Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Hvor kæk skal man være, før lykken står én bi? - Bjarne Broberg - Bog

Bag om Hvor kæk skal man være, før lykken står én bi?

Bjarne Broberg giver her sit besyv med til debatten om det alvorlige problem med de mange frustrerede og ulykkelige unge mennesker i dagens Danmark, som på grund af vedholdende og alvorlig mobning på de sociale medier ikke aner deres levende råd lige ved indgangen til deres voksenliv. Gennem billedlige eksempler fra sin egen barndom og tidlige ungdom giver forfatteren sit eget bud på en mulig retning, som unge mennesker i en fortvivlende situation kunne tage for om ikke lige frem at finde lykken, så dog at starte på en gladere og mere balanceret voksentilværelse. For hvad er lykken egentlig? Det siges jo, at lykken står den kække bi, men hvor kæk skal man være, før lykken står én bi? Mange såkaldte eksperter har allerede forsøgt at råde de unge, men er der overhovedet en ekspert, som endegyldigt og gældende for alle kan definere: Hvad er lykken? Ekspertvældet og forældreskabet bliver der således også skubbet en del til i bogen. Uddrag af bogen Kæk? At være på dupperne, at være offensiv i sine bestræbelser for at forme sit liv. Kort sagt: at leve! En kendt og genial dansker har i al sin enkelthed i en anden tid skrevet: ”Vi venter hele ugen på fredag, hele året på sommer. Hele livet på lykken. Stop med at vente, start med at leve!” Dette er godt nok skrevet i en tid, hvor verden så noget anderledes ud. Men alligevel tankevækkende. Han hed både Kumbel og Piet Hein. En mere nutidig udgave står duoen Nik & Jay for i deres sang ”En dag tilbage”. ”Lev mens du tør det, elsk, mens du gør det!” Om forfatteren Bjarne Broberg (f. 1952) er tidligere folkeskolelærer gennem 37 år. Heraf en periode som pædagogisk konsulent for de praktisk-musiske fag i Tårnby Kommune. Han har tidligere udgivet Fra handyman til handikappet – og retur.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788776087821
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 64
 • Udgivet:
 • 11. April 2024
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 147x211x9 mm.
 • Vægt:
 • 122 g.
  På lager
Leveringstid: 1-2 hverdage
Forventet levering: 30. Maj 2024

Beskrivelse af Hvor kæk skal man være, før lykken står én bi?

Bjarne Broberg giver her sit besyv med til debatten om det alvorlige problem med de mange frustrerede og ulykkelige unge mennesker i dagens Danmark, som på grund af vedholdende og alvorlig mobning på de sociale medier ikke aner deres levende råd lige ved indgangen til deres voksenliv. Gennem billedlige eksempler fra sin egen barndom og tidlige ungdom giver forfatteren sit eget bud på en mulig retning, som unge mennesker i en fortvivlende situation kunne tage for om ikke lige frem at finde lykken, så dog at starte på en gladere og mere balanceret voksentilværelse. For hvad er lykken egentlig? Det siges jo, at lykken står den kække bi, men hvor kæk skal man være, før lykken står én bi? Mange såkaldte eksperter har allerede forsøgt at råde de unge, men er der overhovedet en ekspert, som endegyldigt og gældende for alle kan definere: Hvad er lykken? Ekspertvældet og forældreskabet bliver der således også skubbet en del til i bogen.

Uddrag af bogen
Kæk? At være på dupperne, at være offensiv i sine bestræbelser for at forme sit liv. Kort sagt: at leve! En kendt og genial dansker har i al sin enkelthed i en anden tid skrevet: ”Vi venter hele ugen på fredag, hele året på sommer. Hele livet på lykken. Stop med at vente, start med at leve!” Dette er godt nok skrevet i en tid, hvor verden så noget anderledes ud. Men alligevel tankevækkende. Han hed både Kumbel og Piet Hein. En mere nutidig udgave står duoen Nik & Jay for i deres sang ”En dag tilbage”. ”Lev mens du tør det, elsk, mens du gør det!”

Om forfatteren
Bjarne Broberg (f. 1952) er tidligere folkeskolelærer gennem 37 år. Heraf en periode som pædagogisk konsulent for de praktisk-musiske fag i Tårnby Kommune. Han har tidligere udgivet Fra handyman til handikappet – og retur.

Brugerbedømmelser af Hvor kæk skal man være, før lykken står én bi?Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.