Udvidet returret til d. 31. januar 2023

Antikke græske og romerske sagn

Her finder du spændende bøger om Antikke græske og romerske sagn. Nedenfor er et flot udvalg af over 41 bøger om emnet. Det er også her du finder emner som De klassiske legender på originalsproget, kommenteret version, eller moderne oversættelser.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Mette Sørensen
  244,95 kr.

  Metode i oldtidskundskab er skrevet til eleverne og giver dem en introduktion til de forskellige metoder og faglige tilgange i oldtidskundskab, som de vil støde på i den daglige undervisning og bruge i forbindelse med SRP. Bogens metodiske omdrejningspunkt er nærlæsningen, og de faglige tilgange og metoder, der præsenteres, skal ses i forlængelse heraf. Metode i oldtidskundskab gør metoderne konkrete og spiselige og får eleverne til at øjne fagets muligheder i tværfaglige samspil. Sidst men ikke mindst sikrer de oldtidskundskabs relevans i et stadigt mere tværfagligt og metodeorienteret gymnasium. Den pædagogiske formidling vægtes højt, samtidig med at metoderne er formidlet i deres fulde omfang, selvom de sjældent benyttes sådan i den daglige undervisning. De fleste kapitler gennemgår praktiske fremgangsmåder og analysemodeller til metoderne, som med fordel kan bruges i undervisningen og SRP, som de er, eller revideres, så de passer til et bestemt undervisningsforløb, et bestemt modul eller en bestemt SRP-undersøgelse. Herudover indeholder bogen også en videnskabsteoretisk vinkel, et kapitel om årskarakterer og eksamen samt skriftlighed i forbindelse med SRP. Bagerst ses både en oversigt over mulige faglige samspil til inspiration for eleverne og en omfattende ordliste med begreber til både metode, genrer og monumenter.Mette Sørensen underviser i historie og oldtidskundskab ved Egedal Gymnasium og HF. Kapitlet om skriftlighed er skrevet af Pernille Borch Vinther, der underviser i dansk, latin og oldtidskundskab ved Virum Gymnasium.

 • - med ledsager
  af Homer
  152,95 - 208,95 kr.

  Med Otto Steen Dues nyoversættelser af Homer er der endelig kommet en udgave af verdenslitteraturen, som både er mundret og tro over for originalen. Odysseen fortæller om helten Odysseus’ besværlige hjemfærd fra krigen mod Troja. Undervejs støder han bl.a. på Kyklopen og må navigere mellem Skylla og Charybdis, inden han efter tyve år kan vende hjem til Ithaka og blodigt genvinde sin kongemagt. Både Iliaden og Odysseen tilskrives en Homer, som vi intet ellers ved om, ikke engang om navnet betegner den samme person eller er en slags varemærke for flere ophavsmænd. Digtene bygger på en lang mundtlig tradition og er nok nedskrevet i Grækenland omkring år 700 fvt., med Odysseen som det yngste. Med dem begynder den europæiske litteratur – i form af to fuldbårne mesterværker. I Otto Steen Dues oversættelser kan vi læse de klassiske fortællinger på et nutidigt og let tilgængeligt dansk. Efter selve teksten følger en ledsager, der hjælper med forståelsen af både den historiske, arkæologiske og kulturelle baggrund for de gamle heltedigte. ”En rejseroman fyldt med gode eventyr og oplevelser i en blanding af fantasi og virkelighed …” - Jørgen Mejer, Weekendavisen

 • af Homer
  208,95 kr.

  Otto Steen Due har nyoversat Homers Iliade, så den både fremstår på de smukkeste heksametre og tilgængelig og ligefrem for nutidslæseren. Iliaden er beretningen om grækernes krig mod Troja, om Achilleus og hans vrede, om Agamemnon, den smukke Helene, Patroklos, Hektor og Andromache og mange, mange flere.Illustreret af Peter Brandes.

 • af Homer
  152,95 kr.

  Dues berømmede oversættelse af et af verdenslitteraturens største værker.

 • af Alex Michaelides
  197,95 kr.

  Fra bestsellerforfatteren til Den tavse patient kommer en medrivende thriller om græsk mytologi, mord og besættelse.Edward Fosca er en morder. Mariana Andros er ikke i tvivl. Men Fosca er urørlig. Han er en smuk og karismatisk underviser i de græske tragedier ved Cambridge University og er elsket af både ansatte og studerende – især af medlemmerne af et hemmeligt selskab af kvindelige studerende, kendt som Jomfruerne. Mariana er en fortræffelig, men også skadet, gruppeterapeut, og da hendes nieces veninde findes myrdet på Cambridge, bliver hun nærmest besat af Jomfruerne. Som tidligere studerende på Cambridge mistænker hun hurtigt, at noget skummelt udspiller sig bag det gamle universitets idylliske skønhed og traditioner. Og hun bliver overbevist om, at Edward Fosca er skyldig i mordet, selvom han har et vandtæt alibi. Men hvorfor skulle professoren dræbe en af sine egne studerende? Og hvorfor kredser hans undervisning altid om Persefone og hendes rejse til underverdenen? Da endnu et lig dukker op, løber Marianas besættelse efter at afsløre Fosca af med hende og truer med at ødelægge både hendes troværdighed og forholdet til hendes kære. Men Mariana er fast besluttet på at stoppe morderen, selvom det kan koste hende alt – også hendes eget liv.Med Den tavse patient stormede Alex Michaelides ind på den internationale krimiscene. Nu er han endelig tilbage med en suveræn efterfølger, Jomfruerne, en urovækkende og intens thriller omhemmeligheder – andres og vores egne.”Alex Michaelides’ længe ventede roman, Jomfruerne, er her endelig … Den er tillokkende og uimodståelig.”- The New York Times“Fans af [Donna Tartts] Den hemmelige historie vil falde pladask for Jomfruerne … Med denne geniale page-turner af drømmende græsk mytologi og antikke mordritualer, grundfæster Michaelides sig som en ustoppelig, litterær kraft inden for thrillergenren.”- Esquire“Forfatteren til den kritikerroste Den tavse patient manifesterer sig som en topmoderne forfatter med denne nye roman; en blændende blanding af græsk mytologi og et knivskarpt plot …lige til bestsellerlisten.”- Newsweek

 • - Samtlige fragmenter
  af Sappho
  237,95 kr.

  ANDET OPLAG ER UDKOMMET / GARNHÆFTET OMSLAGSBOG MED FLAPPERSappho levede omkring 600 f.Kr. på den græske ø Lesbos og betragtes som en af verdenslitteraturens største lyriske digtere. Digtene er oversat af Rasmus Sevelsted, som også har skrevet en fyldig efterskrift. Bogen er rigt illustreret af Peter Brandes."Roser fra Piería" giver for første gang en lydhør dansk oversættelse af samtlige Sapphos digte og fragmenter. Heri åbner sig en verden af savn, længsel og begær, en verden hvor roser blomstrer, duggen flyder, månen og stjernerne lyser, og hvor glimtet i den elskedes øjne kan få én til at skælve og hendes latter få ilden til at løbe under huden. Men Sappho synger også om anden, mere fremmed verden: om Adonis’ død, Penthilidernes hus, om kanel, parfume og vævede hårbånd fra Sardis, og om bede til Hera og at ofre en hvid ged.Sapphos digte lader således det personlige komme til udtryk inden for en traditionel græsk poetisk kultur. Hendes fragmenter synes altid at befinde sig i denne spænding mellem det personlige og det fælles, det universelle og det specifikke. Det har derfor været oversætterens ønske at give en samlet og ligefrem gengivelse af hele den verden, Sappho beskriver, og at gøre denne verden så tilgængelig som muligt. Det gøres ved at oversætte til et dansk, der som Sapphos græske er præcist og personligt, men også ved at fastholde det fremmede ved hendes sange. Bogens fyldige efterskrift indsætter digtene i deres kulturelle og litterære kontekst på baggrund af den allernyeste forskning inden for området.Rasmus Sevelsted (f. 1984), oversætter og forsker, ph.d. i klassisk græsk og latin fra Københavns Universitet og i perioden 2017-2021forsker ved University of Cambridge. Fra sommeren 2021 ansat som postdoc ved Saxo-Instituttet, Københavns Universitet. Han har været medlem af redaktionskomitéen for "Platons Samlede Værker" og er forfatter til adskillige internationale videnskabelige artikler om forholdet mellem antik græsk poesi, kunst og filosofi.Peter Brandes (f. 1944), kunstmaler, grafiker, billedhugger og fotograf. Han har illustreret en lang række bøger, bl.a. Homer, Sofokles, Aischylos, Ovid og Vergil. I 2013 modtog han Friederich-Hölderlin-Preis og i 1994 Eckersberg Medaillen.

 • - Første bind
  af Thukydid/overs. M.Cl. Gertz
  113,95 kr.

  Thukydides’ Historie har haft enorm betydning for vestlig politisk og historisk tænkning. Fortællingen om de græske bystater under den peloponnesiske krig kan læses som fortællingen om, hvordan krig påvirker samfund, og hvordan borgerkrig ofte kun er et nederlag væk. Hvor Herodot beskriver sejren over en udefrakommende magt, fremstilles kampen mellem Sparta og Athen i al sin gru som et græsk opgør, hvor grækere slår grækere ihjel, og hvor realpolitik og folkestemning fører til massehenrettelser og folkeforflyttelser. Thukydides’ fremstilling af krigens hændelser har siden hen, særligt i den angelsaksiske verden, haft indflydelse på politisk og filosofisk tænkning, og står stadig som en central tekst for forståelsen af, hvordan konflikter udvikler sig. Oversat af M. Cl. Gertz 1897—98.

 • - Den græske oldtidsmyte genfremstillet for børn og voksne
   
  107,95 kr.

  Herkules var den berømte helt, der havde Zeus til far og en jordisk kvinde til mor. Guderne besluttede at ophøje ham til deres kreds på grund af hans klogskab og store mod, men først skulle han bestå tolv prøver - en for hver af de tolv himmeltegn. Herkules blev udstyret med himmelske våben, men kasserede dem alle og skar sig en kølle af et ungt egetræ, hvormed han udkæmpede sine kampe og bestod prøverne.Det var dog sværere end Herkules havde regnet med; gang på gang tog han fejl og gjorde det forkerte. Men han lærte af sine fejltagelser og vandt omsider den visdom, der gav ham plads blandt guderne. Denne visdom får læseren del i når han følger med i begivenhederne.

 • - På dansk ved Erik Worm og Carsten Weber-Nielsen
  af Pausanias
  373,95 kr.

  Pausanias på dansk – komplet for første gangHelligdomme, templer, ritualer, gude- og atletstatuer – historie, natur, religion og myter – indviklede mytologiske fortællinger og gudernes erotiske eskapader – evindelige krige mellem byernes magtfulde familier, glorværdige sejre og forsmædelige nederlag, svig og bedrag – alt går hånd i hånd, når Pausanias har ordet.Pausanias blev født i den vestlige græske del af Tyrkiet i begyndelsen af 2. årh. e.Kr., mens den græskvenlige Hadrian var kejser i det vidtstrakte Romerrige, og han døde under kejser Marcus Aurelius. Han begynder sin beskrivelse ved Kap Sunion i Attika og tager os med på en tur gennem det klassiske frie Grækenlands vigtigste områder. Hans hensigt er at skildre ‘alt det græske’ fra storhedstiden, 600- til 300-tallet f.Kr. Det gælder især det, han kan opsøge og se med egne øjne, men også det han kan læse sig til eller får fortalt undervejs.Udgangspunktet er således Attika med Athen, grækernes toneangivende by. Derfra går turen videre – ikke straks til den vigtige by Theben i Boiotien eller til den store Apollonhelligdom i Delfi – men først til Peloponnes, som behandles grundigt. Overalt beskrives levn fra denne storhedstid – templer, gravmæler og storslåede vægmalerier samt de utallige statuer af sejrende atleter opstillet i den store Zeushelligdom i Olympia.Pausanias’ værk bliver på denne måde en af vores bedste kilder til både historie, religion og kunst i klassisk græsk tid.

 • af Euripides
  112,95 kr.

  Herakles er uden tvivl den største græske sagnhelt og i mange henseender en succeshistorie. Han optræder i adskillige myter, hvor han nedlægger en lang række forbrydere og monstre, og efter et langt og anstrengende liv udødeliggøres han som en gud. I tragedien Herakles viser Euripides imidlertid en anden og anderledes grusom side af heltens liv og enorme styrke: Ligesom kun de magtfulde guder ville kunne modstå Herakles, når han udfører sine heltegerninger, ville kun guderne være i stand til at forhindre ham i de største ugerninger. En af dem er sågar ansvarlig for, at helten i pludseligt vanvid vender sig imod sin egen kone og sine egne børn, mens de andre guder blot ser passivt til. Euripides beskriver på den måde en verden, hvor mennesket aldrig kan føle sig sikkert, og hvor ikke engang de største bedrifter altid værdsættes, men til tider endda straffes, uden at omverdenen reagerer. Trods de evigt aktuelle emner, som Herakles behandler, har den kun haft begrænset indflydelse i senere tider, og denne oversættelse er den første i godt 140 år.

 • - Tredje bind
  af Thukydid/overs. M.Cl. Gertz
  113,95 kr.

  Thukydides’ Historie har haft enorm betydning for vestlig politisk og historisk tænkning. Fortællingen om de græske bystater under den peloponnesiske krig kan læses som fortællingen om, hvordan krig påvirker samfund, og hvordan borgerkrig ofte kun er et nederlag væk. Hvor Herodot beskriver sejren over en udefrakommende magt, fremstilles kampen mellem Sparta og Athen i al sin gru som et græsk opgør, hvor grækere slår grækere ihjel, og hvor realpolitik og folkestemning fører til massehenrettelser og folkeforflyttelser. Thukydides’ fremstilling af krigens hændelser har siden hen, særligt i den angelsaksiske verden, haft indflydelse på politisk og filosofisk tænkning, og står stadig som en central tekst for forståelsen af, hvordan konflikter udvikler sig. Oversat af M. Cl. Gertz 1897—1902

 • - Andet bind
  af Thukydid/overs. M.Cl. Gertz
  113,95 kr.

  Thukydides’ Historie har haft enorm betydning for vestlig politisk og historisk tænkning. Fortællingen om de græske bystater under den peloponnesiske krig kan læses som fortællingen om, hvordan krig påvirker samfund, og hvordan borgerkrig ofte kun er et nederlag væk. Hvor Herodot beskriver sejren over en udefrakommende magt, fremstilles kampen mellem Sparta og Athen i al sin gru som et græsk opgør, hvor grækere slår grækere ihjel, og hvor realpolitik og folkestemning fører til massehenrettelser og folkeforflyttelser. Thukydides’ fremstilling af krigens hændelser har siden hen, særligt i den angelsaksiske verden, haft indflydelse på politisk og filosofisk tænkning, og står stadig som en central tekst for forståelsen af, hvordan konflikter udvikler sig.Oversat af M. Cl. Gertz 1897—1902

 • af Xenophon
  215,95 kr.

  Det persiske felttog – Anabasis er det bedst kendte værk af den oldgræske filosof, historiker og essayist Xenophon (ca. 430-354 f.Kr.). Anabasis betyder ordret 'marchen ind i landet'. Bogen skildrer den skæbne, som hæren på 10.000 græske lejesoldater led, da den blev hyret til at støtte et internt kupforsøg inden for kongefamilien i det mægtige Perserrige i 400 f.Kr.Grækernes arbejdsgiver, tronraneren Kyros den Yngre, tabte og blev dræbt. Hans soldater strandede langt inde i Perserriget uden vejvisere og uden proviant. Dette er indholdet af den første bog ud af syv, og resten handler om de utrolige strabadser og lidelser, hæren måtte gennemgå under tilbagetoget gennem Armenien og Tyrkiet for at nå ud til Sortehavet og den græske verden. Xenophons medrivende værk hører til blandt de store klassikere i europæisk historieskrivning og er her for første gang oversat i sin helhed til et mundret, moderne dansk. Bogen er forsynet med en forklarende indledning, der dækker centrale emner såsom værkets litterære formål, græsk militærvæsen og religion. Endvidere er der et fuldstændigt register over personerne og lokaliteterne, der forekommer i teksten samt et antal forklarende noter. Endelig er værket forsynet med adskillige kort, plancher og illustrationer, der forklarer komplicerede tekststeder samt et antal farvefotos af de relevante landskaber.

 • af Russell Punter
  234,95 kr.

  FØRSTE LÆSNING er en serie henvendt til begynderlæsere. Historierne i denne serie vil være velkendte for mange børn, da der er tale om bearbejdede genfortællinger af ældre historier og fabler.Hver bog er på 48 sider og indeholder en historie, der er læseteknisk bearbejdet, så den er lettilgængelig for børnene.Igennem hele bogen er der humoristiske farveillustrationer, der understøtter læsningen.Androkles og løven:Androkles er slave hos Brutus i Rom, men Brutus udnytter ham. Han arbejder så hårdt uden løn, at han til sidst må flygte. I skoven hjælper slaven en løve, og den hjælpsomhed bliver gengældt og bliver hans held senere i livet.Lix = 16,6ml = 5,9lo = 9,7Lettal 17(GR)

 •  
  159,95 kr.

  Abiturprüfung Bayern 2023 ¿ LateinIdeal für die Vorbereitung auf das Abitur.Der gedruckte Band enthält:die Original-Abituraufgaben 2015 bis 2021Ausführliche, schülergerechte LösungenHinweise zu Ablauf und Anforderungen der Prüfung Auf unserer  Plattform MyStark  haben Sie zudem auf folgende Inhalte Zugriff: die aktuellen Original-Prüfungsaufgaben 2022  mit Lösungsvorschlägen Web-App MindApp: Eine Übersicht über die lateinischen Konjugationen und Deklinationen, die jederzeit auf dem Smartphone abrufbar ist. Ideal geeignet zum Üben und Wiederholen. Für jedes Themengebiet kann zudem der Lernstand festgehalten werden, sodass der Lernfortschritt sichtbar wird.ActiveBook:  Interaktive Aufgaben zum Basiswissen Latein

 • af Philip Wilkinson
  194,95 kr.

 • af Stephen Fry
  207,95 kr.

  Bühne Fry für die großartigste Geschichte der Welt!Es ist die größte Geschichte von Heldentum und Hass, Liebe und Leiden, Rache und Reue, Verlangen und Verzweiflung, die sich die Menschheit je erzählt hat: Der Kampf um das legendäre Troja, das für Götter und Menschen gleichermaßen Segen und Fluch war und zum Schauplatz alter Fehden, sagenhafter Herausforderungen und verwickelter Intrigen wurde. Es sind jene menschlichen Leidenschaften, blutig in den Sand einer fernen Küste geschrieben, die heute noch zu uns sprechen. Der meisterhafte Erzähler Stephen Fry übertrifft sich nach seinen Erfolgen »Mythos« und »Helden« selbst, haucht einmal mehr einem antiken Stoff auf atemberaubend schöne Weise neues Leben ein und holt ihn in unsere Zeit.»Frys Verständnis von der Welt - antik und modern - platzt aus allen Nähten.« Daily Telegraph »Eine unnachahmliche Neuerzählung der Belagerung von Troja ... Frys Erzählung, geschickt humorvoll und detailreich, haucht diesen antiken Geschichten neues Leben und zeitgenössische Relevanz ein.« Observer

 • af Marchella Ward
  200,95 kr.

 • - Græske tekster med oversættelser
  af Jens Peter Jensen
  198,95 - 207,95 kr.

  Denne antologi præsenterer et efter forfatterens mening relevant udvalg af oldgræske tekster til belysning af græsk religion i dens mange forskellige aspekter. Ud fra de utallige indskrifter og litterære tekster har forfatteren udvalgt udsagn om religionsudøvelsen i Grækenland fra mykensk tid til Kristi fødsel, som giver et billede af ritualer og religiøse skikke igennem århundrederne. Der er medtaget tekster fra det Gamle og det Nye Testamente, som sætter den kristne ideologi i relation til den antikke religionsforståelse. Som supplement er der tilføjet en litteraturliste til videre studier, oversigter over kalenderen, græsk historie, forfatninger, byplaner samt et leksikon over græske guder og mytologiske skikkelser og et udførligt græsk glossar.Forfatteren har nu i en årrække undervist på SDU, Odense, i propædeutisk latin og græsk samt i romersk religion og fremlægger nu en tekstsamling i græsk religion, som nogenlunde svarer til forfatterens tekstsamling om romersk religion.

 • - Gloser og oversigter
  af Jens Peter Jensen
  138,95 - 145,95 kr.

  Denne antologi præsenterer et efter forfatterens mening relevant udvalg af oldgræske tekster til belysning af græsk religion i dens mange forskellige aspekter. Ud fra de utallige indskrifter og litterære tekster har forfatteren udvalgt udsagn om religionsudøvelsen i Grækenland fra mykensk tid til Kristi fødsel, som giver et billede af ritualer og religiøse skikke igennem århundrederne. Der er medtaget tekster fra det Gamle og det Nye Testamente, som sætter den kristne ideologi i relation til den antikke religionsforståelse. Som supplement er der tilføjet en litteraturliste til videre studier, oversigter over kalenderen, græsk historie, forfatninger, byplaner samt et leksikon over græske guder og mytologiske skikkelser og et udførligt græsk glossar.Forfatteren har nu i en årrække undervist på SDU, Odense, i propædeutisk latin og græsk samt i romersk religion og fremlægger nu en tekstsamling i græsk religion, som nogenlunde svarer til forfatterens tekstsamling om romersk religion.

 • - Øvebog i latin for religionsstuderende
  af Jens Peter Jensen
  115,95 - 153,95 kr.

  Den foreliggende øvebog i latin er især en læsebog med lettere konstruerede og bearbejdede tekster om romersk religion og har til formål at føre religionsstuderende og religionsinteresserede læsere ind i latinens verden og romersk religion på basis af latinske tekster i løbet af 82 lektioner.Den er led i en serie af forfatterens udgivelser om romersk religion, der både omfatter grammatik, kildesamlinger med latinske tekster og deres oversættelser.

 • - Indføring i grammatisk analyse og grammatiske oversigter
  af Jens Peter Jensen
  153,95 kr.

  Forfatteren fremlægger her en tekstbog med oldgræske religiøse tekster til brug for religionsstuderende og andre interesserede læsere sammen med en oversigt over de vigtigste bøjningsmønstre af oldgræske ord og de mest generelle syntaktiske regler, indledt af nogle kapitler om ordklasser og sætningsanalyse generelt.

 • af Bodil Due
  156,95 kr.

  Ovid er en af de mest læste romerske forfattere i moderne tid, og få er blevet oversat i samme omfang. Hans absolutte hovedværk er det mytologiske digt Metamorfoser, der igennem århundreder har været en hovedindgang til den græske myteverden.Ovid blev født i nærheden af Rom og levede 43 f.v.t.-17 e.v.t. Metamorfoser betyder forvandlinger og er en guldgrube af fortællinger, der trækker på den græske mytologis sprog, form og indhold. Værket blev skrevet delvis i eksil, da kejser Augustus landsforviste Ovid.I bogen præsenterer Bodil Due, under medvirken af Christian Gorm Tortzen, Ovid og hans betydning for eftertiden. Metamorfoser gengives i udvalg på både latin og dansk i Otto Steen Dues vidunderlige oversættelse.Bogen er til det alment interesserede publikum og er både en fornem introduktion og en genvej til de vigtigste passager fra Ovids Metamorfoser.Bogen indgår i serien LATINERKVARTERET, der udgives i samarbejde med Societas Latina Daniae (Latinselskabet).Bodil Due (f. 1942), klassisk filolog, dr.phil., 1979 på afhandling om Xenofons værk om Kyros d. Ældre. Dekan for Det Humanistiske Fakultet på Aarhus Universitet 1999-2011, formand for bestyrelsen for Det danske Institut i Athen 2004-2020, forfatter til artikler og bøger fra antikken.Chr. Gorm Tortzen (f. 1951), lektor emeritus i græsk, latin og oldtidskundskab ved Helsingør Gymnasium og Københavns Universitet. Formand for Det Danske Sprog- og Litteraturselskab 2011-2021. Oversætter af antik litteratur, redaktør af Platons Samlede Værker (2009-2015), udgiver af grammatikker og andre lærebøger i begge de gamle sprog.

 • - Øvebog i oldgræsk for religionsstuderende
  af Jens Peter Jensen
  143,95 kr.

  Den foreliggende øvebog i oldgræsk er især en læsebog med lettere konstruerede og originale tekster om græsk religion og har til formål at føre religionsstuderende og ­religionsinteresserede læsere ind i det oldgræske sprog og græsk religion på basis af oldgræske tekster i løbet af 83 lektioner. Den er led i en ­serie af forfatterens udgivelser om græsk religion, der både omfatter grammatik, kildesamlinger med oldgræske tekster og deres oversættelser.Forfatteren har nu i en årrække undervist på SDU, Odense, i ­propædeutisk latin og græsk samt i romersk og græsk religion.

 •  
  159,95 kr.

  Abiturprüfung Niedersachsen 2023 - Latein gA/eADer gedruckte Band Abitur Niedersachsen Latein 2023 enthält:Übungsaufgaben zu den Schwerpunktautoren Ovid (Metamorphosen), Cicero (Philippicae), Seneca (Epistulae morales)ausgewählte Original-Abiturprüfungen der letzten Jahre, die zu den Schwerpunktthemen passenhilfreiche Hinweise und Tipps sowie ausführliche Lösungsvorschläge zu allen AufgabenÜbersicht über die Schwerpunktautoren sowie eine Erläuterung wichtiger OperatorenHinweise zu Aufbau und Ablauf der Abiturprüfung sowie zur BewertungTipps und Strategien zur Herangehensweise an die Abiturprüfung Auf der  Plattform MyStark  haben Sie zudem Zugriff auf folgende Inhalte: die zu den Schwerpunktthemen passenden aktuellen Original-Prüfungsaufgaben 2022 mit LösungsvorschlägenWeb-App MindApp: Eine Übersicht über die lateinischen Konjugationen und Deklinationen, die jederzeit auf dem Smartphone abrufbar ist. Ideal geeignet zum Üben und Wiederholen. Für jedes Themengebiet kann zudem der Lernstand festgehalten werden, sodass der Lernfortschritt sichtbar wird.ActiveBook: Interaktive Aufgaben zum Basiswissen Latein

 • af Harald Haarmann
  399,95 kr.

  The hero cult is at the very core of western civilization. Does this characteristic feature originate in the milieu of Greek civilization of antiquity, with an early manifestation in Homer's epic Iliad? No. In fact, it dates back at least 7000 years, and the beginnings are associated with the warrior caste of the Proto-Indo-European pastoralists in the Eurasian steppe who started to migrate into the vast region of Old Europe. With them the cult of heroes entered and changed civilization. With their patriarchal structure and clear hierarchy the Indo-Europeans from the Eurasian steppe took advantage or their warrior caste and won the fusion process with the ancient Europeans. First slowly over generations then rapidly life in Old Europe changed from a peaceful egalitarian system to a patriarchal class system with the important class of warriors.What the newcomers maintained from the Old European order were the goddesses. The veneration of goddesses continued to be a vital part of life and additionally, goddesses were now seen as patrons to the warriors accompanying and protecting them on their way to become heroes. One of these pre-Greek goddesses stands out among all the other daughters of the Goddess of Old Europe, and this is Athena. The interaction of this pre-Greek goddess with the Indo-European heroes will be highlighted in particular. The contrast between the earliest advanced culture in human history and the ideology of the cult of heroes may stimulate the discussion about our present and it may inspire visions for our future.

 •  
  98,95 kr.

  Arbeitsheft Gymnasium - Latein - Ovid: MetamorphosenIdeal für den Einsatz im Lateinunterricht der Mittel- und Oberstufe! Anhand ausgewählter lateinischer Texte behandelt das Arbeitsheft Ovids Metamorphosen. Flexibel einsetzbares Arbeitsheft für einen modernen und kompetenzorientierten Unterricht - gleich im Klassensatz bestellen! Es werden Leben und Werk Ovids, Grundlagen lateinischer Metrik sowie die Verwandlungsgeschichten Dädalus und Ikarus, Pyramus und Thisbe und Apollo und Daphne behandelt Zur Vorentlastung der lateinischen Texte werden abwechslungsreiche und motivierende Aufgaben zu grammatikalischen Themen sowie Vokabelhilfen angeboten Zusätzliches Sachwissen sowie Hinweise zur Bearbeitung von Aufgaben sind in anschaulichen Tipp-Kästen ergänzt Unterschiedliche methodische Zugänge wie kreative Arbeitsaufträge, Bildanalysen, Textvergleich, Internetrecherche und Interpretationsaufgaben führen zu einem tieferen Verständnis und dienen der intensiven Beschäftigung mit Rezeptionen Lernvideos zu zahlreichen Grammatikthemen Mit herausnehmbarem Lösungsheft

 • af Markus Häberle
  98,95 kr.

  Kompakt-Wissen Latein Basisautoren OberstufeIdeal geeignet zum Einstieg, aber auch zur Vertiefung für die Lektüre der wichtigsten Oberstufenautoren. Präzise Darstellung der Basisautoren der Oberstufenlektüre: Cicero, Sallust, Vergil, Livius, Ovid, Seneca, Plinius und Tacitus Prägnante Zusammenfassung von Biografie, Werken und sprachlicher Darstellung der einzelnen Autoren Auswahl repräsentativer Textausschnitte mit Übersetzung und Interpretation Stilmittel, historisch-gesellschaftliche und philosophische Zentralbegriffe werden in einem Glossar erläutert Zahlreiche Videos zu Leben und Werk wichtiger römischer Autoren Zum schnellen Nachschlagen und Wiederholen Ideal zur Klausur- und Abiturvorbereitung Im praktischen Taschenbuch-Format

 • af Maz Evans
  116,95 kr.

  Mega Anti-Bumm! Eigentlich sind Elliot, Sternbild-Mädchen Virgo und die griechischen Götter ein unschlagbares Team. Doch Erzfeind Thanatos holt zum letzten Schlag aus. Und während Zeus die olympische Chaoten-Truppe zum Gefecht ruft und Virgo in der Unterwelt festsitzt, ist Elliot nach dem plötzlichen Tod seiner Mum allein. Ausgerechnet Thanatos bietet ihm einen Handel an: Die vier Chaossteine gegen die Seele seiner Mum. Aber das würde den Untergang der Welt bedeuten. Können Virgo und die Götter Elliot retten, bevor er einen Riesenfehler begeht? Das finale Abenteuer der sagenhaft komischen Kinderbuch-Serie! Die Götter sind los (Band 1)Götter allein zu Haus (Band 2)Götter an Bord (Band 3)Götter mit Schuss (Band 4)

 • af Colm Tóibín
  188,95 kr.

  Fesselnd, brutal und gegenwärtig: der neue Roman von Colm Toibin erzählt ein antikes Drama neuWieder vermag es Colm Tóibín meisterhaft einen klassischen Stoff völlig neu zu erzählen: Im geheimnisvollen Haus der Namen findet Orestes Zuflucht vor dem neuen Mann seiner Mutter. Diese hat nach der Opferung ihrer Tochter ihren Ehemann ermordet. Deswegen wird sie nun von ihrem Sohn Orestes und seiner Schwester Elektra angefeindet. Es beginnt ein blutiges Rachespiel zwischen Mutter, Tochter und zurückgekehrtem Sohn. Immer tiefer gerät Orestes zwischen die Fronten. Und dann ist da noch seine Liebe zu Leandros, die ihn vor eine Zerreißprobe stellt. "Grausam und quälend glaubhaft" (The Guardian) zeichnet Tóibín das Porträt einer zerrissenen Familie und einer entgleisenden Mutter-Tochter-Beziehung.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.