Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

AARGH! - Frej Prahl - Bog

- Den sunde vrede i familielivet

Bag om AARGH!

"Far er vred, og mor er skuffet." Sådan fordelte følelserne sig engang mellem et typisk forældrepar. I dagens børnefamilie ser det som regel mere broget ud. Ofte har mor svært ved at acceptere, når far bliver vred, og tit bliver børns frustrationer og indbyrdes skænderier betragtet som besværlige og forkerte. Mange af os vender vreden indad, så den bliver selvdestruktiv og i værste fald årsag til stress og depression. "Aargh! Den sunde vrede i familielivet" tager udgangspunkt i, at vrede som følelse er en sund og vigtig byggesten for et godt selvværd. En travl og presset hverdag fremmer vredesudbrud, men det er vigtigt at give plads til vreden som sådan. Den sunde vrede er ikke giftig og indestængt, men renser luften og kan føre til en varmere og mere ægte relation mellem børn og voksne. Det gavner vores børn og parforhold, hvis vi lærer at vise følelser og håndtere konflikter på en hensigtsmæssig måde. Psykolog Frej Prahl trækker på cases fra sin praksis og deler ud af sin erfaring som løvefar. Lær at elske dit uperfekte familieliv, lyder hans opfordring. Du kommer helt sikkert til at skælde ud og miste fatningen igen – det er såre menneskeligt, men behøver ikke at være farligt for dig selv eller dine omgivelser. Frej Prahl, født 1988, er psykolog, parterapeut og foredragsholder. Han er forfatter til en lang række artikler og bogen "Tændt. Sex i parforholdet. Fra pligt til lyst." Medvirker som ekspert i forskellige radio og tv-programmer og har udviklet et onlinekursus for par, som ønsker at udvikle eller vedligeholde et godt parforhold.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788774674016
  • Indbinding:
  • Hæftet
  • Sideantal:
  • 300
  • Udgivet:
  • 29. April 2019
  • Udgave:
  • 1
  • Størrelse:
  • 145x210x19 mm.
  • Vægt:
  • 457 g.
  • 1-2 hverdage.
  • 4. Oktober 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af AARGH!

"Far er vred, og mor er skuffet." Sådan fordelte følelserne sig engang mellem et typisk forældrepar. I dagens børnefamilie ser det som regel mere broget ud. Ofte har mor svært ved at acceptere, når far bliver vred, og tit bliver børns frustrationer og indbyrdes skænderier betragtet som besværlige og forkerte. Mange af os vender vreden indad, så den bliver selvdestruktiv og i værste fald årsag til stress og depression.

"Aargh! Den sunde vrede i familielivet" tager udgangspunkt i, at vrede som følelse er en sund og vigtig byggesten for et godt selvværd. En travl og presset hverdag fremmer vredesudbrud, men det er vigtigt at give plads til vreden som sådan. Den sunde vrede er ikke giftig og indestængt, men renser luften og kan føre til en varmere og mere ægte relation mellem børn og voksne. Det gavner vores børn og parforhold, hvis vi lærer at vise følelser og håndtere konflikter på en hensigtsmæssig måde.

Psykolog Frej Prahl trækker på cases fra sin praksis og deler ud af sin erfaring som løvefar. Lær at elske dit uperfekte familieliv, lyder hans opfordring. Du kommer helt sikkert til at skælde ud og miste fatningen igen – det er såre menneskeligt, men behøver ikke at være farligt for dig selv eller dine omgivelser.

Frej Prahl, født 1988, er psykolog, parterapeut og foredragsholder. Han er forfatter til en lang række artikler og bogen "Tændt. Sex i parforholdet. Fra pligt til lyst." Medvirker som ekspert i forskellige radio og tv-programmer og har udviklet et onlinekursus for par, som ønsker at udvikle eller vedligeholde et godt parforhold.

Forlagets beskrivelse af AARGH!

Psykolog Frej Prahl var overbevist om, at han ville blive verdens bedste far. Men da sønnen Harald vokser op og bliver et selvstændigt, lille individ, bliver forestillingen om det perfekte forældreskab udfordret. For Harald vil ikke gå op ad trapper, han gider ikke spise aftensmad, og faktisk er han heller ikke træt, når han skal sove.

Når vores børn ikke gør, som vi siger, trækker mange moderne forældre i advokatkostumet og hiver de mest overbevisende argumenter frem: “Du skal have jakke på, fordi det er koldt. Fordi du bliver syg. Fordi du jo er ørebarn.” Andre forvandler sig til et levende serviceorgan, fylder køkkenskabet med 17 forskellige morgenmadsprodukter og fjerner alle forhindringer på barnets vej af frygt for den store, gisp, nedsmeltning. Og nogle ender i desperation med at komme med hårdtslående trusler og sende giftige dræberblikke: Barnet er jo urimeligt!

Frej Prahl har gjort det hele som far. Og han bliver vred, når Harald er kropumulig. Rigtig vred.

Engang forsøgte han at undertrykke vreden, det skal man jo nutildags, men vreden sivede alligevel ud i form af sure opstød og ualmindelig dårlig stemning hjemme omkring middagsbordet. Så han besluttede sig for at undersøge vreden og dens historie. Hans pointe er kontroversiel: Vis din vrede som forælder, og styrk relationen til dit barn!

Hvis vi tør se vreden i øjnene frem for at undertrykke den, vil vi højst sandsynligt bedre kunne give den et afbalanceret udtryk. Vrede er ikke farlig, hvis den finder sted inden for en kærlig og varm relation, hvor den voksne bevarer overblikket og tager ansvaret.

Med udgangspunkt i nyeste forskning på området, oplagte caseeksempler og gode, håndgribelige råd guider psykolog Frej Prahl læserne kærligt og humoristisk igennem børneopdragelsen psykologiske processer og de mest udfordrende scener fra dagligdagen: Fra nedsmeltningen ved køledisken i Netto til håndteringen af den tavse, mutte teenager, der er skole- og ikke mindst forældretræt.

Om forfatteren
Frej Prahl, født 1987, er psykolog og ansat ved Center for Familieudvikling samt privatpraktiserende. Han har tidligere udgivet bogen TÆNDT.

Brugerbedømmelser af AARGH!

  • Jannik L. 24. April 2020

    Fantastisk børnebog. Vi har brugt den i familien til at have nogen sunde diskussioner omkring børneopdragelse og den har hjulpet aktivt til at vi kunne reflektere mere over vores opdragelse


Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.