Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Ny gennemskrevet udgave af Fie Hørbys bestseller med et helt nyt kapitel om skærmforbrug. Det lyder som en provokation. Og det er det også. Vi opdrager stadig vores børn efter nogle principper; der har rod i et børnesyn og en tid; der for længst er forbi. Det er bevist; at den ”gamle” opdragelse ikke virker og er skadelig for børns læring og udvikling.Familieterapeuten Fie Hørby tager fat der; hvor Jesper Juul og Det kompetente barn slap. Hun viser dig en ny og revolutionerende måde at være forælder på, som indebærer at du lægger den gamle opdragelse på hylden og tør vise, hvem du er. Det er nemlig det; der skal til for; at du kan blive hørt. Og dét; der skal til for at skabe en stemning og et familiemiljø; hvor børn virkelig kan vokse og trives – helt inde i sjælen. I bogen kan du bl.a. læse om: - Hvorfor ”tonen” er den oversete faktor i familien; og hvordan det kan skabe mirakler; når I bliver opmærksomme på; hvilken stemning I sammen skaber hjemme hos jer. - Hvordan du kan lade dit barn folde sig ud på sin egen måde – og ikke din. Når du dropper moral; kritik; løftede pegefingre og skæld ud og i stedet viser dine personlige grænser; sætter du dit barn fri til at være den; det er. - Hvordan du kan være en autoritet uden at være autoritær og undgå; at dit barn føler sig krænket. Den autoritære kan finde på at maskere sin anklage som et spørgsmål: ”Hvad sagde jeg til dig om at kravle på skuret; unge mand?” Når du i stedet bruger din autoritet; siger du: ”Jeg vil gerne have; du kommer ned fra skuret nu!” - Hvordan du tackler; når dit barn græder; eller bliver så voldsomt vredt; at du mest har lyst til at gå. Det gør du ved at tage dit barn alvorligt og ikke ved at skælde ud og komme med formaninger. - Hvorfor du skal lade være med at være dommer i dine børns konflikter; men i stedet være formidleren; der lærer dem at løse konflikterne på egen hånd. Fie Hørby er mor; familieterapeut; forfatter; foredragsholder; lærerinde; klummeskribent; stifter af KlubMOR og udtaler sig ofte i diverse medier. Hun er medforfatter til bogen ”Om teenagere for forældre” (2008).
Med denne bog i hånden har du taget et vigtigt skridt mod at skabe det familieliv, du længe har drømt om. Du vil lære hemmeligheden om, hvordan du slutter fred med dit viljestærke barn og dig selv, som er den mest simple tilgang til at skabe forandring og hurtigere, end du troede muligt.Slut fred med dit viljestærke barn – og dig selv gør dig klogere på dit barn og viser, hvordan verden ser ud fra barnets perspektiv. Du erfarer hvordan ændringer i din egen adfærd og i dit tankesæt kan skabe en familie i udvikling og et barn, hvor viljestyrken får lov til at være en styrke, hvad enten dit barn er 2 eller 12 år.Bogens øvelser får dig til at reflektere over dine værdier og hjælper dig med at ændre uhensigtsmæssige handlinger og ikke mindst med at få lavet en værktøjskasse, du kan tage frem i tilspidsede situationer. Med denne bog vil du kunne skabe et frirum for både børn og voksne – og gå fra kaos til kærlig familie.”Bogen Slut fred med dit viljestærke barn – og dig selv er usædvanligt inspirerende og beskriver meget præcist de følelser, dilemmaer og udfordringer, man står med som forælder til et viljestærkt barn. Jeg kunne ikke slippe den og havde jeg dog bare kendt til denne bog tidligere. Bogen har givet mig forståelse, refleksioner og løsninger. Og det virker. Mette Bau, 41 år, mor til tre, hvoraf pigen på 10 er viljestærkForord af Jesper JuulSmilla Lynggaard er familierådgiver og har rådgivet forældre til viljestærke børn siden 2012.
En lettilgængelig guide, der viser forældre, hvordan de kan massere, kærtegne og give blide tryk til deres baby på zoner og akupressurpunkter mod alle de almindelige spæd- og småbørnsproblemer: Mavekneb, uro, feber, eksem, hoste, forkølelse, mellemørebetændelse, skoldkopper og meget andet. Alle punkter er tydeligt illustreret, og man kan ikke komme til at behandle forkert: Alle forældre bruger i forvejen intuitivt at massere, stryge osv. Bogen anviser blot punkter på babys krop, der har godt af at få lidt ekstra kærlig opmærksomhed. Bogen forklarer, hvad der er brug for at vide af baggrund og sammenhænge – ikke mere. Det er en udpræget brugsbog, som vil give forældre et ekstra redskab til at øge babys velbefindende. Fuld af tips til at lindre forskelligt ubehag hos baby. Bag i bogen er et indeks over symptomer og lidelser, hver med henvisning til de bedst egnede punkter.Pressen skriver: »[…]de bedste og mest brugbare behandlingsmetoder, som forældre kan bruge i hverdagen. […] du får redskaber til at undgå situationer med barnet, hvor følelsen af magtesløshed opstår […] de flotte billeder og det letlæselige sprog gør det ligeledes nemt for dig, som forælder, at sætte sig ind i akupressurens og zoneterapiens praktiske metoder - som jo også kan bruges på kæresten, veninden eller dig selv!«– Caroline Erritzøe, Børn i byen»En nemt overskuelig guide til arbejdet med akupressur og zoneterapi på spædbørn. […] meget informativt og besvarer mange af de spørgsmål, man som forældre kan have, når man tænker på at anvende alternativ behandling til sit barn. […] flotte farvefotos«– Heidi Drasbek Martinussen, Lektør
En morsom og personlig guide med erfaringer og gode råd fra andre fædre om alle de ting, man gerne vil vide, når man skal være far. Thomas Skov har skrevet en bog om at være far. Den indeholder ikke svaret på alle dine spørgsmål om, hvordan en baby virker. Hvis dit barn pludselig drejer hovedet 360 grader og har lilla afføring, kan du ikke finde løsningen her. Da vil det være bedst at kontakte sundhedsplejersken. Eller et cirkus. Han påstår heller ikke, at bogen kan lære dig, hvordan du opdrager dit barn, så det bliver fornuftigt og forandringsparat med mod på livet … Men den her bog er til dig, der skal være far, eller som måske står midt i det. For det er ikke nødvendigvis nemt at blive far. Man underviser ikke om det i skolen. Du kan ikke gå til ”FAR” i din fritid, og som Thomas siger, satte hans egen far sig heller aldrig ned og sagde: ”Godt, sønnike, nu skal jeg lære dig at være far … ” Så at være far har han selv måtte finde ud af, og noget af det allermest betryggende, når han har været presset over, hvordan fa’en man er det, har netop været at hente erfaringer hos andre fædre. I Hvad enhver far bør vide fortæller Thomas Skov om de tanker, han har gjort sig om at få børn, og helt unikt har han inviteret medlemmer af sin fædregruppe til også at bidrage. Bogen er således fyldt med erfaringer, oplevelser og refleksioner om alt fra den første ble, babygylp og manglende søvn til uforbeholden kærlighed samt gode råd, tips og tricks. Formålet med bogen er, at du skal vide, at du som far er vigtig – at du ikke er alene. De andre fædre, har din ryg. Du har deres. Bogen er illustreret af Martin Sommer – tegneren bag den humoristiske duo @jegfinderselvud, der har over 150.000 følgere på Instagram.
Det er kæmpe stort, vidunderligt og fantastisk at skulle have et barn. Men pludselig står du med en baby i armene og hvad så? Når du har født, kommer barslen væltende med søvnmangel, amning, enorm lykke og stor usikkerhed, lortebleer og en krop, som ikke ligner sig selv. Og hvordan var det nu lige med det der parforhold? Cana Buttenschøn tager dig med rundt i alle afkroge af barselslivet de første 40 uger EFTER, du her blevet forælder. Fra babyens trivsel, ernæring og søvnrytmer til dét at finde de rette ben at stå på som nybagt mor. For tiden på barsel er lige så benhård, som den er rosenrød og babyduftende. 40 uger efter giver dig gode råd, vejledning, opbakning og personlige anekdoter, så du kommer allerbedst fra start på dit nye liv som mor. Cana Buttenschøn er mor til to drenge, uddannet jordemoder og arbejder i dag som blogger, hvor hun skriver varmt og uhøjtideligt om livet med børn.
Du bliver i bogen ‘Madro’ introducerede til et hav af gode råd og effektive strategier, til at kunne håndtere og sikre sunde og naturlige madvaner til dine børn helt uden stress. Hos børnefamilier er der oftest en tendens til, at børnene på ingen måde er enige med forældrene om hvornår, hvordan og hvad der skal spises. Hvad stiller man så op, når børnefamiliers rolige og hyggelige måltider ved middagsbordet udvikler sig til store og unødvendige diskussioner? Når børnene nægter at spise deres grøntsager og i stedet spiser for meget af det, de normalt ikke bør spise for meget af? Og hvis børnene fornemmer, at man forsøger at ændre deres spisning, resulterer det oftest med sure miner eller i uendelige diskussioner. Ifølge Morten Elsøe og Anne Gaardmand lider alt for mange danske børnefamilier af madstress, da der hver dag kræves et stort energiforbrug hos forældrene, som ellers ville kunne være helt unødvendigt. Bogens forfattere har begge en ernæringsfaglig baggrund, men arbejder i dag hovedsageligt med adfærdspsykologi og vaneændringer. Her giver de ud fra også deres egne erfaringer og oplevelser ved at være forældre konkrete og nyttige værktøjer til, hvordan man undgår disse evige kampe og frustrationer som nemt kan opstå hos mange børnefamilier. De fortæller i ‘Madro’ om de mest almindelige madfælder, der kan give madstress og hvilke tips og tricks der kan bruges til at give børnene lyst til at smage og udforske alt slags mad, alt lige fra broccoli og fisk til chokolade gennem legelyst, nysgerrighed og kreativitet.
Hvad vi ved om børn, der har det godt Hvad er det, der gør, at nogle børn bare har det godt, trives og har overskud til også at være noget for andre? Og hvad kan vi som forældre gøre for, at også vores børn er glade, stærke og omsorgsfulde? Kærlighed er ikke nok giver for første gang indblik i den nyeste viden om, hvordan forældre ruster deres børn til at have det godt med både sig selv og andre i børnehaven, i skolen og i resten af livet. For selvom kærlighed og omsorg naturligvis er en forudsætning for at trives, så er det ikke nok. Børn har også brug for at blive mødt af voksne, der ikke er bange for at opdrage, og som lærer dem at tage ansvar for at løse de udfordringer, de møder i hverdagen. Studie efter studie viser nemlig, at børn, der er rustet til modstand, er gladere, vurderer deres liv mere positivt, har stærkere relationer og har en højere selvfølelse – ikke bare mens de er børn, men også videre i livet. Men hvordan gør man det i praksis – og hvor er det nemmest og vigtigst at sætte ind? Gennem bogen giver Sofie Münster masser af råd, inspiration og værktøjer til bl.a. at: Lære sine børn at tage ansvar for sig selv og for andre.Give sine børn mod på at klare svære situationer, så de kan møde verden med gå-på-mod og tage nederlag med oprejst pande.Lære sine børn at tænke på andre og tage aktiv del i fællesskabet i børnehaven og i skolen.Lære sine børn at rumme, at tingene ikke altid kan være på deres måde, så de også kan forstå, at ’nej’ betyder ’nej’. Bogen henvender sig både til forældre til børnehavebørn og skolebørn, og alle konkrete råd er inddelt efter alder, så de er lette at gå til.
De to streger er ikke til at tage fejl af: Du er gravid! Stort tillykke! Nu venter en helt særlig tid, hvor du og din krop skal skabe og bære et nyt menneske. Din baby.I '40 uger inden' kan du læse alt det, du i virkeligheden skal vide om din graviditet - uden nogen tabuer. Som både jordemoder og mor tager Cana Buttenschøn dig ved hånden og fører dig trygt gennem graviditetens 40 uger med alt, hvad de indebærer på godt og ondt. Du vil med stor sandsynlighed opleve både glæder, bekymringer, humørsvingninger og kropslige forandringer du aldrig havde regnet med. Alt sammen imens du langsomt modnes - sammen med din baby - til jeres nye tilværelse.Cana Buttenschøn er mor til to, blogger, jordemoder og forfatter til bestselleren '40 uger efter' om livet som nybagt mor.
Den bedste begyndelse: Forstå din baby! Forfatterne til denne bog har i 35 år studeret et særligt fænomen blandt spædbørn: I løbet af et barns første 20 måneder, er der bestemte perioder hvor det er særligt omklamrende. Det græder næsten ustandseligt, sover dårligere, spiser mindre, er mere nervøs overfor fremmede, og meget mere.Dette rammer overraskende nok også sunde og raske babyer, på de samme tidspunkter. I disse perioder kan en baby drive hele husstanden til vanvid. Omsorgsfulde forældre vil bekymre sig om hvad der er galt, og tvivle på deres evner som forældre.Men årsagen skal findes et helt andet sted!Grunden til de nervøse faserForfatterne har opdaget at spædbørns mentale udvikling sker i spring.Man kan sammenligne det med deres fysiske udvikling: I nogle perioder vokser barnet slet ikke. I andre perioder vokser det noget der ligner flere centimeter på få dage.Det samme sker på det mentale område. Under et spring, fra ét neurologisk udviklingstrin til det næste, sker der store forandringer i babyens hjerne, på ganske kort tid. Det åbner op for at barnet kan forstå mere, og lære nye færdigheder.Men for babyen er det en skræmmende begivenhed. Alt ændrer sig pludseligt. Indre følelser vækkes, nye ting i omgivelserne bliver tydelige. Barnets bevidsthed udvider sig pludseligt, og det er en overvældende oplevelse. Babyen græder, er utilpas, og vil have tryghed hos sin mor.Det interessante er at disse spring finder sted hos alle børn på samme tidspunkter, med få ugers nøjagtighed.Denne bog fokuserer på de ti store spring, som hver baby tager i sine første 20 måneder af livet. I bogen vil du opdage hvad hvert af disse spring betyder for din babys forståelse af verden omkring sig, og hvordan denne forståelse hjælper din baby til at udvikle nye færdigheder.Hvordan bogen hjælper digVi mener at den bedste begyndelse på jeres forhold, er at du forstår hvordan din baby føler. Millioner andre forældre jorden over har fået en uvurderlig viden om deres babyers adfærd og følelser, gennem denne bog.Den viden kan blive din!Du får også masser af gode råd til hvad din baby finder interessant at lege med, og hvilke lege hun kan blive ved med at lege i timevis, præcis på det trin hun befinder sig på.Og så er der et helt kapitel dedikeret til din babys søvn, eller mangel på det.Alting bliver lettere når man forstår at det hele giver mening.
Du skal huske at fodre din søhest er en fængslende bog skrevet af den talentfulde forfatter Charlotte Bjerregaard. Udgivet i 2017 af People'sPress, denne bog har formået at efterlade et uudsletteligt indtryk i læsernes sind. Bogen, der falder ind under genren af moderne litteratur, er en smuk blanding af forskellige følelser og situationer, der får læseren til at tænke og reflektere. Forfatteren har formået at fange essensen af livet og dets mange facetter gennem sine ord. Husk at fodre din søhest er ikke bare en bog, det er en oplevelse, der skal nydes. Så hvis du er på udkig efter en bog, der kan tage dig med på en uforglemmelig rejse, så er Du skal huske at fodre din søhest det perfekte valg for dig. Udgivet af People'sPress, denne bog er et must-read for alle bogelskere.
Kaninen der så gerne ville sove er en bemærkelsesværdig bog skrevet af den talentfulde forfatter Carl-Johan Forssén Ehrlin. Bogen, der blev udgivet i 2015, er en del af den populære genre børnebøger. Forfatteren har med stor dygtighed formået at skabe en verden, der inviterer børnene ind i en tryg og rolig atmosfære lige inden sengetid. Bogen handler om en lille kanin, der har svært ved at falde i søvn, men med hjælp fra forskellige figurer i bogen, lærer kaninen og læseren forskellige teknikker til at falde i søvn. Bogen er udgivet af Forlaget Alvilda, som er kendt for deres store udvalg af kvalitetsbørnebøger. Dette er en bog, der med garanti vil blive et hit ved sengetid i mange hjem.
”Meyermetoden – den naturlige epidural” er en fødselsforberedende brugsbog for kommende forældre, baseret på Meyermetodens teknikker og redskaber. Den henvender sig især til de forældre, der gerne vil tage ejerskab over deres barns fødsel bl.a. ved brug af Meyermetodens vemestringsprincipper, såsom tryk (en slags akupressur), en verbal guiding, vejrtrækningsprincipper etc. Men den kan også bruges som en klassisk fødselsforberedende bog, hvor læseren får en overskuelig indsigt i fødslens mange faser, information om smertelindring generelt, og hvad man kan forvente ved en fødsel. De kommende forældre får brugbare værktøjer, som de kan bruge inden og under selve fødslen. Meyermetoden er i høj grad et partnerværktøj og har til hensigt at klæde forældrene på til at kunne yde deres bedste på dagen. Den er baseret på et tæt samarbejde mellem partner/faren, for det er her nøglen til en god fødsels og -smerteoplevelse ligger. Bogen er bygget op, så læserne ført får en baggrundsviden på plads, indenbrugen af de konkrete redskaber. Undervejs vil der være cases, som underbygger de forskellige emner, og som gør bogen let at gå til. Det kan anbefales at læse hele bogen og senere hen bruge den som opslagsværk. Bogen akkompagneres af enkelte illustrationer og foto.
Med få konkrete redskaber kan forældre ruste deres børn til succes i skolen og i livet. Som forældre ønsker vi alle det bedste for vores børn. Vi drømmer om, at de får succes, både i skolen og videre i livet. Men de fleste af os oplever også, at det kan være svært at gøre det rigtige, når vores børn møder modgang. Vi vil gerne have, at vores børn tør forfølge noget, øver sig og bliver dygtigere, men hvad gør vi, når de fx: • Føler sig usikre eller holder sig tilbage af frygt for at fejle? • Bliver ukoncentrerede, og mobilen eller computeren er for svær at modstå? • Giver op på forhånd, så snart noget er kedeligt eller blot kræver lidt ekstra af dem? • Mister interessen eller overvældes af skuffelse, når noget ikke lykkes i første forsøg? Klog er noget, man øver sig på giver for første gang forældre et indblik i en helt ny og banebrydende viden om, hvordan børn kan lære at blive dygtige til noget. Succes er nemlig ikke noget, man er født til, eller som er de få forundt. Succes følger særligt af ét – noget overraskende – personlighedstræk, nemlig selvkontrol, som vi alle kan lære vores børn ved hjælp af det konkrete og nyudviklede forældreprogram, som bogen præsenterer. Bogen er ikke en forsættelse af den mangeårige debat om opdragelse og grænser, om curlingforældre og tigermødre. Den giver derimod nogle længe ventede svar på, hvad vores børn skal have med sig hjemmefra, for at de får glæden ved at kæmpe for det, der er vigtigt for dem. Med konkrete værktøjer kan vi lære dem at styre deres indstilling, energi og reaktioner, så de på den korte bane får bedre karakterer, stærkere sociale relationer og en bedre selvfølelse – og på den lange bane får lige præcis det, der skal til for, at de resten af livet vil kunne forfølge deres drømme.
Alt om barnet er klassikeren til enhver familie. I bogen finder du svar på et væld af de spørgsmål, som naturligt dukker op i forbindelse med en graviditet, fødsel og barnets opvækst.Vibeke Manniche har sørget for, at bogen er opdateret med den nyeste viden, ligesom bogen er spækket med gode råd om alt fra opdragelse til sikkerhed i hjemmet og forebyggelse samt behandling af barnets sygdomme.Læs bl.a. om :• Graviditet og fødsel• Det nyfødte barn• Amning og modermælkserstatning• Gode sovevaner• Sund kost til det lille barn• Sol og sundhed• Barnets udvikling• Vaccinationer• Undersøgelser hos lægen• Leksikon med barnets sygdomme• Regler for smitsomme sygdomme i dagpasningen• Førstehjælp til børnVibeke Manniche er læge, phd, og selv mor til to børn. Vibeke Manniche er kendt fra TV, Radio samt artikler i aviser og blade. Vibeke Manniche har skrevet et væld af bøger for og om børn, og er en flittig underviser og foredragsholder.--------------------------------------------------------------------------------
Nogle børn sover igennem fra starten. De fleste gør ikke. Faktisk er det helt normalt for forældre til 0-4 årige børn at opleve en eller flere svære perioder:Udfasning af den vuggende bevægelseNedtrapning og afvænning fra mælkSove selvTidlige morgenerNår putningen bliver ved og vedDenne bog gør dig i stand til at håndtere situationer som disse, og klæder dig på til at møde dit barn i øjenhøjde når det er træt og skal sove. Redskabet Putteritualet giver dig ro i maven når dit barn skal puttes og når det vågner om natten. Måske du endda selv vil få mere søvn. Tilgangen til barnets søvn er baseret på den nyeste forskning indenfor området børn og søvn, Sundhedsstyrelsens anbefalinger samt erfaringsbaseret praksis.Om forfatteren:Sine Ditlev Bihlet driver Søvnplejersken for at hjælpe forældre og dit børn til gode og trygge sovevaner. Udover privatkonsultationer afholder Sine mange foredrag, webinarer og kurser om børns søvn - for forældre, sundhedsfaglige og pædagogisk personale. Hun er aktiv på Instagram og Facebook, hvor hun også deler sin viden og erfaring om børns søvn. Anbefalinger: "Denne bog skiller sig ud ved at lade tilknytningen stå centralt i formidlingen af barnets søvn, og samtidig prioritere forældrenes trivsel i lige så høj grad. Det er enormt meningsfuldt, og jeg ved, at det gør – og vil gøre – en stor forskel for rigtig mange familier.” Lena Adalberth – Cand. mag. i sprogpsykologi og skaber af MOAR.”Sines vidensdeling giver masser af tryghed til alle familier. Relevant, autentisk og nærværende.” Karina Byrialsen Fragtrup, mor til Freja på 13 måneder.
Sofie Münster har omsat 50 års forskning til en helt enkel opdragelsesmetode med fokus på, at barnet skal føle, det hører til, og samtidig er sin egen.Den følelsesmæssige tilknytning mellem forældre og børn er dokumenteret det, der har størst betydning for et barns udvikling, hvad angår selvværd, selvstændighed, sociale kompetencer og følelsesregulering.Kvaliteten af relationen mellem forældre og børn er derfor omdrejningspunktet i en helt ny tilgang til børneopdragelse, som Sofie Münster introducerer i Den bedste start på livet. For første gang nogensinde bliver mere end 50 års tilknytningsforskning omsat til en lettilgængelig metode, den tilknytningsbaserede opdragelse. Metoden giver forældre helt konkrete alternativer til trusler, skældud, forhandlinger, time-outs og alt det andet, der tyes til i mangel af bedre.I bogen udfolder Sofie Münster metodens tre grundlæggende begreber – kontakt, klarhed og kontroverser – og forklarer, hvorfor disse i virkeligheden er de eneste, et barn reelt har behov for.Præmissen i den tilknytningsbaserede opdragelse er aldrig at gå på kompromis med barnets behov for at høre til og samtidig være sin egen. Når barnet får lov at erfare, at man kan mene noget forskelligt, men stadig høre sammen, er det faktisk muligt at løse kontroverser og konflikter på en måde, som gør, at man kommer tættere på hinanden.
En af de største udfordringer, forældre til babyer og småbørn møder, er søvnproblemer hos barnet. Derfor har Katrine Birk, forfatter til bestselleren TRYK & GLAD, skrevet en bog, der handler om typiske grunde til dårlig babysøvn, med tilhørende zoneterapi- og akupressurpunkter, der kan få baby til at sove bedre og længere. Dårlig søvn hos babyer og småbørn kan bl.a. skyldes et stresset nervesystem, overstimulering, ondt i maven, ondt i ørerne, ømme gummer og andre gener. TRYK & GLAD BABYSØVN tager fat i disse gener og viser, hvordan forældre selv kan afhjælpe dem og give barnet større velvære, mere ro og bedre søvn.
Man siger, at kvinder er skabt til at kunne føde. Det er også rigtigt, men det er altså sjældent noget, vi bare lige gør. En god fødsel kan hjælpes rigtig godt på vej, og det gør en forskel, at man ved, hvad man går ind til, og tager stilling til, hvordan man vil forholde sig til både det mere lavpraktiske og de måske overvældende og uforudsigelige ting. Hvad kan du forvente? Hvordan kommer det til at forløbe? Er der noget du og din partner, hvis du har sådan én skal være særligt opmærksomme på, både før, under og efter fødslen? Ja, ja og ja, selvfølgelig er der det. Men først og fremmest, glæd dig, og gå til det med et åbent sind. Det bliver en fantastisk og livsbekræftende oplevelse, uanset om det så bliver derhjemme, i bilen, ved akut kejsersnit eller i et badekar på en fødestue. Jordemoder og blogger Cana Buttenschøn hjælper dig med sin vanlige humor og ærlighed gennem de trængsler, glæder og små vanvittige øjeblikke og situationer, der typisk opstår under en fødsel og du kan godt!
Det er svært at håndtere børn, der skriger, er på tværs og ikke gør, som de voksne siger. Følelser smitter, og derfor risikerer du selv hurtigt at blive lige så vred som dit barn. RABALDER I BØRNEFAMILIEN tager afsæt i en række velkendte hverdagssituationer i børnefamilien og viser, hvad man helt konkret kan gøre, når en konflikt er under opsejling. Bogen bygger på en nytænkende metode og måde at forholde sig til konflikter og relationer på, som kaldes low arousal. Hvad gør man, når konflikten raser? Hvordan undgår man det næste sammenstød – uden magtkamp med vindere og tabere? Hvordan håndterer man børn med stærke følelser? Nogle af bogens gode råd er at få styr på, hvem der egentlig har et problem, justere forventningerne til, hvad barnet kan klare, og øve sig i at holde hovedet koldt og hjertet varmt. Læs mere i denne konkrete og inspirerende bog om konflikthåndtering for forældre og andre, der er tæt på børn med stærke følelser.
Pottetræning på 3 dage er en fantastisk bog skrevet af Sofia Bergenstjerna, en anerkendt forfatter inden for børns udvikling og læring. Denne bog, udgivet i 2020, er en uvurderlig guide til forældre, der ønsker at pottetræne deres børn på en effektiv og stressfri måde. Genren er en blanding af pædagogik og forældreguide, der giver læseren praktiske råd og teknikker til at pottetræne deres børn på kun tre dage. Udgivet af Mountainstar, en forlægger kendt for deres højkvalitets børne- og voksenbøger, er Pottetræning på 3 dage en bog, der er værd at have i enhver forældres bibliotek.
Selvom børn i dag kan overkomme mange ting, kniber det ofte med fokus og selvkontrol, med overskud til at klare små udfordringer og med forståelse for deres egen rolle i fællesskabet. Alt sammen egenskaber, der har med robusthed at gøre. Robusthed læres i barndommen, og en robust karakter er vigtig, når barnet som ung og voksen skal forme sit eget liv og finde mod til egne holdninger. Børn trives bedst, når de kan takle svære situationer med overskud og komme godt igennem et nederlag. Derfor skal forældre, pædagoger og lærere turde udfordre og motivere børn til at gå lidt længere, end de selv troede muligt. Samtidig skal børnene hjælpes til at rumme sårbare og svære følelser. Robusthed er ikke det modsatte af sårbarhed, tværtimod. Med stor indsigt og rammende eksempler undersøger Per Schultz Jørgensen de forskellige psykologiske og pædagogiske sider af begrebet robusthed. Det teoretiske grundlag suppleres af konkrete metoder til, hvordan man udvikler børns robusthed i familien, børnehaven og skolen – både for stærke børn, der har det godt, og for udfordrede børn, der kæmper mere med livet. PER SCHULTZ JØRGENSEN er psykolog, dr.phil. og professor emeritusi socialpsykologi. Som en af landets mest erfarne forskere inden for familieliv og børnepsykologi har han i årtier hjulpet forældre, pædagoger og politikere til bedre forståelse af børns trivsel og vilkår. Fra 1993-2001 var han medlem og siden formand for Børnerådet, og i 2015 modtog han UNICEF Prisen for sit mangeårige arbejde. Han er forfatter til en række artikler og bøger, senest "Styrk dit barns karakter" (2014) og "Broen til det andet menneske" (2016).
Vi ved det godt: Skældud virker ikke. Det skader forholdet mellem barn og forælder, og barnet lærer ikke det, det får brug for som voksen, ved, at du som forælder tromler din egen vilje igennem. Men, hvad gør man så helt konkret, når man ikke vil falde i skældud-fælden? Det har den amerikanske psykolog Ross W. Greene fundet en metode til, som alle forældre kan lære. Helt grundlæggende handler det om at forstå og kommunikere med børn ved hjælp af samarbejde frem for skældud. Bogen er praktisk anlagt og indeholder en lang eksempler på, hvordan man bruger metoden i hverdagen, og en række dialoger fra situationer, alle forældre kan nikke genkendende til. Den henvender sig til alle børnefamilier, der ønsker færre konflikter i hverdagen og som vil undgå, at forældreskabet bliver en konstant balancegang mellem konflikt og kapitulation.“Mange forældre befinder sig i et gråzone-land mellem eftergivenhed og autoritære principper. De ønsker, at deres barn skal være et selvstændigt individ, men ikke hvis det fører til, at det træffer uheldige valg. De vil helst undgå at fremstå som strenge og pedantiske forældre, men ikke hvis resultatet bliver et uforskammet og trodsigt barn," forklarer Ross W. GreeneDen gyldne middelvej mellem det rene forældreherredømme og total eftergivenhed på barnets præmisser handler om, at voksne skal vise respekt overfor børnene og samarbejde med dem om at finde holdbare løsninger. For børn vil gerne samarbejde, og børn gør det godt, hvis de kan, mener Ross W. Greene. Men ofte har de ikke evnerne eller erfaringerne, der skal til for at gøre det."Målet er ikke at være perfekt som forælder, især fordi det er umuligt at leve op til. Du skal heller ikke konstant drage dine egne beslutninger i tvivl. Målet er at reflektere over hvilken rolle, du spiller i dit barns liv, hvordan du får indflydelse og fremmer de karaktertræk, du værdsætter mest," forklarer han.Om Ross W. GreeneDen amerikanske forfatter og psykolog Ross W. Greene har udgivet flere bøger om børneopdragelse, bl.a. bestselleren Det eksplosive barn, der bygger på de samme principper men er målrettet børn og unge med diagnoser og andre særlige udfordringer. Bogen er i dag et standardværk herhjemme inden for sit felt og indgår i pensum på en række uddannelser.
Det er grundlæggende vigtigt for vores trivsel, hvordan vi har det med vore nære relationer. I familieterapi arbejder man med hele familien og styrker derigennem den enkeltes relation til resten af gruppen. Det kan være en stor hjælp, når man sidder fast i utilfredsstillende måder at være sammen på. Denne bog beskæftiger sig helt specifikt med, hvordan familieterapi tages i brug. Det er samtidig en grundbog, baseret på forfatternes mere end 30 år lange erfaring med at uddanne familie- og psykoterapeuter. På en konkret og praksisorienteret måde gives der en indføring i den grundlæggende teori bag den oplevelsesorienterede terapiform, samt måder at arbejde på som familieterapeut. Bogen kan imidlertid også læses af personer, som interesserer sig for, hvordan man kan hjælpe den enkelte ved at hjælpe i hele relationen.
Elefanten der så gerne ville sove er en charmerende bog skrevet af Carl-Johan Forssén Ehrlin. Denne bog, udgivet i 2016, er en del af den populære genre af børnebøger. Ehrlin har skabt en fortryllende fortælling, der vil holde små børn fastgjort fra start til slut. Historien følger en sød lille elefant, der gør sit bedste for at falde i søvn, men finder det svært at gøre det. Med sin blide skrivestil og varme humor, har Ehrlin skabt en bog, der vil være en favorit ved sengetid for mange børn. Udgivet af Forlaget Alvilda, er denne bog et must-have for enhver børns boghylde.
Et barn, der vender hovedet væk fra skeen, snerper læberne sammen, kaster mad på gulvet, er ultrakræsent eller nægter at sidde ved bordet: Udfordringerne kan være mange, når yngste medlem af familien skal lære at spise rigtig mad og at deltage i et fælles måltid. For hvordan sikrer man som forældre, at ens barn får, hvad det har brug for, når måltiderne udvikler sig til en krigszone? Hvordan giver man sit kræsne barn mod på at smage noget nyt – og et naturligt forhold til mad?”Forvirringen bliver ikke mindre af, at der findes flere skoler for overgangskost. Den forvirring kan gøre introduktionen af mad sværere, end den behøver at være,” siger Anne Elsøe, leder af 'Madro for børn' under MadroInstituttet. Hun holder foredrag om børns spisevaner og vejleder familier, der kæmper med måltiderne, ikke mindst via sin populære instagramprofil om børns spisevaner. ”Alle ønsker det bedste for deres eget barn, men der findes ikke én metode, som virker for alle. Alle familier er forskellige, så det gælder om at finde frem til det, der virker bedst," siger hun.I Madro for de mindste giver hun masser af helt lavpraktiske guides til at håndtere alle de udfordringer, der møder småbørnsforældre ved spisebordet. Bl.a. en konkret metode til at introducere barnet til nye fødevarer. Gennem hele bogen er der fokus på vigtigheden af, at barnet har selvbestemmelse og kan bevare tilliden til sin egen krop.Bogen taler til den meget store gruppe af småbørnsforældre, der frygter, at de ikke gør det godt nok eller kommer til at give deres eget anstrengte forhold til mad videre til deres barn. Madro for de mindste har fokus på 0-3-årige børn og supplerer dermed bestselleren Madro til forældre med børn i alderen 3-10 år.
Vil du hjælpe dit barn til at finde indre balance og få bedre søvn? I denne bog trlner vi den vigtige livsmestring, som mange børn i dag mangler. Børn i dag vokser op i travle samfund og bliver konstant bombarderet af indtryk og ydre stimuli. For mange børn kan hverdagen være en prøvelse. Og det kan være svært at falde i søvn og søvnen kan være urolig. Når du læser børnemeditationerne i Hjerternes Dal højt ved sengetid, lærer du dit barn at finde ind til sine indre ressourcer og finde balance, uanset hvordan dagen har været. At lære at finde balance i sig selv som varm er guld værd i en verden med mange indtryk, høj fart og mange stimuli. ”Hjerternes Dal” finder sted i et smukt og kærligt indianerunivers, hvor du og dit barn møder de fire naturelementer: ild, vand, jord og luft. Hvert element har en magisk egenskab, som dit barn kan bruge til at skabe balance i en travl hverdag. Du finder i alt seks meditationer i bogen, som du læser højt ved sengetid. Det kræver ikke noget forhåndskendskab til meditation, og der følger en introduktion til forældre med. De fire elementer i bogen kan afspejle forskellige følelser, som vi alle kender. Ild kan være godt at lære om for børn med meget temperament. Vand kan gavne sensitive børn, der suger andres energier til sig. Jord giver ro, tryghed og skaber jordforbindelse. Luft giver ideer, luft under vingerne og overblik. Du vil snart opdage, at dit barn fortæller dig, hvad han eller hun har behov for ved at vælge et af de fire elementer og bliver i bogen guidet til at lytte efter og hjælpe dit barn. Børn i dag lider i høj udstrækning af naturunderskud. Særligt i skolealderen er børnene mindre og mindre i naturen. Med Hjerternes Dal minder du dit barn om, at vi hører til i naturen og at vi selv er natur. Hjerternes Dal egner sig også i institutioner og skoler. Egnet fra ca. 5 år og op i teenageårene.
Den nye kogebog fra den populære forfatter Jane Faerber lærer dit barn at elske rigtig mad. Hvorfor er der nogle børn, der kun vil spise pasta med ketchup, mens andre helt uden skrupler går nysgerrigt til al slags mad og mæsker sig i artiskokker, muslinger, oliven og lagrede oste? Hvorfor forløber måltiderne roligt og hyggeligt i nogle familier, mens spisesituationerne rundt om bordet i andre har udviklet sig til en kamp-arena? Og hvad gør man egentlig, hvis man er havnet i den negative spiral, hvor spisetid går op i hat og briller og altid ender med, at junior spiser noget andet end den mad, man faktisk har brugt tid i køkkenet på at lave? Det er nogle af de emner, som Jane Faerber tager fat på i bogen. Madglad - lær dit barn at elske rigtig mad giver et bud på 10 gode hverdagsvaner, der kan hjælpe til at forbedre ikke bare børnenes, men hele familiens madvaner. Og det handler ikke bare om, hvad vi spiser, men i lige så høj grad også hvordan vi spiser, hvornår vi spiser og hvorfor vi spiser.Udover de indledende kapitler med inspiration og praktiske tip til at skabe madglade børn byder bogen også på 80 nemme, velsmagende og hverdagsvenlige opskrifter til familiens måltider. Her er både retter, der kan laves på max 30 minutter, mad der passer sig selv i ovnen, mad fra de varme lande, børnevenlige vegetarretter og retter specifikt rettet mod små “grøntsagshadere”.Bogen er ikke som Janes tidligere bøger en LCHF-bog. Jane fortæller:"Elementet fra mine tidligere bøger med at få flere grøntsager ind i måltidet har jeg taget med over i denne bogs opskrifter. Det samme gælder, at jeg altid vælger at bruge fuldfede produkter, fordi mad med fedt både smager og mætter bedre. Herudover har jeg ikke taget højde for principperne i LCHF, men har i stedet valgt at fokusere på at lave god og nærende mad, som hele familien vil holde af at spise, og som vil bidrage til en stabil blodsukkerkurve og til god og langvarig mæthed. Du finder derfor mange forslag til grøntsagstilbehør, men du vælger selv, om du vil supplere måltidet med kartofler, ris eller andet tilbehør. Sådan gør jeg selv, når jeg laver mad herhjemme."
Alle børn opfører sig uhensigtsmæssigt af mange forskellige grunde, nogle gange for ganske simpelt at teste hvor langt de kan gå eller for at få den opmærksomhed, som de higer efter. Forældre, der ikke er forberedte på det, kan reagere med vrede, som sandsynligvis mere vil forøge end løse problemerne. Eller de bliver overvældet af en følelse af hjælpeløshed.Denne meget nyttige håndbog giver retningslinier, som kan hjælpe forældre med at tage vare på mange af disse situationer. Du vil finde råd om:* Hvordan du tager hånd om din egen vrede og frustration.* Hvordan du hamler op med konkrete problemer i relation til ting som dårlig opførsel, løgn, afhængighed af tv, sengevæderi, tyveri etc.* Hvordan du får en god leg i gang med dine børn.* Hvordan du ved hjælp af ros og belønninger fremmer god opførsel.* Hvordan du skaber en god kommunikation med dit barn.De utrolige år er en praktisk guide, fyldt med eksempler på hverdagsproblemer og trin for trin-forslag til, hvordan de kan løses. Bogen er baseret på over 12 års detaljeret forskning med mere end 1000 familier involveret - tilligemed forfatterens personlige erfaringer som børnepsykolog, lærer og mor.Carolyn Webster-Stratton er leder af ´The Parenting Clinic´ og professor ved University of Washington.
"Far er vred, og mor er skuffet." Sådan fordelte følelserne sig engang mellem et typisk forældrepar. I dagens børnefamilie ser det som regel mere broget ud. Ofte har mor svært ved at acceptere, når far bliver vred, og tit bliver børns frustrationer og indbyrdes skænderier betragtet som besværlige og forkerte. Mange af os vender vreden indad, så den bliver selvdestruktiv og i værste fald årsag til stress og depression."Aargh! Den sunde vrede i familielivet" tager udgangspunkt i, at vrede som følelse er en sund og vigtig byggesten for et godt selvværd. En travl og presset hverdag fremmer vredesudbrud, men det er vigtigt at give plads til vreden som sådan. Den sunde vrede er ikke giftig og indestængt, men renser luften og kan føre til en varmere og mere ægte relation mellem børn og voksne. Det gavner vores børn og parforhold, hvis vi lærer at vise følelser og håndtere konflikter på en hensigtsmæssig måde.Psykolog Frej Prahl trækker på cases fra sin praksis og deler ud af sin erfaring som løvefar. Lær at elske dit uperfekte familieliv, lyder hans opfordring. Du kommer helt sikkert til at skælde ud og miste fatningen igen – det er såre menneskeligt, men behøver ikke at være farligt for dig selv eller dine omgivelser.Frej Prahl, født 1988, er psykolog, parterapeut og foredragsholder. Han er forfatter til en lang række artikler og bogen "Tændt. Sex i parforholdet. Fra pligt til lyst." Medvirker som ekspert i forskellige radio og tv-programmer og har udviklet et onlinekursus for par, som ønsker at udvikle eller vedligeholde et godt parforhold.
Inden for de seneste årtier er tempoet i børnelivet steget. Forældre kører med fuld skrue på job og med personlige mål. I skolen og i institutionerne vokser krav og forventninger. Der er langt flere aktiviteter og gøremål i børns liv i dag end for bare 10 år siden og en katastrofal mangel på åndehuller. Al den støj og uro får børn til at reagere på forskellig vis. Mange børn mistrives, mens stadigt flere får en decideret diagnose, og antallet af børn, der defineres som ’særligt sensitive’, er inden for de seneste tre-fire år eksploderet. Dette er et symptom på en spidsbelastning, der skal gøres noget ved, og der kan gøres noget. For det er ikke børnene, der har ændret sig – det er deres omgivelser! Sætter de voksne fart og mål ned, bliver børnene roligere. I Må vi så få ro! beder Lola Jensen forældre og alle, der har med børn at gøre, om at stoppe op og reflektere over børnelivet. Den anerkendte familievejleder giver kærlige og kontante råd til, hvordan forældre på enkel vis kan skrue ned for støj og tempo og skabe mere nærvær i hverdagen. Selv små justeringer giver luft og ro til overophedede pandelapper og dæmper symptomer og uro. På børns vegne: Må vi så få ro!
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.