Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Essensen - Jes Bertelsen - Lydbog

- Et essay om den spirituelle strømning fra øst til vest

Bag om Essensen

Den vestlige verdens udfoldelse af den industrielle og teknologiske revolution, af demokratiet, den moderne videnskab og velfærdssamfundet har haft en række omkostninger. Det er på trods af disse landvindinger ikke lykkedes at fastholde og udvikle kontakten til tilværelsens essens, til meningsfylden i livet. Nutidens materialisme er orienteringsløs. Som et muligt bidrag til genopretningen af denne ubalance er der i de seneste årtier til Vesten kommet en række strømninger fra Østen med rod i dybe spirituelle traditioner og med en gennemprøvet og gennemerfaret viden om hvordan man bevæger sig mod kontakt til bevidsthedens essens og hjertets kerne. JES BERTELSEN undersøger i denne bog disse strømninger, først og fremmest den meditative fordybelse, og deres påvirkning af Vesten. Fordybelsen er den vigtigste forudsætning for at nå et meningsfuldt liv. Ligesom den er afgørende for den udvikling af empati, mellemmenneskelig forståelse og respekt, og det nærvær som den globale situation savner. JES BERTELSEN, født 1946, er dr. phil. i idéhistorie, spirituel lærer og forfatter til mere end 20 bøger. Jes Bertelsen har siden 1982 været leder af Vækstcenteret i Nørre Snede.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788772382005
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 9. Oktober 2020
 • Oplæser:
 • Anne Vester Høyer
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Essensen

Den vestlige verdens udfoldelse af den industrielle og teknologiske revolution, af demokratiet, den moderne videnskab og velfærdssamfundet har haft en række omkostninger. Det er på trods af disse landvindinger ikke lykkedes at fastholde og udvikle kontakten til tilværelsens essens, til meningsfylden i livet. Nutidens materialisme er orienteringsløs. Som et muligt bidrag til genopretningen af denne ubalance er der i de seneste årtier til Vesten kommet en række strømninger fra Østen med rod i dybe spirituelle traditioner og med en gennemprøvet og gennemerfaret viden om hvordan man bevæger sig mod kontakt til bevidsthedens essens og hjertets kerne.

JES BERTELSEN undersøger i denne bog disse strømninger, først og fremmest den meditative fordybelse, og deres påvirkning af Vesten. Fordybelsen er den vigtigste forudsætning for at nå et meningsfuldt liv. Ligesom den er afgørende for den udvikling af empati, mellemmenneskelig forståelse og respekt, og det nærvær som den globale situation savner.

JES BERTELSEN, født 1946, er dr. phil. i idéhistorie, spirituel lærer og forfatter til mere end 20 bøger. Jes Bertelsen har siden 1982 været leder af Vækstcenteret i Nørre Snede.

Brugerbedømmelser af Essensen

 • Ervin L. 9. November 2020

  Ikke nok med at forfatteren påpeger det vigtigste i livet-tilværelsen = essensen (bevidsthedens inderste!) men giver også direkte instruktioner, fx. : "De foregående kontemplative undersøgelser i retning af menneskehedens essens kan - hvis man vil og gå i gang - udføres af hvem som helst, hvor som helst og hvornår som helst. Uden videre.
  De kan anvendes af begyndere, af nysgerrige og af velbevandrede. I sig selv kræver de ingen forberedelse, selv børn over seks år som regel - hvis de ønsker selv - få noget ud af processen. HEVM LÆSER? HVEM TÆNKER? MÆRK IND I HVEM ELLER HVAD DER SANSER, FØLER, LEVER LIGE NU. Hvem kan ikke uden videre det?" Sådan! :)


Find lignende bøger
Bogen Essensen findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.