Bag om Ned på jorden
I dette flammeskrift nytænker den franske antropolog Bruno Latour forbindelserne mellem ulighed, globalisering og klimakrise. Han takker Donald Trumps klimafornægtelse og USA’s udtrædelse af Paris-aftalen for at overbevise mange om, at nu må der handles. Klodens velstand koncentreres på færre og færre hænder, nationalismen blomstrer og hundredetusinder af mennesker er på flugt som følge af naturkatastrofer.
Ifølge Latour er nationalstaten forældet som løsningsmodel for samtidens problemer med klima, migration og finansspekulation. Sociale og territoriale spørgsmål om, hvad vi er knyttet til og hvad vi kæmper for, hænger sammen, og det europæiske samarbejde – som historisk, innovativt eksperiment – må være rammen for at besvare presserende politiske spørgsmål.
OM FORFATTEREN
Bruno Latour (f. 1947) er antropolog, sociolog og filosof og regnes for en af de største, nulevende franske tænkere. Han er professor ved Sciences-Po i Paris og har udgivet en række anerkendte bøger og artikler om videnskab, teknologi og samfund, bl.a. klassikeren Vi har aldrig være moderne fra 1991. I sine senere værker beskæftiger Latour sig indgående med de politisk-filosofiske implikationer af den økologiske krise.
Vis mere