Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Mor har ret - Henri Nathansen - E-bog

Bag om Mor har ret

En komedie i tre akter fra begyndelsen af 1900-tallet om sammenstødet mellem det reel og ideelle. Den idealistiske lærer Erik, der er blevet overbevist om evolutionens sandhed og rigtighed. Han er så overbevist om sine nye anti-religiøse følelser, at han ikke længere ønsker at undervise i religion, og hellere vil fyres og se sin familie stå på gaden end at skulle gå på komprims med med sine egne flyvske idealer. Hans kone Bertha er dybt ulykkelig over mandens ligegyldighed over for alt bare har anstrøg af livets praktiske dimensioner. Men en dag kommer svigermor på besøg, og så sker der ting og sager... Henri Nathansen (1868-1944) fra en dansk forfatter, dramatiker og skuespiller med jødiskbaggrund. Han voksede op i et grosserhjem i København og tilbragte den første tid af sin ungdom med at studere jura. Henri Nathansen opgav imidlertid den juridiske vej for i stedet at forfølge et liv som skuespiller og forfatter. Henri Nathansen er især kendt for skuespillet "Indenfor Murene", som fik præmiere i 1912 på Det Kongelige Teater. Han instruerede selv stykket, og det blev en stor succes. Under den tyske besættelse af Danmark var Henri Nathansen tvunget til at flygte til Sverige i 1943. Han endte sine dage i Lund i 1944, hvor han begik selvmord. "Indenfor Murene" er sidenhen blevet indoptaget i den danske kulturkanon og bliver anset for at være en klassiker inden for dansk scenekunst og dramatik.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788711597804
  • Udgivet:
  • 16. Februar 2017
  • Straks på e-mail.

Online pris

Beskrivelse af Mor har ret

En komedie i tre akter fra begyndelsen af 1900-tallet om sammenstødet mellem det reel og ideelle.
Den idealistiske lærer Erik, der er blevet overbevist om evolutionens sandhed og rigtighed. Han er så overbevist om sine nye anti-religiøse følelser, at han ikke længere ønsker at undervise i religion, og hellere vil fyres og se sin familie stå på gaden end at skulle gå på komprims med med sine egne flyvske idealer. Hans kone Bertha er dybt ulykkelig over mandens ligegyldighed over for alt bare har anstrøg af livets praktiske dimensioner. Men en dag kommer svigermor på besøg, og så sker der ting og sager...

Henri Nathansen (1868-1944) fra en dansk forfatter, dramatiker og skuespiller med jødiskbaggrund. Han voksede op i et grosserhjem i København og tilbragte den første tid af sin ungdom med at studere jura. Henri Nathansen opgav imidlertid den juridiske vej for i stedet at forfølge et liv som skuespiller og forfatter. Henri Nathansen er især kendt for skuespillet "Indenfor Murene", som fik præmiere i 1912 på Det Kongelige Teater. Han instruerede selv stykket, og det blev en stor succes.
Under den tyske besættelse af Danmark var Henri Nathansen tvunget til at flygte til Sverige i 1943. Han endte sine dage i Lund i 1944, hvor han begik selvmord.
"Indenfor Murene" er sidenhen blevet indoptaget i den danske kulturkanon og bliver anset for at være en klassiker inden for dansk scenekunst og dramatik.

Brugerbedømmelser af Mor har retFind lignende bøger
Bogen Mor har ret findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.