Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Jeg udånder spøgelser - Susanne Cordes - Bog

Bag om Jeg udånder spøgelser

Dansk romandebut om at bryde arvesynden. Jeg udånder spøgelser er en dybt personlig og præcis beretning om at få et barn og miste sin mor på samme tid. Romanen er en begavet skildring af de generationsskift og den udvikling, moderskabet har undergået siden Anden Verdenskrig: hvad tabuer og usunde sociale konventioner har gjort ved relationer hen over generationer. Samme uge som fortælleren føder en lille søn, får hendes mor en terminal cancerdiagnose. Midt i et hverdagsliv, hvor fortælleren pendulerer mellem at være kæreste i et nyt forhold, få den sammenbragte familie til at gå op, amme et lille barn, arbejde og nu også passe en syg mor, begynder spørgsmålene at presse sig på. Hvorfor var relationen til den psykisk uligevægtige mor altid så svær? Hvad var det, der stod imellem dem? Og kan hun selv undgå at gentage de samme mønstre i sit eget moderskab? Susanne Cordes er journalist, skriver fast forkvindemagasiner om kvindeliv, køn og kultur. Hun har boet i København og Paris, men bornu uden for Philadelphia i USA med sin mand og to yngste børn. Jeg udånder spøgelser er hendes første roman.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788773391044
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Udgivet:
 • 20. Maj 2022
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 144x215x21 mm.
 • Vægt:
 • 365 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 29. September 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Jeg udånder spøgelser

Dansk romandebut om at bryde arvesynden.

Jeg udånder spøgelser er en dybt personlig og præcis beretning om at få et barn og miste sin mor på samme tid. Romanen er en begavet skildring af de generationsskift og den udvikling, moderskabet har undergået siden Anden Verdenskrig: hvad tabuer og usunde sociale konventioner har gjort ved relationer hen over generationer.

Samme uge som fortælleren føder en lille søn, får hendes mor en terminal cancerdiagnose. Midt i et hverdagsliv, hvor fortælleren pendulerer mellem at være kæreste i et nyt forhold, få den sammenbragte familie til at gå op, amme et lille barn, arbejde og nu også passe en syg mor, begynder spørgsmålene at presse sig på.

Hvorfor var relationen til den psykisk uligevægtige mor altid så svær? Hvad var det, der stod imellem dem? Og kan hun selv undgå at gentage de samme mønstre i sit eget moderskab?

Susanne Cordes er journalist, skriver fast forkvindemagasiner om kvindeliv, køn og kultur. Hun har boet i København og Paris, men bornu uden for Philadelphia i USA med sin mand og to yngste børn. Jeg udånder spøgelser er hendes første roman.

Forlagets beskrivelse af Jeg udånder spøgelser

”Medrivende, velskrevet og vedkommende fortælling, som jeg kun nødtvungent lagde fra mig.” – Bogmarkedet ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Masser af stærkt stof.”
– Politiken

Skarpe minder trænger ind i sindet, der stadig er rystet og modtageligt efter fødslen, i kroppen der smerter, efter at halebenet brækkede, så barnet kunne passere. Kvinderne i familien forgår ellers ikke så let.

JEG UDÅNDER SPØGELSER er en kvindes historie om at befinde sig imellem fødsel og død; at få et barn og miste sin mor i løbet af den samme vinter.

I den uge, hvor hun føder sit tredje barn, en lille søn, får hendes egen mor en terminal kræftdiagnose. Midt i hverdagslivets balancegang mellem at være kæreste i et nyt forhold, få en sammenbragt familie til at fungere, amme et lille barn og passe en syg mor begynder de store spørgsmål at trænge sig på.

Hvorfor var relationen til den psykisk uligevægtige mor så svær? Hvad var det, der stod imellem dem? Og kan hun selv undgå at gentage de evige mønstre i sit eget moderskab? Er det muligt fra datter til mor at tilgive og bryde arvesynden?

Susanne Cordes, f. 1971, er cand.mag. i Litteraturvidenskab og har arbejdet som journalist, ghostwriter og forfatter af indhold til podcasts og lydbøger. Hun bor i Philadelphia, USA. JEG UDÅNDER SPØGELSER er hendes første roman.

Brugerbedømmelser af Jeg udånder spøgelserGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.