Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Klimastaten - Theresa Scavenius - Lydbog

- Om hvorfor klimakrisen ikke bliver løst – og hvad vi kan gøre ved det

Bag om Klimastaten

Skal vi løse klimakrisen, skal det gå stærkt, og der skal politiske forandringer til, hvis det for alvor skal lykkes. Politikerne sætter deres lid til industrien og teknologien, til markedskræfterne og forbrugerne, mens borgerne ønsker, at staten og politikerne går forrest og skaber rammer, som gør det muligt at leve klimaansvarligt. Men er vores politiske institutioner overhovedet i stand til at tage det klimapolitiske ansvar? Nej, siger klimapolitisk forsker Theresa Scavenius, der i denne bog leverer en samfundsvidenskabelig analyse af, hvad det kræver af vores stat, hvis vi skal løse klimakrisen. Svaret på udfordringerne er, at konkurrencestaten afløses af en stat, der tager sit ansvar som borgernes stat alvorligt. En klimastat, hvis primære fokus ikke er at sikre borgerne velfærd, men derimod at sikre stabile biologiske rammer for vores civilisation. Theresa Scavenius (f. 1984) er ph.d. og lektor på Aalborg Universitet. Hun har tidligere udgivet bøgerne Institutional Capacity, Compromise & Disagreement, Political Responsibility for Climate change og Facts & Norms på Routledge. Theresa har tidligere været politisk aktiv i Alternativet og medstifter af klimapartiet Momentum. Hun har haft kronikker i Politiken, Børsen, Ræson, Financial Times m.fl..

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788712072003
 • Format:
 • MP3
 • Udgivet:
 • 21. November 2022
 • Oplæser:
 • Anne Vester Høyer
 • Straks på e-mail.

Normalpris

Beskrivelse af Klimastaten

Skal vi løse klimakrisen, skal det gå stærkt, og der skal politiske forandringer til, hvis det for alvor skal lykkes.

Politikerne sætter deres lid til industrien og teknologien, til markedskræfterne og forbrugerne, mens borgerne ønsker, at staten og politikerne går forrest og skaber rammer, som gør det muligt at leve klimaansvarligt. Men er vores politiske institutioner overhovedet i stand til at tage det klimapolitiske ansvar? Nej, siger klimapolitisk forsker Theresa Scavenius, der i denne bog leverer en samfundsvidenskabelig analyse af, hvad det kræver af vores stat, hvis vi skal løse klimakrisen. Svaret på udfordringerne er, at konkurrencestaten afløses af en stat, der tager sit ansvar som borgernes stat alvorligt. En klimastat, hvis primære fokus ikke er at sikre borgerne velfærd, men derimod at sikre stabile biologiske rammer for vores civilisation.

Theresa Scavenius (f. 1984) er ph.d. og lektor på Aalborg Universitet. Hun har tidligere udgivet bøgerne Institutional Capacity, Compromise & Disagreement, Political Responsibility for Climate change og Facts & Norms på Routledge. Theresa har tidligere været politisk aktiv i Alternativet og medstifter af klimapartiet Momentum. Hun har haft kronikker i Politiken, Børsen, Ræson, Financial Times m.fl..

Forlagets beskrivelse af Klimastaten

Denne bog leverer hverken meget håb eller nemme løsninger på klimakrisen. Den forklarer i stedet, hvorfor der – trods megen snak og flotte målsætninger, affaldssortering og elbiler – stadig i dag udledes mere CO2 end nogensinde før.

Det helt korte svar er, at der ikke tages politisk ansvar for klimakrisen. I stedet ligger opgaven hos borgere og virksomheder, selvom de på ingen måde kan kompensere for den manglende politiske håndtering. Hvad der klimapolitisk er brug for, er en vidensbaseret politisk regulering af forureningen af atmosfæren samt en retfærdig fordeling af brugsret og adgang til bæredygtige ressourcer. I det perspektiv er den største klimapolitiske udfordring ikke borgernes og virksomhedernes klimaadfærd, men derimod den manglende regulering af de få statsfinansierede fossile giganter, som får lov til at overforbruge og opbruge vores fælles naturs ressourcer.

Klimapolitisk forsker Theresa Scavenius leverer en analyse af, hvad det kræver at omdanne konkurrencestaten med dens fokus på økonomisk vækst til en klimastat. Det handler om en styrkelse af vores demokrati, et opgør med populisme og en langt større vægtning af en faglig og moralsk tilgang til politiske spørgsmål.

Brugerbedømmelser af KlimastatenFind lignende bøger
Bogen Klimastaten findes i følgende kategorier:

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.