Gør som tusindvis af andre bogelskere
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.Du kan altid afmelde dig igen.
Da de hiver os op af Limfjorden, hænger vi stadig sammen. Jeg ved ikke, hvor lang tid vi har ligget i vandet, det er ikke til at sige, man mister ligesom tidsfornemmelsen. En uge. Måske to. Jeg ved det ikke. Retsmedicineren har også svært ved at sige det præcist. Han vil gerne have tilladelse til at fjerne håndjernene, det bliver han ved med at snakke om, det er skide besværligt at håndtere to lig, der hænger sammen på den måde.DIG OG MIG VED DAGGRY er den fatale kærlighedshistorie, som Louise aldrig fik fortalt. Før nu. Det er en historie om tilfældigheder, misforståelser, svigt og tilgivelse, og om at elske så vildt og meningsfyldt, at det er værd at dø for.
»Man kan aldrig tale for meget om selvmord. Jo mere vi tør tale om det, desto bedre kan vi hjælpe, men også forebygge«, siger de hos Dansk Forskningsinstitut for Selvmordsforebyggelse.Englespor er en fortælling om Katrine Lund, en ung pige med et skrøbeligt sind. Hun kæmper med psykisk sårbarhed, med lavt selvværd, med selvskade og selvmordstanker. Bogen er et udvalg af Katrines dagbøger gennem ni år.Katrine får hjælp undervejs. Men hun har svært ved at lukke familie, venner og behandlere ind bag facaden, dér hvor det gør ondt. Hun mister fodfæstet igen og igen, og det bliver ikke lettere, da hun indleder et årelangt forhold til sin efterskolelærer. Som 23-årig tager hun sit eget liv.Englespor henvender sig til andre unge, der går med selvmordstanker – og som forhåbentlig gennem Katrines historie og udfordringer opdager, at selvmord aldrig er en del af løsningen. Bogen henvender sig også til efterladte efter selvmord samt psykologer, læger, pædagoger og andre, der ønsker at forstå de tanker og vanskeligheder, som en selvmordstruet kæmper med.Katrines mor Susanne Bertram har skrevet bogens forord. Psykolog Janne Østergaard Hagelquist fra Center for Mentalisering bidrager med et fagligt forord om unges udvikling i puberteten og om, hvad der er på spil for selvmordstruede.
"Sidst på vinteren i mit 17. år kom min mor frem til, at jeg var deprimeret. Hun baserede sin diagnose på, at jeg næsten aldrig kom ud af huset, lå det meste af tiden i min seng, læste den samme bog igen og igen, spiste meget lidt og brugte ret meget af min tid på at tænke over døden."En flænge i himlen er en roman om alt det største, smukkeste og sværeste i livet. John Greens YA-klassiker handler om Hazel, 16 år og kræftsyg gennem flere år. Hun føler sig som en håndgranat, der når som helst kan detonere. Men da hun møder Augustus bliver hun for første gang nogensinde forelsket og finder ud af, at det måske slet ikke er en tragedie, at vi skal dø - men et mirakel at vi lever.
Lennies storesøster Bailey dør pludselig en dag. En fatal hjertefejl viser det sig. Lennie kan ikke acceptere tabet, og sorgen vælter hende konstant omkuld, hver gang hun rejser sig bare den mindste smule. I sorgen finder hun og Baileys kæreste Toby sammen. De nærer hinandens længsel og føler, at når de er sammen, bliver Bailey en lille smule levende igen. Men en dag står Joe og banker på Lennies dør. Den nye fyr på skolen, der aldrig har kendt Bailey, og som puster til den glød, der ulmer i Lennie. En længsel efter at leve igen, som Lennie bare ikke vil give plads til. Men Joe er stædig, og Lennie er pludselig splittet mellem Toby, der giver Bailey liv, og Joe, der giver Lennie liv.
Tegn fra den anden side er den enestående beretning om, hvordan vores afdøde stadig kan kommunikere med os. Mette mistede sin søn Christian, da han var bare 17 år gammel. Mette har haft den mest utrolige kontakt med Christian, siden han døde. Susan og Mette, som sammen har skrevet bogen, er begge clairvoyante og inddrager ligeledes andre helt unikke oplevelser om kontakt med afdøde. De giver endvidere en forklaring på, hvordan det er muligt stadig at være i kontakt med vores elskede afdøde. Fremfor alt giver de håb. De giver håb for alle os, som har mistet en eller flere personer, vi elskede. For tænk, hvis de virkelig stadig er her? Tænk, hvis vi bare ikke har opdaget de tegn, de har givet os?Uddrag af bogenØrnen var det første tegn, og i dag er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at det var et tegn fra Christian. Det helt utrolige med den ørn var, at den kom hver dag i dagene efter hans død, og den dag, han skulle begraves, fløj den hen over bilen og fulgtes med os. Herefter forsvandt den, men hold nu fast. Så dukkede den op igen præcis juleaften og så præcis på Christians 18-års fødselsdag i januar og så igen på Joakims fødselsdag i juni og min fødselsdag i september. Helt forunderligt, og vildt utroligt.Om forfatterneMette Hill Lærkesen er indehaver af og direktør i firmaet Magni. Hun er derudover clairvoyant og mor til Christian, som denne bog tager sit afsæt i. Susan Nielsen er intuitiv coach, clairvoyant og cand.mag. i kommunikation og pædagogik. Hun er forfatter til flere bøger inden for det spirituelle område. Se intucoach.dk.
As Long As the Lemon Trees Grow is a captivating piece penned by the talented Zoulfa Katouh. Published by Bloomsbury UK in 2023, this book is a delightful addition to any reader's collection. The genre of the book is a well-kept secret, enticing readers to dive in and discover the mystery for themselves. As the title suggests, the story revolves around the symbolism of lemon trees, their growth, and the myriad of life lessons they embody. The narrative is beautifully crafted, with Katouh's unique storytelling ability shining through each page. This book is not just a read; it's an experience that transports you to a world where lemon trees grow, symbolizing hope, resilience, and life's zest. Published in the summer of 2023, it's a testament to Katouh's literary prowess and Bloomsbury UK's dedication to bringing quality literature to readers worldwide.
I et land uden navn i en by i ruiner lærer en pige noget ganske særligt af sin bedstemor: Med to fingre for det ene øje kan man se ting, man ellers ikke har øje for. Fine ting, man ikke troede fandtes. Gyldne slotte i mørke skove. Havfruer i dybet. Skønhed, lys og håb.Trylleblik er en sanselig billedfortælling om en pige på flugt med sin familie. En evig gyldig, barsk men også håbefuld historie om et barns fantastiske evne til at blive ved med at tro på, at der findes god tog smukt i verden.Ane Bjørn (f. 1984) er forfatter og illustrator. Hun debuterede i 2015 med børnebogen Da natten blev væk og har siden bl.a. udgivet den grafiske fortælling Omvendt Sne og billedbogen Bjørnebarn. I Ane Bjørns bøger er illustrationerne et sprog, der kan give form tilalt dét, der for børn (og voksne) kan være svært at favne med ord. Samtidig har hendes historier altid en fod i barnets fantasi - det rum, hvor det fantastiske og det virkelige kan eksistere side om side, og hvor vi ikke altid med sikkerhed ved, hvor grænserne går.
Psykolog og billedkunstner Ulla Bech-Bruun tegner de skrøbelige tilstande, som vi skammer os over. Oplæg til samtale, genkendelse, indsigt og udsyn. nioghalvtreds måder at have det dårligt på er tegninger af rigtige menneskers rigtige følelser fra det terapeutiske rum. De svære følelser kender vi alle sammen – og alligevel føles de helt individuelle og depraverende og følges ofte af skam og ensomhed. Men hvordan ser de komplekse følelser ud? Psykolog Ulla Bech-Bruun har med skarp og kærlig streg afbildet de skrøbelige tilstande i krop og sjæl. Vi bevæger os i feltet mellem fiktion og fakta og i mellemrummet mellem tegning og tekst er der plads til fortolkning. Plads til at finde sig selv. Plads til at holde af sig selv – og af mennesket som sådan. Pressen skriver:Følsom og rørende bog. Stregtegningerne er fine og sirlige, og er både groteske og humoristiske på én gang … det er helt umuligt ikke at blive påvirket … En bog som bliver siddende hos læseren længe efter. - Bibliotekernes lektørudtalelseBogen er en genistreg.- Dinboganmelder.dk
"Der var engang et barn. Der har naturligvis været mange børn, så mange at man kan komme i tvivl om der er en plan med dem alle. Det burde ellers være en regel: at der altid er én, som passer på hvert eneste barn i hele verden. Sådan er det ikke. For så ville livet måske ikke være livet".Sådan indledes Jesper Wung-Sungs Ud med Knud, der er en stærk og fin roman om drengen William, der både elsker og hader sin hemmelige ven Knud. Knud er nemlig ikke lige den slags ven, man drømmer om og William har prøvet alle former for overraskelsesangreb for at komme af med Knud, men når Knud ikke er der, længes William også lidt efter ham. For selv om Knud er sådan en ingen ønsker at få tæt ind på livet, så er det også svært at finde sig selv, når han ikke er der. Pressen skrev:»I denne historie er der stor indsigt i både livet og døden. Jesper Wung-Sung vælger aldrig de nemme løsninger. Snarere tværtimod. Hans sprog er vedkommende og spændstigt. Handlingen er nærværende. Og tonen mere afklaret end bevægende. Det er en smuk historie, som åbner mange døre.«***** -Steffen Larsen, Politiken»Man skal være bygget af stål for ikke at føle noget, mens man læser Ud med Knud. Og det er intet mindre end fantastisk, at der bliver skrevet seriøse, velgennemarbejdede og forholdsvist lange romaner til en så ung målgruppe. Hatten af for både idé, udførelse og mod til at udsende budskabet om, at der inden i alle mennesker bor et lille barn, som skal lære at dø.«****** - KultuNaut »Her er en smuk og dyb roman om alvorlig sygdom – som alligevel er både lystig og livsbekræftende … Man fryder sig over denne smukke og dybe bog – det er mageløst. Igen.«– Eiler Jensen, Børn & Bøger»”Ud med Knud” er en barsk, eksistentialistisk og filosofisk børneroman, der bearbejder al den vanetænkning, der forsvinder, når vi som mennesker er helt ude på kanten af livet […] ”Ud med Knud” anbefales på det varmeste til brug i danskundervisningen fra slutningen af femte, og til brug for pårørende, kammerater og venner til kræftsyge børn, der ønsker at få et indblik i nogle af de tanker de rører sig i hovedet på en kræftpatient […] Det er en barsk, velskrevet, varm og vedkommende roman Jesper Wung-Sung har begået med ”Ud med Knud”.«- Søren Fanø, Bogbotten.dk »En meget læseværdig bog, om et meget tidstypisk emne, fra én af vore bedste ungdomsforfattere.«- Martin W. Hansen, Lektør»Det er strålende set og absolut livsbekræftende skrevet. Igen og igen udfordrer Jesper Wung-Sung sig selv. Aldrig forfalder han til den noget rutineprægede situation. Jesper Wung-Sung skriver med stor energi og styrke i sproget, der er letflydende og kraftfuldt.«- Skolebibliotekarer.dk »De fleste af os har på et tidspunkt i livet kendt " en Knud". Nogle mere direkte end andre, men hvem kan sætte ord og fortælling på det virvar af følelser, der vælder frem i os alle? Det kan Jesper Wung-Sung. Med stor empati og fortælleglæde holder han den hårfine balance mellem den gode historie og sentimentaliteten […] Fantasi og eventyr helbreder (nok) ikke i sig selv, men kan afgjort aflede, lindre og bringe lys i mørket.«***** - Claus Chr. Koch, Fyens Stiftstidende »Takket være de mange sidehistorier giver bogen et rigt billede af den 12-årige Williams verden, og man føler sig i godt selskab undervejs. Ideen med at gøre Knud til omdrejningspunkt for Williams sygdom fungerer rigtig godt. Det er nemt at leve sig ind i Williams bekymringer, uden at det bliver for sørgeligt, pædagogisk korrekt, eller at der går Disney-sukker i den.«- Damian Arguimbau, Weekendavisen»Bogen kan ikke anbefales nok, hvis man har alvorlig sygdom inde på livet i sin familie eller omgangskreds. Det er en ungdomsbog, men som voksen lærer man også meget af den.«- Charlotte Højlund, Ude & Hjemme »Jesper Wung-Sung har begået en fin roman om at være ganske ung og leve med
En håndbog i at håndtere, søge hjælp og være samtalepartner til mennesker der har mistet til selvmord. Sorg og sorgteori er komplekse og omdiskuterede størrelser. Når vi mister en vi elsker, er der mange faser og følelser, der er almenmenneskelige. Men ethvert tab er også sit eget – og derfor kan mønstre, reaktioner og behov være helt forskellige. Når vi behandler det at miste, er der er enighed om, at et tab gennem selvmord er i en kategori for sig, i forhold til at miste gennem sygdom, alderdom eller ulykke. Bogens forfattere har en stor ekspertise i tab ved selvmord og gennemgår i 9 kapitler, hvordan krop og sind reagerer ved selvmord, hvordan det er at være efterlevende til et selvmord, hvordan det er at være omgivelser til en efterlevende, og hvordan man som fagperson kan få hjælp til at håndtere samtalen med de efterlevende. Forfatterne kommer ind på emner som skyld & skam, udfordringer med at få hverdagen til at fungere og hvordan sprog, kommunikation, tanker og billeder kan forandre sig. Bogen er omhyggelig med at differentiere mellem forskellige aldersgrupper og relationsgrupper, da den særlige kontekst i ethvert tilfælde kan have stor betydning for, hvordan sorgen og tabet skal håndteres. Bogen bringer også konkrete råd og anvisninger til, hvor man kan hente yderligere hjælp.Pressen skriver:Bogen favner bredt og belyser ganske fint problematikken samt øger forståelsen for efterladtes situation.- Landsforeningen for efterladte efter selvmordProfessionel, klog og empatisk bog om et tungt emne.- Bibliotekernes lektørudtalelseBogen er den eneste bog om at leve med selvmord, sorg og død, jeg har fundet troværdig nok til at læse til ende. - Charlotte Rørth, Nordjyske Stiftstidende
Børns liv er fuld af venner - både mennesker og dyr. Men pludselig dør de, og børnene spørger: "Hvor er de henne?" Denne forunderlige historie om larverne, der bliver til guldsmede, kan hjælpe børnene til et svar.Børn stiller mange spørgsmål og de har krav på et ordentligt svar. Med denne smukke og enkle historie om larverne og guldsmedene har børn og voksne et godt udgangspunkt til at få snakket sammen om, hvad døden er, og hvorfor den døde ikke vender tilbage.Historien tager udgangspunkt i larverne, der bor i vandet, hvor de har det godt. Men ind imellem oplever de, at deres venner kravler op af stænglerne - op til vandets overflade, for aldrig at vende tilbage. Hvorfor kommer de ikke tilbage? En dag bliver larverne enige om, at den næste der kravler op, skal love at komme tilbage. Men det sker ikke, for den kan ikke. Hvor gerne den end vil fortælle om den smukke verden, der venter dem, må de vente til de selv kommer op ad vandet.
"Have you ever had something stuck in your head? After a session in the VR booth at the Mega Pizzaplex Kai can't shake the feeling that the tiger animatronic has somehow stayed with him. A new attraction at the Mega Pizzaplex leaves Kane's mind full of intrusive thoughts that are not his own. And Danny's idea to get the attention of his high school crush comes with unimaginable consequences. But in the world of Five nights at Freddy's truth is often scarier than fiction"--
Der sker altid de mest fantastiske ting, når Sigurd er sammen med sin bedstefar. Og en dag tager bedstefar Sigurd ud på en eventyrlig rejse til en vidunderlig ø. Men Sigurd må rejse hjem alene, for bedstefar vil blive på øen.Heldigvis viser det sig, at bedstefar altid er tæt på, også når han er langt væk.En eventyrlig og rørende bog med skønne, farverige illustrationer af Benji Davies, skaberen bag succesbogen Stormhvalen.
Ellen har mistet sin lillebror. Han faldt ned ad trappen. Man kan dø på langt vildere måder. Men man kan altså også dø helt hverdagsagtigt. Man dør lige meget af den grund. Ellen kom hjem fra skole og så David ligge i entréen. Hovedet var drejet mærkeligt, og der flød blod ud af øret. Det er første gang, Ellen skal forholde sig til noget så voldsomt. Davids blod flød i lige linjer mellem fliserne, men sorgen flyder ikke i lige linjer for Ellen. Sorgprocessen er hverken lineær eller logisk.I en række korte kapitler undersøger Rebecca Bach-Lauritsen sorgens særprægede logik. Hvert kapitel står ensomt, isoleret, som en spejling af Ellens tilstand. Som små doser, en lille bid af gangen – for kun sådan kan man spise en så stor størrelse, som sorg er.Rebecca Bach-Lauritsen har tidligere udgivet den prisbelønnede Veronika lyder som harmonika og Sommerdrenge.Pressen skrev:»En lavmælt og dybt bevægende lille roman.« - Peter Høeg»En fantastisk bog om børn og sorg - for både de større børn og voksne for den sags skyld - er udkommet. I "Ellens ark" brydes sorgen ned i små tekstbidder, der ikke forsøger at forklare, men blot at sætte ord på nogle af de svære følelser … Hendes billedsprog er rammende og smukt, og denne anmelder kan kun give den varmeste anbefaling til en lille bog, der giver en klump i halsen og en tåre i øjenkrogen.«****** - Anya Vinstrup, KultuNaut »Tankevækkende bog om døden for børn... Oplagt som udgangspunkt for en snak om følelser og sorg med en voksen formidler. Hjemme og (især) i skolen … Hver tekst er en skarpt sanset helhed, hvor Ellens sorg fletter sig ind i omgivelserne, og omvendt. Indholdet vil ramme både den unge læser og den voksne formidler … Bogen rammer en i hjerte og mellemgulv på samme måde som forfatterens egen prisbelønnede Veronika lyder som harmonika.«- Bo Knudsen, Lektør»Ellens Ark er en slags digtsamling på 65 sider, som portrætterer sorgen fra alle vinkler. Fra de dybeste filosofiske spekulationer til meddelelser, der skal skrives i kontaktbøger. Den kommer hele vejen rundt om en dyb og grundløs sorg med smukke ordspil og billeder.«8/10 stjerner – bookeater.dk»Poetisk og elegant trækker hun voksenlitteraturens virkemidler ned i børnehøjde, og det gør i den grad hendes bøger læseværdige for både store og små … Det er umådelig smukt, det er poesi for både børn og voksne, og det er befordrende for såvel fantasien som forståelsen af livet og døden. Store ord om en lille stor bog.«***** - Merete Reinholdt, Berlingske »En stærk historie om savn, sorg og døden fortalt i korte kapitler hvor hvert kapitel viser Ellens sorg på en ny måde.« ***** - Palles Gavebod»En lille bitte bog om et kæmpestort emne. Smukt!«- Bogblogger.dk»Det er en bog, der kræver noget af sin læser. Men ikke nødvendigvis ' en bog for børn, der har mistet'. Det er en undersøgelse af et barns sorg. Grundforskning, kan man kalde det. Og det er, hvad megen god litteratur bedriver. Her kan læseren få et indblik i sorg fra et barns synsvinkel.«- Anita Brask Rasmussen, Information»Det er smukt og følsomt, og det vrider tårer ud af øjenkrogene og ned på siderne. Det bliver en bog med vandskader – mere og mere for hvert udlån. Den er ikke en billedbog og ikke en letlæsningsbog, men en bog for dem, der kan rumme ting, som er større end dem selv. Dem, der godt tør tage udfordringen op. De får til gengæld noget stort tilbage.«- Den tatoverede børnebibliotekar læser »Denne lille prosalyrisk
Five Nights at Freddy's fans won't want to miss this collection of three chilling stories that will haunt even the bravest player.
Pissemyre er en historie om venskab, forelskelse, kærestebreve og guitarer. Om at savne en mor, man ikke kan huske, nogensinde har været der, men stadig er overalt. En historie om at være en lille pissemyre, der langsomt bliver stærkere og lærer at løfte.Det er ikke nemt at være mindste dreng på klassebilledet, og slet ikke når ens bedste ven hedder Sejr og for længst har fået hår på den og modtager kærestebreve, mens pigerne er ved at få bryster og opfører sig, som om Melvin overhovedet ikke eksisterer. Melvin har opgivet at forstå, hvad der foregår, lige indtil den dag, Maja starter i klassen. Maja har de flotteste tænder og kan gøre Melvin rød i hovedet, men hvorfor skulle hun være interesseret i ham? Især når Sejr også vil være kæreste med hende.Heldigvis har Melvins far et godt råd: den bedste måde at score piger på er at spille i band. Sejr spiller allerede bas, Melvin spiller ikke på noget, men snart har de dannet The Pissemyrers, og deres første koncert på skolen er allerede om et par uger … Pressen skriver:"Daneskov skriver absolut elskelige karakterer, og har bevaret sin humor som vi kender, men fin balanceret med Melvins dejlige tænksomhed og alvor. Anbefales anbefales anbefales!"- Instagramprofilen @boernebognanza"Lars Daneskovs nye bog ’Pissemyre’ handler om den første forelskelse og venskab, men ogsa° om tab og sorg. [...] En skøn bog med ba°de humor og alvor."- Instagramprofilen @tweensodensebib"Lars Daneskov har skrevet en smuk bog om, at livet er godt og kærligheden vinder. […] Det er så smukt, at man får lyst til at klappe med, når 'Pissemyren' slutter efter 235 sider med det klare budskab, at livet er godt, at kærligheden vinder."4 hjerter.- Politiken"Det her er feel-good-litteratur for mellemtrinnet og til at blive glad af!"- Børn & Bøger"Lad mig sige det med et samme: Jeg er meget begejstret for denne bog. [...] Refleksion og eftertænksomhed er i højsædet og går i den grad i takt med humoren og varmen, når vi følger Melvins udvikling i den foranderlige og til tider uforståelige verden, han omgives af."- bogbotten.dk
Kommer du nogensinde tilbage til mig? er en historie om løgne og sandheder, om familie og sorg og om den første, store kærlighed, når den gør allermest ondt.Kort før eksamen i niende klasse opdager Atlas sandheden om noget, hans mor har forsøgt at skjule for ham hele hans liv. Han vil helst glemme det, vil bare have, tingene skal være, som de plejer. Men langsomt begynder Atlas at tvivle på alt – sin mor, sine venner, sig selv - og ikke mindst på sine følelser for Adelia, som jo ellers skulle være hans livs kærlighed. Pressen skriver:Lise Villadsen, som bl.a. har skrevet Tigerhjerte og Slet beviserne, har med Kommer du nogensinde tilbage til mig? skrevet en perle af en fortælling, som rammer lige ned i det allerbedste og det værste ved at være ung. [...] Kommer du nogensinde tilbage til mig? ramte mig dybt helt ind hjertekulen. Den kan læses for nydelsens skyld, men er også oplagt til brug i folkeskolens overbygning.- Litteratursiden.dk
Pipaluk bor i en grønlandsk bygd med sin far og søster. Familien er i opløsning, faren drikker og storesøster Ivalu er forsvundet. ’Ivalu’ er andet bind i en serie ved tegner Lars Horneman og forfatter Morten Dürr. Ligesom i første bind, ’Zenobia’, er der tale om en tegneserie for større børn og voksne, der handler om det, man helst ikke vil tale om. ’Ivalu’ handler om incest og selvmord. Desværre bliver mange børn, i Grønland og i resten af verden, udsat for seksuelle overgreb, og tragisk nok sker de fleste overgreb inden for hjemmets fire vægge. ’Ivalu’ er en fiktiv bearbejdning af et fælles og tabuiseret traume, der eksisterer i alle samfund.
Langt fra Det hvide Hus er en både sorgfuld og humoristisk historie om ikke at være den, der stod først i køen, da forældre og tilværelse blev uddelt; om nødløgne og om overlevelse på trods.Selvom Bush prøver at se tingene fra den humoristiske side, så er der i virkeligheden ikke så meget at grine ad ved livet i Palme-parken. Hans mor magter ikke rigtigt at være mor, og hans far er slidt ned efter at have prøvet at holde sammen på familien i 15 år. Da Bush en dag møder en dame og lidt tilfældigt kommer til at fortælle en løgn, tager livet en helt ny og glædesfyldt drejning. Spørgsmålet er bare, hvor lang tid der vil gå, før løgnen indhenter ham og alting ramler?Pressen skriver: »Her er Mette Vedsø i sit es, fordi hun både kan fatte sig i korthed og sætte ord på alt det, man ellers ikke snakker om … Den korte roman er fuld af kloge pointer og iagttagelser, der sidder lige i øjet.«***** – Politiken» Hvor skriver hun dog godt og smukt – og med små fine doser humor – i endnu en rørende og vedkommende historie fra hendes hånd.«– Folkeskolen»Bogen giver smukke eksempler på, hvordan børn tackler svære situationer, så man bedre tør møde sine egne med oprejst pande.«***** – Kristeligt Dagblad»Det er en virkelig betagende roman, Mette Vedsø har givet os. Og den er så velgørende velskrevet, og dertil tror man hele vejen på, at det nok skal gå - det gør det heldigvis også, men ikke uden, at det kostede et par (glædes) tårer undervejs. Tak for George.«– Børn & Bøger»Forfatteren Mette Vedsø er fantastisk til at fange stemninger med sit sprog, og du kommer nemt til at holde af hendes hovedpersoner, fordi de er beskrevet med en varme og indlevelse, så du føler, at du lærer dem rigtig godt at kende.«– Weekendavisen»Langt fra det hvide hus er barsk læsning af den slags, man gerne vil læse! Man lytter gerne til Bush. Det er godt skildret og ganske troværdigt. Bogen er let at læse og man læser den gerne en gang mere.« – Bogblogger.dk»Tematikken er ubærlig tung, men sproget er legende let; de sproglige billeder titter frem uden at være anmasende og overkonstruerede, og en underspillet humor, perfekt doseret, glimrer i den alvorlige historie […] Langt fra det hvide hus er i sandhed en perle.«– Trine May»Med Langt fra Det Hvide Hus fortsætter Mette Vedsø sin litterære udforskning af skønne, skæve og udfordrede personligheder. Det gør hun i et poetisk, fabulerende og underfundigt sprog […] Langt fra Det Hvide Hus anbefales varmt til både frilæsning og til undervisningen. Endelig kan vi voksne læse med, nyde sproget og blive lidt klogere på tilværelsen.«– Bogbotten »Jeg har altid syntes, at Mette Vedsø kan noget helt særligt med sit sprog og det viser hun virkelig tydeligt i denne udgivelse. Alt er bare spot on. Hver en karakter, hver sætning, hver metafor, hver dialog og hver stemning, som nemt føles på egen krop. «– Eva Lucia, Reviews and Literature»Mette Vedsø beskriver i romanen Langt fra Det Hvide Hus bevægende og med en vidunderlig pen, hvordan det er at være barn i en familie, hvor far og mor ikke længere magter at holde styr på ting. Heldigvis er det med masser af varme, humor, håb - og andre voksne (end mor og far) som godt kan holde styr, hvis bare de får lov. Tak for det! […] De fleste kan læse og forstå bogen, der er også lag til den skarpe læser. Drengene vil kunne lide den. Hvad
Martha Flyvholm Todes debut På Bornholm må man græde overalt er en intens og fortættet kortroman om en ung pige i sorg. Maria går på gymnasiet og har lige været udsat for det værst tænkelige, nemlig, at hendes stedfar Tore dør. Det værst tænkelige er en abstrakt størrelse at forholde sig til, især for Maria, der har svært ved at mærke noget som helst. I et forsøg på at få styr på sig selv, stykker hun verdenskort, minder og oplevelser sammen, så både hendes mor, hendes papbrødre, Tore, hendes kæreste i England og hun selv, kan rykke tættere sammen og skabe mening på ny. Pressen skriver: »Det er en livsbekræftende roman, for den er i sig selv ikke perfekt. Sproget er råt, ærligt og spot on […]Jeg glæder mig meget til at læse mere af Martha Flyvholm Tode.« 9/10 – Bookeater »Debut-forfatter imponerer med klog roman om følelser og fiskefrikadeller […] Det er meget smukt beskrevet, hvor meget der kan ske, når der ikke sker noget.« ***** – Steffen Larsen, Politiken »Historien om Maria og hendes sorg er velskrevet, vedkommende og flot komponeret […] En rigtig fin udgivelse som jeg med begejstring kan anbefale.« – Helle Laursen, Lektør »Det er en kort, velskrevet og engagerende bog, og det lykkes fint for Martha Flyvholm Tode at tegne et portræt af en ung kvinde, som har vanskeligt ved at håndtere sine følelser i mødet med døden« **** – Svend Skriver, Kristeligt Dagblad »Martha Flyvholm Tode skriver sig ind i en ny tradition af debuterende unge stemmer, der fatter sig i korthed og alligevel skriver store eller vigtige historier om livet, døden og det midt imellem […] Selvom temaet for bogen er at miste en man elsker, blev jeg glad, da jeg læste bogen. Den er skrevet så enkelt og fint, at den fortjener at blive læst højt. Og det er ikke nemt at skrive enkelt!« – Jane Andersen, Bogblogger.dk »Hvis man nogensinde har mistet eller kommer til at miste i sit liv bør man læse denne lillebitte bog […] Martha Flyvholm Tode rammer plet med hvordan det føles. Følelsesløsheden, sorgen, samtalerne. Selvom det ikke var min egen situation, beskrev hun alligevel min egen situation, for sorg er, trods det at den er meget individuel også meget ens.« ***** – Kathrine Packniuk, Bibliokattens bøger »Den bog er et lille mesterværk […] og så skriver hun på en måde, der viser, at hun er sat i verden for at fortælle historier og arbejde med sprog. Hendes debut-fortælling dufter af talent […] Og bogen er så begavet og stilrent komponeret, at det vil være en underdrivelse at betegne den som en ungdomsroman. Det er en kortroman for mennesker i alle aldre. Det er en dejlig fortælling for alle, der holder af livet og af mennesker. Jeg glæder mig allerede til Martha Flyvholm Todes næste bog.« – Arne Mariager, Fredericia Dagblad »På Bornholm må man græde overalt fremstår som en velorkestreret oktet i mol, instrumenteret uden mislyde og falske toner, med monologer og dialoger, bogcitater og mails, stramt opbygget af otte forskellige tekstelementer […] En blændende debut« ***** – Kari Sønsthagen, Berlingske »Martha Flyvholm Tode har skrevet en lille smuk roman om overlevelse. Den er lige til at tage med i baglommen og tage frem, når det værst tænkelige sker.« – Anita Brask Rasmussen, Information »[E]n stærk og ikke mindst veludført roman. På Bornholm må man græde overalt minder os på smuk vis om, at livet både indeholder glæde og sorg - og til tider fiskefrikadeller i H. C. Ørstedsparken.« – Rikke Schmidt Maltesen, Litteraturmagasinet StandArt »Den bog skal man læse.« – Julia Lahme, Go'morgen Danmark
"Esben havde en farfar, han kaldte Farfar. En dag havde Esben ham ikke mere, for Farfar døde. Esbens mor sagde, at Farfar var blevet til en engel. Esbens far sagde, at Farfar blev til jord. Men ingen af delene passede, for en nat sad Farfar pludselig på Esbens kommode og gloede ud i mørket. ""Farfar?"" spurgte Esben. ""Hvad laver du? Jeg troede du var død?"" ""Det troede jeg osse,"" sagde Farfar. ""Ørj,"" sagde Esben. ""Du er blevet til et spøgelse!"" ""Sikke noget,"" sagde Farfar. Lydbogen er indlæst af Kim Fupz Aakeson, og den findes også i en digital Læs&Lyt-udgave til iPhone og iPod Touch."
Ja undskyld, men det er altså en historie om en lidt trist bedemand. - Og her er hvad man ved om bedemanden: Han gør hvad bedemænd gør, han ordner de døde, vasker dem, friserer dem, giver dem rent tøj på, putter dem i deres kister og lægger låget på. Og her er hvad man ikke ved om bedemanden: Han kan tale med de døde. Og de døde taler gerne om blomster og damers numser og schæferhunde og carporte og blæsevejr og alt det de ikke nåede ...Det med Paradis er noget bedemanden finder på for at trøste en ung pige der er død alt for tidligt. Men måske passer det, måske findes Paradis ...? Paradis er indlæst af Kim Fupz Aakeson selv i 2013
"Deceased sixteen-year-old Tegan is appalled to discover that heaven is a replica of the motel where she spent the worst weekend of her life, and her only hope is for Zelda, the teen angel responsible for the supposed error, to explore Tegan's memories and unearth her true happiest moment"--
Vanja begik selvmord for to år siden ved at kaste sig i havet. Nu får hun en ny chance for at leve. Men al den smerte, hun forlod, er der stadig, og havet kalder på hende. Mens Vanja kæmper for ikke at miste sig selv igen, møder hun Frederik, og livet får pludselig ny betydning. Kan kærligheden blive hendes redning? HAVET KALDER er en smuk fortælling om kærlighed og sorg - og om at vælge livet, når det gør allermest ondt.Hun valgte livet fra. Nu er hun tvunget tilbage. Mod sin vilje.Historien har tidligere været udgivet som LIVET TILBAGE.
A witchy, atmospheric lesbian contemporary romance set in Salem--from the acclaimed author of Fans of the Impossible Life. Perfect for fans of Nina LaCour and Becky Albertalli.Seventeen-year-old Eleanor is the last person in Salem to believe in witchcraft--or think that her life could be transformed by mysterious forces. After losing her best friend and first love, Chloe, Eleanor has spent the past year in a haze, vowing to stay away from anything resembling romance.But when a handwritten guide to tarot arrives in the mail at the witchy souvenir store where Eleanor works, it seems to bring with it the message that magic is about to enter her life. Cynical Eleanor is quick to dismiss this promise, until real-life witch Pix shows up with an unusual invitation. Inspired by the magic and mystery of the tarot, Eleanor decides to open herself up to Pix and her coven of witches, and even to the possibility of a new romance.But Eleanor's complicated history continues to haunt her. She will have to reckon with the old ghosts that threaten to destroy everything, even her chance at new love.Improbable Magic for Cynical Witches is a romantic coming-of-age about learning to make peace with the past in order to accept the beauty of the present.
After a fatal car accident that reveals Emory's brother Joey's opioid addiction, Emory struggles to help him on his road to recovery and make herself heard in a town that insists on not listening.
Two years after a tragedy saddles him with viral fame, twelve-year-old Simon O'Keeffe and his family move to Grin And Bear It, Nebraska, where the internet and cell phones are banned so astrophysicists can scan the sky for signs of alien life, and where, with the help of two new friends, a puppy, and a giant radio telescope, Simon plans to restart the narrative of his life.
Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.
Ved tilmelding accepterer du vores persondatapolitik.