’s College, London.Lisbeth Jensen. Født i 1963 og uddannet klinisk diætist i 1989. Lisbeth har arbejdet med ernæringsbehandling ved mave-tarm-kanalens sygdomme på Køge Sygehus i 14 år. Siden 2008 har Lisbeth været ansat på Herlev Universitetshospital med speciale i mave-tarm-kanalens sygdomme. I januar 2013 afsluttede hun uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London.Marianna Lundsteen Jacobsen. Født i 1963 og uddannet klinisk diætist i 1989. Marianna er ansat på Sygehus Sønderjylland. Marianna er medforfatter på bogen Boghvede 2 i 2012 sammen med læge Hans Gert Jakobsen. I januar 2013 afsluttede hun uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London.Mette Borre. Født i 1959 og uddannet klinisk diætist i 1992. Mette er ansat på Aarhus Universitetshospital med speciale i mave-tarm-kanalens og leverens sygdomme. Hun er underviser på uddannelsen af kliniske diætister i Aarhus og på cand. scient.-uddannelsen i klinisk ernæring i København. Mette er bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Klinisk Ernæring og medlem af Sundhedsstyrelsens Godkendelsespanel for ernæringspræparater. Derudover er hun medforfatter til bogen Kræft og ernæring, genvind styrke og livskvalitet, lærebøgerne Ernæring og Klinisk Ernæring samt bøgerne Low FODMAP diet 1, 2 og 3. Hun har gennemført uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London, og underviser andre diætister i Low FODMAP-diæten.Stine Junge Albrechtsen. Født i 1979 og uddannet klinisk diætist i 2008. Stine har primært arbejdet med overvægtige, men har siden december 2011 vejledt i tarmsygdomme. Hun har i januar 2013 afsluttet uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London, og er vejleder i egen klinik, Guided by Stine. Stine er medforfatter på flere bøger, bl.a. bøgerne Low FODMAP diet – giver ro i maven; Gastric Bypass – inspiration til livet og maden efter operationen sammen med Den Skaldede Kok; Tab 12 kilo på 12 uger med Henrik Duer samt en bog om madpakker, Superhelten og Prinsessen på ærten spiser også madpakker.

  • af Anne Larsen & Martin Kreutzer
    198,95 - 233,95 kr.

    Slut med ømme led og sener, eksem, kredsløbsproblemer og en generelt hensygnende krop. Bogen giver svaret på det meste. Vejen til en antiinflammatorisk livsstil kan godt virke kringlet, men her er drejebogen, der er lige til at følge, inklusive fire ugers kostplan, masser af lækre opskrifter og en hel bunke værdifulde redskaber, der tilsammen hjælper med at slukke branden i kroppen. Bogen er en uundværlig guide for alle, der ønsker at tage livtag med de gængse velfærdssygdomme, ønsker større overskud i hverdagen og at kunne holde til udfordrende træning uden at gå i stykker. Læseren bliver udfordret på sine nuværende kostvaner, søvnen, motionen og flere andre områder. Ny vitalitet og livsglæde følger med den antiinflammatoriske livsstil. Om forfatterneMartin Kreutzer er ernæringskonsulent, EH, og en af landets mest velrenommerede specialister inden for præstationsfremmende ernæring. Har været ansat ved Institut for Human Ernæring, KU, i 10 år. Har et omfattende forfatterskab og er fast skribent ved flere forskellige medier. Martin står for bogens teori og råvarernes sundhedsvinkel. Anne Larsen er gennem en lang årrække succesfuld madskribent og foredragsholder. Forfatter til rigtig mange inspirerende og populære kogebøger. Fast skribent ved flere forskellige medier. Anne står for alle bogens mange velsmagende opskrifter.

  • af Mette Holm
    168,95 - 194,95 kr.

    Nogle gange er det de korteste og mest enkle udsagn, der giver de største resultater. Små livskloge ord og sætninger, der kan så et frø i dit sind og lede dine tanker i retningen af, hvad det gode liv er for dig, og hvordan du får fokus på det, der er vigtigst. Denne bog kan hjælpe dig godt i gang med processen. Psykolog Mette Holm udsender hver dag ’boost-mails’ til over 50.000 danskere, der finder stor glæde og inspiration i hendes små opbyggelige udsagn. Succesen er nu overført til denne bog, en ’omsorgsgave’ til læseren, der indeholder 100 af hendes bedste ’boosts’, og sider til noter, dagbog, eller hvad man nu har på hjerte. Budskabet er, at det gode liv skaber du selv, dag for dag, uge for uge, år for år. Det handler om at tage ansvar for sit eget liv, at være sin egen bedste ven og at vælge at præge sit liv med positive tanker. ”Når du har tillid til dig selv og ved, at du kan skabe gode dag for dig, er der intet, der kan vælte dig. Det er et af de stærkeste steder, du kan stille dig som menneske. At tage din plads og hver dag skabe det, der er vigtigt for dig. Et liv, hvor den tillærte hjælpeløshed skæres væk, og hvor ansvaret for at skabe det, du ved, du fortjener, står først. Egoistisk? Nej, det er yderst næstekærligt. For når du skaber skønne dage for dig selv, skaber du på magisk vis også skønne dage for dem omkring dig.” – Mette Holm Om forfatteren Mette Holm er privatpraktiserende psykolog, forfatter og foredragsholder. Hendes arbejde omkring selvkærlighedsarbejdet, og det at stå stærkt som kvinde i sit eget liv, kommer i særdelshed fra hendes egen personlige rejse og fra en dyb interesse for det faglige perspektiv omkring kvindeliv og udvikling af de potentialer, vi som menneske allerede besidder.

  • af Jesper Hede
    162,95 - 192,95 kr.

    Bushcraft er viden og færdigheder. Viden om naturens ressourcer på bæredygtig vis og færdigheder til at kunne tage på tur i vildmarken og klare sig med relativt lidt udstyr og bruge sine omgivelser til at opretholde en god levestandard i kortere eller længere tid. Bushcraft ser ofte tilbage på gamle traditioner og håndværk, helt tilbage til stenalderen, og blander moderne viden med disse gamle veldokumenterede metoder. Disse nære naturoplevelser og forståelsen for naturen i det hele taget giver ikke bare færdigheder til at kunne klare sig i vildmarken, men indvirker også positivt på vores ellers travle og stressede hverdag. Bogen giver læseren et dybdegående indblik i, hvordan man kan klare sig i naturen, og kommer ind på alt fra valg af udstyr, regler for adgang til naturen, ild og båltændning til primitiv madlavning, spiselige og brugbare planter, hvordan man finder en god lejrplads, sikkerhed, primitiv førstehjælp og masser af projekter som fx at bygge en stol, snitte en ske, lave en rammesav og meget mere. Bogen henvender sig til såvel nye i bushcraftverdenen som til erfarne, som ønsker inspiration til kommende ture. Den er lavet, så den kan bruges som opslagsværk i en han- dy størrelse til rygsækken, og er fyldt med stemningsfulde og inspirerende turbilleder, ’how to’-skitser og forklaringer, som giver læseren mulighed for selv at tage på tur og udleve vildmarkseventyret, uanset om det er i baghaven eller Canadas ødemark. Om forfatteren Jesper Hede er friluftsvejleder og ejer kursusvirksomheden og outdoorbutikken Bus- hcraft Danmark. Han underviser på skov- skolen (KU) og i DGI, er konsulent for diverse tv-produktioner, instruktør i det amerikanske selskab Pathfinder School Scandinavia, skribent i Danmarks største outdoormagasin og stifter af Danmarks største bushcraftforum. Jesper har igennem de seneste +20 år arbejdet og interesseret sig for bushcraft, primitivt håndværk og naturens ressourcer og lever i dag af at undervise andre i vildmarksfærdigheder og som turleder på ekspeditioner og ture rundt om i verden.

  • - En opvækst med alkoholproblemer
    af Kristina Hermann
    198,95 - 231,95 kr.

    Forældres alkoholmisbrug har både en omfattende og ødelæggende virkning på børns udvikling og på et godt familieliv. Der bør derfor være langt højere fokus på, hvad det betyder for et menneske at vokse op i et alkoholikerhjem. I Danmark er der en meget stor gruppe voksne, der i denne sammenhæng mere eller mindre er blevet forbigået og glemt. Sundhedsstyrelsen antager, at i alt 510.000 personer i alderen 19 år og opefter er vokset op med mindst én forælder med et alkoholproblem, og det antages, at tallet er ca. 200.000 for børn under 18 år. Mennesker, der har oplevet en sådan opvækst, kæmper dagligt med at få tingene til at hænge sammen i deres voksenliv. De har ofte et lavt selvværd, problemer med at sætte grænser, følelsesmæssige overreaktioner, tendens til overbekymring, en høj grad af selvkritik, overansvarlighed over for andre og manglende selvomsorg m.m. De kommer hurtigt til kort i nære relationer, de oplever flere skilsmisser/brudte parforhold samt ringere kvalitet i par-, forældre- og familieforhold. Bogen ”Du er ikke alene” er en letlæst selvhjælpsbog, der gennem øvelser og grundige forklaringer sætter læseren i stand til at finde forståelse med sig selv, og til at forandre og frigøre sig fra følgerne af forældrenes alkoholmisbrug. Bogen er vejen til at blive et trygt, frit og selvsikkert menneske på trods af en fortid med alvorlige tab, traumer og svigt.

  • af Steen Larsen
    138,95 - 154,95 kr.

    Der findes ikke et måltid, der er mere genialt end en hotdog. Et måltid bestående af en pølse i et brød, toppet op med forskelligt tilbehør, som kan holdes i én hånd og med god balance spises stående på ét ben, siddende, gående eller løbende – det er da smart! Hotdog er desuden en af de få spiser, der er elsket i alle aldre. Hotdogbogen viser med inspiration fra hele verden, hvordan man selv kan bygge spændende hotdogs med smagfulde toppings. Bogen har 40 gode forslag: lige fra den klassiske hotdog med det hele, den mexi-canske med guacamole, toppet med ristede græshopper, den australske med terøget pølse og papaja-remoulade til den anderledes amerikanske, grillede gulerodsdog med mangorelish. Dertil kommer over 100 opskrifter på overraskende tilbehør, brød og pølser (også hjemmelavede) med mange smagskombinationer, også til vegetaren. Der er fx rabarberketchup, avocadoremoulade, figensennep, stikkelsbærrelish, persillepesto, chilisalsa, limeagurkesalat og rødbedehummus. Det sprøde er med som rosmarinløg, friteret persillerod, crispy grønkål, østerscrackers og parmesanflager. Og det hele serveres i fx speltbrød, boghvedepandekager, glutenfrit brød, dampede boller eller blot i et salatblad. Verdens bedste hotdogs giver kort sagt uanede muligheder for at rykke hotdogs ind på middagsbordet – til både hverdag og fest. Om forfatteren Steen Larsen er kemi- og læreruddannet og underviser i madkundskab i folkeskolen og på aftenskoler. Er tilknyttet kogeskolen Bisquitfabrikken og har lavet kurser landet over med sit “Hotdog-cirkus”. Steen er madskribent og kogebogsforfatter og står bag flere populære og fantasifulde kogebøger med inspiration fra hele verden, bl.a. Pølsebogen, Rent vegetarisk, Gå hjem og wok, Lev stærkt, Eksotisk mad, Mad med krudt i, Kom i kog og Kogebog for grønne kødspisere.

  • - Ren besked om, hvordan mad påvirker din sundhed, og hvad du kan opnå med en optimal kost
    af Maria Felding & Tobias Schmidt Hansen
    238,95 - 265,95 kr.

    Siden ”Den plantebaseret kost” udkom i 2016 har den været en grundbog for dem, som ønsker at spise grønnere. På baggrund af 800 videnskabelige studier og rapporter, gennemgik bogen alle de væsentlige aspekter af hvordan, man sikrer sig både at få optimal beskyttelse mod livsstilssygdomme og hvordan det sikres at få alle de nødvendige næringsstoffer på en plantebaseret kost. Efter første udgave af bogen udkom, er den blevet trykt i 6 oplag, og siden da er der kommet meget ny forskning omkring kost og sundhed. Derfor har forfatterne klinisk diætist Maria Felding og læge Tobias Schmidt Hansen opdateret alle bogens kapitler med den nyeste forskning og udvidet den med flere relevante kapitler om bl.a sportsernæring og global sundhed, ligesom alle bogens opskrifter er nye. Med den reviderede udgave af ”Den plantebaserede kost” får alle, der ønsker spise en grønnere kost dermed forsat den nyeste opdaterede viden om, hvad det vil betyde at spise en plantebaseret kost. Om forfatterne Maria Felding er uddannet klinisk diætist og er kandidat i klinisk ernæring fra Københavns Universitet. Hun har certifikat i plantebaseret ernæring fra T. Colin Campbell Center for Nutrition Stu- dies and eCornell. Hun er dernæst certificeret i Low Fodmap-diæten til behandling af irritabel tyktarm. Maria er privatpraktiserende diætist og har klinik i Rungsted og København Ø. Dernæst foredragsholder og skribent for flere magasiner, heriblandt Lægemagasinet. Tobias Schmidt Hansen er uddannet læge og arbejder til daglig på en kræftafdeling. Han er der- udover patientrådgiver i Scleroseforeningen samt skribent og foredragsholder. Tobias har igen- nem mange år indgående beskæftiget sig med kost og naturmedicin og har bl.a taget kurser ved USA’s førende naturlæge, Dr. Andrew Weil.

  • - Inspiration til livet og maden efter operationen
    af Den Skaldede Kok Olsen & Stine Junge Albrechtsen
    171,95 kr.

    Mere end 15.000 danskere har gennemgået en gastric bypass-operation, og rigtig mange overvejer eller venter på en operation. Det er helt afgørende at være i stand til at træffe det rigtige valg. Spørgsmålene er mange, og valget er svært. Men en ting er helt sikker. Uanset hvad man vælger, så vil det få afgørende indflydelse på, hvordan livet efterfølgende vil forme sig. Har man først sagt ja, er det derfor vigtigt at vide, hvordan man får et godt og velfungerende liv efter en operation. Man kan kort og godt kalde denne bog; ”Grundbogen – for alle der har fået, eller overvejer at få en gastric bypass-operation”. Hvilke spørgsmål presser sig på før og efter operationen, og hvordan klarer man den efterfølgende tid, hvor livsstil og madvaner lægges ind i helt nye rammer. En bog, der også kan være en god vejleder og hjælp for pårørende. Carsten Olsen (Den Skaldede Kok) fortæller om sine personlige oplevelser efter sin gastric bypass-operation og kommer med en lang række gode råd og anvisninger. Diætist Stine Junge Albrechtsen har udarbejdet modellen til bogens kostplaner og kostsammensætning. Sammen giver de en række gode råd om, hvordan en gastric bypassoperation kan blive en god oplevelse for både krop og sjæl. Bogen fortæller på en overskuelig måde, hvordan kosten sammensættes i de forskellige perioder efter operationen, så man har det godt og samtidig får en sund og varieret kost. Velsmagende opskrifter, som alle kan finde ud af at tilberede – illustreret med informative og smukke billeder.

  • af Kondo Sasaki
    198,95 - 229,95 kr.

    Japansk mad er i en klasse for sig. Det er enkelt, det er sundt, og det er rene smagsoplevelser med masser af grøntsager, fisk, bælgfrugter og ris. Og så er det frem for alt slet ikke svært, som man ellers kan have en tendens til at tro. Kondo Sasaki nærer en dyb fascination for det japanske køkken, som han er opvokset med og har lært at kende hjemme i sin japanske kokkefars køkken, i køkkenhaven med de mange japanske urter og grøntsager og på utallige rejser til solens rige. I denne kogebog har Kondo, der selv er uddannet kok, samlet en række af sine yndlingsopskrifter på japansk mad garneret med oplysninger om råvarer, det japanske måltid, spændende fortællinger om skik og brug samt egne oplevelser fra rejser til Japan og arbejde på en restaurant i det pulserende Tokyo. Opskrifterne er bevaret i deres originale og ærlige form, men er nøje udvalgt, så de kan laves i et dansk køkken ved hjælp af få ingredienser. Foruden opskrifter på enkel og velsmagende mad i forskellige kategorier, fx grillet, dampet, friturestegt og sammenkogt, løfter Kondo sløret for, hvordan man laver sin egen tofu, miso, ramen og andre grundsten i det japanske køkken. Bogen giver læseren inspiration til selv at prøve kræfter med det japanske køkken. Til at bladre og vælge nogle gode retter ud – måske blot som tilbehør, eller måske som et fuldt og varieret japansk måltid. Kondo Sasaki har i samarbejde med fotografen Martin Kaufmann skabt en kunstnerisk kogebog, der ud over at være en inspirerende samling opskrifter også er en kulturoplevelse og en stor visuel nydelse. Om forfatteren Kondo Sasaki er halvt japaner og halvt dansker. Han er uddannet kok fra Munkebo Kro og har arbejdet på en lang række velrenommerede restauranter såsom Restaurant Tsuyama i Tokyo, Kadeau, Restaurant Herman, Nimb og Pony. Kondo har lavet japansk mad i Go’Morgen Danmark, har været gæstedommer i tv-programmet Masterchef og står for en lang række japanske pop-up-events. Om fotografen Martin Kaufmann og Kondo har i en årrække arbejdet sammen om forskellige madprojekter. Martin har desuden fotograferet kogebog med Meyers samt leveret billeder til en lang række danske og internationale madmagasiner.

  • - Sluk branden der hærger kroppen indefra
    af Anne Larsen & Martin Kreutzer
    131,95 kr.

    Guiden introducerer læseren til hele inflammationsbegrebet. Hvad gør inflammationen ved os, hvorfor skal vi kere os om den og frem for alt: Hvordan kan vi gennem intelligente kostjusteringer slukke den indre ild, der truer med at give os alverdens dårligdomme? Introduktionen til konkrete råvarer efterfølges af 25 lækre opskrifter, som inspirerer læseren til at ændre sine kostvaner. Temaer: Hvad er inflammation, hvad skal du spise for at slå den ned, hvad kan du ellers gøre og hvordan omsætter du rådene til konkrete, velsmagende opskrifter?Ernæringsteorien og råvareguiden er skrevet af Martin Kreutzer, en af landets mest kendte specialister inden for præstationsfremmende ernæring. Martin Kreutzer har et omfattende forfatterskab bag sig og har udgivet bøger på kendte forlag, heraf er flere forfattet i samarbejde med Anne Larsen. Opskrifterne er komponeret af Anne Larsen, succesfuld foredragsholder og forfatter til en lang stribe kostbøger. Fotograf Stine Heilmann har mange års erfaring med at fotografere mad til store magasiner. Hendes interesse for sund og spændende mad formidles gennem smukke og appetitlige fotos.Om serien: Omfattende teori, en inspirerende råvareguide og fantastiske opskrifter giver læseren masser af konkrete redskaber, som kan bruges til at skabe sunde forandringer i hverdagen. Temaerne varierer fra bog til bog, således at seriens enkelte eksemplarer kan læses for sig selv.

  • - Spis dig sund og stærk med 100+ anti-inflammatoriske og lækre opskrifter
    af Anne Larsen
    198,95 - 233,95 kr.

    ”Anti-inflammatorisk livsstil er min hemmelige ingrediens, når det handler om at føle mig godt tilpas og fuld af energi. At min krop fungerer godt. Fordi jeg har gjort en indsats, uden at det kammer over. Balance. I mit køkken, i mine valg – i min krop. De opskrifter, jeg bringer her i bogen, er min tilgang. Mit madliv.” Ordene er Anne Larsens, og hun ved om nogen, hvad hun taler om, når det kommer til den anti--inflammatoriske kost og livsstil: ”Det handler om at styrke smagen og dermed nydelsen. Så den velsmagende og sunde mad er min bedste og eneste medicin. Uden dikkedarer. Hvor der er masser af plads til livets glæder. Smidige led, klar hud, velfungerende fordøjelse, bedre søvn og med vægttab som sidegevinst. Hvad enten du lider af kronisk inflammation eller blot er generelt sundhedsorienteret, så er den anti-inflammatoriske livsstil en god stil. Til et generelt velbefindende. Til at bekæmpe en tilstand, ikke en sygdom. Men sygdommen ligger lige i pipelinen, hvis du ikke tager livtag med din livsstil og går i køkkenet og fylder gryderne med anti-inflammatoriske ingredienser og skruer op for smagen. Jeg håber, at bogens 100 opskrifter vil inspirere dig til at finde din egen perfekte balance. Alt imens du nyder.” Om forfatteren Anne Larsen er en succesfuld madskribent, fore-dragsholder og konceptudvikler. Bag sig har Anne en stribe kogebøger og et hav af opskrifter i magasiner, blade, aviser og tv.

  • af Søren Gericke, Hans Beck Thomsen, Erwin Lauterbach & mfl.
    198,95 - 231,95 kr.

    Den danske kokkescenes ‘grand old men’ samles igen, omkring deres store passion for at tilberede fantastiske retter med østers. Fire af vore mest velrenommerede mesterkokke, Erwin Lauterbach, Jan Hurtigkarl, Søren Gericke og Hans Beck Thomsen, fortæller i denne smukke og indbydende bog, hvorfor de holder af østers, og om hvordan de tilbereder deres personlige ynglingsretter med østers. Det hele krydrer de med personlige anekdoter om deres oplevelser med det luksuriøse skaldyr. Østers er en kongelig spise, der har været elsket af høj og lav i årtusinder. Vi får den fascinerende historie om, hvorfor verdens ældste østersbestand i Limfjorden altid har været så eftertragtet og højt elsket en spise. Her er masser af faglig viden og en gennemgang af forskellige typer østers. Bogen er fyldt med flotte, velkomponerede opskrifter. Her er noget for enhver smag, også for dem, der endnu ikke er helt klar over, at de elsker østers. Forfatterne er ikke blot mesterkokke på hver deres måde, de har alle fire en fælles passion som østers­elskere – en passion, som de i rigt mål deler ud af her. Det hele er krydret med smukke fotos af de mange herlige retter. Et uundværligt værk og must for alle, der holder af østers. Om forfatterne Erwin Lauterbach er en nestor i kredsen af prominente danske mesterkokke. Han har i en lang årrække præget den høje kvalitet, der har været en afgørende faktor for det nye, nordiske køkkens succes. Erwin Lauterbach drev og ejede i en årrække den velrenommerede Restaurant Saison, i dag står han bag Restaurant Lumskebugten på Esplanaden i København. Lauterbach har modtaget den prestigefyldte pris Champagneprisen. Jan Hurtigkarl åbnede sin første restaurant, Hos Jan Hurtigkarl, i 1979, i hjertet af København. Siden drev han i mange år restauranten Jan Hurtigkarl & Co. på Nordsjællands kyst, hvor han udviklede et meget personligt, opfindsomt og globalt køkken, der hver sæson havde et nyt tema. Han har modtaget en Michelin-stjerne og adskillige prestigefyldte priser, herunder Årets kok og Champagneprisen. I dag driver han Restaurant Mielcke & Hurtigkarl i Frederiksberg Have i København sammen med Jakob Mielcke Hansen – en gourmetrestaurant med fokus på eksperimenterende mad og samspillet mellem den omkringliggende have og køkkenet. Søren Gericke er mesterkokken, der om nogen har sat dagsordenen for det nye, danske køkken. Der findes stort set ikke en gourmetkok i dette land, der ikke er mærket af hans fingeraftryk. Han har mod­taget en række prestigefyldte priser for sit arbejde og bliver regnet for at være en af de betydeligste, nulevende danske kokke. Hans Beck Thomsen har gennem mere end 25 år, som tredje generation, været ejer af Henne Kirkeby Kro i Vestjylland og har forandret den mere end 200 år gamle kro til et af de fornemmeste madtempler i Danmark. Han har modtaget adskille prestigefyldte priser, ligesom han har været dommer ved VM for professionelle kokke i Lyon. Er medlem af Fonden til fremme af dansk gastronomi og driver i dag også Restaurant Stranden i Henne.

  • - Basiskøkkenet og flere opskrifter
    af Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, mfl.
    231,95 kr.

    En inspirerende efterfølger til succes bogen Low FODMAP diet – giver ro i maven. Hvor den første bog er en grundbog der beskriver principperne bag Low FODMAP diet, og kombinerer disse med en række opskrifter, så er bog 2 en guide til basiskøkkenet med mange spændende ideer og forslag til, hvordan hverdagen enkelt og nemt kan implementeres og følges i diæten. Det hele er garneret med en række velsmagende opskrifter med få ingredienser, som gør det nemt at bruge Low FODMAP diet. Bogen henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, der ønsker at få et bedre helbred og en lettere hverdag ved at spise rigtigt, sundt og godt. Bogen kan også med fordel anvendes af pårørende og fagfolk der vejleder patienter med diagnosen. Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, Marianna Lundsteen Jacobsen og Cæcilie Gamsgaard Seidel er alle uddannede kliniske diætister og har yderligere en tillægsuddannelse i low FODMAP diet fra King’s College London.

  • - Alt i én gryde – Din genvej til nem hverdagsmad
    af Mette Mølbak
    138,95 - 154,95 kr.

    Der skal mad på bordet hver dag. Og helst noget, der smager godt, er sundt og fyldt med næring, uden at det tager for lang tid og efterlader en kæmpe opvask. Løsningen hedder one pot cooking, hvor du i princippet bare skal have en god gryde, et godt skærebræt, en kniv og nogle gange også en skål. Men det meste andet køkkenudstyr kan du godt lade blive i skuffen. Det gør det nemmere at gå i køkkenet på en tirsdag, og samtidig bliver det en befrielse at finde ud af, hvor meget god mad der kan komme ud af enkle tilberedninger og basiskøkkenudstyr. Alle bogens opskrifter er lavet ud fra ideen om, at du skal have så lidt køkkenarbejde som muligt og så meget velsmag som muligt. Fx laks med kål og kikærter, der får selskab af ingefær, lime og koriander, eller krydrede kødboller af lam i indisk tomatsauce. Der er klassikere som boeuf bourgignon og osso buco og spændende og lette retter med fisk og grønt. Alt sammen med velsmagen i højsædet – og minimal arbejdsindsats. One pot cooking handler om at skære køkkenarbejdet ind til det allermest essentielle. At skære ned uden at gå på kompromis med smag eller kvalitet. Ligesom vi i de her år downsizer vores bolig og skiller os af med overflødige ting, så handler one pot cooking også om, at vi ikke behøver at have kæmpe køkkener eller en kæmpe gastronomisk udstyrspakke for at lave god mad. Det gælder om at finde ind til det mest nødvendige og skære udnødvendige arbejdsgange fra. One pot cooking er også en hjælp til den, der gerne vil lave mad fra bunden, men kan synes, det er svært i en travl hverdag. Flere af bogens opskrifter er både billigere og hurtigere end at hente take away. Om forfatteren Mette Mølbak er ansat ved dagbladet Politiken som madredaktør og har i en lang årrække haft samme stilling på ALT for damerne. Mette Mølbak har en brændende interesse og passion for mad, som hun både formidler via opskrifter, artikler og bøger.

  • - Giver ro i maven. Lev godt med IBS.
    af Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen & mfl.
    231,95 kr.

    Low FODMAP diet går ud på at begrænse en gruppe af kulhydrater, de såkaldte FODMAPs (Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyoles), der ofte giver problemer, når man lider af irritabel tarm (irritable bowel syndrome eller IBS). Ved at følge Low FODMAP diet vil de fleste med IBS reducere oppustethed, have færre mavesmerter, mindre maverumlen og luftudvikling. Denne bog er nummer tre i rækken af de populære bøger Irritabel tarm – Low FODMAP diet – giver ro i maven. Low FODMAP diet følger man normalt i 4-6 uger, hvorefter fødevarer med et højt indhold af FODMAPs reintroduceres eller genindføres. Denne bog giver dig enkle og brugbare redskaber til, hvorledes man bedst følger diæten og efterfølgende reintroducerer de enkelte FODMAPs. Man kan herved danne sig et overblik over, hvilke fødevarer der tolereres, og i hvilke mængder. Bogen giver mange gode råd om livsstil og andre behandlingsformer ved IBS baseret på den nyeste forskning og forfattergruppens mangeårige erfaring og viden om behandling af IBS. Ved at følge de mange råd i bogen kan man selv bidrage til at opnå en bedre livskvalitet (self-care), selvom man har IBS. Low FODMAP diet henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, men også pårørende og fagfolk, der vejleder patienter med diagnosen, kan med fordel anvende bogen. Alle forfatterne er uddannede kliniske diætister og har yderligere en tillægsuddannelse i low FODMAP diet fra King’s College, London.

  • - Nem og lækker syltning - 1 opskrift hver uge året rundt
    af André Spange Nabulsi
    208,95 kr.

    Måske havde du en mormor, der syltede, eller måske en oldemor. Desværre glemte mange af os at spørge ind til opskrifter og teknikker, så hvordan er det nu, man gør? Syltningen er kommet stærkt tilbage, og heldigvis er det meget nemmere, end du tror. Bogen giver dig kyndig vejledning og inspiration til både at sylte, safte og snapse. Med ganske få grundprincipper og remedier ved hånden er du snart i gang med at fremtrylle lækkerier på glas og flaske, som langt overgår færdigkøbte produkter. Bogen følger årets gang og bringer en opskrift for hver uge baseret på sæsonens gode råvarer – købt i din lokale butik, på et marked eller måske plukket i skoven. Det handler om at gemme det, der er godt lige nu, til senere nydelse. De mange fine smagsoplevelser akkompagneres af gode historier, du kan fortælle til dem, du senere deler de skønne sager med. Historier, der opstår undervejs i dit eget sylteeventyr, men også gode anekdoter, som bogens forfatter strør rundhåndet med som optakt til de mange opskrifter. En uformel og ukompliceret bog til alle, der holder af det autentiske køkken!Om forfatteren:André Spange Nabulsi er opvokset i køkkenet mellem potter og pander i forældrenes nærvær. Gik selv i lære som kok på Restaurant Salt på Hotel Admiral i København. Udlært i 2007. Har arbejdet på diverse af Københavns og Nordsjællands finere restauranter og åbnede Cafe André i Helsingør i 2011 med et stærkt fokus på kager. Når André står i køkkenet, er det med en mere teoretisk tilgang til arbejdet. Det er med respekt for det klassiske og interesse for det moderne.

  • - Slut med junk-træning
    af Elin Solheim
    168,95 - 192,95 kr.

    At bevæge dig stærk handler ikke blot om øvelser, der skal gøres, til du er stærk nok. Det er et mindset og en ­erfaring, som holder dig stærk hele livet. Denne bog er for kvinder i alle aldre; både dem, der har født, og dem, der ikke har. Størstedelen af den kvindelige befolkning kan forebygge og undgå hyppige, men ofte oversete gener som ufrivillig vandladning ved fysisk aktivitet, bækkensmerter, “delte” mavemuskler og forstyrrelser på seksuel funktion ved at være mere opmærksom på det, du lærer i denne bog. Du får: - Indblik i personlige oplevelser og erfaringer med at ændre tilgangen til træning. - Forklaringerne på, hvorfor det er vigtigt. - Praktiske eksempler, fotos og QR-koder til vejledningsvideoer. - Eksempler på træningsprogrammer. Bevægelserne i dine vågne timer fylder tidsmæssigt langt mere end tiden på træningsmåtten. Derfor er dine hverdagsbevægelser – hvordan du bevæger dig, fra du står op, til du går i seng – mindst lige så vigtige som de specifikt korrigerende og styrkende øvelser, du laver. For de fleste betyder dette, at de har et stort, uudnyttet potentiale til at få en velfungerende og stærk krop. Fysioterapeut Elin Solheim præsenterer her en ny tilgang til kvinders træning, hvor det at skulle træne handler mere om kvalitet og om at bevæge sig rigtigt i dagligdagen end om blot at træne mere og hårdere i fitnesscenteret. Resultatet er en stærkere kerne, som kan bære dig sikkert gennem alle livets udfordringer. Om forfatteren Elin Solheim er fysioterapeut, iværksætter, underviser og er mor til tre. Hun har 20 års erfaring som fysioterapeut og med undervisning i bevægelse, bl.a. også gennem dans og yoga. Som indehaver af www.elinsolheim.dk og www.fysioflow.dk har hun de seneste år beskæftiget sig med at udvikle og formidle viden omkring træning af kvindekroppen.

  • - På personlighed, adfærd og relationer
    af Ditte Young
    192,95 kr.

    En fagbog af equi-coach Ditte Young – fyldt med erfaringer og gode råd til alle hesteejere og ryttere. Bogen er baseret på Ditte Youngs mange års erfaringer og arbejde med heste og ryttere, alt fra skovtursryttere til eliterytterne, som både har vundet DM, EM, VM og deltaget i OL.De fleste mennesker, som har med heste at gøre, har tænkt tanken: ”Gad vide, hvad der går igennem hovedet på min hest? Er den fræk, eller fejler den mon noget?” I bogen vil du finde nøje beskrivelser af de adfærdsproblemer, som du kan have med din hest, samt situationer, hvor du kan komme i tvivl om, hvad der ligger til grund for, at din hest gør, som den gør.Baseret på fingerspidsfornemmelser, erfaringer og terapeutiske råd får du konkrete værktøjer til at løse mange adfærdsproblemer omkring din hest. Du vil også få et større indblik i, hvad der ligger til grund for din hests opførsel – enten når den er i flok eller blandt os mennesker og i dens arbejde, som kan være spring, trav, dressur og meget mere.I bogen finder du beskrivelsen af Ditte Youngs 6 heste-personlighedsprofiler, og hvorfor hun personliggør hestene for at give en øget forståelse for, hvad den enkelte hest har brug for. Som noget helt nyt vil du kunne læse om relationsarbejdet, når I er en ekvipage, og få gode råd til, hvordan du opnår et stærkt samarbejde med din hest – uanset om du er en ung ponyrytter, seniorrytter, der rider på et højt plan, eller elsker at være sammen med din hest i liberty.Forstå din hest er desuden fyldt med casehistorier fra Ditte Youngs arbejde med nogle af Skandinaviens mest anerkendte eliteryttere op til de større konkurrencer såsom DM og OL, hvor hun beskriver, hvilken personlighedsprofil hver enkelt hest har, og giver forklaringer på, hvorfor hestene reagerede, som de gjorde i de forskellige tilfælde. Blandt eliterytterne er de danske landsholdsryttere Cathrine Dufour og Thomas Sandgaard samt den norske landsholdsrytter Ellen Birgitte Farbrot.Bogens formål er at skabe en øget forståelse for hestens væsen og samtidig give dig nogle brugbare og håndgribelige værktøjer til en øget hestevelfærd. Bogen er skrevet til ære for de mange heste, som stiller sig til rådighed for deres mennesker hver eneste dag.Om forfatterenDitte Young er uddannet psykoterapeut, clairvoyant, kranio-sakral-terapeut og healer, og så er hun kendt som en af Danmarks mest anerkendte dyretelepatører. Hun holder foredrag, konsultationer, kurser og uddannelse både i ind- og udland. Hun arbejder med alle typer af hesteejere både fritidsryttere og eliteryttere fra landsholdet, inden for dressur, spring, military, western og meget mere og over det meste af verden.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.