Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Bøger af Arne Svingen

Filter
Filter
Sorter efterSorter Populære
 • af Arne Svingen
  87,95 kr.

  Hubert og Thomas får den skøre idé at gå i vandet, selv om de er på vej til skole.De skal godt nok have vikar, men der er masser af tid. Ja, de har heller ikke noget badetøj med, men pyt! Der kommer garanteret ikke nogen så tidligt om morgenen.De tager fejl - det gør der! Vikaren kommer. Hun vil også i vandet, og hun har husket sit badetøj. Men det bliver værre endnu, for selv om drengene kommer op af vandet uden at blive opdaget af vikaren, så er der nogen der har opdaget deres tøj - og hugget det!Hvad skal de nu gøre? De kan jo ikke gå nøgne i skole!

 • af Arne Svingen
  216,95 - 293,95 kr.

  Edgar er tolv, snart tretten, årgammel og bor ikke hjemme, fordi hans mor ikke rigtig kan klare sit mor-arbejde.I stedet for bor han sammen med en masse Forældre, der passer (på) ham. Edgarer for det meste glad og kan lide de fleste. Især Sverre, som er den i klassen,der bestemmer, hvad de andre skal lave. Men en gang imellem betyder detdesværre også, at han bestemmer, at Edgar skal lave nogle dumme ting for at få engammel mand med øgenavnet Sure-Lars til at eksplodere af vrede. Det føles ikkeså godt … så da Sverre bestemmer, at Edgar skal invitere Sure-Lars til sinfødselsdag, får Edgar en idé. Hvis hans plan lykkes kan Sure-Lars måske bareblive til Lars.Unikke Edgar er historienom Edgar, der har en enestående, ja helt unik, evne til at se på andre, og med ethelt særligt blik se, hvem de egentlig er: En fortælling om en dreng med ethjerte, der er lidt større end andres …

 • af Arne Svingen
  97,95 - 219,95 kr.

  Svingens mørke verden– serien for dig, der tør læse skumle fortællinger.Spådommen er den nyeste bog i serien:”Jeg kan ikke lide, hvad jeg ser,” sagde hun stille og stirrede atter ned i krystalkuglen.”Hvad er det da, du ser?”Spåkonen rettede endnu en gang sit glasagtige blik mod mig.”I morgen vil du tage livet af Lasse.”

 • af Arne Svingen
  97,95 - 219,95 kr.

  SlagterskovenEndnu en grufuld historie i serien Svingens MØRKE VERDEN:Emilies familie er ikke som andre rige familier. På  ens tiårsfødselsdag skal alle i familien bestå et helt specielt ritual. De skal gå alene gennem Slagterskoven.En skov som langt fra alle er kommet levende ud fra. Og lige præcis i dag fylder Emilie ti år …

 • af Arne Svingen, Line Hansen Hjellup, Joron Pihl & mfl.
  123,95 kr.

  Hvorfor er skolebiblioteket viktig og hvilken rolle bør det ha i skolen? Skolebiblioteket. Læring og leseglede i grunnskolen er en bok som forklarer hvorfor skolebiblioteket bør være en sentral del av den pedagogiske virksomheten i enhver skole. Denne boka vil bevisstgjøre deg som lærer, lærerstudent eller skolebibliotekar på gevinstene ved å gi skolebiblioteket en sentral posisjon i leseopplæringen. Boka er fylt med gode, praktiske eksempler på hvordan man legger til rette for læring og leseglede gjennom aktiv bruk av skolebiblioteket.Skolebiblioteket. Læring og leseglede i grunnskolen viser hvordan helhetlig tenkning rundt lesing og skolebibliotek må være prioritert i hele skolestrukturen, fra pedagog til skoleeier. Dette gir resultater som ikke bare gir gode lesere, men som på sikt også vil bidra til reflekterte, demokratiske borgere.Gjennom både teoretiske og praktiske tilnærminger understreker forfatterne betydningen av tett samarbeid mellom pedagoger og skolebibliotekarer. På ulike måter viser forfatterne viktigheten av leseglede og hvordan man kan arbeide målrettet og systematisk for å stimulere til lesing og leselyst.Boka er skrevet for lærerstudenter og lærere, samt for folkebibliotekarer, skolebibliotekarer og rektorer.

 • af Arne Svingen
  320,95 kr.

  Tænk, hvis Leo var en panda! Så kunne han rulle rundt på gulvet eller klatre op ad mor. Og så ville hans storesøster måske hjælpe ham med at lede efter bamsen, som er blevet væk?En sød og sjov billedbog for de mindste, som tager udgangspunkt i en af mange børns yndlingslege: at være et dyr.Arne Svingen (f. 1967) er en af Norges mest populære forfattere. Han har skrevet mere end 100 bøger til både børn, unge og voksne. Bogen er illustreret af illustrator, designer og tegneserieskaberen Jenny Jordahl (f. 1989).

 • af Arne Svingen
  320,95 kr.

  Tænk, hvis Leo var en elefant! Så måtte han liste rundt for ikke at ødelægge noget. Men måske kan en snabel bruges til at redde en vase, der er ved at falde på gulvet?En sød og sjov billedbog for de mindste, som tager udgangspunkt i en af mange børns yndlingslege: at være et dyr.Arne Svingen (f. 1967) er en af Norges mest populære forfattere. Han har skrevet mere end 100 bøger til både børn, unge og voksne. Bogen er illustreret af illustrator, designer og tegneserieskaberen Jenny Jordahl (f. 1989).

 • af Arne Svingen
  320,95 kr.

  Tænk, hvis Leo var en hund! Så kunne kan gø ad naboen eller løbe rundt i stuen. Hurtigt! Og måske gad hans storesøster lege med ham?En sød og sjov billedbog for de mindste, som tager udgangspunkt i en af mange børns yndlingslege: at være et dyr.Arne Svingen (f. 1967) er en af Norges mest populære forfattere. Han har skrevet mere end 100 bøger til både børn, unge og voksne. Bogen er illustreret af illustrator, designer og tegneserieskaberen Jenny Jordahl (f. 1989).

 • af Arne Svingen
  46,95 kr.

  Sammen med sin ven, flygtningen Sam, tager en ung nordmand til det borgerkrigsramte Elfenbenskysten på jagt efter Sams mor. Venskabet sættes på uanede prøver i en virkelighed, der er værre, end man kan forestille sig. Og da Sams fortid som børnesoldat indhenter ham, begynder alting at gå galt.Med "Sort elfenben" tegner Arne Svingen et stærkt portræt af et miljø, hvor menneskeliv er mindre værd end en cola, og hvor børn lærer at dræbe, før de kan cykle eller stave deres eget navn.Arne Svingen (f. 1967) er en norsk journalist og forfatter. Siden debuten i 1999 har han skrevet bøger inden for mange forskellige genrer, men han er især kendt for sine børne- og ungdomsbøger. Han har været nomineret til et væld af priser og har blandt andet modtaget Brageprisen og det norske Kulturdepartments litteraturpris. Flere af Svingens bøger er blevet filmatiseret.

 • af Arne Svingen
  199,95 - 270,99 kr.

  Kim går ikke i skole. Fodboldbanen er blevet en gravplads. Der er ingen dækning på mobilen. For der hvor Kim bor, er der krig. Og lige netop i dag finder han noget på jorden i skoven. Noget som han absolut ikke bør samle op. Dette er en bog om at leve i en nervepirrende og dramatisk hverdag. Om at savne fred og vennerne man ikke ved hvor blev af. Men først og fremmest er det en bog om at tage svære og farlige valg.

 • af Arne Svingen
  107,95 - 173,95 kr.

  Tre kammerater på fjeldtur overværer en slåskamp nede i landsbyen. Slår den ene den anden ihjel? Har de været vidne til et drab eller skete der noget helt andet langt dernede? Drengene løber ned fra fjeldet og tager et skæbnesvangert valg.Marv & ben er råskummel læsning for de modigste: kun for dem!Så tjek hellere under sengen, hav lommelygten klar, kryb godt ned under dynen og forbered dig på isnende gys.

 • af Arne Svingen
  87,95 - 219,95 kr.

  Markus og Håkan har fundet et kort, som viser hvor bedstefars penge ligger begravet. Langt inde i skoven støder spaden mod noget hårdt. De standser. Og stirrer. For det er slet ikke penge, bedstefar har gravet ned. Det er noget meget meget værre.

 • af Arne Svingen
  87,95 - 219,95 kr.

  Svein og Rashid gør et fantastisk kup: For bare én krone køber de et gammelt ouijabræt, som kan give dem kontakt med de døde.I begyndelsen går det ret dårligt, men så beslutter de at påkalde familiens store skurk, selveste morderen Gudbrand. Pludselig går der et koldt vindpust gennem rummet.

 • af Arne Svingen
  207,95 kr.

  Benny-Bob hader børn. Det er ikke altid så praktisk, når man er lærer. Og nu skal han oven i købet have hele sin umulige skoleklasse med på lejrskole. De forældre, der havde meldt sig til at tage med, har meldt afbud, og Benny-Bob skal klare en uge alene med klassen.Med hjælp fra chaufføren Speeder-Svend, et læs bøf og bananer, lejrskole-damen Linda, Shelter-Svend (som i øvrigt ligner Speeder-Svend til forveksling) samt Benny-Bobs ”gode” venner Finn og Finn får klassen en lejrskoletur, som de sent vil glemme! Benny-Bobs succeskriterie for ugen er ikke at miste (for mange) børn, og uden at afsløre for meget lykkes det, næsten …Pressetekst:Benny-Bob hader børn. Det er ikke altid så praktisk, når man er lærer. Og nu skal han oven i købet have hele sin umulige skoleklasse med på lejrskole. De forældre, der havde meldt sig til at tage med, har meldt afbud, og Benny-Bob skal klare en uge alene med klassen. Med hjælp fra chaufføren Speeder-Svend, et læs bøf og bananer, lejrskole-damen Linda, Shelter-Svend (som i øvrigt ligner Speeder-Svend til forveksling) samt Benny-Bobs ”gode” venner Finn og Finn får klassen en lejrskoletur, som de sent vil glemme! Benny-Bobs succeskriterie for ugen er ikke at miste (for mange) børn, og uden at afsløre for meget lykkes det, næsten …Tag med på en hylende sjov og rablende gal lejrskoletur - et særdeles vellykket samarbejde mellem den norske forfatter Arne Svingen og den ligeledes norske illustrator Flu Haltberg, kendt i Norge for både tegneserier, bogillustrationer og avistegninger. Arne Svingen kender vi for både gys (Svingens mørke verden-serien), alvor (fx Revolverdrengen og En sang om en brækket næse) og humor (Hubert-serien), alle bøger udgivet på ABC Forlag. Lektørudtalelse:Kort om bogen:Benny-Bob hader børn og forstår egentlig heller ikke selv hvorfor han er blevet lærer. Men klassen skal på lejrskole og så er det bare om at får det bedste ud af det. For dem der kan lide sjove bøger, fra ca. 8 år og opefter.Beskrivelse:En lidt ubehjælpelig klasse, som har en lærer der hader dem, skal på lejrtur. På grund af nogle forviklinger, ender det med, at der faktisk ikke kommer andre voksne med. Læreren mener selv, at han er god til alting, men har i virkeligheden ikke evner for noget, og det kommer der mange, sjove situationer ud af. Bogen er illustreret af Flu Hartberg, som også har lavet findebogen Otto skal tisse.Vurdering:Forfatteren Arne Svingen har skrevet bøger indenfor mange genrer. Den her er sjov, let at læse og meget pjattet.Andre bøger om samme emne/genre:Bogen vil klart være noget for dem der kan lide Kaptajn Underhylers eventyr , og lignende let-læste serier.Til bibliotekaren:En flot produceret og tilsyneladende holdbar bog, som kan anbefales til indkøb, hvis man har brugere i "Kaptajn Underhylder"-kategorien.Lektør: Martin W HansenFra bloggen Børnenes Bøger:Denne bog om Benny-Bob og hans bøfbananer er helt utrolig sjov!Min mand skraldgrinede, da han læste den højt. Jeg skraldgrinede, da jeg læste den højt. Jeg kan ikke helt vurdere om min søn mest skraldgrinede, fordi vi skraldgrinede - humoren henvender sig umiddelbart til en lidt ældre aldersgruppe.Men lige nu er vi igang med tredje gennemlæsning på få dage, så jeg tænker, at der er mere end hans grinende forældre, der tiltaler ham ved bogen.Bogen handler om den børnehadende folkeskolelærer Benny-Bob, der skal på lejrskole med sin klasse. Det går galt. Grueligt galt. Men han er i det mindste kun ved at miste nogle af børnene.Oplagt til børn fra 9 år og opefter. Og til de fleste folkeskolelærere, tænker jeg.

 • af Arne Svingen
  63,94 kr.

  Sammen med sin ven, flygtningen Sam, tager en ung nordmand til det borgerkrigsramte Elfenbenskysten på jagt efter Sams mor. Venskabet sættes på uanede prøver i en virkelighed, der er værre, end man kan forestille sig. Og da Sams fortid som børnesoldat indhenter ham, begynder alting at gå galt.Med "Sort elfenben" tegner Arne Svingen et stærkt portræt af et miljø, hvor menneskeliv er mindre værd end en cola, og hvor børn lærer at dræbe, før de kan cykle eller stave deres eget navn.Værter: Julie Giese & Frederik StrandTilrettelæggelse, produktion og musik: Frederik Strand og MoxStory Der er i podcasten anvendt citater fra:Uropatruljen, Slumstormerne (1971) (Slumstormerne)Det store stygge storkespringvand, Cæsar, (1965) (Trad./Thøger Olesen)Balladen om Provoknud, Gasolin (1972) (Jönsson - Beckerlee - M. Mogensen)Arne Svingen (f. 1967) er en norsk journalist og forfatter. Siden debuten i 1999 har han skrevet bøger inden for mange forskellige genrer, men han er især kendt for sine børne- og ungdomsbøger. Han har været nomineret til et væld af priser og har blandt andet modtaget Brageprisen og det norske Kulturdepartments litteraturpris. Flere af Svingens bøger er blevet filmatiseret.

 • af Arne Svingen
  87,95 - 219,95 kr.

  Daniel er syg og alene hjemme midt i uvejret. Pludselig ser han en skummel mand,som står med hovedet klistret helt tæt op mod vinduesruden.Han stirrer ind i stuen.Lige pludselig er han væk.Tænk, hvis nu yderdøren ikke er låst!

 • af Arne Svingen
  87,95 - 219,95 kr.

  Svingens mørke verden - Serien for dig, der tør læse skumle fortællinger!For at komme med i den lokale bande, skal David ringe på hos en gammel dame og spørge, hvorfor hun ikke blinker.Det kan vel ikke være så farligt.Damen lokker ham indenforog byder ham på småkager.Snart befinder David sig i sit livs mareridt.

 • af Arne Svingen
  214,95 kr.

  Jeg slår ikke gamle mennesker ned. Jeg tæver ikke løs påpiger, børn eller hunde. Heller ikke på handicappede, undermålere eller bangebukse, der ikke slår igen. Jeg banker ikke folk, der ikke fortjener det. Jeg slår ikke, fordi jeg er fuld eller har fyldt mig med narko. Jeg slår ikke bare for at slå. Jeg slår ikke engang alle dem, der fortjener det. Og jeg sparker ikke folk i hovedet, når de allerede ligger på jorden og jamrer sig. Men jeg slås.Mød Herman. Ham med sårskorper på knoerne.Og som nægter at sige undskyld.Mød Silje. Hende med en helt speciel navneliste.Er det ikke på tide, at nogen tager tingene i egne hænder?Denne bog er en knytnæve af en roman. For de 14-årige og op.Bibliotekerne (DBC) skrev: "Velskrevet og barsk YA om hævn og identitet og om de ting, der former et menneske. Svingen kan noget med personer; de føles levende og autentiske .."

 • af Arne Svingen
  87,95 - 219,95 kr.

  Natalie glæder sig til at lære den nye pige i klassen at kende. Samtidig begynder der at ske mærkelige ting på skolen. Det virker som om nogen forsøger at ødelægge chancerne for skolens fodboldhold. Kan det have noget at gøre med den nye pige?

 • af Arne Svingen
  87,95 - 219,95 kr.

  Balder overhører, at den nye lærervikar har planer om at kidnappe hele klassen! Men ingen tror på Balder, da han fortæller det. - Dræb mig ikke, bønfalder Balder den onde lærer, da han pludselig dukker op hjemme hos Balder..

 • af Arne Svingen
  332,95 kr.

  Verdens farligste slæng er tilbage! Killer, Dræber, Flænser og Vampyrrose er sejere end nogensinde før. Nu har de bygget historiens største slangebøsse ved hjælp af Killers bedstefars seler. De må også kurere Vampyrrose for en forfærdelig sygdom, og så bliver de fire venner til sumobrydere og finder en død mand i Ondskabens skov. Til sidst beviser slænget, hvad ægte venskab er, og det fører dem ud på dybt, dybt vand … En sjov og lidt klam bog om at være verdens farligste, selvom man egentlig bare hedder Lukas, Frank og Ole og Linda og har søde forældre og spiser aftensmad kl. fem. Læs om, hvordan det hele startede i Verdens farligste slæng 1 og 2. Arne Svingen (f. 1967) debuterede både som børnebogs- og romanforfatter i 1999. I dag har han skrevet mere end 30 børnebøger, men har også skrevet inden for andre genrer, er journalist og laver podcasts. Han underviser og holder foredrag om unges læsevaner, særligt om, hvordan man får drenge til at læse mere. Ida Larmo (f. 1981) er tegneserietegner og børnebogsillustrator. Hun har faste striber i et par norske magasiner og har desuden en bachelor i visuel kommunikation.

 • af Arne Svingen
  207,95 - 270,99 kr.

  REVOLVERDRENGEN 2 ER FORTSÆTTELSEN AF DEN DRAMATISKE HISTORIE OM ROBIN OG HANS HELT SPECIELLE OPVÆKST I EN KRIMINEL FAMILIE. FAR ER STUKKET AF FRA FÆNGSLET. HAN HAR GJORT NOGET DUMT, OG DENNE GANG ER ROBIN DEN ENESTE DER KAN HJÆLPE HAM.

 • af Arne Svingen
  207,95 - 270,99 kr.

  Eirik sidder sammen med sin far i et tog på vej ned gennem Europa. Han ved ikke, hvor de skal hen. Han ved ikke, hvad de skal. Det eneste han ved er, at hans liv pludselig er blevet vendt fuldstændig på hovedet. MED BENENE PÅ NAKKEN handler om fædre og sønner og om et desperat forsøg på en ny start. Den handler også om nye venskaber og reservefamilier, om at blive slået i gulvet og om Frankenstein. Og lidt om at spille fodbold i kørestol.

 • af Arne Svingen
  194,95 kr.

  Dick er fast besluttet på at sætte en rekord, som ikke kan slås af nogen:Han skal blive verdens mest negative person.Ideen er nyskabende. Den er genial.Og den er helt utrolig svær at gennemføre - selv om Dick viser et helt enestående talent for det negative!Kærlighed og kaos - og kunsten at være negativ er en bog om store ideer, møder som ikke skal finde sted og en fest, som bliver historisk.Mød Jønne og Vilde - og oplev nogle dage, som forandrer menneskeheden ... næsten!Pressemeddelelse:Verdensmester i negativitet Dick er fast besluttet på at sætte en rekord, som ikke kan slås af nogen:Han skal blive verdens mest negative person.Ideen er nyskabende. Den er genial.Og den er helt utrolig svær at gennemføre - selv om Dick viser et helt enestående talent for det negative! Men han arbejder da også hårdt for sagen og indkasserer en pæn portion opmærksomhed fra de voksne (negativ) og mere opsigtsvækkende også fra sine jævnaldrende klassekammerater (positiv), som møder Dick med stigende nysgerrighed: Han er kreativt uforudsigelig! Arne Svingen har som i sine foregående romaner drengen i hovedrollen, men til forskel fra tidligere er hovedpersonen ikke fanget i et dilemma mellem voksnes forskellige former for social dysfunktionalitet og hans egen kamp for at opretholde en troskyldig facade udadtil. Dick på 15 år har sådan set kun sig selv at slås med i sin pubertære kamp for at skabe sin egen identitet i transformationen fra barn til voksen. Svingen lader Dick udfolde sig mere eller mindre behændigt i barokke og indimellem urkomiske scener. Dicks suveræne position som blasert, distanceret og verdenstræt kværulant bliver dog uventet sat på en hård prøve, da han møder Vilde. Vilde er spontant overrumplende, og pludselig er Dick ikke længere helt så sikker på at han kan sætte verdensrekord i negativitet.Lektørudtalelse: Kort om bogen:Dick har besluttet sig for at sætte en rekord som ingen andre kan slå: han vil være verdens mest negative person. Men hans plan viser sig snart at være helt utrolig svær at gennemføre. For dem der kan lide sjove ungdomsbøger.Beskrivelse:Her i bogen møder vi drengen Rickard, som mest kaldes Dick, og som har sat sig for at blive optaget i Guinness rekordbog som det mest negative menneske. Han er godt klar over, at den slags ikke er noget man kommer sovende til, så han gør ekstra meget ud af at sprede en dårlig stemning omkring sig. Men selvom han selv mener, at han plan er aldeles genial, viser det sig snart at den er særdeles svær at gennemføre. For han møder pigen Vilde - og når man er forelsket, er det uhyre svært at være negativ.Vurdering:Det er en utroligt morsom historie om "den første forelskelse", og om de planer vi laver, som livet har en tendens til at lave om på, uden at spørge os først.Andre bøger om samme emne/genre:Bogen vil egne sig til dem der kunne lide John Greens Paper towns eller Sederqvists Seriøst, William?Til bibliotekaren:En virkelig sjov bog, med nok alvorlige sider til, at gøre den til en virkelig god bog.

 • af Arne Svingen
  87,95 - 219,95 kr.

  Kine og Sivert er alene hjemme. De går ned i kælderen for at lede efter en skat. Men der er noget levende dernede.Noget, som ikke bryder sig om at blive vækket …

 • af Arne Svingen
  107,95 - 184,95 kr.

  Asger har fulgt sine to venner, Gert og Jonas, til stationen, og da det sætter i gang følger han efter nogle skridt, helt hen til stationsbygningen. Netop som Gert og Jonas trykker ansigtet tæt ind til togvinduet for at få et sidste glimt af vennen, opdager de en bevægelse bag ham. Et sortklædt skikkelse lægger armen rundt om halsen på Asger og trækker ham brutalt bagover.I næste øjeblik har de mistet ham af syne … Marv & ben er råskummel læsning for de modigste: kun for dem! Så tjek hellere under sengen, hav lommelygten klar, kryb godt ned under dynen og forbered dig på isnende gys.

 • af Arne Svingen
  87,95 - 219,95 kr.

  En skikkelse i lang kappe følger efter Noah på vej hjem fra skole. Hvad er den skumle mand ude på? Noah finder ud af, at nogen bærer på en forfærdelig hemmelighed. GRUFULDE GYS! Serien for dig, der tør læse skumle fortællinger!

 • af Arne Svingen
  87,95 - 111,95 kr.

  Hubert har travlt, og han synes frisøren er alt for langsom. Derfor tager han sagen i egne hænder. Det ender med en katastrofe. Og så lige i dag, hvor hele klassen skal fotograferes! Hvordan skal han dog skjule den frygtelige frisure? Hubert får en idé – den er måske lidt farlig, men har han noget valg? Letlæsning fra 10 år

 • af Arne Svingen
  207,95 - 270,95 kr.

  Revolverdrengen er den dramatiske historie om Robin og hans kriminelle familie.En spændende og varm fortælling om en helt speciel opvækst.Pressemeddelelse:Arne Svingen fortsætter sin kortlægning af drengesindet i den vanskelige balancegang med deres ophavs psykiske skrøbelighed og sociale utilpassethed: I En sang om en brækket næse er det Bart, opkaldt efter ”ham den lille gule i The Simpsons”, der må tage socialt ansvar for sin mor, i Fluesommer Kasper, der, selv om han er offeret, dækker over sin voldelige far, og nu her i Revolverdrengen Robin, der nærer grænseløs beundring for og kærlighed til sin kriminelle far.Det kommer der endnu en gang en læseværdig og thrilleragtigt spændende roman ud af.Robin Hood Evensen vokser op i en kriminel familie. Allerede her i 12års-alderen ved han det meste om forbryderbranchen. En dag løslades faren fra fængslet, og Robin glæder sig til, at alt skal blive normalt igen. Men nogen er ude efter hans far, og pludselig befinder Robin sig midt i et dramatisk opgør mellem hårdkogte kriminelle.Det handler om at have en revolver med i skole, en bil som eksploderer og rå og afstumpede russere. Men nok så meget handler det om venskabet med klassekammeraten Martin – og en helt speciel far.En norsk anmelder skrev:”Hjertevarmt fra forbrydermiljø. (…) Men denne bog har Arne Svingen nok en gang leveret læsestof af en sådan kaliber, at der er håb om at drengene vil læse den. Og den formidler mere end tanketom action, så onkel kan trygt købe den.” Vårt LandLektørudtalelse:Kort om bogen:Dramatisk og fantasifuld historie om Robin og hans kriminelle familie. Mest til drenge fra 9 til 13 år.Beskrivelse:Robin Hood Evensen er 13 år og vokset op i en familie af forbrydere. Hans mor er død i forbindelse med et bankrøveri og hans far er tit i fængsel. I de perioder bor han hos sin onkel Johnny, som også er i forbryderbranchen. I skolen bliver han mødt med både frygt og respekt, og i klassen er det kun Martin der vil være ven med ham. Ved bogens start er faren lige kommet ud af fængslet, og har besluttet, at nu skal det være slut. Robin glæder sig til en mere almindelig tilværelse, men det viser sig at alle de hemmeligheder han og faren har om nedgravede skatte og våben også er kendt af andre, og snart er de på flugt for både politiet og den russiske mafia.Vurdering:Spænding, humor og gode personskildringer. Lidt langsom i starten, men derefter er der fart på.Andre bøger om samme emne/genre:Forfatterens En sang om en brækket næse handler også om en klog og tænksom dreng i en belastet familie. Læs også Mihai og Tobias.Til bibliotekaren:En god bog, især til drenge, der vil have spænding, men går uden om gys og fantasy. Anbefales til børne- og skolebiblioteker overalt.

 • af Arne Svingen
  87,95 - 219,95 kr.

  Grufulde gys! Serien for dig, der tør læse skumle fortællinger! Stefan flytter til en gammel kirkegård.En dag vælter han en gravsten. Grufulde ting begynder at ske. Hvem er det, der graver de italienske bødler op?Lektørudtalelse:Anvendelse/målgruppe/niveau:En ny serie for gyserlæsere fra 10 til 12 år. Til lystlæsning og frilæsning i skolen.Beskrivelse:Mange kender Arne Svingen for serien om Hubert og for Dødelig blitz (08/08) i gyserserien Marv og ben. Nu lægger han navn til sin egen gyserserie, Svingens mørke verden, som lover grufulde historier og garanti for gys. De to første bøger i serien lever op til løftet. I Bødlerne på kirkegården har Stefans far fået arbejde på en kirkegård. Stefan synes ikke om det, og da han kommer til at vælte en gravsten, går det helt galt. 3 italienske 200 år gamle bødler dukker op og vil have hævn. I Manden med de seks fingre bliver Peter væk fra sine forældre i et tivoli. I sin søgen havner han i en parallelverden, befolket af sære skabninger. Hans eneste chance for at slippe ud er selv at få lavet om på sin krop. Peters ene øje er af glas. Måske bliver det hans redning? Bøgerne er inddelt i 7 kapitler med pirrende overskrifter og overskuelig længde. Torstein Nordstrands gråtonede illustrationer understreger stemningen. Typografien er letlæselig med stor linjeafstand. God forside, der signalerer gys, og appellerende bagsidetekst.Sammenligning:Gode gys som i serierne Koldt blod, 2003- og Marv og ben, 2004-.Samlet konklusion:En ny gyserserie, der holder hvad den lover. God underholdning, der holder læseren fast til sidste side.Gys-garanti! Til dig, der gerne vil skræmmes fra liv og sans!Arne Svingen har ét formål med sin gyserserie Svingens mørke verden: At skræmme livet af læseren, især børnene. Så vær beredt - her er ingen behagelige slutninger eller søde, venlige spøgelser, kun grufulde fortællinger. De to bøger er de første i serien Svingens mørke verden. Arne Svingen har udgivet et utal af bøger. I Danmark har han opnået en stor fanskare i den humoristiske ende af sit forfatterskab med sin serie om den altid uheldige Hubert. Så til trøst for dem der har grinet færdig med Hubert kommer nu en gyselig afløser!

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.