Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

I selvmordets kølvand - Liselotte Horneman Kragh - Bog

- Hjælp til at bære det ubærlige

Bag om I selvmordets kølvand

En håndbog i at håndtere, søge hjælp og være samtalepartner til mennesker der har mistet til selvmord. Sorg og sorgteori er komplekse og omdiskuterede størrelser. Når vi mister en vi elsker, er der mange faser og følelser, der er almenmenneskelige. Men ethvert tab er også sit eget – og derfor kan mønstre, reaktioner og behov være helt forskellige. Når vi behandler det at miste, er der er enighed om, at et tab gennem selvmord er i en kategori for sig, i forhold til at miste gennem sygdom, alderdom eller ulykke. Bogens forfattere har en stor ekspertise i tab ved selvmord og gennemgår i 9 kapitler, hvordan krop og sind reagerer ved selvmord, hvordan det er at være efterlevende til et selvmord, hvordan det er at være omgivelser til en efterlevende, og hvordan man som fagperson kan få hjælp til at håndtere samtalen med de efterlevende. Forfatterne kommer ind på emner som skyld & skam, udfordringer med at få hverdagen til at fungere og hvordan sprog, kommunikation, tanker og billeder kan forandre sig. Bogen er omhyggelig med at differentiere mellem forskellige aldersgrupper og relationsgrupper, da den særlige kontekst i ethvert tilfælde kan have stor betydning for, hvordan sorgen og tabet skal håndteres. Bogen bringer også konkrete råd og anvisninger til, hvor man kan hente yderligere hjælp. Pressen skriver: Bogen favner bredt og belyser ganske fint problematikken samt øger forståelsen for efterladtes situation. - Landsforeningen for efterladte efter selvmord Professionel, klog og empatisk bog om et tungt emne. - Bibliotekernes lektørudtalelse Bogen er den eneste bog om at leve med selvmord, sorg og død, jeg har fundet troværdig nok til at læse til ende. - Charlotte Rørth, Nordjyske Stiftstidende

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788741005959
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 176
 • Udgivet:
 • 24. Juni 2019
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 154x218x14 mm.
 • Vægt:
 • 358 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 20. Juni 2024

Beskrivelse af I selvmordets kølvand

En håndbog i at håndtere, søge hjælp og være samtalepartner til mennesker der har mistet til selvmord.

Sorg og sorgteori er komplekse og omdiskuterede størrelser. Når vi mister en vi elsker, er der mange faser og følelser, der er almenmenneskelige. Men ethvert tab er også sit eget – og derfor kan mønstre, reaktioner og behov være helt forskellige.

Når vi behandler det at miste, er der er enighed om, at et tab gennem selvmord er i en kategori for sig, i forhold til at miste gennem sygdom, alderdom eller ulykke. Bogens forfattere har en stor ekspertise i tab ved selvmord og gennemgår i 9 kapitler, hvordan krop og sind reagerer ved selvmord, hvordan det er at være efterlevende til et selvmord, hvordan det er at være omgivelser til en efterlevende, og hvordan man som fagperson kan få hjælp til at håndtere samtalen med de efterlevende. Forfatterne kommer ind på emner som skyld & skam, udfordringer med at få hverdagen til at fungere og hvordan sprog, kommunikation, tanker og billeder kan forandre sig. Bogen er omhyggelig med at differentiere mellem forskellige aldersgrupper og relationsgrupper, da den særlige kontekst i ethvert tilfælde kan have stor betydning for, hvordan sorgen og tabet skal håndteres. Bogen bringer også konkrete råd og anvisninger til, hvor man kan hente yderligere hjælp.

Pressen skriver:
Bogen favner bredt og belyser ganske fint problematikken samt øger forståelsen for efterladtes situation.
- Landsforeningen for efterladte efter selvmord

Professionel, klog og empatisk bog om et tungt emne.
- Bibliotekernes lektørudtalelse

Bogen er den eneste bog om at leve med selvmord, sorg og død, jeg har fundet troværdig nok til at læse til ende.
- Charlotte Rørth, Nordjyske Stiftstidende

Brugerbedømmelser af I selvmordets kølvandGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.