Bag om Atter det skilte
Familien Waage rammes af skilsmisse og så kommer hemmelighederne og familiemønstrene på banen. Med et humoristisk glimt i øjet lader Karin Michaëlis jalousi, vrede, et giftigt mor-datter-forhold og masochistiske lyster vælte frem af linjerne.
I novellen "Atter det skilte" giver Karin Michaëlis et nuanceret psykologisk portræt af en families kvinder og en
families komplicerede relationer og lader personerne tale til hinanden gennem dagbogsoptegnelser og breve.
Bogen er skrevet i og med samtidens sprog og retskrivning.
"Der er nogle Breve fra hendes (Hovedpersonens) Ophold paa en Nerveklinik – det er rene Mesterværker. Der er en Analyse af Jalousien i alle den Afskygninger; der er en Skildring af en halvgammel, forpint, ubetydelig og saaret Kvindes Forhold til Børn, Veninder og alle Dagens Smaating – kun en Kvinde kan gøre saadan noget saa rigt paa Smaaiagttagelser, saa medfølende og samtidig saa overlegent bedømmende." – Poul Levin i "Tilskueren"
Karin Michaëlis (1872-1950) var en af sin tids bedst kendte danske forfattere nationalt såvel som internationalt. Igennem hele sit forfatterskab kredser hun tematisk om kvindeundertrykkelse og pigers og kvinders psykologi og seksualitet. Som ung rejste hun til København, hvor hun kom ind i det litterære miljø omkring Georg Brandes. Under besættelsen måtte Karin Michaëlis bosætte sig i USA på grund af sin mangeårige indsats for tyske forfattere på flugt fra nazismen, heriblandt Bertolt Brecht.
Vis mere