Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Danas Have - E-bog

Bag om Danas Have

Skuepil i 3 akter fra 1908 om familien Rejersen, en far og hans to halvvoksne døtre, der bor på en smuk, lukket villavej. Alt ånder fred og idyl i de romantiske haver og livet går sin vante gang, indtil naboens sprælske søn, Hjalmar, vender hjem efter en længere rejse. Familiens ældste datter, den stilfærdige Clara, er forlovet med Hjalmars bror Frederik, men elsker ham ikke. I stedet bliver hun forelsket i Hjalmar som gengælder følelserne. De to unge forsøger at holde deres forelskelse hemmelig, men sladderen går på den lille vej og pludselig er Clara centrum for en skandale. Henri Nathansen (1868-1944) fra en dansk forfatter, dramatiker og skuespiller med jødiskbaggrund. Han voksede op i et grosserhjem i København og tilbragte den første tid af sin ungdom med at studere jura. Henri Nathansen opgav imidlertid den juridiske vej for i stedet at forfølge et liv som skuespiller og forfatter. Henri Nathansen er især kendt for skuespillet "Indenfor Murene", som fik præmiere i 1912 på Det Kongelige Teater. Han instruerede selv stykket, og det blev en stor succes. Under den tyske besættelse af Danmark var Henri Nathansen tvunget til at flygte til Sverige i 1943. Han endte sine dage i Lund i 1944, hvor han begik selvmord. "Indenfor Murene" er sidenhen blevet indoptaget i den danske kulturkanon og bliver anset for at være en klassiker inden for dansk scenekunst og dramatik.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711597828
  • Udgivet:
  • 18. Maj 2017
  • Straks på e-mail.

Online pris

Beskrivelse af Danas Have

Skuepil i 3 akter fra 1908 om familien Rejersen, en far og hans to halvvoksne døtre, der bor på en smuk, lukket villavej. Alt ånder fred og idyl i de romantiske haver og livet går sin vante gang, indtil naboens sprælske søn, Hjalmar, vender hjem efter en længere rejse. Familiens ældste datter, den stilfærdige Clara, er forlovet med Hjalmars bror Frederik, men elsker ham ikke. I stedet bliver hun forelsket i Hjalmar som gengælder følelserne. De to unge forsøger at holde deres forelskelse hemmelig, men sladderen går på den lille vej og pludselig er Clara centrum for en skandale.

Henri Nathansen (1868-1944) fra en dansk forfatter, dramatiker og skuespiller med jødiskbaggrund. Han voksede op i et grosserhjem i København og tilbragte den første tid af sin ungdom med at studere jura. Henri Nathansen opgav imidlertid den juridiske vej for i stedet at forfølge et liv som skuespiller og forfatter. Henri Nathansen er især kendt for skuespillet "Indenfor Murene", som fik præmiere i 1912 på Det Kongelige Teater. Han instruerede selv stykket, og det blev en stor succes.
Under den tyske besættelse af Danmark var Henri Nathansen tvunget til at flygte til Sverige i 1943. Han endte sine dage i Lund i 1944, hvor han begik selvmord.
"Indenfor Murene" er sidenhen blevet indoptaget i den danske kulturkanon og bliver anset for at være en klassiker inden for dansk scenekunst og dramatik.

Brugerbedømmelser af Danas HaveFind lignende bøger

Bogen Danas Have findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.