Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Etiske dilemmaer: videnskabelige, teknologiske og medicinske udviklinger

Her finder du spændende bøger om Etiske dilemmaer: videnskabelige, teknologiske og medicinske udviklinger. Nedenfor er et flot udvalg af over 10 bøger om emnet.
Show more
Filter
Filter
Bogtype
 • (10)
 • (2)
 • (1)
Format
 • (8)
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Sprog
 • (8)
 • (2)
Pris
DKK
Bedømmelse
 • (0)
 • (0)
 • (4)
 • (5)
 • (5)
Serie
 • (1)
Tag
 • (2)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
 • (1)
Vis mere
Sorter efterSorter Populære
 • - Om en fremtid uden arbejde
   
  236,95 kr.

  Hvad er fremtidens jobs, hvad består de af og hvem har dem? Vi er vant til at tænke, at de fremskridt vi ser, vil skabe nye jobs. Men det er slet ikke tilfældet. Martin Ford – iværksætter fra Silicon Valey – har set, hvordan helt almindelige jobs over en årrække er forsvundet.Maskiner, computere og robotter bliver hele tiden mere intelligente, de kræver ikke længere mennesker til at styre dem. Effekten er, at mange af middelklassens og akademikernes jobs allerede nu er i gang med at forsvinde. Servicefag, administration, jurister, journalister, videnskabsmænd og farmaceuter mister deres job til smarte maskiner. Super avancerede computere kan til væsentligt lavere omkostninger udføre præcis de samme opgaver.Hvad vi så skal leve af, hvad vi overhovedet skal lave i fremtiden, og hvem der skal købe de varer, virksomhederne producerer, er spørgsmålene, som Martin Ford forsøger at besvare. Robotterne kommer er udgivet i samarbejde med Mandag Morgen.

 • - En bog om kunstig intelligens
  af Peter Svarre
  236,95 kr.

  I disse år opstår der en lang række nye problemer og etiske dilemmaer i forbindelse med kunstig intelligens: Kommer robotterne til at tage vores arbejde? Bliver de klogere end os? Kan man stole på en selvkørende bil? Og hvem skal bestemme, hvem den skal slå ihjel, hvis et uheld er uundgåeligt? I Hvad skal vi med mennesker? diskuterer Peter Svarre på medrivende vis disse etiske dilemmaer og klæder læseren på til at forstå, hvordan kunstig intelligens overhovedet fungerer. Kunstig intelligens er nemlig ikke så kompliceret, som mange tror. Alle kan deltage i denne vigtige diskussion om vores fremtid!

 • - Forstå psykologien bag din digitale tjekkeadfærd - og få gode ideer til at ændre den
  af Anders Colding-Jørgensen
  73,95 - 162,95 kr.

  HOV, ET EGERN! er en selvhjælpsbog til dig, der gerne vil have bedre styr på din digitale tjekkeadfærd. Det er også en bog helt uden skærmskyld og løftede pegefingre. I stedet giver cand.psych. Anders Colding-Jørgensen en spændende indføring i psykologien bag vores tjekkeri af skærme. Debatterende og kritisk kaster han samtidig et blik på tidens populære forklaringer om dopamin, FOMO og de sociale mediers algoritmer. Bogen bygger på psykologisk forskning og et indgående kendskab til sociale medier. Med begreber som tjekkekarrusellen, X Factor-effekten og det åbne feedbackloop får du originale begreber til at forstå din egen digitale tjekkeadfærd (hvis du har sådan én) – og konkrete ideer til at ændre den.

 • - Portræt af en verden, hvor ny teknologi forandrer livet for milliarder af mennesker
  af Johan Moe Fejerskov & Adam Moe Fejerskov
  199,95 kr.

  Vores digitale verden er fuld af besværlige dilemmaer og frustrerende paradokser. Sociale medier har givet undertrykte borgere en stemme i demokratiet, men også spredt propaganda og trusler i et formentlig hidtil uset omfang. Smartphones har åbnet en ny verden af viden og kultur for folk, men bliver kritiseret for at gøre brugerne ulykkelige. Droner hjælper nødhjælpsorganisationer med at skabe fremgang i skrøbelige lande, men er samtidig kilde til drab på civile i Afghanistan. De nye teknologier rummer mange muligheder, men har også vist sig at kunne skade samfundet og almindelige mennesker.Vi ser på de fremskridt, som også er en forbandelse, fordi det hele går så stærkt, fordi udviklingen påvirker alle sider af vores liv, og fordi mennesker sjældent forstår virkningerne af det, de har fundet på, før problemerne melder sig. Bogen tager læseren i hånden, gør udviklingen konkret og klæder læseren på til at tage del i de diskussioner om tech, apps og data, som berører os alle.

 • af Maria Cuculiza
  248,95 kr.

  Medicinsk cannabis er snart dagligdag, også i Danmark.Cannabisforretningen vokser med uhørt kraft. 350 milliarder kroner ventes der at blive omsat for på verdensplan i 2025. Men der er stadig mange ubesvarede spørgsmål - om planten, om evidensen og om, hvem der skal tjene på de mange desperate, syge og smerteplagede, som håber, at de nu har fundet hjælp. I denne bog søger journalist og forfatter Maria Cuculiza at skabe overblik i junglen af følelsesfulde og udokumenterede påstande. Hun har skabt et unikt, journalistisk og evidensbaseret øjebliksbillede, så læger, sygeplejersker og andre behandlere, men ikke mindst patienter, pårørende og almindeligt sundhedsinteresserede kan træffe deres beslutninger på et mere oplyst grundlag. Bogens titel 'Sandhederne om medicinsk cannabis' er valgt, fordi der netop findes mange sandheder - og ikke bare én. Ideen til bogen opstod, da danske politikere valgte at give grønt lys til forsøg med denne medicin, hvis effekt og sikkerhed vi ifølge lægerne ikke har nok evidens for. 'Sandhederne om medicinsk cannabis' er til alle dem, der ikke vil nøjes med den viden, man kan få på Facebook og af kendte menneskers personlige oplevelser.

 • af Adam Moe Fejerskov
  30,95 - 57,95 kr.

  Startups og humanitære organisationer eksperimenterer verden over med ny, radikal teknologi i forsøget på at forbedre livsvilkårene for fattige og fordrevne. Håbet er, at nye digitale løsninger kan hjælpe folk til en bedre fremtid; at man med droner og biometriske registre kan levere mere effektiv nødhjælp, og at man med innovation kan understøtte den demokratiske udvikling og sikre menneskerettighederne.Men dataficerede tilgange til problemløsning er ikke garanti for fair eller objektiv behandling af hverken data eller mennesker. Når teknologien udvikles tusindvis af kilometer fra der, hvor den skal hjælpe mennesker i nød, har den ofte form af lappeløsninger, ligesom der sker læk med uoverskuelige konsekvenser for de mest udsatte.Vi har brug for en mere lige og kollektiv teknologiudvikling, der vender eksisterende hierarkier på hovedet og tænker i bredere forandring. Kun sådan kan vi sikre, at interventioner båret af ny teknologi er så relevante, effektive og bæredygtige som muligt.Adam Moe Fejerskov (f. 1987) er senior­forsker ved DIIS, hvor han beskæftiger sig med globale uligheders konsekvenser rundt om i verden, og hvordan uligheder formes af forhold som ny radikal teknologi.

 • - Overdiagnostik i medicinske og sundhedsfaglige perspektiver
  af John Brodersen & Alexandra Brandt Ryborg Jønsson
  317,95 kr.

  Er det ikke altid godt at ‘vide besked’?En tsunami af overdiagnostik er ved at oversvømme vores samfund. Den medicinske teknologi er i konstant udvikling og bliver hele tiden mere fintfølende, og det betyder at vi med selvtest og diverse undersøgelser i sundhedsvæsenet kan opfange selv de mindste afvigelser og unormale værdier i vores kroppe, som kan tolkes som sygdom. Samtidig udvides definitionerne af sygdomskategorier hele tiden, og behandlingsgrænser for hvornår man er syg sænkes. Dette kan alt sammen lede til overdiagnostik, som gør den enkelte unødigt til patient. Det er ikke alene dyrt for samfundet, men også spild af sundhedsvæsenets knappe ressourcer.I denne bog redegør forfatterne for, hvad overdiagnostik er, hvorfor det opstår, og hvordan det skader både individer og samfundet. De løfter bl.a. sløret for en række overraskende pointer:Hvis man undersøger en af de længst levende befolkningsgrupper for alverdens risikofaktorer for hjertekarsygdomme, så er der kun ca. 4 % raske tilbage.Omkring hver femte patient med en kræftdiagnose er overdiagnosticeret.Overdiagnostik trives i vores sundhedskultur, hvor den enkelte forventes at tage ansvar for egen sundhed.Fordi overdiagnostik ikke kan forstås på individniveau, men kun på befolkningsniveau, er overdiagnostik et usynligt problem i hverdagen.Snart er vi alle patienter giver såvel studerende som forskere, undervisere, klinikere og beslutningstagere et solid grundlag for at diskutere og forstå overdiagnostik.

 • af Jonas Østergaard
  302,95 kr.

  The book (Endo)Cannabinoids is a new hard copy advanced guide/book to the four different types of cannabinoids (endo-cannabinoids, phyto-cannabinoids, synthetic cannabinoids and cannabinoids from yeast). (for more info press the four icons above)The guide is for those wanting to know the basic therapeutic potential of the cannabis plant and the different phyto-cannabinoids.“Jonas Østergaard wrote an advanced guide to cannabinoid-based drugs, supplements and dermatology, as the book describes each cannabinoid individually and in combination with other cannabinoids to describe the so called “entourage effect”. DR. Raphael Mechoulam, University of Jerusalem, Israel.Phyto (indicating a plant or vegetation) cannabinoids are molecules produced by the trichomes of the cannabis flowers. Humans produce similar molecules named endo-cannabinoids without any consumption of cannabis.Phyto-cannabinoids can be used internally as well as externally, and influence how many and which endo-cannabinoids a person will produce. As endo-cannabinoids and their receptors seems to be involved in almost any disease, the medical potential of cannabinoids seems endless and forgotten. New medications containing THC have been approved by the Food and Drug Administration to reduce nausea after chemotherapy and to improve appetite in AIDS patients.The book start with a quote that illustrate why so many people and scientist see the therapeutic potential of phyto-cannabinoids.HON. FRANCIS YOUNG – DEA ADMINISTRATIVE LAW JUDGE – 1988: “In strict medical terms marijuana is far safer than many foods we commonly consume. For example, eating 10 raw potatoes can result in a toxic response. By comparison, it is physically impossible to eat enough marijuana to induce death. Marijuana in its natural form is one of the safest therapeutically active substances known to man. By any measure of rational analysis marijuana can be safely used within the supervised routine of medical care.”Sep. 6, 1988 ruling in the matter of “Marijuana Rescheduling Petition”Besides the hard copy cannabinoid guide, a CBD user guide is also provided, you can read more below.In July 2020, researchers from the University of Nebraska and the Texas Biomedical Research Institute are recommending more research into how CBD derived from cannabis, might help treat the dangerous lung inflammation from the coronavirus (sars-covid-2).Cannabinoid-based pharmaceutical products is an emerging field in the clinical practice in many countries. The regulatory changes around the world in recent years makes it possible to create a larger knowledge base and understanding of cannabinoids and their influence on the human physiology. However, this is still questioned by a majority of physicians as they demand more science and education in order to handle cannabis in the clinical setting.Even though many clinical trials are needed in order to understand the full potential of cannabinoids, the literature illustrate that we know more about cannabis than we know about many other drugs. The latter includes approved pharmaceutical drugs on the market.The book can be read from start to end, but also used as reference guide book. In this regard, it is recommended that the first four sections be read first.

 • - Putting trust back in technology
  af Jim Hagemann Snabe & Lars Thinggaard
  165,95 kr.

  Tech For Life is a movement that embraces technology as a means of developing good things for humanity. This book invites you to join the movement, and the conversation, about how we collaboratively can optimize our businesses for life, and not only for profits. Regardless of your company size, whether you are a start-up or a global market leader, your participation makes a difference to the future. The authors provide a multidimensional context for the Tech for Life movement that offers an introduction to the core values and principles. You will get a understanding of the importance and necessity of leading technology for the common good of human beings. The Tech for Life movement urges us all to develop and use technology as a force for good all over the world and to take part in a new way of using technology positively to: – CONTRIBUTE TO SOCIETY– ENHANCE THE LIVES OF ITS USERS– CREATE OPPORTUNITIES FOR ALL– RESPECT AND ENHANCE HUMAN RIGHTS– BE HUMAN-CENTERED AT ALL TIMES

 • af Onora O'Neill, Rens Bod & Stefan Collini
  222,95 kr.

  Tre nye essays af de internationalt anerkendte humanister Onora O'Neill, Stefan Collini og Rens Bod viser en anden side af humaniora, som dels er uadskillelig fra andre videnskaber, dels viser sig at have været selve forudsætningen for en del af vor tids mest avancerede teknologi. Opfordringen er klar fra bogens danske redaktør, professor Anders Engberg-Pedersen: "We need a better account of what the humanities are."INDHOLD Introduction:The Humanities in the WorldAnders Engberg-Pedersen, Mikkel Bille og Karen Gram-SkjoldagerOn Not 'justifying' the Humanities Stefan ColliniThe Humanities beyond InterpretationOnora O'NeillHow the Humanities have Changed the WorldRens Bod

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.