Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Industriel kemi og produktionsteknologi

Her finder du spændende bøger om Industriel kemi og produktionsteknologi. Nedenfor er et flot udvalg af over 5.689 bøger om emnet.
Vis mere
Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
  • af Pernille Pang & Mikkel Borg Bjergsø
    235,95 kr.

    MIKKELLERS BOG OM ØL gør dig til en bedre ølkender og lærer dig at brygge spændende og velsmagende øl derhjemme. Bogen guider dig igennem brygprocessen trin for trin og fortæller dig alt, du skal vide for at blive din egen brygmester – om råvarer, udstyr og maltkværning, om mæskning, kogning og humletilsætning og om gæring, lagring og flaskning. Samtidig får du 25 originale Mikkeller-opskrifter. De spænder fra gode begynderøl som pale ale og brown ale til mere avancerede øl som barley wine, røgstout og belgisk wild ale, så der er noget for både nybegyndere og erfarne hjemmebryggere. Læs også om Mikkellers vej fra hobbyeksperiment til banebrydende mikrobryggeri, øllets historie, 90’ernes ølrevolution, øl og mad og de væsentligste øltyper fra lys pilsner over velhumlet IPA til mørk stout og heftig quadrupel.

  • af Søren Frank
    187,95 kr.

    Vinen til maden er Berlingske Tidendes mad- og vinskribent Søren Franks bud på, hvordan man matcher vin og mad, så begge dele kommer bedst til udtryk og den samlede oplevelse bliver så harmonisk som muligt - det lykkelige ægteskab mellem vin og mad. Forfatteren gennemgår først vinens smagselementer og de overordnede retningslinjer for, hvad der passer sammen. Dernæst følger i bogens hoveddel en gennemgang af råvarer og retter med gode råd om, hvilke vine som egner sig til. Alle de almindeligt kendte råvarer er der - og en hel del af de mere sjældne og eksotiske. Retterne spænder fra det dagligdags med frikadeller og brun sovs til det mere eksklusive.

  • af Jens Michael Gundersen & Benny Génsbøl
    285,95 kr.

    En solid håndbog om at dyrke og fremstille vin under kølige himmelstrøg. Indeholder kapitler om egnede sorter, beskæring og opbinding, vindyrkning i et køligt klima, sygdomme og skadedyr, vingården, vinfremstilling og vinteknikker.

  • af Gunnar Steen Jakobsen
    297,95 kr.

    Vineksperten Gunnar Steen Jakobsen lærer dig at smage på vin og viser dig vejen til de bedste vinkøb og vinoplevelser.Smag på vin er en gavebod af kloge og skarpe bud på spidse vinemner: Hvad betyder terroir, og hvad er forskellen på vine fra den nye og gamle verden? Hvor stor betydning har dekantering, serveringstemperatur og opbevaring? Er vinens årgang, alkoholprocent og "fede gardiner" tegn på kvalitet, eller er det lige meget? Hvorfor passer hvidvin ofte bedre til ost end den sædvanlige rødvin? Og hvordan undgår du at blive snydt af fine ord og flotte etiketter?Smag på vin styrker dine sanser. Med enkle teknikker lærer du at smage forskel på vine fra Frankrig og Chile. Bogen er en nem og uhøjtidelig Tour de vin, som lærer dig at få mere ud af flasken. Du får hjælp af bogens mange overskuelige skemaer, som guider dig til magiske koblinger mellem vin og mad. Du lærer at vælge de rigtige vine, når du er på restaurant, eller når du skal finde vin til maden derhjemme.Gunnar Steen Jakobsen er en af landets førende vineksperter. Han har smagt, tænkt og skrevet om vin og mad i det meste af sit liv. Han har studeret vin og vinsmagning på Masters of Wine i London, Bordeaux og Wien, har været vindommer på International Austrian Wine Challenge og har gennemgået det internationale kursus Fine and Rare Wine Specialist i Wien. Gunnar Steen Jakobsen har afholdt utallige vinforedrag, vinsmagninger og kurser i mad og vin.Anmeldelser:"Enestående god vinbog" Anker Tiedemann, Vinavisen"Vinkup" Erik Mortensen, Den korte avis"Bogen kan varmt anbefales" Niels Ehler, Jyllands Posten

  • af Anita Holmen & Lis Poulsen
    198,95 kr.

    Bogen er en opslagsbog om fremstilling af vin. Den giver svar på alle de spørgsmål, der kan dukke op undervejs, hvad enten det gælder fremstillingen hvide, rosé, røde eller hedvine, cider, mjød eller mousserende vine, valg af redskaber, frugtsorter, måling af alkoholprocenter, sød- eller tørhedsgrad o.m.a

  • af Jacob Klitgaard
    297,95 kr.

    Dansk vin er i disse år i stor udvikling, både hvad angår druevine, frugtvine og destillater. Denne bog giver et unikt indblik i, hvor den danske vinbranche er på vej hen, når der gæres på danske vindruer, frugt og bær. Bogen indeholder over 30 portrætter fra danske vinproducenter, og er samtidig et overflødighedshorn af flotte billedillustrationer fra de medvirkende vinproducenter. Derudover artikel om fremtidens vinklima, danske druesorter, og om dansk vin på danske toprestauranter.

  • - En rejse i europæisk kultur og tradition. Lav dine spegepølser selv.
    af Lene Fruelund & Mogens Lyngsdal
    203,95 kr.

    Spegepølser er en af de ældste og mest udbredte konserveringsmetoder. Der er stor forskel på en sønderjysk spegepølse og en spansk chorizo. Der er forskellige traditioner og kulturer rundt om i Europa, og alligevel har de forskellige spegepølser eller salamier meget tilfælles. Bogen giver en grundig indføring i, hvordan man hjemme i sit eget køkken kan lave de mange forskellige spegepølsespecialiteter. Samtidig bliver læseren taget med på en rejse i Europa, hvor forfatterne har besøgt over 30 forskellige pølsemagere, som med stolthed og entusiasme fortæller, hvordan de fremstiller de fantastiske pølser. Forfatterne har eksperimenteret meget med at lave spegepølser, både efter dansk tradition, hvor pølserne røges, men også efter traditioner i Italien og Spanien, hvor spegepølser blot tørres med eller uden brug af skimmelkultur. Med denne bog lægger forfatterne op til, at læseren selv får lyst til at eksperimentere med fremstilling af spegepølser hjemme i køkkenet.

  • - Bogen om pilsneren
    af Christian Andersen & Jens Eiken
    297,95 kr.

    Bogen "Den nøgne øl" er skrevet af den anerkendte, danske øl-skribent Christian Andersen og Jens Eiken, brygmester og farmaceut med en lang og præmieret karriere indenfor nogle af verdens største bryggerier. De vil med bogen sætte pilsneren på både ølentusiasternes og den almindelige øldrikkers dagsorden. Bogen skal genrejse respekten for det gode pilsnerøl.Selvom historien om pilsneren er den måske væsentligste fortælling i øllets 7000 år lange historie, lever pilsneren desværre en lidt hengemt tilværelse hos den moderne øldrikker.Den nøgne øl beskriver pilsneren som en raffineret drik.Bogen byder læseren på viden om pilsneren og giver hende/ham lyst til at udforske dens mange sensoriske udtryk. Bogen er bl.a. skrevet på baggrund af studieture til USA, Tyskland og Tjekkiet. Der er interviews med verdens bedste pilsner-bryggere og anmeldelser af deres og mange andre bryggeres pilsnere. Aromaer og smage beskrives nøje, og bogen indeholder den hidtil mest tilbundsgående sensoriske beskrivelse af pilsneren.Bogen beskriver de mange forskellige typer og undertyper af pilsnere, men vil også lancere nye, alternative underkategorier.Et nyt smageskema udviklet særligt til pilsneren vil også være en af bogens nyheder.Til ølbryggerne præsenteres 10 opskrifter på kendte, legendariske pilsnere samt nyudviklede pilsnere, så professionelle såvel som håndbryggere selv kan forsøge at lave deres egne pilsnere.

  • - Bryg din egen vin, øl, cider og andre drikke
    af Nick Moyle & Richard Hood
    225,95 kr.

    De to tørstige gartnere står i spidsen for en hjemmebryg revolution!Richard Hood og Nick Moyle forklarer hvordan du kan skabe dine egne lækre alkoholiske drikke overraskende hurtigt, nemt og uden at det koster en formue. Ud fra deres to passioner - alkohol og havedyrkning - vil de to kendte engelske "Tørstige Gartnere" inspirere dig til at forvandle en overskudshøst i din have, et besøg på en frugtplantage eller et besøg i et supermarked til et fantastisk udvalg af drinks.Fra pære- og ingefærcider og vikingeøl til hindbær- og timian-whisky og limoncello, vil de 70 opskrifter i "Bryg det selv" bringe dit hjemmebryg til nye højder.Bogen gennemgår hovedtrækkene i hver drinks fremgangsmåde, afliver myter, hylder eksperimenterer og viser den ufarlige videnskab bag fermentering. Tag med på deres hjemmebrygs-odysse

  • af Leif Bøgh-Sørensen & Peter Zeuthen
    477,95 kr.

    Konserveringsteknik 2 omhandler de forskellige konserveringsmetoder, der bruges i industriel levnedsmiddelproduktion. For hver konserveringsmetode gennemgås principperne, den anvendte teknologi, samt eksempler på levnedsmidler, hvortil metoden anvendes.Bogen anvendes som både lærebog og opslagsværk.Konserveringsteknik 1 indeholder kapitel 1-5: Kvalitet og holdbarhed (bl.a. en omtale af forskellige råvarer og deres forbehandling)EmballageKuldeteknologiKølingFrysningKonserveringsteknik 2 indeholder kapitlerne 6-13:TørringRøgningSaltningKemisk konserveringFermenteringVarmekonserveringStrålingskonserveringTab i næringsværdiDesuden er der et meget omfattende stikordsrgister.

  • af Marianne Zangenberg Lynggaard & Sara Juul Østergaard
    190,95 - 217,95 kr.

    Du må ikke genopvarme persille... Der findes et væld af husmorråd om madvarer, og du bruger måske flere af disse råd i dit eget køkken. Men kan man nu stole på dem alle sammen? I denne bog går to ernæringseksperter bag om 100 af de mest udbredte myter om tilberedning og smag af fødevarer, hygiejne og økologi og undersøger, om de har hold i virkeligheden. Du finder blandt andet svar på, om økologiske fødevarer er sundere end konventionelle, og om det er sandt, at honning kan holde sig for evigt. Man skal nemlig ikke tro på alt, hvad man hører – så gør som forfatterne, og spis brød til! Om forfatterneMarianne Zangenberg Lynggaard er cand.scient. i human ernæring og lektor på Ernæring og sundhedsuddannelsen, VIA. Derudover underviser hun i madkundskab på læreruddannelsen. Hun er oplægsholder, skriver på bloggen Ernæringskommentaren på folkeskolen.dk og arbejder for bedre rammer for mad i folkeskolen. Sara Juul Østergaard er klinisk diætist og cand.scient. i molekylær ernæring og fødevareteknologi.Hun arbejder som lektor på Ernæring og sundhedsuddannelsen,VIA. Derudover underviser hun i madkundskab på læreruddannelsen, holder foredrag og er inkarneret madentusiast.

  • - Den store bryggeguide og smagstest af æblesorter
    af Michael René
    149,95 - 217,95 kr.

    Produktion af en god æblecider kræver gode æbler og fantastiske æblesorter. Æblesorter er et skattekammer af lækre smags-, aroma- og flavourindtryk, og der gemmer sig et væld af spændende og velsmagende krydsninger mellem æblesorterne.  Denne bog præsenterer tre gode udførlige opskrifter på æblecider produceret med forskellige bryggemetoder og teknikker, som du nemt kan producere hjemme i køkkenet. Dertil præsenteres forskellige gærtyper, der er yderst velegnet til at brygge en god æblecider. Der gives en lang række bud på, hvordan du kan krydre smagen af en god æblecider, så du nemt kan videreudvikle på smagsprofilen af æblecideren derhjemme.  Der er gode råd om opbevaring og holdbarhed samt et indblik i mikrobiologiske forbehold og klassiske fejl, som bør undgås ved produktion af æblecider. For at undgå madspild, så er der et par opskrifter på æblekager bagt i ovnen samt en god æblekage med flødeskum. Ernæringsmæssigt gives der et lille indblik i indholdet i rå æbler, herunder indhold af antioxidanter, vitaminer, kulhydrater og kostfibre i æblerne.  Der er smagsprofiler og smagstest af 34 æblesorter indkøbt i danske supermarkeder, og dertil gives der et indblik i historien bag mange af de danske æblesorters oprindelse og udvikling. På den måde er det enkelt at vælge de bedste æbler til en god hjemmelavet æblecider, æblemost samt en god æblekage.  Bogen er målrettet alle, der vil prøve kræfter med en egenproduktion af æblecider hjemme i eget køkken. Bogen er også målrettet alle, der blot gerne vil vide mere om æblernes historie, smag og sensoriske profil. Det er ikke særlig svært at producere en rimelig eller endog en rigtig god cider. Uddrag af bogenIngrid Marie-æbler er oprindeligt fra Flemløse i Assens kommune på Syd- og Vestfyn. Ingrid Marie-æbler blev fundet af lærer K. Madsen, der opkaldte æblet efter sin afdøde datter. Der skitseres også en klon af Ingrid Marie-æblet, som fik navnet ”Karin Schneider”, men dette navn slog ikke rigtigt igennem.  Sunrise-æbler er oprindeligt et æble fra Canada og en krydsning mellem æblesorterne McIntosh og Golden Delicious. Æblesorten McIntosh har lagt navn til Macintosh-computeren (Mac) hos Apple Inc. Et bid af et Sunrise æble er også en lille bid af både canadisk og amerikansk historie.  Bon appetit. Om forfatteren 'Michael René er forfatter, ingeniør, levnedsmiddelkandidat og underviser som lektor i statistik, sensoriske metoder og analyser af fødevarer, ingredienser og måltider samt fødevarekvalitet. Michael René har undervist i sensorik, statistik og fødevarekemi siden 2006.  Michael René har beskæftiget sig professionelt med sensorik og smagstest siden 1998 og har produceret æblecider i mere end 12 år. Han arbejder desuden for den danske presse på tv, i radio og den trykte presse som både fødevare- og rengøringsekspert og har smagsevalueret og anmeldt over tusinde fødevarer igennem årene. Af den årsag faldt det naturlige valg på en gennemgang og en smagstest af æblesorter indkøbt i danske supermarkeder. Samt en gennemgang af produktionen af hjemmelavet æblecider ud fra et smagsmæssigt perspektiv.

  • af Leif Bøgh-Sørensen & Peter Zeuthen
    433,94 kr.

    Konserveringsteknik omhandler de forskellige konserveringsmetoder, der anvendes i industriel levnedsmiddelproduktion. For hver konserveringsmetode gennemgås principperne, den anvendte teknologi samt eksempler på levnedsmidler, hvortil metoden anvendes.Konserveringsteknik 1 indeholder kapitel 1-5:1. Kvalitet og holdbarhed2. Emballage3. Kuldeteknologi4. Køling5. Frysning

  • af Elin Kirkegaard & Niels Lyhne
    268,94 kr.

    Revideret og udvidet udgave.Ernærings- og fødevareleksikon anvendes primært som håndbog for studerende, der er under uddannelse til professionsbachelor i ernæring og sundhed med speciale i Human Ernæring, Klinisk Diætetik, Cateringledelse. Sundhedskommunikation eller Produktudvikling. Hertil kommer uddannelser til ernæringsassistent, hjemkundskabslærer, procesteknolog, levnedsmiddelkandidat/ -ingeniør,farmaceut eller læge.Opslagsordene i Ernærings- og fødevareleksikon dækker fagområderne ernæringsfysiologi, diætetik og kostlære samt fødevareteknologi, -kemi, -mikrobiologi og -hygiejne.

  • - Kompendium - Materialesamling 0150
    af Michael René
    156,95 kr.

  • - Velsmag på flasker
    af Peter Friis Møller
    97,95 kr.

    Kryddersnaps er essensen af anvendt botanik; natur- og kulturhistorie tilsat sol og fine naturoplevelser. Tilmed er det let og ret enkelt at opnå gode resultater. Der skal hverken koges, steges eller brases. Man tager blot nogle velegnede plantedele og lader dem trække i alkohol i passende tid, inden man på ny adskiller planter og væske Forbløffende mange arter i natur og have egner sig til virkelig gode kryddersnapse – og der er forskellige muligheder i rødder, blade, stængler, knopper, rakler, blomster, frø og frugter. Samtidig kan man bruge snapsene som et alternativt herbarium, og hver gang man tager sig en dram, huske man, hvor man plukkede den pågældende plante. Peter Friis Møller har gennem livet opbygget et stort ´flaske-herbarium´ og i denne bog giver han sine bedste opskrifter videre. Forfatteren er forstkandidat og naturhistoriker. Han arbejder som deltidsansat på GEUS og som selvstændig konsulent med bl.a. vegetationshistorie, naturlig skovdynamik og naturforvaltning. Skriver hver uge om have og natur i Weekendavisen og er forfatter og medforfatter til en række bøger, bl.a. Danmarks insekter, Danmarks træer og buske, Danmarks Skove og Skovene (Naturen i Danmark). Susanne Weitemeyer har tegnet de smukke planter.

  • - Oprensning og karakterisering
    af Vivi Kielberg & Leif Rasmussen
    477,95 kr.

    Metoder til oprensning og karakterisering af proteiner anvendes i dag til utallige formål - spændende fra industriel fremstilling af levnedsmidler, kosmetik og lægemidler til biokemisk og biologisk grundforskning. I alle tilfælde benytter man grundlæggende de samme metoder til at adskille et enkelt protein fra en blanding, fx et vævsekstrakt, og til den efterfølgende karakterisering.Metoderne omfatter:Dannelse af grovekstraktionGrovoprensningSøjlekromatografiBestemmelser af proteinkoncentrationerElektroforeseProduktion af proteiner vha. rekombinant teknikSpaltning og sekventering af proteinerAminosyreanalyseSøgning i molekylærbiologiske databaserBogen beskriver den praktiske udførelse af metoderne samt giver teoretisk grundlag for overvejelser om deres anvendelse.Henvender sig til alle faggrupper, fx biokemikere, læger, farmaceuter, ingeniører, laboranter og bioanalytikere.

  • af Roland Gomeringer
    392,95 kr.

    Englische Ausgabe des vielfach bewährten Tabellenbuchs Metall, 47. Auflage.

  • af Preben Hartmann-Petersen
    187,95 kr.

    Kemiske enhedsoperationer er en lærebog rettet mod bioanalytiker-, laborantuddannelsens og gymnasiernes undervisning i kemi samt alle andre med laboratoriearbejde. Bogen introducerer de 11 mest anvendte arbejdsprocesser i det kemiske laboratorium – de enhedsoperationer, der udgør grundstammen i alt laboratoriearbejde: · Dekantering · Filtrering · Omrøring · Inddampning · Tørring · Krystallisation · Absorption og adsorption · Ekstraktion · Destillation · Formaling · Titrering Beskrivelserne indeholder oplysninger om de bagvedliggende principper, de anvendte materialer med illustrationer, fremgangsmåderne og de anvendte fagudtryk samt forskellige varianter og deres særlige anvendelser. Endelig gives mange eksempler på procesforløb – oftest synteser – hvor de pågældende enhedsoperationer bruges.

  • - fra nyttig viden til sund nydelse
    af Erik Skovenborg & Malene Smidt Hertz
    270,95 kr.

    Hvad sker der i hjernen, når du drikker vin? Gør man klogt i at holde hvid januar? Er kvinder dygtigere vinsmagere end mænd? Hvorfor giver nogle vine hovedpine og andre ikke? Hvordan husker man sin vinsmag? Hvilken vin til hvilken mad? Hvordan afkoder man vinens smag foran vinhylden? ‘Kvinder og vin’ er en opslagsbog, der bringer svar på en lang række spørgsmål fra den nysgerrige vindrikker. Tilgangen er uprætentiøs til trods for den grundige research bag svarene. Kvinder køber og drikker vin på lige fod med mænd. Alligevel er den gængse litteratur på området ofte bygget op om den tilgang, mænd har til vindrikning. Kvinder tænker vin anderledes. Kvinder vil gerne have den gode historie, men tænder sjældent på nørdet vinviden om jordbunds­forhold, gæringsteknikker eller dyre kultvine. Vin er lig med livskvalitet, og kvinder er nysgerrige efter at få det bedste ud af vinen. Derfor er bogen delt op i fem hovedafsnit:‘Kvinden som vindrikker’ – Læs om, hvordan alle sanser sættes i spil, når du drikker vin.‘Kvinden som vinkøber’ – Lær din vinsmag at kende og brug det aktivt, når du handler vin.‘Kvinder, vin og mad’ – Lær at forstå vin fra et mad- og vinmatch-perspektiv.‘Kvinder i vin’ – Læs om danske kvinder, der har været pionerer inden for vin i Danmark, og gå i deres fodspor.‘Kvinder, vin og helbred’ – Læs bl.a. om de syv faktorer, der afgør, hvordan din krop håndterer alkohol og om, hvordan sund nydelse af vin ikke alene er mulig, men også enkel at gennem­føre i praksis.Bogen tager sit afsæt i den kvindelige vindrikker, og såvel kvinder som mænd kan have glæde af at læse den.

  • - sød, stærk, sanselig. Lav din egen gourmetsennep
    af Dorte Damm, Lone Hindø, Gunnar Knudsøø Jensen, mfl.
    163,95 kr.

    Kan man bruge sennep i kager, desserter og supper? Ja, bestemt. De fleste danskere anvender sennep i dagligdagen, men for de fleste gælder det, at sennep kun bruges til et fåtal af retter, især i forbindelse med pølser. Det bør der laves om på, for sennep kan højne smagsoplevelsen i en bred vifte af retter – lige fra forretter over supper og hovedretter til efterretter og kager. Det er der mange, særdeles lækre eksempler på i denne bog. Fornøjelsen ved at udvide brugen af sennep bliver endnu større, såfremt man laver sin egen sennep. Hvordan det gøres, finder man svaret på i denne bog. Det er meget lettere, end de fleste tror – og det bliver hurtigt til en spændende hobby.Men denne bog indeholder ikke kun opskrifter på og med sennep. Den fortæller også senneps spændende historie, som spænder over mange tusinde år. Derudover er der kapitler om senneps biologi, sennep i Bibelen og senneps rolle i sundhedens tjeneste.

  •  
    917,95 kr.

    Slagterbogen, , er den solide tilgang til den grundlæggende viden, enhver detailslagter skal have.Den dækker hele uddannelsen og er opdelt i 5 dele:1: AlmentHygiejne, konservering, emballage, værktøj og beklædning, arbejdsmiljø.2: Salg og serviceDetailhandel, kunden, forretningen, slagterafdelingen, slagterafdelingens varer, detailslagteren, fremtiden, regnskab, kalkulation.3: Kød - tilberedning og tilbehørKøds egenskaber, ernæring, mejerivarer, æg, fisk og skaldyr, drikkevarer, varmebehandling af kød, charcuteri, portionering.4: Kød fra produktion til opskæringKødproduktion, dyrevelfærd, slagtning, opskæring.5: PølsemageriPølsemageriproduktion, udvalgte recepter, tilsætnings- og hjælpestoffer, krydderier, saltning, røgning, tarme, helt pålæg og røgvarer.Overalt er den krydret med illustrationer og forklarende eksempler. Bogen egner sig også som opslagsværk, blandt andet for svende og mestre.

  • - Tværsnit, bjælker, rammer og plader
    af Bent Bonnerup & Bjarne Chr. Jensen
    277,95 kr.

    Plasticitetsteori - tværsnit, bjælker, rammer og plader omhandler den grundlæggende plasticitets-teori og dens anvendelse på snitkraftoptagelse, plane plastiske bjælker og rammer og plastiske plader. Flydebetingelser og flydelov behandles for stift plastiske materialer. Diskontinuitetslinier (også kaldet glidelinier og flydelinier) gennemgås og ligeså det indre arbejde for diskontinuitetslinier i forskellige materialer, og der vises eksempler på deres anvendelse. Ekstremalprincipperne, det vil sige principperne for at finde nedre- og øvreværdier for bæreevner, forklares, og principperne anvendes til beregning af bæreevner for tværsnit med forskel-lige snitkræfter og kombinationer heraf. Plane, plastiske bjælker og rammer beregnes ligeledes med nedre- og øvreværdier, og det samme gøres for plader. For pladers vedkommende er der vednedreværdierne specielt lagt vægt på strimmel-metoden. Her opdeles plader i strimler - ofte krydsende strimler - og beregnes ved at se bort fra vridningsmomenter, hvorved beregningerne bliver analoge til bjælkeberegninger. Der er også angivet nedreværdimetoder for rektangulære plader, hvor vridningsmomenter er medregnet, og endelig er også øvreværdimetoden, der er identisk med den klassiske brudlinieteori, medtaget. Bogen er skrevet let tilgængelig og med mange eksempler og opgaver. I samme serie findes: Betonkonstruktioner efter DS 411 Stålkonstruktioner efter DS 412 Bygningsberegninger efter DS 409 og DS 410

  • af Caroline Darbonne¤Sylvie Girard
    107,95 kr.

    En tur i kaffens fascinerende verden. Man skal bruge mere end ét menneskeliv, hvis man vil opnå et virkeligt kendskab til denne subtile verden og lære at genkende og skelne mellem de tusinder af forskellige smage og dufte, der findes i denne drik.Kaffens tid er kommet, fuld af traditioner, hekserier og eventyr.Rejs ud, alene, eller sammen med venner, og stift bekendtskab med kaffens geografi, i Afrika, i Sydamerika, og i Mellemøsten.Læs i denne bog og få viden om de mange forskellige kaffesorter og de enkelte landes ritualer. Bliv inspireret af klassiske og eksotiske opskrifter på brygning og 20 retter, hvor kaffe indgår, og tag med på en tur rundt i Afrika og Sydamerika ved ´kaffetid´.

  • - Himmelske opskrifter på desserter, kager og andre guddommelige lækkerier
    af Jennifer Donovan
    182,95 kr.

    Bogen Chokolade giver dig en fantastisk samling lækre, luksuriøse opskrifter som alle er lette at følge og enkle at lave. Uanset om du leder efter den perfekte måde at afslutte en middag til din familie og venner, eller bare en overbærende godbid for dig selv, finder du et lækkert udvalg af muligheder - fra enkle og traditionelle opskrifter til udsøgte og innovative desserter. Fra saucer til desserter til tærter, kiks, kager og drikkevarer - giver bogen chokolade dig inspiration til alsidighed og bedøvelse. Uanset om du vil diske op med den mest utrolige og enkle mousse, eller hengive dig til en syndig klæbrig chokoladekage, dækker denne bog det hele.Du bliver inspireret og får de bedste opskrifter til at forkæle familien. Alt fra chokolade trøfler, frugt anretninger doseret med chokoladesauce, varm chokolade - til opskrifter på skinnende chokolade is, hvor smag, teksturer og aromaer altid er fuldstændig berusende.Fra nybegyndere og mere erfarne kokke er denne en bibel for chokolade elskere.

  • af Clayton J. Szczech
    180,95 kr.

    "Tequila is predicted to soon become the most popular spirit in the United States, and yet few people know much about tequila's long, layered history, the quickly evolving industry, and what goes into the tequila designation. A Field Guide to Tequila is the ultimate guide to the world of tequila, for margarita lovers to 100 percent agave sippers and everyone in between. Written in easy-to-digest sections, underscored by photographs, illustrations, and charts, readers will discover everything there is to know about tequila: from the precolonial vino de mezcal to the establishment of tequila's denomination of origin (the largest in the world!), from blue agave to blancos and anejos, from expert guides on how to properly select and taste tequila to recipes for the perfect paloma or sunrise. The book features profiles on all the must-know producers, from industry giants like Patron and Josâe Cuervo to innovators like G4 and Cascahuâin. Informative essays shine light on hot topics that will bring readers' expertise to new levels, including the terroir of tequila and why so many celebrities are starting tequila brands. A Field Guide to Tequila dismantles tequila's old reputation as a party drink and reveals the truly sophisticated nature of this hallowed spirit that dates back more than two hundred years"--

  • - farmakokinetik og farmakodynamik
    af Kim Brøsen, Ulf Simonsen, Peter Carøe Lind & mfl.
    197,95 kr.

    OPGAVER I FARMAKOLOGIMed Opgavekompendium i farmakologi kan den studerende tilegne sig færdigheder inden for farmakokinetisk og farmakodynamisk beregning og beskrivelse.Kompendiet er overskueligt opbygget med i alt 69 forståelses- og regneopgaver, hvor den studerende kan teste sin viden om 1-kompartmentkinetik, 2-kompartmentkinetik, renal farmakokinetik og farmakodynamik. Der er udførlige og pædagogiske svar til alle opgaver, således at det er muligt at kontrollere egne beregninger efter. Endvidere findes en formelsamling, der indeholder alle formler, som er relevante for at løse de enkelte opgaver.Opgavesamlingen er primært rettet mod medicinstuderende på alle landets universiteter, idet opgavernes niveau er afstemt med, hvad der kan forventes til eksamen i basal farmakologi. Kompendiet kan også anvendes af studerende inden for f.eks. molekylær medicin, odontologi, farmaci og lignende studieretninger, der tilbyder kurser i basal farmakologi.Bogen er skrevet af Peter Carøe Lind, Kim Brøsen, Ulf Simonsen og Jesper Krogh Lauridsen.

  • af Nik Sharma
    255,95 kr.

    "Nik Sharma, blogger at A Brown Table, Serious Eats columnist, and bestselling cookbook author, brings us his most cookable collection of recipes yet in Veg-table. Here is a technique-focused repertoire for weeknight mains for cooks of all skill levels looking to add more delicious and satisfying vegetable dishes to their diet. Combining the scientific underpinnings of The Flavor Equation with the inviting and personal recipes of Season, this book features more than fifty vegetables, revealing their origins, biology, and unique characteristics. Vegetable-focused recipes are organized into chapters by plant family, with storage, buying, and cooking methods for all. The result is a recipe collection of big flavors and techniques that are tried, true, and perfected by rigorous testing and a deep scientific lens. Included here are Sharma's first-ever pasta recipes published in a cookbook: Pasta with Broccoli Miso Sauce, Shallot and Spicy Mushroom Pasta, and more. And vegetable-focused doesn't mean strictly vegetarian; bring plants and animal protein together with delicious recipes like Chicken Katsu with Poppy Seed Coleslaw and Crispy Salmon with Green Curry Spinach. A wide variety of hot and cold soups, salads, sides, sauces, and rice-, egg-, and bean-based dishes round out this collection. Featuring more than 100 of Sharma's gorgeous and evocative photographs, as well as instructive illustrations, this cookbook perfectly balances beauty, intellect, and delicious, achievable recipes"--

  • af John Anthony Considine
    925,95 kr.

    A Complete Guide to Quality in Small-Scale Wine Making, Second Edition is the first and only book to focus specifically on the challenges relevant to non-industrial scale production of optimal wine with a scientifically rigorous approach. Fully revised and updated with new insights on the importance of all aspects of the production of consistent, quality wine, this book includes sections on organic wine production, coverage of the selection and culturing of yeast, and the production of sparkling, `methode champenois¿ and fortified wines. The new edition includes insights into the latest developments in flavor chemistry, production protocols, NIR and FTIR for multipurpose analysis and microplate and PCR procedures, and IR methods for essential analysis among others. Written by an expert team with real-world experience and with a multi-cultural approach, this text will provide a complete guide to all the stages of the winemaking process and evaluation, and clearly explains the chemistry that underpins it all.

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.