Bag om Malling & Schmidt
Malling & Schmidt – Tilblivelse – en eksklusiv coffee table book Siden åbningen af gourmetrestauranten Malling & Schmidt i 2005 har værtsparret Rikke Malling og Thorsten Schmidt formået at imponere gæster fra både ind- og udland. Kokken Thorsten Schmidts innovative køkken har vedvarende flyttet grænserne, for hvad der teknisk er muligt i velsmagens tjeneste. Det har fået anmeldere til at sidestille ham med kokke som Heston Blumenthal fra The Fat Duck og Rene Redzepi fra Noma.Nu imponerer parret med en stor coffee table book, der i indhold og udstyr er ligeså spektakulær som deres gastronomi. Bogen skildrer deres historie i billeder og ord, og som læser kommer man helt tæt på inspirationen, passionen, arbejdspresset og selvfølgelig den region, som parret formidler gennem deres mad. ”Tilblivelse” er ikke en kogebog i traditionel forstand, da den ikke kredser om opskrifter. Til gengæld rummer den noget, der er langt mere interessant: Den kortlægger den tankegang, der har skabt et af verdens mest innovative køkkener. Bogens godt 400 sider er spækket med smukke billeder fotograferet af nogle af landets fremmeste fotografer på området: blandt andre Claes Bech-Poulsen, Henrik Bjerre, Søren Gammelmark og Casper Tybjerg. Der er på alle måder tale om en smuk, inspirerende bog, der selvfølgelig taler til dem, der ønsker at blive klogere på gastronomien, men den taler i høj grad også til dem, der ønsker at blive klogere i al almindelighed. Bogen udkommer i begrænset oplag på dansk.
Vis mere