Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
De fleste af os vil på et eller andet tidspunkt møde muren i et kærlighedsforhold. Følelserne bliver uhåndterbare, og uenighederne uløselige. Vi gentager de smertefulde mønstre, og pludselig synes forholdet til den, vi elsker, faretruende skrøbeligt. Vi trækker os tilbage i tavshed for at forsvare os selv. Vi sårer hinanden, kritiserer, raser og anklager, selvom vi egentlig ønsker det modsatte. For mange af os er det værste, at både vores egne og den andens reaktioner virker uforståelige. Hvader det, der sker? Og hvordan stopper vi den onde cirkel og holder kærligheden i live?Budskabet i Hold mig er enkelt: Fokuser på det følelsesmæssige fundament i jeres parforhold, og anerkend, at I er følelsesmæssigt knyttet til og afhængige af hinanden på stort set samme måde, som et barn er afhængigt af en forælder for at få omsorg, trøst og beskyttelse. Vi kan forbedre eller redde et parforhold ved at være tilgængelige, responsive og engagerede over for hinanden og ved at genetablere den følelsesmæssige kontakt. Ved at fokusere på de afgørende øjeblikke i jeres forhold, fra det at genkende Dæmondialoger til Tilgivelse af sår, kan I gennem bogens syv helende samtaler se de hændelser, som har formet jeres parforhold. Bogens mange historier og konkrete øvelser gør den oplagt for par, der vil lære at bearbejde disse hændelser for atskabe et trygt grundlag for varig kærlighed.Sue Johnson er en af verdens mest anerkendte parterapeuter. Hun er klinisk psykolog og forskningsprofessor. Har skrevet flere fagbøger om parterapi og underviser og vejleder i emotionsfokuseret parterapi (EFT) i hele verden. EFT har vundet stort indpas på verdensplan, den har opnået en forbløffende succesrate på 75 % med resultater, der er langvarige, og den er kåret som den mest succesfulde parterapiform af New York Times.
The Secret - Hemmeligheden er et imponerede opbud af spirituelle lærere, forfattere og pionerer inden for management, økonomi, lægevidenskab, psykologi, videnskab, historie og samliv - 29 i alt. Fra hver deres vinkel og med hver deres erfaringer præsenterer de Hemmeligheden: Lige tiltrækker lige, som er den naturlov vi er underlagt på det energetiske plan - man kunne kalde den det åndelige svar på tyngdeloven. At lige tiltrækker lige betyder, at det vi udsender, får vi tilbage. Fokuserer vi på det, vi er utilfredse med, får vi mere af det samme, og fokuserer vi på det, vi er tilfredse med, får vi mere af det samme. Det er hørt før, men er her serveret på en ny og meget overbevisende måde af en gruppe mennesker, der har erfaret det i deres eget liv og klaret sig strålende på alle planer.Bogen ligger meget tæt på filmen The Secret.
Hjernen på overarbejde er en fascinerende bog skrevet af den talentfulde forfatter, Henrik Tingleff. Udgivet i 2018, udforsker dette værk dybden af vores hjerne og dens kapacitet. Bogen er en dybdegående undersøgelse af, hvordan vores hjerne fungerer under stress og pres, og hvad de langsigtede konsekvenser kan være. Tingleff gør et fantastisk arbejde med at gøre komplekse emner tilgængelige og interessante for læserne. Som en anerkendt forfatter inden for genren, leverer Tingleff et værk, der både er tankevækkende og oplysende. Bogen blev udgivet af Mindwork, en anerkendt udgiver inden for videnskabelig litteratur. Hjernen på overarbejde er et must-read for alle, der er interesserede i at forstå, hvordan vores hjerne fungerer under intense forhold.
Det er normalt at have et følsomt nervesystem - 15-20 % af befolkningen hører til denne gruppe, som ofte ringeagtes og/eller ringeagter sig selv i Vestens udadvendte kulturer.Bogens budskab er, at sensitive mennesker er i besiddelse af kvaliteter, som samfundet har brug for. Det er f.eks. kvaliteter som indføling og kreativitet. Elaine Aron giver de sensitive mulighed for en forbedret selvforståelse, præsenterer brugbare redskaber til at reparere fortidens traumer og bogen lærer de særligt sensitive at begå sig og trives.Elaine Aron er en internationalt anerkendt ekspert på området og bogen er blevet en klassiker inden for sit felt.
Ingen behøver at leve alene.Mange mænd og kvinder lever uden en partner, på trods af at de egentlig ikke ønsker det. Hvorfor er det sådan, og hvad kan man selv gøre for at øge muligheden for at skabe et varigt kærlighedsforhold?Kærligheden giver svaret. Udgangspunktet er tilknytningsteorien, en moderne psykologisk teori, der fokuserer på forskellene på menneskers indre forudsætninger for at skabe nærhed. Denne teori revolutionerer i disse år vores syn på, hvordan nærhed fungerer – og vores forståelse af, hvorfor det af og til ikke fungerer så godt, som vi ønsker.Hvorfor leder jeg efter fejl hos dem, jeg dater? Hvorfor trækker jeg mig væk, når nogen viser interesse? Hvorfor tvivler jeg hele tiden på, om min partner er den rette for mig? Hvorfor falder jeg for dem, som allerede er optagede?Ved hjælp af bogens redskaber får læseren mulighed for at forandre sin måde at skabe nære forhold på. Det er lettere, end mange tror. Ingen behøver leve alene.Egil Linge er psykolog og psykoterapeut. Han har 30 års erfaring og var en af dem, som indførte den kognitive terapi i Sverige.Dan Josefsson er freelancejournalist og beskæftiger sig med samfunds- og kulturjournalistik. Han skriver bl.a. for Aftonbladet og Dagens Nyheter og har lavet dokumentarprogrammer for Sveriges Television. Han har modtaget flere priser for sit journalistiske arbejde.
Bogens tema beskrives i indledningen med dette Roosevelt citat: ”Det er ikke kritikeren, der gør en forskel; ikke manden, der påpeger, hvor den stærke mand snubler, eller hvor den, der gør gode gerninger, kunne have gjort dem bedre. Anerkendelsen tilhører manden, som faktisk er i arenaen, hvis ansigt skæmmes af støv, sved og blod; han, som kæmper tappert, som fejler, som kommer til kort igen og igen, for der findes ikke bestræbelser uden fejl og mangler; men han er den, som faktisk kæmper for at udføre gerningen, den, der kender til stor entusiasme, stor hengivelse, som bruger sig selv på en værdig sag, som i bedste tilfælde oplever den store bedrifts triumf og som i værste tilfælde, hvis han fejler, i det mindste fejler, mens han vover meget. . . .”Alle mennesker har problemer med sårbarhed og det ligger i tiden, at det er noget, det er bedst at undgå, men, som det fremgår af citatet, så lever man ikke fuldt og helt, før man kaster sig ud i det.Brown opstiller10 retningslinjer for et autentisk liv. F.eks.:At give slip på, hvad andre tænker.Opdyrke taknemmelighed At give slip på knaphed/mangel, Hun gennemgår og afliver forskellige myter om sårbarhed: ”Sårbarhed er svaghed”. ”Vi kan klare os alene.” ”Tillid kommer før sårbarhed”Hun beskriver sammenhængen med skam og anviser metoder til at begrænse dens indflydelse. Angsten for latterliggørelse er den mest udbredte bremse på kreativitet. Skam stortrives gennem hemmeligholdelse og modvirkes af empati. Skam er forskelligt for mænd og kvinder og forstærkes af stereotype kønsrollemønstre. Hun gennemgår derudover de mange måder, hvorpå vi forsøger at værne os mod sårbarhed. Hun anviser nye veje til at rehumanisere uddannelse og arbejdesliv. Og vier et afsnit til forældrerollen.Bogen blev en bestseller i USA og er siden udgivelsen i september 2012 forblevet blandt de bedst sælgende bøger på Amazon.
Mentaliseringsguiden er en praksisorienteret, visuel og anvendelig guide, som retter sig mod pædagogisk og terapeutisk arbejde med omsorgssvigtede børn og unge og deres omsorgspersoner.Forfatteren gennemgår indledningsvist feltet for mentalisering, herunder STORM-modellen og dens anvendelse i pædagogik og terapi, og hun beskriver også her den nyeste udvikling inden for mentalisering.Bogen består herudover af modeller og er inddelt i fire dele:1. Grundmodeller, som kan skabe overblik over teorien og kan bruges i analyser af de børn og unge, man arbejder med som professionel.2. Psykoedukative modeller, som både kan bruges sammen med omsorgssvigtede og traumatiserede børn og deres forældre og af det personale, der arbejder med udsatte børn og unge.3. Redskaber til den professionelle, som er modeller, den professionelle kan bruge som støtte til at skabe ro, fastholde mentalisering og undgå udbrændthed i det ofte svære arbejde med udsatte børn og unge.4. Øvelser, der kan bruges i det mentaliserende arbejde med omsorgssvigtede og traumatiserede børn og unge og deres familier.Ved alle modeller får man en kort introduktion med en beskrivelse af, hvordan modellen kan anvendes, tips og tricks i forhold til modellen og et inspirerende eksempel fra praksis.”Det, der gør denne bog enestående, er, at den i højere grad end andre bøger om dette emne forsøger at mentalisere læseren. Den kommunikerer emnet på en måde, som er let at følge og tilgængelig for både ikke-professionelle og professionelle. Illustrationerne er med til at reducere det abstrakte indhold og den måske overdrevne intellektualisering, der kan præge bøger om dette emne, til noget der gennem den visuelle præsentation bliver umiddelbart indlysende og konkret for læseren.” Fra bogens forord af professor og direktør for Anna Freud Centeret i London, Peter FonagyVideo: Janne Østergaard Hagelquist om bogen "Mentaliseringsguiden"
Skam er en af de sværeste følelser at håndtere, fordi den angriber selvrespekten og kan føre til negative selvbilleder samt psykiske problemer som fx depression, angst, spiseforstyrrelser, misbrug og selvmord. Hvis man ikke erkender skammen, styrer den ens liv i det skjulte.Marta Cullberg Weston, som er psykolog og psykoterapeut, beskriver i denne bog skammens mange ansigter og viser, hvordan man kan håndtere skamsituationer på en konstruktiv måde. I bogen deles de forskellige former for skam op i farver:Rød: almindelig skam over at have dummet sig.Sort: kulturel skam, som viser sig i mange æreskulturer.Lyserød: diffus skamfølelse skabt af medierne og reklamernes normer for succes.Hvid: dyb, kronisk skam over at være til.Bogen er lettilgængelig og indeholder mange eksempler hentet fra klinisk praksis.
Et slag fra virkeligheden kan antage mange forskellige former: et dødsfald i den nærmeste familie, en alvorlig sygdom eller skade, et handicappet barn, en fallit, et forræderi, en skilsmisse eller en uforklarlig ulykke. Fælles for dem alle er, at de gør ondt! Og mange os er ikke særlig gode til at håndtere smerten. Med udgangspunkt i den psykologiske behandlingsmetode ACT (Acceptance and Commitment Therapy) beskriver Russ Harris, hvordan vi, ved at fokusere på indre ressourcer og i højere grad bruge hjertet frem for hjernen, kan finde en vej ud af livets store kriser. Russ Harris har en unik evne til at formidle ACT på en klar og tilgængelig måde, og i bogen guides du igennem processerne skridt for skridt.
'Stille ADHD' er et andet navn for den variant af ADHD, der hedder ADD - altså uden H'et for hyperaktivitet. Mennesker med ADD bliver hele tiden forstyrret af både indre og ydre stimuli, og de har ofte tankemylder og indre uro. ADD kan være svær at opdage, fordi symptomerne er utydelige eller bliver misforstået og mange får først diagnosen i ungdomsårene eller som voksne. I bogen kan man møde en række unge og voksne, der fortæller om deres liv med ADD. Undervejs får vi sagkundskabens blik på fortællingerne fra Lene Straarup, der er psykolog på Center for ADHD. Stille ADHD præsenterer også viden om ADD, symptomer, årsager og om udfordringer og positive sider ved diagnosen. Disse afsnit bygger på forskning og interviews med eksperter i ADD, pædagoger og lærere, der møder mennesker med ADD i deres arbejde. Stille ADHD er skrevet til unge og voksne med ADD, deres forældre og andre tæt på. Bogen kan også bruges af lærere, pædagoger og fagfolk, der møder mennesker med ADD. "Bogen er et must for alle, der enten privat eller professionelt kommer i kontakt med mennesker, der har fået diagnosen." – Lene Straarup, psykolog med speciale i klinisk børneneuropsykologi, Center for ADHD "Mennesker med ADD fortjener i højere grad opmærksomhed og fokus, og det får de med denne bog." – Per Hove Thomsen, overlæge, dr.med. og professor i børne- og ungdomspsykiatri ved Aarhus Universitet. Om forfatteren: Majbritt Augustinus er cand.merc. og master i Journalistik. Hun arbejder som journalist, forfatter og foredragsholder med fokus på sundhed, psykiske vanskeligheder og særligt udsatte. Hun formidler og holder foredrag på både dansk og engelsk. Se mere på majbrittaugustinus.dk
Paul Gilbert har gennem sit mangeårige arbejde med kognitive processer i behandlingen af depression og selvværdsproblemer påvist, at man gennem øget viden om sindets negative overbevisninger kan opnå større selvindsigt og efterhånden lære at overskue og kontrollere sine tankemønstre, så man får det bedre. I denne bog forener han den kognitive adfærdsterapi med principperne for mindfulness og med de buddhistiske tanker, der ligger bag begreber som venlighed, indlevelse, medfølelse og overbærenhed – både med sig selv og med andre. I bogens elleve kapitler gennemgår Paul Gilbert, hvordan man kan overvinde sin strenge selvkontrol, sin overdrevne bekymring, sin hang til perfektionisme og sine urealistiske høje krav til sig selv. Målet er at opnå større ro og indsigt og dermed leve et liv med mindre stress, angst og vrede.Medfølelse kan defineres på mange måder, men essensen er en kærlig grundholdning, der indebærer en stærk bevidsthed om egne og andre levende væseners psykiske smerte kombineret med et ønske om at gøre, hvad man kan for at mindske den. Skønt mennesker kan opføre sig utrolig grusomt og hjerteløst, har medfølelse i over 3.000 år været kendt som en af menneskesindets vigtigste og mest karakteristiske egenskaber. Medfølelse er ikke blot blevet et efterstræbelsesværdigt åndeligt og moralsk mål i mange religioner, men er også blevet opfattet som et vigtigt middel til at hele skaªder på vores omskiftelige sind og på forholdet til andre mennesker.
Sorgen er kommet i centrum for det moderne menneskes refleksioner over sig selv og over livet. Udbuddet af bøger, tv-programmer, film og musik om sorg er stort. Endvidere er en ny psykiatrisk diagnose for ‘vedvarende sorglidelse’ på vej. Men sorg er ikke en sygdom, som kan overkommes. Den er derimod et livsvilkår for mennesker, der evner at knytte sig til andre i kærlighed. I denne bog udfolder Svend Brinkmann – blandt andet gennem eksempler fra litteraturen, kunsten og teatret – sorgens væsen og det vilkår, det er at leve med sorgen. Og han diskuterer, hvad sorgen fortæller om os som mennesker, der formår at elske trods dødens uomgængelighed.
Børn, der har en god kontakt til deres egne følelser, forstår også lettere, hvordan andre mennesker har det. Empati, som denne egenskab kaldes, er grundlaget for evnen til at skabe gode relationer mellem mennesker. Lad os snakke med børn om det, der sker indeni mig … og i de andre.„Når børn får mulighed for at mærke og udtrykke deres følelser og reflektere over dem sammen med en nær voksen, styrkes deres selvfølelse og empati.“ - Jesper Juul, familieterapeut og forfatter„Følelser åbner verden, gør den levende og nærværende. Det er bogens budskab, og her er den et lille fund for den gode snak med sit barn om følelser – både de nemme og de svære.“ - Per Schultz Jørgensen, cand.psych. og dr.phil.
15-20% AF ALLE BØRN ER SÆRLIGT SENSITIVESymptomer kan være spiseproblemer, generthed, mareridt, ubegrundede følelsesudbrud - og symptomerne bliver ofte mistolket.Særligt sensitive er ikke introverte, men kan blive det for at reducere stimuli. Særligt sensitive overstimuleres let og stiller derfor særlige krav til forældre.Der medfølger et testskema, så forældre kan vurdere deres eget barn. Bogen har en detaljeret gennemgang af, hvad forældrene kan gøre, hvori der skelnes mellem forældre med samme og modsatte konstitution. Der gives fire nøgler til at få et glad barn: Øg selvværdet, reducer skamfølelse, vis disciplin, lyt. I anden del gennemgås de særlige forhold, der hører til de forskellige alderstrin – inkl. tyve gode råd til lærere.Bogen er fuld af gode og brugbare råd. De er systematiserede på en så overskuelig måde, at man næsten kan slå op som i et leksikon. Det er velgørende at få særlig sensitivitet beskrevet ikke som en sygdom, der skal behandles, men som et værdifuldt træk, som samfundet ikke kan undvære.Elaine N. Aron ph.d er forsker og pioner inden for området særligt sensitive mennesker. Hun har psykoterapeutisk praksis både i New York og i San Francisco. Forfatteren har tidligere udgivet SÆRLIGT SENSITIVE MENNESKER.
Hver gang vi tager en chance og vover os ind på ukendt territorium, oplever vi frygt. Meget ofte forhindrer denne frygt os i at komme videre i livet.Vores manglende evne til at håndtere frygten kan føles som et psykologisk problem, men er i virkeligheden et spørgsmål om at træne sindet. Vi må have styr på det indre sludrechatol - den lille indre stemme der til hver en tid er villig til at opregne et væld af hindringer for at vi kaster os ud i noget. Ved at blive bevidst om denne indre stemme kan vi lære at kontrollere den, og erstatte den med tillid til at vi kan klare enhver begivenhed vi kommer ud for.Bogen viser desudenhvordan vi slipper negativ programmeringbliver bedre til at hævde os på en god mådehøjner vores selvagtelseopnår kontakt med vores indre krafttager kontrol over vores livBogen giver en række metoder til at overvinde vores barrierer, så vi kan få det liv vi ønsker. Den viser hvordan vi ved hjælp af visualiseringer, bekræftelser og afklaringsarbejde kan vende frustration og hjælpeløshed til et liv med kraft og kreativitet.Susan Jeffers er psykolog og forfatter til en lang række bøger. Hun er leder af workshopper i USA, hvor hun med sine enkle, men dybtgående teknikker har hjulpet tusinder med at vende deres vrede til kærlighed, og deres ubeslutsomhed til handling.Feel The Fear And Do It Anyway ®
Hver fjerde kvinde i dag mellem 16-27 år har det psykisk dårligt. Kender du hende? For ikke at sige dem. I dag står vi over for det faktum, at flere unge har ondt i livet.Stress, angst, præstation og dårligt selvværd blandt unge er emner, som har fyldt og stadig fylder meget i den daglige debat. I dag behandler vi i langt højere grad, end vi forebygger, og ofte er det svært at sætte plastre nok på et sår, som både er stort og blødende. Camilla Larsen har udviklet og skabt bogen Mellemrum, som et bidrag til forebyggelsen.Bogen er tiltænkt som en håndsrækning til alle unge, som på den ene eller anden måde tumler med noget i deres dagligdag. Det kan være alt fra et stressende studie eller arbejde, fremtidsskrubler, høje krav til sig selv, ensomhed, selvkritik, mangel på selvomsorg, selvindsigt, nærvær, ro eller lignende. Den eneste forudsætning for en konstruktiv oplevelse med bogen er, at man tilgår bogen med et åbent sind, en nysgerrighed og en lyst til at bruge den.Ved brug af bogen kan den enkelte selv forme de nødvendige rammer, der skal til for at skabe et trygt rum, fjernet fra unødvendigt støj og præstation. Her er arbejdet med sig selv i fokus. Gennem et nærværende arbejde kan den enkelte øge kendskabet til sig selv og derved være mere robust over for livets mange udfordringer. Samt lære at håndtere og arbejde med det indre og ydre pres, som kan opleves i dagligdagen.Mellemrum er skabt som en hybrid mellem digte, illustrationer, enkelte øvelser, en evighedskalender samt sider til egne notater. Titlen indikerer, at bogen er tænkt som et frirum mellem alle ens daglige gøremål, drømme, sociale medier, uddannelse, job, fremtidsskrupler og følelser. Bogen skal give plads til eftertænksomhed, ro og refleksion i en travl og konkurrencepræget hverdag, hvor i morgen kan fylde mere end i dag.Alle digte i bogen er skrevet gennem en årrække og afspejler tanker, følelser og problemstillinger, som forfatteren har oplevet eller følt gennem eget arbejde med sig selv. Illustrationerne i bogen er også tegnet af forfatteren.Bogens kalender gør det lettere at implementere værktøjet i den enkeltes dagligdag og derved øge anvendelsen. Bogen er udfyldt med nøje udvalgte øvelser af forskellig art og udviklet i sam- arbejde med personer, som besidder fagspecifikke, relevante kompetencer. Man behøver ikke at begynde ved første side. Bogen er lavet, så man kan springe rundt i den efter behov.Om forfatterenCamilla Bundgaard Larsen (født i 1993), er opvokset i Skive og bosat i Aarhus. Hun er uddannet designteknolog med speciale i visual fashion communication og har desuden taget flere forfatterkurser, kurser i psykologi og kunsthistorie, har virket som skribent, content- og app-udvikler og er uddannet guide inden for strala-yoga. Instagram: @camilla_blarsen
Den skadelige narcissistiske mand er interessant i uhyggelig grad, fordi han kan være vanskelig at gennemskue. Det er som om, han/hun har to personligheder, hvor af kun den ene viser sig for den, der er følelsesmæssigt tæt på. Udadtil kan han/hun fungere godt. Men kommer man tæt på, vil man opdage den manipulerende og løgnagtige og psykisk voldelige del af hans/hendes personlighed, der udelukkende har til hensigt at få opmærksomhed og kontrol over sin partner.Både mænd og kvinder kan have det narcissistiske træk i personligheden, og vi møder dem alle vegne. Bogen fokuserer på den narcissistiske mand i parforholdet, men læseren vil også kunne genkende den narcissistiske kvinde og narcissisten i familien og på arbejdspladsen.Bogens forfatter, Susanne Møberg, er en erfaren coach, foredragsholder og forfatter, som har specialiseret sig i det sensitive og det narcissistiske personlighedstræk. Hun er uddannet pædagog med særlig interesse for psykologien. Har tidligere været ansat på Psykiatrisk Børnehospital og arbejdet inden for voksenpsykiatrien i Aarhus. Siden 1993 har Susanne udelukkende arbejdet i sin egen virksomhed.Forfatteren har mange samtaler i sær kvinder med, der lever eller har levet i et usundt forhold med en narcissistisk mand.Læs mere på www.moeberg.dkAndre udgivelser:Derfor forelsker du dig i en narcissist, 2021. Kun som lydbog.Glad igen efter en narcissist, 2019.Forelsket i en narcisist? 2017.Særligt sensitive – Voksne, 2014.Særligt sensitive – Børn, 2014.Redskaber for særligt sensitive mennesker, 2012.Mod til selvværd – for særligt sensitive mennesker, 2011.Mindfulness for særligt sensitive mennesker, 2010.Er du også særligt sensitiv? 2009.Mal dig glad, 2008. Kun som e-bog.Glad & Tilfreds med coaching, 2006 - kun som e-bog.Kærlighed & Selvværd, 2004 - p-bog og e-bog.Intuition & Handlekraft, 2002 - kun som e-bog.Mal med intuition, 1999. Udsolgt.
At leve helhjertet handler om at gå til livet med udgangspunkt i, at man er noget værd. At kunne vågne om morgenen og tænke: Jeg er god nok - ligegyldigt hvad jeg når, og hvor meget jeg ikke når at gøre i dag. Men vejen til det helhjertede liv er fuld af forhindringer. Vi trækker os, når vi føler os sårbare, eller når vi skammer os, selvom sårbarhed ogskam er følelser, der er fælles for alle mennesker. Vi tvivler på os selv og føler os utilstrækkelige. Så hvad skal vi gøre? Glæden ved at være uperfekt giver ikke de lette svar, men derimod et ærligt indblik i, hvor svært det kan være at gøre sig fri af, hvem vi tror og forestiller os, vi skal være. Brené Brown fortæller i bogen sin egen historie om, hvordan det er muligt at overvinde denne forestilling. Med en inspirerende blanding af personlige beretninger og forskningsresultater viser hun os, hvordan vi inviterer glæden, legen, kreativiteten, taknemmeligheden og kærligheden ind i vores liv. Med andre ord, hvordan vi når frem til det helhjertede liv. Vi skal såmænd bare finde modet til at leve og elske af hele hjertet.
Selvfølgelig spiller dine følelser en rolle, når du som psykolog, pædagog, socialrådgiver eller lærer sidder over for en klient, elev eller borger. Og det er helt i orden!Med basis i Acceptance and Commitment Therapy (ACT) og den mentaliseringsbaserede tilgang (MBT) argumenterer bogens forfattere for normaliteten af selv stærke, tabuiserede følelser i arbejdet med mennesker. Med praktiske eksempler sætter de fokus på, hvordan sådanne følelser opstår i en professionel hverdag.Bogen giver dig anvendelige redskaber og øvelser, som kan styrke din evne til at håndtere disse almindelige udfordringer professionelt.Første del beskriver metoderne ACT og MBT. I anden del præsenteres almindelige følelsesmæssige udfordringer i arbejdet med mennesker herunder irritation og vrede, utålmodighed, skuffelse, utilstrækkelighed, betagelse m.m. Tredje del vedrører følelser rettet mod rammerne for arbejdet med mennesker.Med mig selv som redskab henvender sig til alle professionelle, der arbejder med mennesker – f.eks. terapeuter, psykologer, lærere, socialrådgivere, behandlere, pædagoger, mentorer samt social- og sundhedspersonale.
Richard J. Davidson har studeret hjernemønstre hos tibetanske lamaer og har kunnet påvise meditations gavnlige effekt på hjernen. DIN HJERNES FØLELSESMÆSSIGE LIV er en samlet fremlæggelse af de sidste års opdagelser omkring hjernens smidighed og påvirkelighed og specifikt, hvad denne hjerneforskning kan lære os om sindets indretning, om vores forskellighed og om vores individuelle muligheder for at påvirke os selv og øge vores livsglæde.Bogen vil præsentere videnskabelig dokumentation for, hvorfor vi føler og reagerer, som vi gør. Den vil appellere til de mange, der ønsker at gå et skridt videre end populærpsykologien. Den vil give samleveren bedre mulighed for at forstå kærestens humørsvingninger, forældrene bedre mulighed for at forstå deres børn og bedsteforældrene mulighed for at optimere deres aldring.Richard J. Davidson er hjerneforsker og medvirkede i de samtaler mellem Dalai Lama og førende videnskabsfolk, som blev beskrevet i Goleman-bogen Destruktive følelser.
Louise Hays bud er, at du skal elske dig selv og gennem dette finde din indre styrke. KÆRLIGHEDENS KRAFT handler om de følelsesmæssige barrierer, som de fleste må overvinde for at finde kærligheden til sig selv: • at lære at lytte til og tro på sine fornemmelser • at tage hånd om og elske barnet i sig selvat udtrykke sin kreativitet • at gøre sig fri af angsten for at blive gammel og at tillade sig selv medgang. Den første betingelse for at ændre sit liv, er erkendelsen af behovet for forandring – og det er her Louise Hay starter sin vejledning til et liv, hvor kærligheden er centrum.
'Blå timer' er en fritstående fortsættelse af 'Et år med magisk tænkning', og om muligt en endnu stærkere bog. Den handler især om datterens død. Om det frygteligt forkerte i at skulle begrave sin voksne datter kort tid efter hendes bryllup. Om at stå magtesløs tilbage. Og mærke alderdommen snige sig ind på en og forstærke denne magtesløshed, hvordan den rent fysisk nærmest tager over.Samtidig - fordi Joan Didion så modigt og fintfølende evner at registrere og reflektere over, det der sker i dette tilværelsesns og sjælelivets skumringsland - bliver denne tragiske beretning til en intens og livsklog og ja, livsbekræftende bog.Med udgangspunkt i de lykkelige minder netop fra datterens bryllyp - og fra de glimt af barndommen, der dukker op i forberedelserne af dette, opruller Joan Didion deres liv sammen. Mor og datter. Og med et helt særligt klarsyn, skærpet af sorgen og af den tydelige fornemmelse af selv at nærme sig sit livs aften, beskriver hun både de lykkeligste stunder og de smertelige øjeblikke og oplevelser af afstand, utilstrækkelighed og fravær.Joan Didion formår som få at stille skarpt på og beskrive tilværelsens mange facetter. Her skriver hun dybt bevægende og tankevækkende om at se hele sit liv - ikke mindst kærligheden til sit barn og sin egen rolle som forældre - i skumringens og sorgens tvelys.
Perfektion. Hvad enten det handler om arbejdsliv, familieliv eller fritidsinteresser, er det umuligt at opnå. Alligevel stræber mange efter det. Bogens omdrejningspunkt er de udfordringer og konsekvenser, der følger med livet som perfektionist, samt hvordan man med egenterapeutiske øvelser kan arbejde sig væk fra perfektionismens uhensigtsmæssige tanke- og handlemønstre. Et menneskes stræben efter perfektion kan bunde i flere ting. For mange er det en måde at stræbe efter at blive mere lykkelig, hel, accepteret eller god. Altså et godt menneske. Hovedparten af perfektionister synes ikke selv, at de er perfekte. Mange ved dog samtidig godt inderst inde, at de konstant forsøger at optimere sig selv for at blive det. Men det kan have alvorlige konsekvenser at stræbe efter det perfekte selv, det perfekte liv, de perfekte mål. Mange har sideløbende psykiske vanskeligheder, og hovedparten søger ikke professionel hjælp. I hvert fald ikke førend problemet har ført store vanskeligheder eller mere alvorlig psykisk lidelse med sig. Typiske følgevirkninger er blandt andet stress, angst, depression, manglende livsglæde eller mening i livet samt lavt selvværd. Bogen henvender sig til mennesker, der ønsker at arbejde med sig selv, og mennesker, der lever sammen med eller kender en perfektionist og ønsker øget forståelse. Bogen er også relevant for behandlere, der arbejder med perfektionisme og gerne vil vide mere om, hvordan man kan forstå og arbejde terapeutisk med perfektionisme. Anden del af bogen er øvelsesorienteret og handler om, hvordan man ved hjælp af refleksionsopgaver kan påbegynde arbejdet med at reducere sine perfektionistiske tendenser og søge hen imod et lettere og friere liv. Om forfatteren Marie-Louise Vandborg Svane Dehn er autoriseret psykolog og videreuddannet specialist i psykoterapi og klinisk psykologi med særligt speciale i depression, angst, stress, og perfektionisme. Hun har i løbet af de sidste 10 år arbejdet i psykiatrien og har ved siden af privatpraksis, hvor hun har klientforløb, supervisionsforløb og undervisningsopgaver. Marie-Louise skriver løbende artikler og vandt i 2009 en pris for formidlingsevnen i forbindelse med fremlægning og formidling af en litterær forskningsundersøgelse blandt Gentofte Hospitals netværk for unge forskere.
Bogen til alle, der er interesseret i relationer. Uanset om du ønsker at blive klogere på, hvordan din opvækst har formet dig, hvordan du håndterer dit barns følelser, eller hvordan du bliver mere støttende for din partner, vil du finde uundværlig viden og realistiske tips i denne skønne bog. Philippa Perry er en førende psykoterapeut, der har fundet millioner af læsere over hele verden. Hendes tilgang til noget af det vigtigste i livet – vores relationer til vores kære – er praktisk, fordomsfri og formidlet med humor, visdom og kærlighed.
De fleste elsker at rejse, men for nogle er det en pine, hver gang de skal på en flyrejse. De bliver fysisk dårlige bare af at tænke på et fly og undgår alt, der har med flyrejser og lufthavne at gøre. Konsekvensen kan være lange togture alene, mens resten af familien hurtigt når frem til destinationen, men sådan behøver det ikke at være. Du kan flyve hjælper dig af med din flyskræk. Du lærer at kunne identificere de forskellige typer af angst, og hvordan du skal håndtere lige præcis din type. Bogen indeholder en palet af værktøjer og guider dig til at kunne udforme din egen personlige strategi, så du kan slippe angsten og blive flyvende igen. Undersøgelser viser, at mere end hver femte lider af angst for at flyve, nogle i en sådan grad, at de aldrig nærmer sig en lufthavn. For andre er hver flyrejse forbundet med hjertebanken, angstanfald og ubehag lang tid før selve rejsen. Angst er kompliceret og lidelsesfuldt, men med den rette indsats kan man gøre sig fri af den begrænsende følelse. Ved at komme sin flyskræk til livs vil man opleve, hvordan man også på andre områder af livet vil føle en større frihed. Med en blanding af visualiseringsøvelser, adfærdsterapi, mindfulness og konkret viden om flysikkerhed bringer Du kan flyve den flyangste tættere på drømmen om at kunne tage sin næste flyrejse. Til arbejdet med bogen hører også en app med øvelser, der følger læseren fra dagene op til flyrejsen, og til man sidder i flyet. Om forfatterne Kristina Hermann er psykolog og har behandlet mennesker med traumer og angst siden år 2000. I dag har hun sin egen praksis i København, hvor hun blandt andet via terapi, kurser og workshops hjælper angstramte. Troels Hermann er uddannet pilot i USA. Siden 1997 har han været pilot for Thomas Cook Airlines, hvor han også underviser andre piloter. Han har erfaring med helt små fly såvel som jetfly og har 15.000 flyvetimer og 30 års erfaring bag sig. Sammen afholder Kristina og Troels Hermann kurset “Frihed til at flyve”, som hjælper folk med at overvinde flyskræk.
Skam ødelægger liv. Heldigvis viser SIG HEJ TIL DIN SKAM, der er en ny bog af psykoterapeut og tidligere sognepræst Ilse Sand, at der er en vej ud af skammen. I et letlæst sprog giver SIG HEJ TIL DIN SKAM indsigt i, hvordan skam opstår, hvordan du kan gå tæt på din skam, og hvordan du opdager dig selv på ny og får større mod til at være ærligt og åbent til stede som den, du er.Bogen indeholder også en test, så du kan måle, hvor meget skam fylder i dit liv.
De fleste ønsker sig et kærligt, varmt og inspirerende forhold med deres partner, men det kan være svært at vide, hvordan man griber det an. Grib kærligheden giver læseren mulighed for at se situationen i et nyt lys, genfinde troen på en mulig forandring og opdage nye veje. Den viser, hvordan man kan integrere Imago-metoden i sin hverdag. Metoden handler forenklet sagt om at lytte til hinanden og lære hinanden at kende på et dybere plan.
Op mod 70000 børn og unge har mistet en eller begge forældre, og mere end 86.000 lever i en hverdag, hvor mor og/eller far er alvorligt fysisk syg, og hvor angsten for død bliver en udslagsgivende faktor for, hvordan deres opvækst kommer til at se ud. Som alle andre børn og unge er de hver dag i kontakt med professionelle voksne: Pædagoger og lærere, men også socialrådgivere og hospitalspersonalet, der hvor forældrene behandles. Vi må klæde disse professionelle på til den opgave, de står med. Både teoretisk og praktisk er det nødvendigt, at de ved, hvordan de skal forstå de sorgreaktioner, der umiddelbart kan virke foruroligende, fremmede, overvældende og opmærksomhedskrævende. At de ved, hvordan de skal tale med den sørgende, med dennes familie, og hvad der kan hjælpe i skolegården, på studiet eller i hjemmet. Dette i den akutte tid både under og efter tab, men også på lang sigt.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.