Vi bøger
Levering: 1 - 2 hverdage

På egen regning - Michael Pedersen - Bog

Bag om På egen regning

På egen regning er en hverdagskrimi fra provinsens smålumre lokaliteter. Et mord bliver begået. Madsen er på sagen. Men Madsen har også sit at se til på hjemmefronten – og indimellem smelter de to verdener sammen. Kan det lykkes Madsen at jonglere mellem privatliv og arbejdsliv, når sagen nu kommer så tæt på, som den gør? Og lykkes Madsen med at finde morderen? På egen regning skal læses for hyggens skyld og for at komme ind i hovedet på politimanden og mennesket Karl Madsen. Den viser, at politibetjente rent faktisk har et liv ved siden af og en masser tanker i deres hoveder, som ikke nødvendigvis har med deres igangværende efterforskning at gøre. (...) Det er helt klart en bog, som kan give anledning til en masse gode diskussioner, da vi mennesker heldigvis har forskellige meninger og holdninger. God læselyst.” Christina Røn, din boganmelder Uddrag af bogen Hvem kunne have interesse i, at læreren skulle dø? En pårørende til én af de krænkede kvinder? Krænkerens berusede kone? Næppe! tænkte Madsen. Han var ved at gå over for rødt. Midt i sin tankestrøm havde han overset lyskrydset. Kunne man ikke bare flygte fra sådan en mand? Behøvede man at slå ham ihjel? Han var skuffet over sin egen reaktion. At tage én for holdet? Bestemmer man over sit eget sindelags opbygning og eventuel ombygning? Man er vel god nok, som man er, tænkte Madsen og gik over for grønt lys. Men man må altid gøre sig umage – og en lærer skal holde slamberten i bukserne. Han følte sig åndeligt genopstanden, da han stod uden for politistationen. Man må have tillid til dagen og til den daglige opstandelse. Vi har jo alle brug for en mission, og Madsens mission var at finde Hans Petersens morder – ikke at finde ud af, om det var rimeligt, at han lå og kneppede unge piger her og der – og dog kunne det at afsløre erotomanens gøren og laden måske ad omveje finde frem til morderens motiv. Om forfatteren Michael Pedersen (f. 1974) har tidligere udgivet romaner, noveller og en filosofihistorisk bog om Søren Kierkegaard. I dag underviser han til daglig på Vejen Gymnasium og HF. Før dette underviste han på musikskole i Aalborg.

Vis mere
 • Sprog:
 • Dansk
 • ISBN:
 • 9788775758609
 • Indbinding:
 • Hæftet
 • Sideantal:
 • 84
 • Udgivet:
 • 13. December 2022
 • Udgave:
 • 1
 • Størrelse:
 • 147x210x10 mm.
 • Vægt:
 • 177 g.
 • 1-2 hverdage.
 • 6. December 2023
På lager

Normalpris

Medlemspris

Prøv i 30 dage for 45 kr.
Herefter fra 79 kr./md. Ingen binding.

Beskrivelse af På egen regning

På egen regning er en hverdagskrimi fra provinsens smålumre lokaliteter. Et mord bliver begået. Madsen er på sagen. Men Madsen har også sit at se til på hjemmefronten – og indimellem smelter de to verdener sammen. Kan det lykkes Madsen at jonglere mellem privatliv og arbejdsliv, når sagen nu kommer så tæt på, som den gør? Og lykkes Madsen med at finde morderen? På egen regning skal læses for hyggens skyld og for at komme ind i hovedet på politimanden og mennesket Karl Madsen. Den viser, at politibetjente rent faktisk har et liv ved siden af og en masser tanker i deres hoveder, som ikke nødvendigvis har med deres igangværende efterforskning at gøre. (...) Det er helt klart en bog, som kan give anledning til en masse gode diskussioner, da vi mennesker heldigvis har forskellige meninger og holdninger. God læselyst.”
Christina Røn, din boganmelder

Uddrag af bogen
Hvem kunne have interesse i, at læreren skulle dø? En pårørende til én af de krænkede kvinder? Krænkerens berusede kone? Næppe! tænkte Madsen. Han var ved at gå over for rødt. Midt i sin tankestrøm havde han overset lyskrydset. Kunne man ikke bare flygte fra sådan en mand? Behøvede man at slå ham ihjel? Han var skuffet over sin egen reaktion. At tage én for holdet? Bestemmer man over sit eget sindelags opbygning og eventuel ombygning?
Man er vel god nok, som man er, tænkte Madsen og gik over for grønt lys. Men man må altid gøre sig umage – og en lærer skal holde slamberten i bukserne. Han følte sig åndeligt genopstanden, da han stod uden for politistationen. Man må have tillid til dagen og til den daglige opstandelse. Vi har jo alle brug for en mission, og Madsens mission var at finde Hans Petersens morder – ikke at finde ud af, om det var rimeligt, at han lå og kneppede unge piger her og der – og dog kunne det at afsløre erotomanens gøren og laden måske ad omveje finde frem til morderens motiv.

Om forfatteren
Michael Pedersen (f. 1974) har tidligere udgivet romaner, noveller og en filosofihistorisk bog om Søren Kierkegaard. I dag underviser han til daglig på Vejen Gymnasium og HF. Før dette underviste han på musikskole i Aalborg.

Brugerbedømmelser af På egen regningGør som tusindvis af andre bogelskere

Tilmeld dig nyhedsbrevet og få gode tilbud og inspiration til din næste læsning.