Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Som titlen på bogen antyder, er omdrejningspunktet pissegod mad.Bogen her skal ses som en samling af de mest populære og lækre retter fra mine platforme. Det er en forlængelse af mit populære univers på de sociale medier ’’Pissegodmad’’.Bogen indeholder en masse nemme, hurtige og velsmagende måltider, som passer perfekt ind i en travl hverdag.Bogen skal bruges som inspiration til aftensmaden, både for dig, som vil have det hurtigt overstået, men også for dig, som gerne vil bruge lidt ekstra tid.Mit håb er, at I vil bruge bogen, når I gerne vil lave et velsmagende og lækkert måltid til dem, I elsker, uden at skulle byen rundt for at finde krydderierne.Om forfatterDavid Kallestrup Pedersen er tidligere politibetjent ved Nordjyllands Politi. Her har han primært været operativ på gadeplan. Udover det, har han undervist i magtanvendelse, konflikthåndtering og førstehjælp. Han er pt. på orlov fra politiet. På nuværende tidspunkt er han selvstændig influencer, madblogger og kogebogsforfatter. Han er medejer af virksomheden Novus, som sælger miljøvenlige alternativer til opvaskemaskinen og vaskemaskinen. Davids kærlighed til de simple, lækre og hurtige retter kommer virkelig til udtryk i denne bog. Specielt de kreative og lækre pastaretter.E-bogen er lavet i fixed format
Mere end 15.000 danskere har gennemgået en gastric bypass-operation, og rigtig mange overvejer eller venter på en operation. Det er helt afgørende at være i stand til at træffe det rigtige valg. Spørgsmålene er mange, og valget er svært. Men en ting er helt sikker. Uanset hvad man vælger, så vil det få afgørende indflydelse på, hvordan livet efterfølgende vil forme sig. Har man først sagt ja, er det derfor vigtigt at vide, hvordan man får et godt og velfungerende liv efter en operation. Man kan kort og godt kalde denne bog; ”Grundbogen – for alle der har fået, eller overvejer at få en gastric bypass-operation”. Hvilke spørgsmål presser sig på før og efter operationen, og hvordan klarer man den efterfølgende tid, hvor livsstil og madvaner lægges ind i helt nye rammer. En bog, der også kan være en god vejleder og hjælp for pårørende. Carsten Olsen (Den Skaldede Kok) fortæller om sine personlige oplevelser efter sin gastric bypass-operation og kommer med en lang række gode råd og anvisninger. Diætist Stine Junge Albrechtsen har udarbejdet modellen til bogens kostplaner og kostsammensætning. Sammen giver de en række gode råd om, hvordan en gastric bypassoperation kan blive en god oplevelse for både krop og sjæl. Bogen fortæller på en overskuelig måde, hvordan kosten sammensættes i de forskellige perioder efter operationen, så man har det godt og samtidig får en sund og varieret kost. Velsmagende opskrifter, som alle kan finde ud af at tilberede – illustreret med informative og smukke billeder.
Forældres alkoholmisbrug har både en omfattende og ødelæggende virkning på børns udvikling og på et godt familieliv. Der bør derfor være langt højere fokus på, hvad det betyder for et menneske at vokse op i et alkoholikerhjem. I Danmark er der en meget stor gruppe voksne, der i denne sammenhæng mere eller mindre er blevet forbigået og glemt. Sundhedsstyrelsen antager, at i alt 510.000 personer i alderen 19 år og opefter er vokset op med mindst én forælder med et alkoholproblem, og det antages, at tallet er ca. 200.000 for børn under 18 år. Mennesker, der har oplevet en sådan opvækst, kæmper dagligt med at få tingene til at hænge sammen i deres voksenliv. De har ofte et lavt selvværd, problemer med at sætte grænser, følelsesmæssige overreaktioner, tendens til overbekymring, en høj grad af selvkritik, overansvarlighed over for andre og manglende selvomsorg m.m. De kommer hurtigt til kort i nære relationer, de oplever flere skilsmisser/brudte parforhold samt ringere kvalitet i par-, forældre- og familieforhold. Bogen ”Du er ikke alene” er en letlæst selvhjælpsbog, der gennem øvelser og grundige forklaringer sætter læseren i stand til at finde forståelse med sig selv, og til at forandre og frigøre sig fra følgerne af forældrenes alkoholmisbrug. Bogen er vejen til at blive et trygt, frit og selvsikkert menneske på trods af en fortid med alvorlige tab, traumer og svigt.
Hvad er en irriteret tyktarm? Det er en meget hyppig, ikke-livstruende mavetarmsygdom lokaliseret til den sidste del af tarmen, tyktarmen. Har flere forskellige navne som irriteret eller nervøs tyktarm. Sygdommen er kendetegnet ved en række symptomer, som mavesmerter, rumlen samt ophobet luft i tarmen og vekslende afføringsvaner. Cirka halvdelen af alle danskere oplever mindst en periode i livet med symptomer på irritabel tarm. Sygdommen kan forekomme i alle aldre, men starter hos de fleste i det tidlige voksenliv.Den er tre gange hyppigere hos kvinder end hos mænd.Årsagen til sygdommen kendes ikke og derfor findes der heller ingen behandling, der kan helbrede sygdommen.Kosten kan være en afgørende faktor for hvor slemt symptomerne udvikler sig. Det kan dog være svært at finde hoved og hale i, hvad man må spise og hvad man ikke må spise.En low FODMAP diet er en kost, der udelukker en række kulhydrater (laktose, fruktose, fruktaner, polyoler, galactooligosaccharider). Det er den australske diætist Sue Shepherd og læge Peter Gibson, Monash University der i fællesskab har udviklet og dokumenteret diæten, der indtil dato har vist fantastiske resultater og givet symptomlindring til ca. 75% af de patienterne der anvender den.Bogen er fyldt med gode råd og vejledninger kombineret med en lang række herlige opskrifter og nemme kostplaner. Man får udførligt at vide hvorfor low FODMAP diæt lindrer symptomerne. Henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, der ønsker at få en mere normal hverdag og samtidigt spise sundt og godt.Pårørende, og fagfolk der vejleder patienter med diagnosen, kan også med fordel bruge bogen.Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, Marianna Lundsteen Jacobsen og Cæcilie Gamsgaard Seidel er alle uddannede kliniske diætister. Yderligere har Stine, Mette, Lisbeth og Marianna en tillægsudannelse fra King’s College London i low FODMAP diæten.e-bogen er lavet i fixed layout
Ny opdateret udgave af den populære bestsellerbog KÅL – inkl. 10 helt nye opskrifter. Kål er en overset superfood. Det er en af de allersundeste grøntsager, der findes, og den bliver tilmed dyrket lokalt. Den er også både langtidsholdbar og billig, og så smager kål fantastisk og bidrager med skønne farver og sprødhed. Kål har været en grundsten i den nordiske kost siden vikingetiden og har været afgørende for vores forfædres sundhed. Forskning viser nemlig, at kålens unikke indhold af vitaminer og sundhedsfremmende stoffer er yderst effektivt i forhold til at beskytte mod livsstilssygdomme og forskellige former for kræft. Derfor er der god grund til at skrue op for kålen på tallerkenen. Bogen indeholder Mette Mølbaks bedste opskrifter med kål, og i denne opdaterede version får du desuden 10 helt nye vegetariske retter. Bogen er en hyldest til kålens gastronomiske mangfoldigheder og vil med garanti kunne få selv den værste skeptiker til at elske kål. Om forfatteren Mette Mølbak er ansat ved dagbladet Politiken som madredaktør og har i en lang årrække haft samme stilling på ALT for damerne. Hun har i flere år beskæftiget sig indgående med kål, som hun betragter som en uundværlig råvare i køkkenet, hvilket har resulteret i to bøger om kål. Mette Mølbak har en brændende interesse og passion for mad, som hun både formidler via opskrifter, artikler og bøger. Hun er uddannet journalist fra Dan- marks Journalisthøjskole og har arbejdet ved en lang række store livsstilsmedier. TIDLIGERE UDGIVELSE Kålsalater & juice (2016)
For første gang er der skrevet en bog til alle de ”stakkels” grå eminencer i de danske ridehuse. Med andre ord en bog til de tusindvis af fædre til ridepiger, som dag ud og dag ind pakker bilen, kører deres rytter-poder til træning, muger ud i ponyens boks og til med får lov til at betale for det. Bogen er en letlæselig, humoristisk hjælp i et maskulint sprog. Der er tale om en blanding af faglitteratur og humor og en samling af alt det, forfatteren selv manglede at vide, dengang hans datter begyndte til ridning. Med Ponyfar i baglommen vil ponyfædre – der som forfatteren indimellem føler sig både dumme og uvidende – være til at tage kampen op i de danske stalde, som oftest er tapetseret med østrogen og befolket af kvinder, som har redet hele livet. Som enlig hingst i en fold fuld af hopper skulle man tro, at lykken var gjort, men nej. For der er så meget, en Ponyfar ikke forstår. Ponyfar er også ham, som ofte er lidt udenfor, og som prøver at gøre det så godt som muligt uden at gå i vejen for konen og datteren, når de vimser rundt om ponydyret. Ponyfar er, når sandheden skal frem, en blanding af en joke og en klippe. En joke, fordi han ikke ved noget om ponyer og nogle gange endda er bange for dem, og en klippe, fordi han altid er der – til trods for dette. Om forfatteren For seks år siden begyndte forfatterens datter til ridning. Som mand i en verden domineret af kvinder og med et kendskab til heste og ponyer, som var begrænset til zoologisk have og cowboyfilm, har indlæringskurven været stejl. Men i stedet for at give op valgte forfatteren at udnytte den megen ventetid i stalden på at skrive denne bog. Thomas Pelle Veng debuterer således med en bog til fædre, der som ham selv godt kunne bruge en hjælpende hånd. Som far til en datter på 15 år og et fuldtidsjob som HR-partner i landets største bilkoncern er der nok at se til, og det kan til tider være svært at få det hele til at gå op i en højere enhed. Og når datteren så har forelsket sig i en 350 kg tung pony, skal der findes yderligere ca. 20 timer om ugen.
I lang tid har det at lave mad over bål været noget, spejdere og elitesoldater har haft patent på, mens vi andre har været henstillet til at grille pølser i bar mave på terrassen. Men mad over åben ild er for alle og ikke kun for friluftsentusiaster. Det er sanseligt og upraktisk på den fede måde. Det handler lige så meget om den tid, man bruger, mens man laver maden, som det gør om at spise den. Bogen om bålmad giver dig forslag til bålretter i forskellig sværhedsgrad, den lærer dig at bygge og tænde bål, giver dig et indblik i ildens ni liv samt alt, hvad du har brug for at lære for at tæmme ilden. Du finder klassiske opskrifter som chili con carne og ristede kastanjer, men også mere udfordrende retter som kræver koncentration og overskud – og det er en god ting. For hvis der er én ting, bogens forfattere vil opnå med denne bog, så er det at give læseren friheden til med god samvittighed at sætte sig ved bålet og med maden som påskud se på flammerne og lade roen falde over sig. På den måde er dette måske den første kogebog, hvor maden er det næstvigtigste. Det vigtigste er dig. Bålmad er nemlig også åndelig næring, og den ro, der følger med, når man ser ind i flammerne, finder man ingen andre steder. Om forfatterne Eva Helbæk Tram har arbejdet som gastronomisk skribent og redaktør for magasiner og guides i mange år, inden hun nærmest ved et tilfælde samlede kameraet op og lod sin madglæde vitalisere sig i billeder også. Nicolai Tram har som kok arbejdet på toprestaurater i ind- og udland, før han forlod restaurationsbranchen for i stedet at lave tv. Med denne bog markerer han en nyfunden kærlighed til maden og ikke mindst ilden.
Mette Holm har igennem de seneste 3 år guidet sig selv og tusindvis af kvinder til at lære at stille sig OPPE. Hvad det det vil sige, og hvad koden bag ”oppeteorien” er, afsløres i denne længe ventede bog. Med baggrund i den kognitive metode omsættes teori til billeder og redskaber, modeller og anvisninger, der gør, at man ikke kan undgå at forandre sig, når man arbejder med bogen. Den giver et dybt indblik i, hvad der sker, når din tanker aktiverer dine følelser, som derefter udmønter sig i handlinger. Hele omdrejningspunktet er at afkode modstand og flytte sig mentalt. Bogen er enestående i sin dybde, da den på simpel vis gør svært tilgængeligt stof til noget, alle kan forstå og bruge. Når du først forstår, hvordan oppe-teorien virker, og hvilke elementer der er i den, kan du pludselig handle dér, hvor du tidligere var låst fast, og gøre dig fri af negative tankemønstre. OP giver dig et helt nyt billede af dine muligheder og den magt, vi alle besidder. Når du lærer dine tankers kraft at kende, vil du aldrig tænke en nedadgående tanke igen, og effekten vil sprede sig til alle områder af dit liv. Om forfatteren Mette Holm er privatpraktiserende psykolog og foredragsholder. Hun driver desuden den succesrige livsstilsblog MettesUnivers samt uddannelse af skyggevejledere. Mettes omdrejnings- punkt er at flytte kvinder ud af offerrollen og ind i et mere meningsfyldt liv. I 2015 var hun med- forfatter til bogen Elsker mig for evigt, og i 2016 udkom hun med Boost din selvkærlighed – en samling af små positive og opbyggelige tekster. Mette sender hver dag et selvkærligt boost til 55.000 følgere. Se mere på Mettesunivers.dk.
Low FODMAP diet går ud på at begrænse eller helt undgå en gruppe af kulhydrater, de såkaldte FODMAPs (Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyoles), der giver problemer, når man har irritabel tarm (IBS). Ved at følge en Low FODMAP diet vil de fleste opleve mindre oppustethed, færre mavesmerter, mindre maverumlen og luftudvikling i tarmen. Symptomer, som for de fleste medfører en række begrænsninger, fx i det sociale liv.Low FODMAP diet henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, men også pårørende og fagfolk, der vejleder patienter med diagnosen, kan med fordel anvende bogen.Ny opdateret udgave med bl.a. energiberegninger på alle opskrifter.Om forfatterne: Cæcilie Gamsgaard Seidel. Født i 1984 og uddannet klinisk diætist i 2010 samt cand.scient. i klinisk ernæring fra Københavns Universitet i 2014. Hun har gennem sin uddannelse en god teoretisk viden om kost og tarmsygdomme. Hun har siden 2012 vejledt i kost ved mave-tarm-sygdomme på Aleris-Hamlet og i eget firma, DiætistCentret. Cæcilie afsluttede i november 2013 uddannelse i Low FODMAP Diet på King’s College, London.Lisbeth Jensen. Født i 1963 og uddannet klinisk diætist i 1989. Lisbeth har arbejdet med ernæringsbehandling ved mave-tarm-kanalens sygdomme på Køge Sygehus i 14 år. Siden 2008 har Lisbeth været ansat på Herlev Universitetshospital med speciale i mave-tarm-kanalens sygdomme. I januar 2013 afsluttede hun uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London.Marianna Lundsteen Jacobsen. Født i 1963 og uddannet klinisk diætist i 1989. Marianna er ansat på Sygehus Sønderjylland. Marianna er medforfatter på bogen Boghvede 2 i 2012 sammen med læge Hans Gert Jakobsen. I januar 2013 afsluttede hun uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London.Mette Borre. Født i 1959 og uddannet klinisk diætist i 1992. Mette er ansat på Aarhus Universitetshospital med speciale i mave-tarm-kanalens og leverens sygdomme. Hun er underviser på uddannelsen af kliniske diætister i Aarhus og på cand. scient.-uddannelsen i klinisk ernæring i København. Mette er bestyrelsesmedlem i Dansk Selskab for Klinisk Ernæring og medlem af Sundhedsstyrelsens Godkendelsespanel for ernæringspræparater. Derudover er hun medforfatter til bogen Kræft og ernæring, genvind styrke og livskvalitet, lærebøgerne Ernæring og Klinisk Ernæring samt bøgerne Low FODMAP diet 1, 2 og 3. Hun har gennemført uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London, og underviser andre diætister i Low FODMAP-diæten.Stine Junge Albrechtsen. Født i 1979 og uddannet klinisk diætist i 2008. Stine har primært arbejdet med overvægtige, men har siden december 2011 vejledt i tarmsygdomme. Hun har i januar 2013 afsluttet uddannelse i Low FODMAP Diet ved King’s College, London, og er vejleder i egen klinik, Guided by Stine. Stine er medforfatter på flere bøger, bl.a. bøgerne Low FODMAP diet – giver ro i maven; Gastric Bypass – inspiration til livet og maden efter operationen sammen med Den Skaldede Kok; Tab 12 kilo på 12 uger med Henrik Duer samt en bog om madpakker, Superhelten og Prinsessen på ærten spiser også madpakker.
Alle mennesker bærer rundt på skygger – sider af os selv, som vi ikke vil være ved. Hver gang du oplever at bliver irriteret på andre, når du undskylder for dig selv, når du føler, at du ikke er det sted i dit liv, du gerne vil være – så står der altid en skygge i vejen.En skygge er en projektion, dvs. en side af din personlighed, som du ikke vil kendes ved og derfor kaster over på andre. Hvis du oplever at: – du er træt af ikke at være det sted i dit liv, hvor du gerne vil være – du føler dig låst fast i en bestemt rolle – du bliver let dømmende over for andre eller dig selv – du længes efter mere personlig power og mere balance og ro i dit liv. Så vil skyggearbejde være oplagt, da det hjælper dig til at finde: Mod, ro, balance, øget selvværd og en større karisma. Bogen indeholder en grundlæggende introduktion til, hvad skyggearbejde er, og en præsentation af psykolog Mette Holms unikke SKYGGE-model, som du lynhurtigt vil kunne anvende i dit eget liv. Du vil blive introduceret til begreberne projektion og integration. Du vil lære forskellige typer skygger at kende, og du vil få inspiration til, hvordan du kan arbejde videre med dine egne skyggesider. Om forfatteren Mette Holm er privatpraktiserende psykolog og foredragsholder. Hendes arbejde omkring skyggerne kommer i særdelshed fra hendes egen personlige rejse og fra en dyb interesse for det faglige perspektiv omkring skyggearbejde.
Bushcraft er viden og færdigheder. Viden om naturens ressourcer på bæredygtig vis og færdigheder til at kunne tage på tur i vildmarken og klare sig med relativt lidt udstyr og bruge sine omgivelser til at opretholde en god levestandard i kortere eller længere tid. Bushcraft ser ofte tilbage på gamle traditioner og håndværk, helt tilbage til stenalderen, og blander moderne viden med disse gamle veldokumenterede metoder. Disse nære naturoplevelser og forståelsen for naturen i det hele taget giver ikke bare færdigheder til at kunne klare sig i vildmarken, men indvirker også positivt på vores ellers travle og stressede hverdag. Bogen giver læseren et dybdegående indblik i, hvordan man kan klare sig i naturen, og kommer ind på alt fra valg af udstyr, regler for adgang til naturen, ild og båltændning til primitiv madlavning, spiselige og brugbare planter, hvordan man finder en god lejrplads, sikkerhed, primitiv førstehjælp og masser af projekter som fx at bygge en stol, snitte en ske, lave en rammesav og meget mere. Bogen henvender sig til såvel nye i bushcraftverdenen som til erfarne, som ønsker inspiration til kommende ture. Den er lavet, så den kan bruges som opslagsværk i en han- dy størrelse til rygsækken, og er fyldt med stemningsfulde og inspirerende turbilleder, ’how to’-skitser og forklaringer, som giver læseren mulighed for selv at tage på tur og udleve vildmarkseventyret, uanset om det er i baghaven eller Canadas ødemark. Om forfatteren Jesper Hede er friluftsvejleder og ejer kursusvirksomheden og outdoorbutikken Bus- hcraft Danmark. Han underviser på skov- skolen (KU) og i DGI, er konsulent for diverse tv-produktioner, instruktør i det amerikanske selskab Pathfinder School Scandinavia, skribent i Danmarks største outdoormagasin og stifter af Danmarks største bushcraftforum. Jesper har igennem de seneste +20 år arbejdet og interesseret sig for bushcraft, primitivt håndværk og naturens ressourcer og lever i dag af at undervise andre i vildmarksfærdigheder og som turleder på ekspeditioner og ture rundt om i verden.
Slut med ømme led og sener, eksem, kredsløbsproblemer og en generelt hensygnende krop. Bogen giver svaret på det meste. Vejen til en antiinflammatorisk livsstil kan godt virke kringlet, men her er drejebogen, der er lige til at følge, inklusive fire ugers kostplan, masser af lækre opskrifter og en hel bunke værdifulde redskaber, der tilsammen hjælper med at slukke branden i kroppen. Bogen er en uundværlig guide for alle, der ønsker at tage livtag med de gængse velfærdssygdomme, ønsker større overskud i hverdagen og at kunne holde til udfordrende træning uden at gå i stykker. Læseren bliver udfordret på sine nuværende kostvaner, søvnen, motionen og flere andre områder. Ny vitalitet og livsglæde følger med den antiinflammatoriske livsstil. Om forfatterneMartin Kreutzer er ernæringskonsulent, EH, og en af landets mest velrenommerede specialister inden for præstationsfremmende ernæring. Har været ansat ved Institut for Human Ernæring, KU, i 10 år. Har et omfattende forfatterskab og er fast skribent ved flere forskellige medier. Martin står for bogens teori og råvarernes sundhedsvinkel. Anne Larsen er gennem en lang årrække succesfuld madskribent og foredragsholder. Forfatter til rigtig mange inspirerende og populære kogebøger. Fast skribent ved flere forskellige medier. Anne står for alle bogens mange velsmagende opskrifter.
Siden ”Den plantebaseret kost” udkom i 2016 har den været en grundbog for dem, som ønsker at spise grønnere. På baggrund af 800 videnskabelige studier og rapporter, gennemgik bogen alle de væsentlige aspekter af hvordan, man sikrer sig både at få optimal beskyttelse mod livsstilssygdomme og hvordan det sikres at få alle de nødvendige næringsstoffer på en plantebaseret kost. Efter første udgave af bogen udkom, er den blevet trykt i 6 oplag, og siden da er der kommet meget ny forskning omkring kost og sundhed. Derfor har forfatterne klinisk diætist Maria Felding og læge Tobias Schmidt Hansen opdateret alle bogens kapitler med den nyeste forskning og udvidet den med flere relevante kapitler om bl.a sportsernæring og global sundhed, ligesom alle bogens opskrifter er nye. Med den reviderede udgave af ”Den plantebaserede kost” får alle, der ønsker spise en grønnere kost dermed forsat den nyeste opdaterede viden om, hvad det vil betyde at spise en plantebaseret kost. Om forfatterne Maria Felding er uddannet klinisk diætist og er kandidat i klinisk ernæring fra Københavns Universitet. Hun har certifikat i plantebaseret ernæring fra T. Colin Campbell Center for Nutrition Stu- dies and eCornell. Hun er dernæst certificeret i Low Fodmap-diæten til behandling af irritabel tyktarm. Maria er privatpraktiserende diætist og har klinik i Rungsted og København Ø. Dernæst foredragsholder og skribent for flere magasiner, heriblandt Lægemagasinet. Tobias Schmidt Hansen er uddannet læge og arbejder til daglig på en kræftafdeling. Han er der- udover patientrådgiver i Scleroseforeningen samt skribent og foredragsholder. Tobias har igen- nem mange år indgående beskæftiget sig med kost og naturmedicin og har bl.a taget kurser ved USA’s førende naturlæge, Dr. Andrew Weil.
Der findes ikke et måltid, der er mere genialt end en hotdog. Et måltid bestående af en pølse i et brød, toppet op med forskelligt tilbehør, som kan holdes i én hånd og med god balance spises stående på ét ben, siddende, gående eller løbende – det er da smart! Hotdog er desuden en af de få spiser, der er elsket i alle aldre. Hotdogbogen viser med inspiration fra hele verden, hvordan man selv kan bygge spændende hotdogs med smagfulde toppings. Bogen har 40 gode forslag: lige fra den klassiske hotdog med det hele, den mexi-canske med guacamole, toppet med ristede græshopper, den australske med terøget pølse og papaja-remoulade til den anderledes amerikanske, grillede gulerodsdog med mangorelish. Dertil kommer over 100 opskrifter på overraskende tilbehør, brød og pølser (også hjemmelavede) med mange smagskombinationer, også til vegetaren. Der er fx rabarberketchup, avocadoremoulade, figensennep, stikkelsbærrelish, persillepesto, chilisalsa, limeagurkesalat og rødbedehummus. Det sprøde er med som rosmarinløg, friteret persillerod, crispy grønkål, østerscrackers og parmesanflager. Og det hele serveres i fx speltbrød, boghvedepandekager, glutenfrit brød, dampede boller eller blot i et salatblad. Verdens bedste hotdogs giver kort sagt uanede muligheder for at rykke hotdogs ind på middagsbordet – til både hverdag og fest. Om forfatteren Steen Larsen er kemi- og læreruddannet og underviser i madkundskab i folkeskolen og på aftenskoler. Er tilknyttet kogeskolen Bisquitfabrikken og har lavet kurser landet over med sit “Hotdog-cirkus”. Steen er madskribent og kogebogsforfatter og står bag flere populære og fantasifulde kogebøger med inspiration fra hele verden, bl.a. Pølsebogen, Rent vegetarisk, Gå hjem og wok, Lev stærkt, Eksotisk mad, Mad med krudt i, Kom i kog og Kogebog for grønne kødspisere.
Nogle gange er det de korteste og mest enkle udsagn, der giver de største resultater. Små livskloge ord og sætninger, der kan så et frø i dit sind og lede dine tanker i retningen af, hvad det gode liv er for dig, og hvordan du får fokus på det, der er vigtigst. Denne bog kan hjælpe dig godt i gang med processen. Psykolog Mette Holm udsender hver dag ’boost-mails’ til over 50.000 danskere, der finder stor glæde og inspiration i hendes små opbyggelige udsagn. Succesen er nu overført til denne bog, en ’omsorgsgave’ til læseren, der indeholder 100 af hendes bedste ’boosts’, og sider til noter, dagbog, eller hvad man nu har på hjerte. Budskabet er, at det gode liv skaber du selv, dag for dag, uge for uge, år for år. Det handler om at tage ansvar for sit eget liv, at være sin egen bedste ven og at vælge at præge sit liv med positive tanker. ”Når du har tillid til dig selv og ved, at du kan skabe gode dag for dig, er der intet, der kan vælte dig. Det er et af de stærkeste steder, du kan stille dig som menneske. At tage din plads og hver dag skabe det, der er vigtigt for dig. Et liv, hvor den tillærte hjælpeløshed skæres væk, og hvor ansvaret for at skabe det, du ved, du fortjener, står først. Egoistisk? Nej, det er yderst næstekærligt. For når du skaber skønne dage for dig selv, skaber du på magisk vis også skønne dage for dem omkring dig.” – Mette Holm Om forfatteren Mette Holm er privatpraktiserende psykolog, forfatter og foredragsholder. Hendes arbejde omkring selvkærlighedsarbejdet, og det at stå stærkt som kvinde i sit eget liv, kommer i særdelshed fra hendes egen personlige rejse og fra en dyb interesse for det faglige perspektiv omkring kvindeliv og udvikling af de potentialer, vi som menneske allerede besidder.
Japansk mad er i en klasse for sig. Det er enkelt, det er sundt, og det er rene smagsoplevelser med masser af grøntsager, fisk, bælgfrugter og ris. Og så er det frem for alt slet ikke svært, som man ellers kan have en tendens til at tro. Kondo Sasaki nærer en dyb fascination for det japanske køkken, som han er opvokset med og har lært at kende hjemme i sin japanske kokkefars køkken, i køkkenhaven med de mange japanske urter og grøntsager og på utallige rejser til solens rige. I denne kogebog har Kondo, der selv er uddannet kok, samlet en række af sine yndlingsopskrifter på japansk mad garneret med oplysninger om råvarer, det japanske måltid, spændende fortællinger om skik og brug samt egne oplevelser fra rejser til Japan og arbejde på en restaurant i det pulserende Tokyo. Opskrifterne er bevaret i deres originale og ærlige form, men er nøje udvalgt, så de kan laves i et dansk køkken ved hjælp af få ingredienser. Foruden opskrifter på enkel og velsmagende mad i forskellige kategorier, fx grillet, dampet, friturestegt og sammenkogt, løfter Kondo sløret for, hvordan man laver sin egen tofu, miso, ramen og andre grundsten i det japanske køkken. Bogen giver læseren inspiration til selv at prøve kræfter med det japanske køkken. Til at bladre og vælge nogle gode retter ud – måske blot som tilbehør, eller måske som et fuldt og varieret japansk måltid. Kondo Sasaki har i samarbejde med fotografen Martin Kaufmann skabt en kunstnerisk kogebog, der ud over at være en inspirerende samling opskrifter også er en kulturoplevelse og en stor visuel nydelse. Om forfatteren Kondo Sasaki er halvt japaner og halvt dansker. Han er uddannet kok fra Munkebo Kro og har arbejdet på en lang række velrenommerede restauranter såsom Restaurant Tsuyama i Tokyo, Kadeau, Restaurant Herman, Nimb og Pony. Kondo har lavet japansk mad i Go’Morgen Danmark, har været gæstedommer i tv-programmet Masterchef og står for en lang række japanske pop-up-events. Om fotografen Martin Kaufmann og Kondo har i en årrække arbejdet sammen om forskellige madprojekter. Martin har desuden fotograferet kogebog med Meyers samt leveret billeder til en lang række danske og internationale madmagasiner.
Guiden introducerer læseren til hele inflammationsbegrebet. Hvad gør inflammationen ved os, hvorfor skal vi kere os om den og frem for alt: Hvordan kan vi gennem intelligente kostjusteringer slukke den indre ild, der truer med at give os alverdens dårligdomme? Introduktionen til konkrete råvarer efterfølges af 25 lækre opskrifter, som inspirerer læseren til at ændre sine kostvaner. Temaer: Hvad er inflammation, hvad skal du spise for at slå den ned, hvad kan du ellers gøre og hvordan omsætter du rådene til konkrete, velsmagende opskrifter?Ernæringsteorien og råvareguiden er skrevet af Martin Kreutzer, en af landets mest kendte specialister inden for præstationsfremmende ernæring. Martin Kreutzer har et omfattende forfatterskab bag sig og har udgivet bøger på kendte forlag, heraf er flere forfattet i samarbejde med Anne Larsen. Opskrifterne er komponeret af Anne Larsen, succesfuld foredragsholder og forfatter til en lang stribe kostbøger. Fotograf Stine Heilmann har mange års erfaring med at fotografere mad til store magasiner. Hendes interesse for sund og spændende mad formidles gennem smukke og appetitlige fotos.Om serien: Omfattende teori, en inspirerende råvareguide og fantastiske opskrifter giver læseren masser af konkrete redskaber, som kan bruges til at skabe sunde forandringer i hverdagen. Temaerne varierer fra bog til bog, således at seriens enkelte eksemplarer kan læses for sig selv.
Den danske kokkescenes ‘grand old men’ samles igen, omkring deres store passion for at tilberede fantastiske retter med østers. Fire af vore mest velrenommerede mesterkokke, Erwin Lauterbach, Jan Hurtigkarl, Søren Gericke og Hans Beck Thomsen, fortæller i denne smukke og indbydende bog, hvorfor de holder af østers, og om hvordan de tilbereder deres personlige ynglingsretter med østers. Det hele krydrer de med personlige anekdoter om deres oplevelser med det luksuriøse skaldyr. Østers er en kongelig spise, der har været elsket af høj og lav i årtusinder. Vi får den fascinerende historie om, hvorfor verdens ældste østersbestand i Limfjorden altid har været så eftertragtet og højt elsket en spise. Her er masser af faglig viden og en gennemgang af forskellige typer østers. Bogen er fyldt med flotte, velkomponerede opskrifter. Her er noget for enhver smag, også for dem, der endnu ikke er helt klar over, at de elsker østers. Forfatterne er ikke blot mesterkokke på hver deres måde, de har alle fire en fælles passion som østerselskere – en passion, som de i rigt mål deler ud af her. Det hele er krydret med smukke fotos af de mange herlige retter. Et uundværligt værk og must for alle, der holder af østers. Om forfatterne Erwin Lauterbach er en nestor i kredsen af prominente danske mesterkokke. Han har i en lang årrække præget den høje kvalitet, der har været en afgørende faktor for det nye, nordiske køkkens succes. Erwin Lauterbach drev og ejede i en årrække den velrenommerede Restaurant Saison, i dag står han bag Restaurant Lumskebugten på Esplanaden i København. Lauterbach har modtaget den prestigefyldte pris Champagneprisen. Jan Hurtigkarl åbnede sin første restaurant, Hos Jan Hurtigkarl, i 1979, i hjertet af København. Siden drev han i mange år restauranten Jan Hurtigkarl & Co. på Nordsjællands kyst, hvor han udviklede et meget personligt, opfindsomt og globalt køkken, der hver sæson havde et nyt tema. Han har modtaget en Michelin-stjerne og adskillige prestigefyldte priser, herunder Årets kok og Champagneprisen. I dag driver han Restaurant Mielcke & Hurtigkarl i Frederiksberg Have i København sammen med Jakob Mielcke Hansen – en gourmetrestaurant med fokus på eksperimenterende mad og samspillet mellem den omkringliggende have og køkkenet. Søren Gericke er mesterkokken, der om nogen har sat dagsordenen for det nye, danske køkken. Der findes stort set ikke en gourmetkok i dette land, der ikke er mærket af hans fingeraftryk. Han har modtaget en række prestigefyldte priser for sit arbejde og bliver regnet for at være en af de betydeligste, nulevende danske kokke. Hans Beck Thomsen har gennem mere end 25 år, som tredje generation, været ejer af Henne Kirkeby Kro i Vestjylland og har forandret den mere end 200 år gamle kro til et af de fornemmeste madtempler i Danmark. Han har modtaget adskille prestigefyldte priser, ligesom han har været dommer ved VM for professionelle kokke i Lyon. Er medlem af Fonden til fremme af dansk gastronomi og driver i dag også Restaurant Stranden i Henne.
”Anti-inflammatorisk livsstil er min hemmelige ingrediens, når det handler om at føle mig godt tilpas og fuld af energi. At min krop fungerer godt. Fordi jeg har gjort en indsats, uden at det kammer over. Balance. I mit køkken, i mine valg – i min krop. De opskrifter, jeg bringer her i bogen, er min tilgang. Mit madliv.” Ordene er Anne Larsens, og hun ved om nogen, hvad hun taler om, når det kommer til den anti--inflammatoriske kost og livsstil: ”Det handler om at styrke smagen og dermed nydelsen. Så den velsmagende og sunde mad er min bedste og eneste medicin. Uden dikkedarer. Hvor der er masser af plads til livets glæder. Smidige led, klar hud, velfungerende fordøjelse, bedre søvn og med vægttab som sidegevinst. Hvad enten du lider af kronisk inflammation eller blot er generelt sundhedsorienteret, så er den anti-inflammatoriske livsstil en god stil. Til et generelt velbefindende. Til at bekæmpe en tilstand, ikke en sygdom. Men sygdommen ligger lige i pipelinen, hvis du ikke tager livtag med din livsstil og går i køkkenet og fylder gryderne med anti-inflammatoriske ingredienser og skruer op for smagen. Jeg håber, at bogens 100 opskrifter vil inspirere dig til at finde din egen perfekte balance. Alt imens du nyder.” Om forfatteren Anne Larsen er en succesfuld madskribent, fore-dragsholder og konceptudvikler. Bag sig har Anne en stribe kogebøger og et hav af opskrifter i magasiner, blade, aviser og tv.
Måske havde du en mormor, der syltede, eller måske en oldemor. Desværre glemte mange af os at spørge ind til opskrifter og teknikker, så hvordan er det nu, man gør? Syltningen er kommet stærkt tilbage, og heldigvis er det meget nemmere, end du tror. Bogen giver dig kyndig vejledning og inspiration til både at sylte, safte og snapse. Med ganske få grundprincipper og remedier ved hånden er du snart i gang med at fremtrylle lækkerier på glas og flaske, som langt overgår færdigkøbte produkter. Bogen følger årets gang og bringer en opskrift for hver uge baseret på sæsonens gode råvarer – købt i din lokale butik, på et marked eller måske plukket i skoven. Det handler om at gemme det, der er godt lige nu, til senere nydelse. De mange fine smagsoplevelser akkompagneres af gode historier, du kan fortælle til dem, du senere deler de skønne sager med. Historier, der opstår undervejs i dit eget sylteeventyr, men også gode anekdoter, som bogens forfatter strør rundhåndet med som optakt til de mange opskrifter. En uformel og ukompliceret bog til alle, der holder af det autentiske køkken!Om forfatteren:André Spange Nabulsi er opvokset i køkkenet mellem potter og pander i forældrenes nærvær. Gik selv i lære som kok på Restaurant Salt på Hotel Admiral i København. Udlært i 2007. Har arbejdet på diverse af Københavns og Nordsjællands finere restauranter og åbnede Cafe André i Helsingør i 2011 med et stærkt fokus på kager. Når André står i køkkenet, er det med en mere teoretisk tilgang til arbejdet. Det er med respekt for det klassiske og interesse for det moderne.
En inspirerende efterfølger til succes bogen Low FODMAP diet – giver ro i maven. Hvor den første bog er en grundbog der beskriver principperne bag Low FODMAP diet, og kombinerer disse med en række opskrifter, så er bog 2 en guide til basiskøkkenet med mange spændende ideer og forslag til, hvordan hverdagen enkelt og nemt kan implementeres og følges i diæten. Det hele er garneret med en række velsmagende opskrifter med få ingredienser, som gør det nemt at bruge Low FODMAP diet. Bogen henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, der ønsker at få et bedre helbred og en lettere hverdag ved at spise rigtigt, sundt og godt. Bogen kan også med fordel anvendes af pårørende og fagfolk der vejleder patienter med diagnosen. Stine Junge Albrechtsen, Mette Borre, Lisbeth Jensen, Marianna Lundsteen Jacobsen og Cæcilie Gamsgaard Seidel er alle uddannede kliniske diætister og har yderligere en tillægsuddannelse i low FODMAP diet fra King’s College London.
Low FODMAP diet går ud på at begrænse en gruppe af kulhydrater, de såkaldte FODMAPs (Fermentable Oligo-, Di-, Mono-saccharides And Polyoles), der ofte giver problemer, når man lider af irritabel tarm (irritable bowel syndrome eller IBS). Ved at følge Low FODMAP diet vil de fleste med IBS reducere oppustethed, have færre mavesmerter, mindre maverumlen og luftudvikling. Denne bog er nummer tre i rækken af de populære bøger Irritabel tarm – Low FODMAP diet – giver ro i maven. Low FODMAP diet følger man normalt i 4-6 uger, hvorefter fødevarer med et højt indhold af FODMAPs reintroduceres eller genindføres. Denne bog giver dig enkle og brugbare redskaber til, hvorledes man bedst følger diæten og efterfølgende reintroducerer de enkelte FODMAPs. Man kan herved danne sig et overblik over, hvilke fødevarer der tolereres, og i hvilke mængder. Bogen giver mange gode råd om livsstil og andre behandlingsformer ved IBS baseret på den nyeste forskning og forfattergruppens mangeårige erfaring og viden om behandling af IBS. Ved at følge de mange råd i bogen kan man selv bidrage til at opnå en bedre livskvalitet (self-care), selvom man har IBS. Low FODMAP diet henvender sig først og fremmest til personer med diagnosen irritabel tarm, men også pårørende og fagfolk, der vejleder patienter med diagnosen, kan med fordel anvende bogen. Alle forfatterne er uddannede kliniske diætister og har yderligere en tillægsuddannelse i low FODMAP diet fra King’s College, London.
Jeg er sååååååå træt af at høre på alle de forældre, der brokker sig over, at deres børn er kommet i teenagefasen. For hvad nu, hvis det i virkeligheden er omvendt? Altså at det ikke er teen- ageren, der kommer ind i en svær fase – men i virkeligheden ens forældre? Den tanke slog ned i hovedet på mig for et par år siden. Så besluttede jeg mig for at skrive mine tanker ned. Jeg fandt på et begreb, jeg kalder “Parentyfasen”. Jeg har lagt mærke til, at der efterhånden er mange voksne, der først får børn, når de kommer i 30’erne. Det vil sige, at når forælderene rammer overgangsalderen, sker der det uheldige, at barnet samtidig bliver teenager. Overgangsalderen hænger sammen med hormonforstyrrelser, tendens til humørsvingninger, søvnbesvær og meget mere. Lyder det ikke lidt som de samme symptomer, man ynder at hæfte på os teenagere? Ordet teenager bruges oftest negativt – og det vil jeg gerne ændre på. I Den lille håndbog om håndtering af vanskelige forældre kan du læse mine tanker om, hvordan man kommer igennem teenageårene uden alt for store skrammer. Og hvordan man kan lære at håndtere de forældre, der er hårdest ramt af de udfordringer, de står med i voksenlivet. Forældre er velkomne til at læse med. Bogen giver glimrende eksempler fra livet med en voksen i overgangsalderen (eller “Parentyfasen” – og som man kan læse, er der nok af situationer at referere til! Bogen er egnet som en kærlig gave til børn, forældre, bedsteforældre, lærere, konfirmander – og andre, som forsøger at forstå, hvorfor det indimellem slår gnister mellem to generationer under samme tag. Om forfatteren Nina Lynggaard Jørgensen (nu 16 år) har skrevet denne letlæselige, sjove og anderledes bog, hvor hun vender begreberne “teenagefase møder overgangsalder” lidt på hovedet i et underholdende sprog.
En fagbog af equi-coach Ditte Young – fyldt med erfaringer og gode råd til alle hesteejere og ryttere. Bogen er baseret på Ditte Youngs mange års erfaringer og arbejde med heste og ryttere, alt fra skovtursryttere til eliterytterne, som både har vundet DM, EM, VM og deltaget i OL.De fleste mennesker, som har med heste at gøre, har tænkt tanken: ”Gad vide, hvad der går igennem hovedet på min hest? Er den fræk, eller fejler den mon noget?” I bogen vil du finde nøje beskrivelser af de adfærdsproblemer, som du kan have med din hest, samt situationer, hvor du kan komme i tvivl om, hvad der ligger til grund for, at din hest gør, som den gør.Baseret på fingerspidsfornemmelser, erfaringer og terapeutiske råd får du konkrete værktøjer til at løse mange adfærdsproblemer omkring din hest. Du vil også få et større indblik i, hvad der ligger til grund for din hests opførsel – enten når den er i flok eller blandt os mennesker og i dens arbejde, som kan være spring, trav, dressur og meget mere.I bogen finder du beskrivelsen af Ditte Youngs 6 heste-personlighedsprofiler, og hvorfor hun personliggør hestene for at give en øget forståelse for, hvad den enkelte hest har brug for. Som noget helt nyt vil du kunne læse om relationsarbejdet, når I er en ekvipage, og få gode råd til, hvordan du opnår et stærkt samarbejde med din hest – uanset om du er en ung ponyrytter, seniorrytter, der rider på et højt plan, eller elsker at være sammen med din hest i liberty.Forstå din hest er desuden fyldt med casehistorier fra Ditte Youngs arbejde med nogle af Skandinaviens mest anerkendte eliteryttere op til de større konkurrencer såsom DM og OL, hvor hun beskriver, hvilken personlighedsprofil hver enkelt hest har, og giver forklaringer på, hvorfor hestene reagerede, som de gjorde i de forskellige tilfælde. Blandt eliterytterne er de danske landsholdsryttere Cathrine Dufour og Thomas Sandgaard samt den norske landsholdsrytter Ellen Birgitte Farbrot.Bogens formål er at skabe en øget forståelse for hestens væsen og samtidig give dig nogle brugbare og håndgribelige værktøjer til en øget hestevelfærd. Bogen er skrevet til ære for de mange heste, som stiller sig til rådighed for deres mennesker hver eneste dag.Om forfatterenDitte Young er uddannet psykoterapeut, clairvoyant, kranio-sakral-terapeut og healer, og så er hun kendt som en af Danmarks mest anerkendte dyretelepatører. Hun holder foredrag, konsultationer, kurser og uddannelse både i ind- og udland. Hun arbejder med alle typer af hesteejere både fritidsryttere og eliteryttere fra landsholdet, inden for dressur, spring, military, western og meget mere og over det meste af verden.
Mit år – 2024 er en indbydende kalender med fokus på selvindsigt, selvkærlighed og selvudvikling. Med den i hånden får læseren redskaberne til dag for dag at skabe det bedst mulige år for sig selv. Dette er den syvende i rækken af Mette Holms populære kalenderbøger. Den første udkom i 2017 og blev så stor en succes, at den var udsolgt på ganske kort tid. Siden er kalenderbøgerne udkommet i større og større oplag hvert år og er blevet et musthave blandt Mettes over 80.000 følgere. Kalenderen er fuld af værktøjer, som læseren kan bruge til at skabe en reel forandring i sit eget liv. For hver uge er der et særligt tema og en konkret opgave, og for hver dag er der et spørgsmål, som får læseren til at reflektere over sig selv og opdage mønstre og vaner, der trænger til at blive udfordret – alt sammen for at skabe rum for kærlighed og udvikling. Kalenderen rummer desuden forord og efterskrift af Mette Holm. Kalenderen er til alle, der for alvor er klar til at tage nye skridt i det nye år. Kærligt og konkret hjælper Mette med sin coachende tilgang læseren til at tage ansvar for sit eget liv og styre det i den ønskede retning. Om forfatteren Mette Holm er psykolog, forfatter og foredragsholder. Mette kombinerer egne erfaringer med sin dybe faglige interesse for at udvikle de potentialer, vi som mennesker allerede besidder, men skjuler i et misforstået forsøg på at passe på os selv. Hun er succesrig udgiver af en stribe bøger bl.a. ELSK (2023). Mette er klummeskribent og optræder i diverse magasiner og som parterapeut på morgen-tv. Sideløbende kører hun skyggevejlederuddannelsen samt onlineuniverserne Mettes Univers og OPuniverset og sender hver dag et selvkærligt boost til over 80.000 følgere. Læs mere på www.mettesunivers.dk.
Der skal mad på bordet hver dag. Og helst noget, der smager godt, er sundt og fyldt med næring, uden at det tager for lang tid og efterlader en kæmpe opvask. Løsningen hedder one pot cooking, hvor du i princippet bare skal have en god gryde, et godt skærebræt, en kniv og nogle gange også en skål. Men det meste andet køkkenudstyr kan du godt lade blive i skuffen. Det gør det nemmere at gå i køkkenet på en tirsdag, og samtidig bliver det en befrielse at finde ud af, hvor meget god mad der kan komme ud af enkle tilberedninger og basiskøkkenudstyr. Alle bogens opskrifter er lavet ud fra ideen om, at du skal have så lidt køkkenarbejde som muligt og så meget velsmag som muligt. Fx laks med kål og kikærter, der får selskab af ingefær, lime og koriander, eller krydrede kødboller af lam i indisk tomatsauce. Der er klassikere som boeuf bourgignon og osso buco og spændende og lette retter med fisk og grønt. Alt sammen med velsmagen i højsædet – og minimal arbejdsindsats. One pot cooking handler om at skære køkkenarbejdet ind til det allermest essentielle. At skære ned uden at gå på kompromis med smag eller kvalitet. Ligesom vi i de her år downsizer vores bolig og skiller os af med overflødige ting, så handler one pot cooking også om, at vi ikke behøver at have kæmpe køkkener eller en kæmpe gastronomisk udstyrspakke for at lave god mad. Det gælder om at finde ind til det mest nødvendige og skære udnødvendige arbejdsgange fra. One pot cooking er også en hjælp til den, der gerne vil lave mad fra bunden, men kan synes, det er svært i en travl hverdag. Flere af bogens opskrifter er både billigere og hurtigere end at hente take away. Om forfatteren Mette Mølbak er ansat ved dagbladet Politiken som madredaktør og har i en lang årrække haft samme stilling på ALT for damerne. Mette Mølbak har en brændende interesse og passion for mad, som hun både formidler via opskrifter, artikler og bøger.
Der findes næppe et menneske i verden, der ikke elsker is. Men is er naturligvis ikke bare is. Den hjemmelavede er ganske særlig – især når den er lavet med friske, lækre råvarer, spændende smagselementer og ikke mindst en god portion kærlighed. Bogen er spækket med et væld af opskrifter skabt med stor kreativitet og passion. Bogens forfattere har – naturligvis – lært at lave is i Italien og megen inspiration hentes på rejser ude i den store verden, men når der skal eksperimenteres med nye spændende smage og sammensætninger, sker det med udgangspunkt i haven derhjemme, i naturen og hos de lokale handlende. De mange inspirerende is-opskrifter tager udgangspunkt i sæsonens bedste råvarer, og til hver årstid er der serveringsforslag til nytænkende cocktails og longdrinks baseret på is. Og så er is ikke bare chokolade, vanilje og jordbær – der bringes også anderledes opskrifter på sorbet med fx grannåle, røget laks eller øl og flødeis med danablu eller rosenblomster. Bogen gennemgår teknikkerne bag produktionen af den gode is og bringer masser af gode tips og tricks til, hvordan man får de bedste resultater, hvor man finder den bedste vanilje og kanel, hvordan man brænder nougat, laver krystalliseret chokolade, giver jordbærisen et ekstra pift og meget, meget mere. Det er let at lave is. Med bogen i hånden kan hele familien samles om ismaskinen og lave is hjemme i køkkenet. Med simple anvisninger og en smule forberedelse kan isen blive klar på næsten ingen tid. Bogen indeholder flere end 50 isopskrifter, 12 drinks og henved 20 opskrifter på lækkert tilbehør til isen – fx kager, drys og saucer. Om forfatterne Vibeke Bengtson og Jonas Bohn, der har en baggrund som hhv. grafiker og it-iværksætter, udskiftede i 2008 et hektisk liv i København med en tilværelse langt fra stress og jag på solskinsøen Bornholm. Fra påske til efterårsferien serverer de lækker, frisk-lavet is for øens mange turister og den faste skare af fans og ‘isomaner’, der trofast lægger vejen forbi Bornholms Ismejeri i det gamle bindingsværkshus i Svaneke for at smage sæsonens nyheder og de gamle klassikere.
Det behøver ikke altid at være en kamp at leve sundere. Ifølge forskningen er noget af det sundeste, man kan gøre, at spise en håndfuld nødder og frø om dagen. Mere kræver det ikke for at opnå meningsfulde forbedringer af alt fra blodtryk, blodsukker og kolesterol til inflammation. Et dagligt indtag af nødder og frø mindsker ikke blot risikoen for alvorlige sygdomme som kræft og hjertekarsygdomme, men ser faktisk også ud til at kunne tilføje flere år til ens liv.Nødder og frø er naturens mest koncentrerede kilder til næring og skiller sig ud som de eneste fødevarer, hvor det kun kræver en håndfuld for at opnå meget store sundhedsgevinster. De er således den lavest hængende frugt, når det kommer til at forbedre ens sundhed.Alle nødder og frø er dog ikke ens. De har hver deres særlige unikke sundhedsfremmende egenskaber, som gør, at nogle er gode til at forebygge brystkræft, imens andre er gode til at forbygge knogleskørhed. Så afhængigt af ens sundhed kan der være nogle nødder og frø, som det særligt er værd at prioritere.I denne bog får du et overblik over den imponerende mængde forskning, som findes om de forskellige nødder og frø, og du får tips til at inkorporere dem i din dagligdag med spændende opskrifter.Om forfatterTobias Schmidt Hansen er uddannet læge i 2014 og aktuelt i gang med speciallægeuddannelsen i almen medicin. Har er derudover formand for Dansk Selskab for Livsstilsmedicin, patientrådgiver i Scleroseforeningen, skribent og foredragsholder.Tobias har igennem mange år indgående beskæftiget sig med kost og livsstilsmedicin og har bl.a. taget kurser ved USA’s førende naturlæge, Dr. Andrew Weil.E-bogen er lavet i fixed format
At bevæge dig stærk handler ikke blot om øvelser, der skal gøres, til du er stærk nok. Det er et mindset og en erfaring, som holder dig stærk hele livet. Denne bog er for kvinder i alle aldre; både dem, der har født, og dem, der ikke har. Størstedelen af den kvindelige befolkning kan forebygge og undgå hyppige, men ofte oversete gener som ufrivillig vandladning ved fysisk aktivitet, bækkensmerter, “delte” mavemuskler og forstyrrelser på seksuel funktion ved at være mere opmærksom på det, du lærer i denne bog. Du får: - Indblik i personlige oplevelser og erfaringer med at ændre tilgangen til træning. - Forklaringerne på, hvorfor det er vigtigt. - Praktiske eksempler, fotos og QR-koder til vejledningsvideoer. - Eksempler på træningsprogrammer. Bevægelserne i dine vågne timer fylder tidsmæssigt langt mere end tiden på træningsmåtten. Derfor er dine hverdagsbevægelser – hvordan du bevæger dig, fra du står op, til du går i seng – mindst lige så vigtige som de specifikt korrigerende og styrkende øvelser, du laver. For de fleste betyder dette, at de har et stort, uudnyttet potentiale til at få en velfungerende og stærk krop. Fysioterapeut Elin Solheim præsenterer her en ny tilgang til kvinders træning, hvor det at skulle træne handler mere om kvalitet og om at bevæge sig rigtigt i dagligdagen end om blot at træne mere og hårdere i fitnesscenteret. Resultatet er en stærkere kerne, som kan bære dig sikkert gennem alle livets udfordringer. Om forfatteren Elin Solheim er fysioterapeut, iværksætter, underviser og er mor til tre. Hun har 20 års erfaring som fysioterapeut og med undervisning i bevægelse, bl.a. også gennem dans og yoga. Som indehaver af www.elinsolheim.dk og www.fysioflow.dk har hun de seneste år beskæftiget sig med at udvikle og formidle viden omkring træning af kvindekroppen.
Når de dybe skove kalder…Blandt urter og elverfolk er en indbydende og reflekterende håndbogscollage af naturpoesi, urtekraft og inspiration fra Moder Jords store medicinskab. Som en almanak vandrer den gennem årets måneder og inspirerer os til at blive klogere på naturens gaver. Både i form af nemme, effektive opskrifter til det naturlige husapotek og som en mere fordybende og forbindende væren i naturen, som mange længes efter i dag. En hverdag i harmoni med naturens rytmer, med mere ro og i dybere forbindelse til nordens ældgamle visdom.Maria Lisette Jacobsen, kendt som Hyldemor, giver kyndig vejledning i de mest almindelige urter og deres anvendelse, samtidig med at hun tager os med på en poetisk rejse ind i livet i skoven. På sin jordnære facon bringer hun verdenerne sammen i en nordisk inspireret shamanisme og er både unik og banebrydende med sit fokus på anvendelse af urter, spirituel naturterapi og smukke fortællinger. Således er bogen på mange måder en værdig efterfølger til heksen Dannie Druehylds håndbogsklassiker.Om forfatterMaria Lisette Jacobsen, kendt som den nordiske shaman Hyldemor fra DR2-dokumentaren Heksen, Hedningen og Hyldemor, udmærker sig ved sin ligefremme, levende og inspirerende formidling af urtemedicin og naturspiritualitet. Som uddannet arkæolog og med en fortid i museumsbranchen er hun i dag kvinden bag den succesrige kursusvirksomhed Hyldemors Have. Hun har tusindvis af følgere på Instagram, Facebook og YouTube, hvor hun dagligt inspirerer og videregiver sin viden om helbredende urter, en hverdag i takt med årstidernes skiften og sit enestående liv som moderne, klog kone.E-bogen er lavet i fixed format
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.