Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Engang var jeg Jesper Skibby - Tonny Vorm - Bog

Bag om Engang var jeg Jesper Skibby

90’ernes kæmpe stjerne, Jesper Skibby, var et bæst på cyklen, men hvordan oplevede vi ham uden? Engang var jeg Jesper Skibby, er et dybt kig ind i det indviklede menneske. Nogle gange kan det være svært, at se superstjerner som det normale hverdagsmenneske, men vi må huske at vi alle bare er mennesker. Der er elementer i hans personlighed, som er meget jordnære og vil være til, at forstå. Der er meget vi har tilfælles med Jesper Skibby, og det vil du se i sports krøniken her. Udover det er en utrolig velformuleret bog, og har stærke indgangsvinkler til mennesket. Cykelrytteren var en af Danmarks mest kendte og succesfulde ryttere, han var kendt for, at have en hurtig mund uden for cykelbanen med hans sjove og kække replikker. Han havde altid et ord igen, om det er efter en tour-etape eller i vild med dans. Men spørgsmålet kredser stadig om hvem mennesket i virkeligheden var? Vi kendte ham på cykelbanen som bæstet, men hvordan var hans tilstedeværelse i hverdagen? Bagtæppet for hans kække replikker og fantastiske præstation på cyklen, dækker over en urolig og uerfaren dreng, som søgte sin fars bekræftelse og havde selvværdsproblemer. Bagtæppet blev også suppleret med et kæmpe pillemisbrug og præstationsangst. Jesper Skibbys liv blev vendt op og ned, og med hans afslutning af karrieren, kom den lange kamp med hans indre jeg, i en verden uden for cykelsporten. Forfatteren Tonny Vorms hensigt med bogen, er en forfølgelse efter sandheden om Jesper Skibbys liv uden sporten. Mange spørgsmål rejsen gennem sports-krøniken, herunder hvorfor han sled sig selv gennem den hårde træning og så tæt på målet i store etapeløb. Derudover er der en generelt indsigt i hvad der sker, med sportsudøvere når de først stiller skoene på hylden. Du får også helt specielle indtryk af familien, venner og tidligere kolleger i bogen, som fortæller om rejsen for Jesper Skibby, og hvordan det opleves på sidelinjen. Kærligheden som reddede ham, hans familie, er et vigtigt element og det er specielt, at hører hvad der er sket. Brian Holm og Jens Veggerby kommer også med en god indsigt ind i sporten, de er begge tidligere cykelryttere og er interviewet til bogen.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788740063486
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 224
 • Udgivet:
 • 24. Marts 2021
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 151x225x21 mm.
 • Vægt:
 • 463 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 5. Marts 2024
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Engang var jeg Jesper Skibby

90’ernes kæmpe stjerne, Jesper Skibby, var et bæst på cyklen, men hvordan oplevede vi ham uden? Engang var jeg Jesper Skibby, er et dybt kig ind i det indviklede menneske. Nogle gange kan det være svært, at se superstjerner som det normale hverdagsmenneske, men vi må huske at vi alle bare er mennesker. Der er elementer i hans personlighed, som er meget jordnære og vil være til, at forstå. Der er meget vi har tilfælles med Jesper Skibby, og det vil du se i sports krøniken her. Udover det er en utrolig velformuleret bog, og har stærke indgangsvinkler til mennesket.

Cykelrytteren var en af Danmarks mest kendte og succesfulde ryttere, han var kendt for, at have en hurtig mund uden for cykelbanen med hans sjove og kække replikker. Han havde altid et ord igen, om det er efter en tour-etape eller i vild med dans. Men spørgsmålet kredser stadig om hvem mennesket i virkeligheden var? Vi kendte ham på cykelbanen som bæstet, men hvordan var hans tilstedeværelse i hverdagen? Bagtæppet for hans kække replikker og fantastiske præstation på cyklen, dækker over en urolig og uerfaren dreng, som søgte sin fars bekræftelse og havde selvværdsproblemer. Bagtæppet blev også suppleret med et kæmpe pillemisbrug og præstationsangst. Jesper Skibbys liv blev vendt op og ned, og med hans afslutning af karrieren, kom den lange kamp med hans indre jeg, i en verden uden for cykelsporten.

Forfatteren Tonny Vorms hensigt med bogen, er en forfølgelse efter sandheden om Jesper Skibbys liv uden sporten. Mange spørgsmål rejsen gennem sports-krøniken, herunder hvorfor han sled sig selv gennem den hårde træning og så tæt på målet i store etapeløb. Derudover er der en generelt indsigt i hvad der sker, med sportsudøvere når de først stiller skoene på hylden. Du får også helt specielle indtryk af familien, venner og tidligere kolleger i bogen, som fortæller om rejsen for Jesper Skibby, og hvordan det opleves på sidelinjen. Kærligheden som reddede ham, hans familie, er et vigtigt element og det er specielt, at hører hvad der er sket. Brian Holm og Jens Veggerby kommer også med en god indsigt ind i sporten, de er begge tidligere cykelryttere og er interviewet til bogen.

Forlagets beskrivelse af Engang var jeg Jesper Skibby

Engang var jeg Jesper Skibby er et indgående portræt af et komplekst menneske, som vi alle har mere tilfælles med, end vi tror, og dertil en stærk og velskrevet sportskrønike.

Jesper Skibby er en af landets mest populære og vindende cykelryttere. Vi lærte ham at kende som den sjove fyr, der altid stod klar med en kæk replik til tv-seere og journalister efter de udmarvende Tour-etaper og i første sæson af Vild med dans. Men bag facaden gemte sig en rastløs og usikker dreng, der tørstede efter farens anerkendelse og kæmpede med mindreværd, pillemisbrug og præstationsangst. Efter karrieren ventede den helt store nedtur og en årelang kamp for at finde sig selv i en tilværelse uden for cykelsportens faste rammer.

I Engang var jeg Jesper Skibby går forfatteren Tonny Vorm på jagt efter sandheden om mennesket bag masken. Hvem er Jesper Skibby i virkeligheden? Hvad drev ham til den slidsomme træning og mod målstregen i de store etapeløb? Hvorfor blev han udfordret efter cykelkarrieren? Hvad sker der i hovedet på en topidrætsmand, når han mister sin sport?

Venner, familie og tidligere kolleger fortæller om deres indtryk af Jesper Skibby, der selv ærligt beretter om sejre og skuffelser på landevejen og den kærlighed, der i dag er fundamentet i hans hverdag.

Engang var jeg Jesper Skibby er ud over samtaler med hovedpersonen selv baseret på interviews med en række tidligere cykelryttere som Brian Holm og Jens Veggerby.

Brugerbedømmelser af Engang var jeg Jesper SkibbyGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.