Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Flamingoeffekten - Flemming Balvig - Bog

- Sociale overdrivelser og social pejling

Bag om Flamingoeffekten

Misforståelser er udbredte. Ikke desto mindre spiller de en stor rolle for, hvordan vi vælger at handle, og hvad vi tror andre mennesker forventer af os. Som flamingoer handler vi ud fra det indtryk, vi har af, hvad normen er. ”Flamingoeffekten” påviser, hvor udbredt og hvor mangesidet fænomenet ’sociale misforståelser’ er i vor indbyrdes omgang med hinanden – og de konsekvenser det har for den enkelte og for samfundet. Et klassisk eksempel er unge som tror, at andre unge drikker langt mere end det faktisk er tilfældet – og det får nogle unge til at drikke mere end de har lyst til. Bogen introducerer begrebet social pejling, som en metode til korrektion af sociale misforståelser – eller rettere, en mangfoldighed af forskellige metoder. Med ”Flamingoeffekten” får du en oversigt over disse metoders anvendelse i praksis og resultaterne heraf, i Danmark såvel som i udlandet. Forfatterne giver en række anbefalinger til, hvordan social pejling kan udbygges, understøttes og integreres i forebyggelsesarbejdet vedrørende risikoadfærd såsom kriminalitet, tobaksrygning, overdrevent drikkeri mv. Indholdsoversigt Forord Artikel 1. Flamingoeffekten Artikel 2. Normer og sociale misforståelser Artikel 3. Social pejling – fremgangsmåder og virkninger Artikel 4. Hashforsøget Artikel 5. Ringstedforsøget Artikel 6. Variationer over Ringstedforsøget Artikel 7. Social pejling i trafikken Artikel 8. Aarhus Eksperimentet Artikel 9. Social pejling i skolen – om skolen Artikel 10. Social pejling mod vold og mobning Artikel 11. Social pejling mellem kønnene Artikel 12. Sukkersherifferne ser sødt Artikel 13. Med straf skal stemmer bygges Artikel 14. Miljø, skat og social pejling Artikel 15. Social pejling på direktionsgangen Artikel 16. Social pejling bag tremmer Artikel 17. Når forebyggelse ikke virker Artikel 18. Danmarksforsøget Artikel 19. Social pejling i Danmark Referencer

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788757421842
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 412
 • Udgivet:
 • 16. April 2014
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 155x230x25 mm.
 • Vægt:
 • 681 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 7. Oktober 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Flamingoeffekten

Misforståelser er udbredte. Ikke desto mindre spiller de en stor rolle for, hvordan vi vælger at handle, og hvad vi tror andre mennesker forventer af os. Som flamingoer handler vi ud fra det indtryk, vi har af, hvad normen er.

”Flamingoeffekten” påviser, hvor udbredt og hvor mangesidet fænomenet ’sociale misforståelser’ er i vor indbyrdes omgang med hinanden – og de konsekvenser det har for den enkelte og for samfundet. Et klassisk eksempel er unge som tror, at andre unge drikker langt mere end det faktisk er tilfældet – og det får nogle unge til at drikke mere end de har lyst til.

Bogen introducerer begrebet social pejling, som en metode til korrektion af sociale misforståelser – eller rettere, en mangfoldighed af forskellige metoder. Med ”Flamingoeffekten” får du en oversigt over disse metoders anvendelse i praksis og resultaterne heraf, i Danmark såvel som i udlandet. Forfatterne giver en række anbefalinger til, hvordan social pejling kan udbygges, understøttes og integreres i forebyggelsesarbejdet vedrørende risikoadfærd såsom kriminalitet, tobaksrygning, overdrevent drikkeri mv.

Indholdsoversigt
Forord
Artikel 1. Flamingoeffekten
Artikel 2. Normer og sociale misforståelser
Artikel 3. Social pejling – fremgangsmåder og virkninger
Artikel 4. Hashforsøget
Artikel 5. Ringstedforsøget
Artikel 6. Variationer over Ringstedforsøget
Artikel 7. Social pejling i trafikken
Artikel 8. Aarhus Eksperimentet
Artikel 9. Social pejling i skolen – om skolen
Artikel 10. Social pejling mod vold og mobning
Artikel 11. Social pejling mellem kønnene
Artikel 12. Sukkersherifferne ser sødt
Artikel 13. Med straf skal stemmer bygges
Artikel 14. Miljø, skat og social pejling
Artikel 15. Social pejling på direktionsgangen
Artikel 16. Social pejling bag tremmer
Artikel 17. Når forebyggelse ikke virker
Artikel 18. Danmarksforsøget
Artikel 19. Social pejling i Danmark
Referencer

Brugerbedømmelser af FlamingoeffektenFind lignende bøger
Bogen Flamingoeffekten findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.