Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ordbogen indeholder 59.000 opslagsord samt 52.000 udtryk og vendinger.Dansk-Russisk Ordbog er en helt ny, omfattende ordbog, som er et uundværligt arbejdsredskab for alle, der arbejder med det russiske sprog. Den er den længe ventede parallel til Russisk-Dansk Ordbog og den dækker både dagligsprog og lidt mere litterær stil, almindelige ord såvel som mange faglige termer.Indholdet er ajourført inden for it, politik og samfund, ligesom oversættelserne afspejler det nyeste inden for russisk, hvor der er sket uhyre meget de seneste 10-15 år. Den rummer et væld af brugseksempler og idiomatiske udtryk, og den er meget detaljeret i den grammatiske beskrivelse af ord og oversættelser.
Har De brug for inspiration til at fornærme Deres fjender? I så fald findes ingen bedre læremester end kaptajn Haddock. Gennem årtier har den berømte og berygtede søulk kultiveret et ordforråd, der savner sidestykke. Selv Olsen-bandens Egon Olsen kommer til kort over for kaptajn Haddock. Velkommen til vredens ABC. Grænseløse tal-udbrud, talemåder – og ikke mindst de mangfoldige decideret fornærmende, hånende og krænkende skældsord, eder og forbandelser, som Hergé via sin mest beåndede figur, Archibal Haddock, har indskrevet i verdens ordforråd – og som foreløbig er versioneret til mere end 100 sprog. Her forklares de danske ord for første gang leksikalsk. Om bogen Kaptajn Haddocks ordbog er konceptuelt baseret på Le Haddock illustré, udgivet på fransk første gang i Belgien 1988, skrevet af den franske forfatter, humorist og Tintin-ekspert Albert Algoud (f. 1950). Da de mange skældsord, udbrud og talemåder, som Hergé har lagt i munden på kaptajn Haddock, ikke lader sig ”oversætte”, er de i det store og hele gendigtet på de mere end hundrede sprog, Tintin er udgivet på. Det gælder naturligvis også dansk. 2005-2007 genoversatte Niels Søndergaard (f. 1947) hele Hergés værk, og det er skældsordene, udbruddene og talemåderne fra denne nye fordanskning, som bogen her er en ordbog over. Kaptajn Haddocks ordbog er skrevet af forfatteren Kristian Bang Foss (f. 1977), som debuterede i 2004 med romanen Fiskens vindue. I 2008 fulgte romanen Stormen i 99 og i 2012 Døden kører Audi, der blev hans internationale gennembrud. I september 2019 udkom romanen Frank vender hjem. Kristian Bang Foss har modtaget flere priser – bl.a. EU's Litteraturpris og Det danske Akademis Beatrice-pris.
51.000 opslagsord 28.000 udtryk og vendinger 13. udgave af Gyldendals Røde Engelsk-Dansk Ordbog har gennemgået en meget omfattende revision. Indholdet er grundigt revideret: Der er tilføjet over 10.000 nyere ord og udtryk, både fra det almene sprog og en del fagord, som kan træffes uden for rent faglige sammenhænge. Forældede ord og udtryk er fjernet. En del navnestof er udgået. Eksempler på nye ord: anoraky, speciesism, twenty-four seven, Beamer, bendy bus, bog-standard, be bumped, binge, bull bar, CPU, car valet, cetologist, dickhead, drug mule, get a grip!, goody-two-shoes, mosey along. Opstillingen er ændret og gjort mere overskuelig, hvilket gør det lettere at finde frem til det, man søger: Artiklerne er brudt op, og hver ordklasse har fået sin egen artikel. Betydningerne er blevet nummereret inden for artiklerne. Vi arbejder konstant på at vælge de rigtige ord til ordbogen i stedet for bare at hælde nye ord oveni, fordi målsætningen for de røde ordbøger er at dække det almene behov så bredt som muligt, uden at ordbogen bliver for stor og upraktisk. Vi synes, det er lykkedes rigtigt godt i denne nye udgave af Engelsk-Dansk Ordbog. Ordbogen dækker meget bredt og er rettet mod generalistens behov. Den er et uundværligt sprogværktøj både i folkeskolens sidste klasser, i gymnasiet og i hjemmet.
At forme ord er en storslået beskæftigelse. Ord kan skabe broer. Men de kan også skabe spærringer.Målet med denne bog er at udvide det sproglige fællesskab, udvide kredsen af mennesker, der kan og vil deltage i samtalerne om liv og samfundsforhold.Det gør vi bedst ved at bevare respekten for dagliglivets små ord.Bogen giver konkrete råd om skrivning og også om, hvordan man ikke bør skrive.Nils Christie er samfundsforsker. Han er en af Norges mest oversatte faglitterære forfattere.Nyt dansk forord af Allan Holmgren.
FUCK, EN LÆKKER RØV! ER EN SUPERFORENKLET GUIDE TIL DEN SVIGTEDE SPROGBRUGER. DU LÆRER ALT DET BASALE, SOM DU BURDE HAVE LÆRT I FOLKESKOLEN – OGSÅ AT SÆTTE KOMMAER UDEN AT DØ AF KEDSOMHED. OG DU KOMMER TIL AT FORSTÅ, HVORFOR DET ER VIGTIGT.BOGEN KAN LET OG SMERTEFRIT REDDE DIT LIV – I HVERT FALD KAN DEN REDDE DIT OMDØMME, JÆVNE VEJEN TIL DRØMMEJOBBET OG I DET HELE TAGET GØRE DIG MERE SKINNENDE LÆKKER PÅ SKRIFT, END TILFÆLDET ALLEREDE ER.FUCK, EN LÆKKER RØV! ER EN SPROGLIG MAKEOVER MED TURBO FOR ALLE, DER HVER DAG DUMMER SIG, NÅR DE SKRIVER.
Tidligere bestyrelsesmælem proffesor Elin Fredsted ha evesotten denne børnebogch tæ synnejysk. Som det fremgeh af æ titel indeholde den 1000 oe å synnejysk. Hver sie i æ bogch indeholde forskellich situatione i æ hverdau, som f.eks. Køkken, stue, skole o.s.v.
Drømmer du om at skrive en bog?• Har du svært ved at finde tid i hverdagen til at få skrevet?• Kæmper du med strukturen i din bog?• Står du med et halvt manuskript og ved ikke, hvordan det skal ende?• Har du sendt dit manuskript ind til flere forlag og fået afslag uden helt at forstå hvorfor?• Går du efter en bestseller, og er du klar til at arbejde for det?6 stjerner – fra bogdrøm til bestseller tager dig med hele vejen, fra du får en bogide, til du skal redigere, kontakte forlag, udgive og have bogen i medierne. Bogen giver dig en masse forfatterværktøjer og lærer dig at undgå nogle af de mest almindelige debutantfejl, for eksempel referatfælden, dårlige dialoger og kedelig sætningsrytme. Derudover får du eksempler, skriveøvelser og indblik i, hvordan andre forfattere arbejder – lige fra debutanter over smalle forfattere til bestsellerforfattere. Mød også forlagsfolk fra to af Danmarks største forlag, der fortæller om uopfordrede manuskripter, og hvad du kan gøre for at få dit manuskript antaget på et forlag. Forfatterne til 6 stjerner – fra bogdrøm til bestseller har tilsammen skrevet 20 bøger, hvoraf flere er bestsellere. De seneste 10 år har de undervist på skrive- og forfatterkurser, redigeret og vurderet manuskripter og vejledt forfattere i skrive- og udgivelsesprocesser.
65.000 opslagsord, 27.000 udtryk og vendinger. Ordbogen indgår i serien Gyldendals Røde Ordbøger. Ordbogens 10.udgave er fuldstændigt opdateret til nutidig sprogbrug, fra kilder som fx dagspressen, nyere litteratur, radio og tv, samt de nyeste håndbøger på området. Alle opslagsord har deres egen artikel, også sammensætninger, hvilket gør ordbogen let at finde rundt i. Ordbogen dækker meget bredt, og er rettet mod generalistens behov. Den er et uundværligt sprogværktøj både i folkeskolens sidste klasser, i gymnasiet og i hjemmet. Dansk-Engelsk Ordbog fås også på cd-rom.
Medicinske fagudtryk – en klinisk ordbog med kommentarer indeholder kortfattede beskrivelser af og forklaringer på kliniske begreber og sygdomme, herunder krydshenvisninger til beslægtede sygdomme og uddybende ordforklaringer.De vigtigste somatiske og psykiatriske sygdomme er omtalt, herunder de primære symptomer, forløb og prognose samt omtale af behandlingen. Der er desuden korte forklaringer på kliniske emner inden for immunologi, mikrobiologi, genetik, genteknologi, anatomi, cellebiologi, biokemi og fysiologi samt på udvalgte sygeplejefaglige begreber.Denne 4. udgave er blevet gennemgribende revideret og opdateret siden 3. udgaven.
Med over 40.000 opslagsord og over 14.000 udtryk og vendinger er Gyldendals spanske miniordbog er et handy hjælpemiddel på rejsen, på jobbet og i skolen - et effektivt redskab til en hurtig oversættelse. Opslagsordene er udvalgt med henblik på aktualitet og anvendelighed, og hovedvægten ligger på dagligsproget. Som noget unikt er der ved alle verber i infinitiv et nummer, der refererer til verbalbøjningslisten bag i ordbogen. Ordbogen indeholder tillige en nyttig rejseparlør med de mest nødvendige fraser, man har brug for hos lægen, på hotellet, på restauranten, ved grænsen, i butikken m.m. Ordbogsartiklerne har en klar og enkel udformning, så det er let at finde den delbetydning, oversættelse eller vending, man søger. Typografien er let læselig, og alle opslagsord står til venstre i spalten, hvilket gør ordbogen let at orientere sig i.Gyldendals Mini Spansk-Dansk/Dansk-Spansk Ordbog, 1. udgave af Birthe Gawinski og Pia Vater © Gyldendal A/S 2009
Long live the King” lød lovprisningen fra Entertainment Weekly ved udgivelsen af Kings Om at skrive.Om at skrive handler om, hvordan en af vor tids største forfattere er blevet til – om en cocktail, hvis primære ingredienser er blod og sved. Men det handler også om tårerne; om hvordan Kings trang til at skrive hjalp ham genne følgerne af en fatal bilulykke i 1999, som nær havde kostet ham livet. Og sidst men ikke mindst fortæller King os alle, at der er muligt; du kan skrive.Om at skrive indledes med beretningen om Stephens Kings tidlige fokus på at skrive. Fra barndom til ungdom følger læseren, hvordan dette fænomen af en forfatter bliver til. Frustrationerne og kampene skildres åbenhjertigt, men også morsomt.Endvidere beskriver King håndværkets grundlæggende værktøjer. Hvordan man skærper og udbygger dem ved brug, og hvorfor en forfatter altid må have dem lige ved hånden. Kings blik på skriveprocessen er pragtfuld pragmatisk og afslørende.I sin form er denne formidable bog lige dele memoir og vejledning – og sidst men ikke mindst er den personlig og velskrevet. Med sin fremragende opbygning, sin varme og visdom vil Om at skrive underholde og inspirere alle som læser den – fans, forfattere og alle som elsker en god og velfortalt historie.Hr. Ferdinand er glade og stolte over at genudgive denne kultklassiker, som længe har været udsolgt. I disse tider, hvor enhver kan blive forfatter og udgive en bog på nettet, rammer den i allerhøjeste grad hovedet på sømmet! Og hvis nogle skulle have et nytårsforsæt om at skrive, er det meget passende at starte med at læse denne bog.
Bogen her er en historiebog. Men indholdet er et andet, end det man plejer at finde i de tunge opslagsværker. I stedet for de store fortællinger er det nemlig de små, finurlige, overraskende og underholdende sider af historien, der er i fokus. Har du for eksempel hørt at man i 1600-tallet mente, at fuglene trak til månen om vinteren? Eller at man i middelalderen på den lille engelske øgruppe Scilly kunne betale sin husleje i søpapegøjer? Læs om det og meget andet i de mange unyttige historiske facts. Temaet i denne bog er dyr og natur. For vores forhold til naturen har ændret sig, og også derfor er det interessant at kigge tilbage i historien og glædes og græmmes over brug og misbrug af den forunderlige natur.
En indbydende, flot og morsomt illustreret ordbog for børn fra cirka 8-9 år og opefter. Bogen er udarbejdet efter de følgende principper: Den fungerer både som en regulær ordbog og en underholdende "bladrebog", der tilgodeser det stigende behov for "edutainment". Altså er den både egnet til undervisningsbrug og til at hygge sig med – og lære af – derhjemme Bogen er pædagogisk opbygget: ingen forvirrende forkortelser, lydskrift m.v., så bogen kan bruges af de allerførste ordbogsbrugere Aktuelt og relevant ordudvalg på cirka 1500 ord hver vej Tysk-dansk og dansk-tysk ordliste God og sjov minigrammatik 30 temaplancher (Ved havet, Sport, I zoo, Mit værelse osv.) med tyske ord til glosetræning Kopiforlæg til glosekort, domino og memoryspil En underholdende og lærerig ordbog Rigt illustreret i farver af Jon Ranheimsæter Skrevet af Gyldendals Ordbogsredaktion Ordbogen indgår i serien Gyldendals Røde Ordbøger
Han er skrive-guru på verdensplan, manden fra The Poynter Institute i Florida, og de 47 skriveråd har været verden rundt via nettet. Med allehånde reaktioner som inspiration skrev han derefter bogen, der virkelig kan siges af være en globaliseret skrivebog. Med inspirerende eksempler og præcise råd letter han vejen ind i det skønne skriveland.
Over 200 markante danskere bidrager til nyt værk, som fejrer det danske sprog.Hvad sker der, når man beder en lang række af Danmarks mest interessante stemmer om at fortolke et ord, som betyder noget særligt for dem? Det spørgsmål er udgangspunktet for ORD, og resultatet er en vilter og eksperimenterende samling af tekster og kunstværker, der er lige så forskelligartede som de medvirkende selv.De er alt fra forfattere og sangskrivere til forskere og satiretegnere. Fra kunstmalere og erhvervsledere til aktivister, politikere og pressefotografer. Og der er både de unge og de tunge: Læs, hvad sangerinden MØ forstår ved ordet ”længsel”, hvad hjerteforsker Oliver Bundgaard Vad vil sige om “hjerte”, og hvilke følelser Morten Pape har for “bajer”. Hvordan arkæolog Jeanette Varberg fortolker “vølve”, hvad forfatter Dy Plambeck tænker om “bøg”, og hvad “ørken” betyder for Puk Damsgård. Oplev, hvordan kunstner Maja Malou Lyse illustrerer “spekulum”, hvordan maler John Kørner fortolker “problem”, og hvilket motiv fotograf Henrik Saxgren knytter til “aluvialkegle”. Og meget, meget mere.ORD er en poetisk og flerstemmig hyldest til det sprog, der kan splitte og samle, provokere og inspirere, få os til at hade og få os til at elske. Det er et værk, læseren kan gå på opdagelse i, more sig over og måske endda blive forført af. Ikke ulig sproget selv.
Et handy hjælpemiddel på rejsen og på aftenskolen. Opslagsordene er udvalgt med henblik på aktualitet og anvendelighed, og hovedvægten ligger på dagligsproget. Derudover vil man finde det ordforråd man har brug for på rejser, på apoteket, på posthuset, i lufthavnen, på hotellet m.m.Ordbogen indeholder også en parlør, hvor man kan finde god hjælp til rejsen, samt en kortfattet udtaleguide og et afsnit om det tyrkiske sprog. Ordbogsopslagene har en enkel og klar udformning, så det er nemt at finde den betydning, oversættelse eller vending man søger. Typografien er let læselig, og alle opslagsord står til venstre i spalten – det gør ordbogen let at orientere sig i.Med det lille format og en vægt på 193 g kan miniordbogen være i enhver taske. Ordbogen indeholder over 30.000 opslagsord og 15.000 udtryk og vendinger.
En indbydende, flot og morsomt illustreret ordbog for børn fra cirka 10 år og opefter. Bogen har to funktioner: Den fungerer både som en regulær ordbog og en underholdende "bladrebog", der tilgodeser det stigende behov for "edutainment". Altså både egnet til undervisningsbrug og til at hygge sig med – og lære af – derhjemmeBogen indeholder: Aktuelt og relevant ordudvalg på cirka 1500 ord hver vej Fransk-dansk og dansk-fransk ordliste 30 temaplancher (Ved havet, Sport, I zoo, Mit værelse osv.) med franske ord til glosetræning Kopiforlæg til glosekort, domino og memoryspil En underholdende og lærerig ordbog Rigt illustreret i farver af Jon Ranheimsæter
Skriv ikke alt, hvad du kan huske, men det, du ikke kan glemme. Det er et af Marie Østergaard Knudsens gode råd i bogen Fortæl dit liv – sådan skriver du dine erindringer. Det er en enkel håndbog, der hjælper dig i gang med at skrive de historier fra dit liv, som du ikke kan glemme. Historier, som dine omgivelser gerne vil læse og som dine børn, børnebørn og nære kan have til eftertiden. Bogen er bygget op af tre dele: - Sådan gør du. - Øvelser. -Eksempler på erindringshistorier. Fortæl dit liv beskriver, hvordan du kan gribe dine erindringer an, giver dig gode eksempler og praktiske skriveøvelser, som både styrker dit sprog og din fortælleglæde. Bogen rummer også flere længere eksempler på erindringer i forskellige genrer, som er hentet fra Marie Østergaard Knudsens praksis. Hun har i en årrække afholdt kurser i kunsten at skrive sine erindringer.
De fleste af os har sproget i munden til daglig. Vi bruger det ustandseligt, tygger på det, spytter det ud, henvender os med det, meddeleler os i det. Det er derfor ikke underligt, at sproget, det daglige, talte og skrevne dansk er i stadig udvikling. Ord, vendinger og begreber opstår, og de forgår. Ord importeres, fordrejes, slides op. Der er simpelthen liv i sproget.KOVENDINGER. LIV I SPROGET er ikke en bog om korrekthed eller retskrivning, men en munter fortælling om, hvordan ord og vendinger undertiden løber vildt eller om, hvordan der pludseligt opstår nye, frugtbare eller skæve betydninger. Ord og vendinger kan ofte fortælle spændende historie, når man giver sig tid til at grave lidt i sproget.Bogen er langt fra at være en pedantisk redegørelse for sproget og dets historie. I stedet vender forfatteren pandekager med nogle af de ofte overraskende betydninger eller medbetydninger, der ligger i sproget, og som er med til, at sprogbrug kan blive en oplevelse af mangfoldighed og rigdom.Johannes Nørregaard Frandsen, født 1949, er professor og leder af H.C. Andersen-centret ved Syddansk Universitet. Han har tidligere udgivet bøger om bl.a. ”de tre jyske tenorer” Jeppe Aakjær, Thøger Larsen og Johannes V. Jensen. Forfatteren er flittig foredragsholder samt klummeskribent ved Kristeligt Dagblad.
Gyldendals Mini Italiensk-Dansk/Dansk-Italiensk-Dansk, 1. udgave af Erling Strudsholm og Paola Polito © Gyldendal A/S 2010
Bogen giver en systematisk indføring i skriftsprogets basale principper. Fra råd om tekstens formål og afsnitsinddeling i bogens første kapitler til råd om, hvordan man opbygger sætninger og vælger de mest præcise ord i bogens sidste kapitler. Denne zoombevægelse fra de overordnede tekstovervejelser til tekstens detailniveau giver læseren en grundlæggende forståelse for teksters opbygning og formidler skrivehåndværket trin for trin.
I denne ordbog får du 64.000 opslagsord samt 25.000 udtryk og vendinger.Dansk-Italiensk Ordbog er gennemrevideret og ajourført, og der er tilføjet ca. 4.000 nye opslagsord i 2. udgave.Samtidig står alle opslagsord på ny linje. Fra de uregelmæssige italienske verber henvises der nu til bøjningsmønstre bagest i bogen.
Gyldendal Latinsk-Dansk - Jensen og Goldschmidt, 2. udgave af M. J. Goldschmidt og J. Th. Jensen © Gyldendal A/S 2004 3. udgave forberedes og kan bestilles på information@gyldendal.dk
Dansk Sproghistorie 1-6 fra Det Danske Sprog- og Litteraturselskab beskriver på op mod 3.000 sider og med mange illustrationer det danske sprogs udvikling fra de tidligste runeindskrifter til nutidens digitale værker. Værket kommer hele vejen rundt om sprog i Danmark og dansk i verden - før og nu - og kortlægger den afgørende betydning sproget har for kultur og identitet.I første bind, Dansk tager form, omtales de skriftlige og mundtlige kilder, der findes til udforskning af sprogets historie. Samtidig præsenteres de teorier, der kan bruges i arbejdet med sprog og sprogets udvikling, hvilke perioder sprogbeskrivelsen kan opdeles i, sprogets betydning for national identitet og det danske sprogs placering blandt de indoeuropæiske sprog.
Gyldendals Synonymordbog på cd-rom passer til generalistens behov, hvad enten det er på kontoret, derhjemme, i skolen eller under studierne. •Over 35.000 opslagsord •Ca. 190.000 synonymer •Ca. 2.500 antonymer •Ca. 3.500 udtryk og vendinger •Over 6.000 brugsangivelser, der angiver stilleje, emneområde, grammatiske begrænsninger osv. •Kompakt visning, der nemt integreres med andre programmer •Slå synonymer op, mens du skriver (kun pc) •Adgang til onlineordbog et år fra ibrugtagning SYSTEMKRAV Programmet virker både på pc og mac. På pc kan cd-rommen bruges på Windows XP, Vista, 7 og 8. På mac kan den bruges med OS X, 10.4.11 (Tiger), 10.5 (Leopard), 10.6 (Snow Leopard), 10.7 (Lion) og 10.8 (Mountain Lion).
Bogen er for alle forfattere, der gerne vil have en dybere forståelse for mekanikken bag den gode historie, og som ønsker at arbejde struktureret med deres manuskripter. Bogen består af to dele:DEL 1. Jan Kjær viser, hvordan man strukturerer sin historie efter en plotmodel, og gennemgår punkt for punkt den model, som han selv bruger. Han inddrager eksempler fra bestsellere som ”The Hunger Games” og ”Harry Potter”. DEL 2. Om hvordan man skaber en fængende, dynamisk historie baseret på sin helt egen plotstruktur. Og hvordan man griber det an, når man skal opbygge en historie, der strækker sig over flere bind.Rigtig god fornøjelse med dit næste bogprojekt og opbygningen af DET GODE PLOT.Jan Kjær er en prisbelønnet dansk forfatter. Han har skrevet over 50 bøger og er udkommet i 15 lande.Hans historier er lavet til teater, TV-film, legetøj og spil.I bogen ”Det gode plot” viser han for første gang, hvordan han arbejder med plotstrukturer i sine populære børne- og ungdomsbøger.
Skriver man saksofon eller saxofon? Hvad står html for? Hvilken fransk by har lagt navn til denim? Og hvorfor er tulipan beslægtet med turban? Slå det op i Fremmedordbogen! Med denne alt-i-én-ordbog får du 70.000 opslagsord fordelt på Fremmedordbogen (50.000 opslagsord) og Omvendt Fremmedordbog (20.000 opslagsord), der hver kommer med udførlige oplysninger om ordenes betydning, udtale, stavning bøjning og etymologi (oprindelse)Ordbogen er gennemrevideret og har for nylig fået tilført opslagsord som airbag, akupunktør, backup, cand.comm., EU, face-off, falafel, genkirurgi, pay per view, roadpricing, salmonella, you name it.Om Fremmedordbogen og Omvendt Fremmedordbog skriver dr.phil. F.J. Billeskov Jansen: "... nu er begge for hånden. Alle elskere og brugere af sproget kan gå begge veje over broen. Ved denne trafik kan vi gøre vort individuelle ordforråd bredere, mere spændstigt."
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.