Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Fire noveller - Christian Winther - E-bog

Bag om Fire noveller

Den første novelle i Christian Winthers samling tager os med til Sicilien, hvor en skøn katolsk kirke endelig står færdig. Arkitekten Balzetti spadserer med kirkens bygherre, adelsmanden Marchesen, gennem den kølige kirke og betror ham en hemmelighed. Der er et bestemt sted i kirken, hvorfra man kan høre, hvad der bliver sagt i skriftestolen. Marchesen stiller sig på det hemmelige sted, men det han hører, bliver skæbnesvangert for både ham og skrifteren. Christian Winthers fire noveller er pragteksempler på dansk romantik, hvor det er de store følelser, der er på spil. Novellerne er både en god introduktion til romantikken som genre og til Christian Winthers forfatterskab. Christian Winther, 1796-1876, dansk digter. Winther blev uddannet teolog, men fik aldrig embede. I stedet fungerede han som huslærer i København og deltog igen i både studenter- og selskabslivet. Under en rejse i Italien formøblede han en stor arv, og de næste mange år efter hjemkomsten i 1831 var præget af forelskelser, pengemangel og en broget virksomhed som udgiver, redaktør, oversætter og forfatter. Med en karakteristisk inderlighed, metrisk smidighed og ironisk distance fandt Winther i poesien udtryk for kærlighedens mangeartede følelser, herunder også erotiske, og hans poetiske produktion var livslang og tog gerne udgangspunkt i egne følelser og liv. Med langdigtet "Hjortens Flugt" fra 1855 slog hans sin litterære succes, men privat var hans og hans families liv præget af uro.

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788726933734
  • Udgivet:
  • 9. December 2021
  • Straks på e-mail.
Prøv Tales Streaming i 7 dage for 7 kr.
Herefter fra 75 kr./md. Ingen binding.

Normalpris

Beskrivelse af Fire noveller

Den første novelle i Christian Winthers samling tager os med til Sicilien, hvor en skøn katolsk kirke endelig står færdig. Arkitekten Balzetti spadserer med kirkens bygherre, adelsmanden Marchesen, gennem den kølige kirke og betror ham en hemmelighed. Der er et bestemt sted i kirken, hvorfra man kan høre, hvad der bliver sagt i skriftestolen. Marchesen stiller sig på det hemmelige sted, men det han hører, bliver skæbnesvangert for både ham og skrifteren.

Christian Winthers fire noveller er pragteksempler på dansk romantik, hvor det er de store følelser, der er på spil. Novellerne er både en god introduktion til romantikken som genre og til Christian Winthers forfatterskab.

Christian Winther, 1796-1876, dansk digter. Winther blev uddannet teolog, men fik aldrig embede. I stedet fungerede han som huslærer i København og deltog igen i både studenter- og selskabslivet. Under en rejse i Italien formøblede han en stor arv, og de næste mange år efter hjemkomsten i 1831 var præget af forelskelser, pengemangel og en broget virksomhed som udgiver, redaktør, oversætter og forfatter. Med en karakteristisk inderlighed, metrisk smidighed og ironisk distance fandt Winther i poesien udtryk for kærlighedens mangeartede følelser, herunder også erotiske, og hans poetiske produktion var livslang og tog gerne udgangspunkt i egne følelser og liv. Med langdigtet "Hjortens Flugt" fra 1855 slog hans sin litterære succes, men privat var hans og hans families liv præget af uro.

Brugerbedømmelser af Fire novellerFind lignende bøger
Bogen Fire noveller findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.