Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

Mere strik fra tiden - til tiden - Lene Randorff - E-bog

Bag om Mere strik fra tiden - til tiden

Denne bog omhandler perioden 60´erne 70´erne og 80´erne med inspiration fra Haandarbejdets Fremmes strikmodeller fra samme tid. Husker I som jeg: Vi legede med hønseringe, Barbiedukker, YoYo og rulleskøjter? Vi skrev i hinandens poesibøger, samlede på samlemærker eller lavede påklædningsdukker? Dengang kostede en sodavandsis 1 kr. og man kunne gå i kiosken og få for 25 øre blandet slik. I skolen gik nogle lærere med lilla ble, hønsestrik eller brune fløjlsbukser med svaj. Vi fik spritduplikerede ark, læste socialrealisme og skulle tage stilling til kønsrollemønstre og kvindefrigørelse. I Ungdomsskolen gik vi til læderarbejde, hvor vi lavede vores egne tasker, bælter eller punge i kernelæder. Vi batikfarvede vores T-shirts især lilla, brun eller orange, og vi syede smarte veste eller satte farvede bånd på bukserne eller gardinerne. Vi spiste landgangsbrød og fik fondue, senere pitabrød og lørdagskylling. Især brugte vi opskrifterne fra Karolines køkken med indbagt mørbrad, græsk farsbrød, tun-mousse, ostekage eller flødekartofler. Vi indrettede os med ølkasser som reoler, ryatæpper, hessian eller flotte mønstrede tapeter på væggene. I starten hørte vi dansktoppen, Beatles og Elvis senere blev det Shit og Chanel, Gasolin og Abba. Vi kunne høre det på en transistorradio eller senere optage det på kassettebånd. I biografen så vi Saturday Night Fever og Grease. I TV så vi først i sort/hvid senere i farver: McCloud, Colombo, Månebase Alpha, eller Huset på Christianshavn. Moden bar præg af stoffer som gabardine, frotté, velour og blomsterprint. Vi kunne købe plateau-sko, træskostøvler eller de gode fodformede sko med minushæl. Senere skulle væggene være hvide i stedet for brune eller orange. Vi begyndte at høre TV-2 og skulle tage stilling til om vi var punker, disker eller flipper. Vi kunne rejse på interrail eller tage til kibbutz i Israel. Men vi skulle passe på AIDS, sygdommen der skabte meget frygt i 80erne. Jeg har i denne bog fået lov at låne billeder fra Haandarbejdets Fremmes store strikkollektion fra samme tid. Inspireret fra disse fotos har jeg designet 10 nye modeller så de passer til os i dag. Jeg har arbejdet med flagermusærmer, tunikaer, hulmønstre samt busseronner. Nogle af materialerne er pladegarn, som vi kendte fra dengang samt en tweed, der minder lidt om det flamégarn vi strikkede meget med i 80érne. Alle modeller fremstår som klassiske med enkle snit hvor der er flere modeller med lige tilsatte ærmer. Bogen indeholder desuden QR-koder med videolink til forskellige monteringsteknikker. Her kan du se, hvordan du strikker vendestrik, strikker en hestetømmekant/I-Cord, samt hvordan du samler masker op til hals. Du finder links og QR-koder ved de enkelte modeller. Denne bog er samtidig fortsættelsen til min bog: Strik fra tiden – til tiden, hvor jeg så på 30´erne 40´erne og 50´ernes mode, og omsatte den til strik, der passer til os i dag med inspiration fra TV-serien Matador og Hjertegarn. Rigtig god fornøjelse. Lene Randorff

Vis mere
  • Sprog:
  • Dansk
  • ISBN:
  • 9788797446607
  • Udgivet:
  • 26. marts 2023
  • Straks på e-mail.

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af Mere strik fra tiden - til tiden

Denne bog omhandler perioden 60´erne 70´erne og 80´erne med inspiration fra Haandarbejdets Fremmes strikmodeller fra samme tid.
Husker I som jeg:
Vi legede med hønseringe, Barbiedukker, YoYo og rulleskøjter? Vi skrev i hinandens poesibøger, samlede på samlemærker eller lavede påklædningsdukker? Dengang kostede en sodavandsis 1 kr. og man kunne gå i kiosken og få for 25 øre blandet slik.
I skolen gik nogle lærere med lilla ble, hønsestrik eller brune fløjlsbukser med svaj. Vi fik spritduplikerede ark, læste socialrealisme og skulle tage stilling til kønsrollemønstre og kvindefrigørelse. I Ungdomsskolen gik vi til læderarbejde, hvor vi lavede vores egne tasker, bælter eller punge i kernelæder. Vi batikfarvede vores T-shirts især lilla, brun eller orange, og vi syede smarte veste eller satte farvede bånd på bukserne eller gardinerne.
Vi spiste landgangsbrød og fik fondue, senere pitabrød og lørdagskylling. Især brugte vi opskrifterne fra Karolines køkken med indbagt mørbrad, græsk farsbrød, tun-mousse, ostekage eller flødekartofler.
Vi indrettede os med ølkasser som reoler, ryatæpper, hessian eller flotte mønstrede tapeter på væggene.
I starten hørte vi dansktoppen, Beatles og Elvis senere blev det Shit og Chanel, Gasolin og Abba. Vi kunne høre det på en transistorradio eller senere optage det på kassettebånd.
I biografen så vi Saturday Night Fever og Grease. I TV så vi først i sort/hvid senere i farver: McCloud, Colombo, Månebase Alpha, eller Huset på Christianshavn.
Moden bar præg af stoffer som gabardine, frotté, velour og blomsterprint. Vi kunne købe plateau-sko, træskostøvler eller de gode fodformede sko med minushæl.
Senere skulle væggene være hvide i stedet for brune eller orange. Vi begyndte at høre TV-2 og skulle tage stilling til om vi var punker, disker eller flipper.
Vi kunne rejse på interrail eller tage til kibbutz i Israel. Men vi skulle passe på AIDS, sygdommen der skabte meget frygt i 80erne.
Jeg har i denne bog fået lov at låne billeder fra Haandarbejdets Fremmes store strikkollektion fra samme tid. Inspireret fra disse fotos har jeg designet 10 nye modeller så de passer til os i dag. Jeg har arbejdet med flagermusærmer, tunikaer, hulmønstre samt busseronner. Nogle af materialerne er pladegarn, som vi kendte fra dengang samt en tweed, der minder lidt om det flamégarn vi strikkede meget med i 80érne. Alle modeller fremstår som klassiske med enkle snit hvor der er flere modeller med lige tilsatte ærmer.
Bogen indeholder desuden QR-koder med videolink til forskellige monteringsteknikker. Her kan du se, hvordan du strikker vendestrik, strikker en hestetømmekant/I-Cord, samt hvordan du samler masker op til hals. Du finder links og QR-koder ved de enkelte modeller.
Denne bog er samtidig fortsættelsen til min bog: Strik fra tiden – til tiden, hvor jeg så på 30´erne 40´erne og 50´ernes mode, og omsatte den til strik, der passer til os i dag med inspiration fra TV-serien Matador og Hjertegarn.
Rigtig god fornøjelse.
Lene Randorff

Brugerbedømmelser af Mere strik fra tiden - til tiden



Find lignende bøger

Gør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.